Close
Faqja 116 prej 126 FillimFillim ... 1666106114115116117118 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,151 deri 1,160 prej 1251
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar mė parė nga Viola.V Lexo Postimin
    Shpesh here shkoj ne Montreal dhe cfare me ben pershtypje eshte kjo : jane very snobby people pa kurrefare baze qe ta mbeshtesin . They own nothing , they know nothing . Anyway, ne fillim ngaqe nuk di asnje fjale ne frengjisht (ndoshta 10-20 fjale ) , e perulur i pyesja "A flisni anglisht ? - Gjithe pompozitet dhe arrogance me thoshnin "A flet ti frengjisht ?!
    Nje here-dy qe provova me ne fund I gave up . Taktika ime me vone ishte : direkt e ne thela , direkt anglisht . Me kete menyre jo vetem qe marr pergjigjen e duhur , por ne vend te vihem une ne siklet , vihen ata . Kam vene re qe 80% e flasin anglishten cope-cope , derisa has ne ndonje hundelesh qe m'i thyen turinjte me anglishten e tij . Kjo do te thote qe eshte english backround , never french .

Qe ta beje kete story pak sweet do te them dicka extraordinary : Cdo here qe ndalem tek semaforet me makinen time , natyrisht ke lypsaret qe te vijne dhe te fshijne xhamat . Nje dite me vjen nje djale me nje furi te madhe , me nje very well prepared speech filloi dhe nuk pushonte se foluri . Nuk me dha absolutisht shance qe t'i thoshja qe leri fjalimet , ketu kam ca te holla gati dhe merri . Por jo , ai vetem vazhdonte . Me ne fund i thashe ne anglisht : every word was perfeeect except for the fact that I don't know a single word in french...but I got it , you need money - here is some change (coins of course) ja dhashe te gjitha coins dhe qesha .....
    - Ohhh , really ?! - me tha .....u ul pothuaj ne toke sic bejne ne Meke dhe me nje fluent , extraordinary dictionary in English filloi nga e para fjalimin....
    Wow ! - Jo vetem qe fliste fluent english , por fjalorin e kishte jaaaashtezakonisht te pasur . E mahnitur , e hypnotizuar hapa kuleten dhe po kerkoja kartemonedha , jo coins . Shyqyr qe gjeta nje $20 dhe nje $10 se do t'i vinte rradha $50 qe ishte aty prane . I morri $30 . Nuk jane shume por per ate dite , I made his day .

Nje dite tjeter po ecja ne rruge dhe nga nje lypsar degjova : ekselont , bo ruzh , brijont...- ja ktheva direkt "no french" . Direkt ma ktheu ne anglisht : Wowowow ! You are so beautiful , your fuschia red hair color is excellent , brilliant ...and la la la .
    Hmm - thashe me vete - my chance to shine . Ju drejtova dhe i thashe : Flm per komplimentat , por if you guess tamam sa vjece jam do te jap me shume leke . Gjeja e pare qe morri dhe po shikonte ishte dora , me vone gusha , me vone rrudhat e syve ...me beri nje gllaberitje me sy dhe pa hezitim me tha - You are no more than 35 !
    Wowowow ! He really , really , really made my day !

Kerkova cfare kishja ne kulete dhe ja dhashe te gjitha . 101% e lypsareve ne Montreal flasin fluent Anglisht-Frengjisht - Kjo eshte me se e vertete !
    hahahha te ben te mendosh nese jan "lupsa" me vertet, dhe ne fakt kan shtepi, makin etje ....ai dje ishte veshur shume mire, burri biles me thot "shiko sa te bardha i ka corapet" lol
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

sot, asgje

dje? shume
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Ne highway trafik i madh. Me shpejt ecje ne kembe. Popull kureshtar Amerikanet se ndodh aksident ne krahun tjeter te highway bllokohet e gjithe highway. Cupa ime 2 -vjecare bertiste qe nga car seat si police trafiku me doren shtrire perpara tere seriozitet," MOoooooooooooooooove!" Ne fillim i fola se po me c'orientonte, por kur ktheva koken e shikoj fytyren e saj cfare pamje kishte marre tek jepte urdher makinave te leviznin ja kam dhene te qeshurit!
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e pranvera bica
    Anėtarėsuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet nė Bllog
    1
    Sot kam buzeqeshur e qeshur me te madhe kur nipi i shoqes sime donte te hante rruazat e mija roze se i dukeshin ...koko...

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    09-11-2005
    Vendndodhja
    France ...
    Postime
    6,159
    Qeni komshies , po cqen ishte sa nje gomar , dhe ajo gjith serbesllek .
    Oh ste ben gje , eshte shum i embel ka qef ta perkedhelin .
    Yeah right i thash po ma hiq qafe

♥ Kitty Loves Bubi ♥ Maska e Viola.V
    Anėtarėsuar
    22-05-2010
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    990
    Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    Ne highway trafik i madh. Me shpejt ecje ne kembe. Popull kureshtar Amerikanet se ndodh aksident ne krahun tjeter te highway bllokohet e gjithe highway. Cupa ime 2 -vjecare bertiste qe nga car seat si police trafiku me doren shtrire perpara tere seriozitet," MOoooooooooooooooove!" Ne fillim i fola se po me c'orientonte, por kur ktheva koken e shikoj fytyren e saj cfare pamje kishte marre tek jepte urdher makinave te leviznin ja kam dhene te qeshurit!
    Qe sa hapa syte dhe u futa ne Forum, ky postimi jot me beri te qesh . Eshte me se e vertete qe ne 90% te rasteve nqs ka shume trafik dhe nuk leviz fare fare do te thote qe ka ndodhur ne incoming trafik jo ne anen tende . Njerezit nuk e di pse jane shume kurioze te shikojne cfare ka ndodhur ne anen tjeter. Nga kjo "moveeeee"qe paska thene vajza jote kam qeshur me shume . E di c'ndodhi para 10 ditesh ? Kishja ikur larg larg nga qyteti dhe highway ishte bosh fare . Kur per nje moment filloi nje trafik qe na ka mbajtur 4 ore , me e keqja se ishte pisku i vapes . Me ne fund c'te shikonim ?!?! - A policewoman me nje tripod - jo me radar per shpejtesi , por me nje tripod . Filloi djali im te therriste si i cmendur to the police woman : Hey you , we're dying here for your tripod ! I thashe -get your ass inside . E di qe je shqiptar , por po te erdhi nje grua police ta nderon fene , idene dhe origjinen , te ben majmun andej nga ka ardhur njeriu. Merru merru me grate police po deshe - i thashe .M'u pergjigj - Sa te vije ketu do t'i them : Hey , can I see you without a hat ? Kur ta heqi kapelen do t'i them : Wow you are so beautiful ; Wow you hair ; Wow your beauty is getting wasted here in this line of work etc etc ...dhe kaq duan grate me tha - She will be flyiiiiiiiiiiing ...and she will let us go !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Viola.V : 24-07-2011 mė 12:01
    $ € $ ... ♥♫ - ♥♫

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga Viola.V Lexo Postimin
    Qe sa hapa syte dhe u futa ne Forum, ky postimi jot me beri te qesh . Eshte me se e vertete qe ne 90% te rasteve nqs ka shume trafik dhe nuk leviz fare fare do te thote qe ka ndodhur ne incoming trafik jo ne anen tende . Njerezit nuk e di pse jane shume kurioze te shikojne cfare ka ndodhur ne anen tjeter. Nga kjo "moveeeee"qe paska thene vajza jote kam qeshur me shume . E di c'ndodhi para 10 ditesh ? Kishja ikur larg larg nga qyteti dhe highway ishte bosh fare . Kur per nje moment filloi nje trafik qe na ka mbajtur 4 ore , me e keqja se ishte pisku i vapes . Me ne fund c'te shikonim ?!?! - A policewoman me nje tripod - jo me radar per shpejtesi , por me nje tripod . Filloi djali im te therriste si i cmendur to the police woman : Hey you , we're dying here for your tripod ! I thashe -get your ass inside . E di qe je shqiptar , por po te erdhi nje grua police ta nderon fene , idene dhe origjinen , te ben majmun andej nga ka ardhur njeriu. Merru merru me grate police po deshe - i thashe .M'u pergjigj - Sa te vije ketu do t'i them : Hey , can I see you without a hat ? Kur ta heqi kapelen do t'i them : Wow you are so beautiful ; Wow you hair ; Wow your beauty is getting wasted here in this line of work etc etc ...dhe kaq duan grate me tha - She will be flyiiiiiiiiiiing ...and she will let us go !
    Keto policet amerikane jane me burra se burrat nga ashpersia. Ku falin keto!

E paske smooth talker djalin! Do benka kerdine me femra!
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anėtarėsuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    Un, deux, trois, quatre, cinq, six, sept,
    Violette, violette,
    Un, deux, trois, quatre, cinq, six, sept,
    Violette en bicyclette.

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095

Talking

a a a, j'ai du chocolat

e e e, je vais le manger

i i i, il est tout petit

o o o, j'en veux un plus gros!

u u u, y'en a déją plus!

Mbesa e vogel qe lozte sot me komshien...
    ”Ti, Shqipėri, Mė Jep Nder, Mė Jep Emrin Shqiptar”

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •