Një zyrtar i lartë i Departamentit të Shtetit mbërrin në Tiranë në fillim të shtatorit, ndërkohë që pikërisht kjo periudhë shënon edhe nisjen e një sezoni të vrullshëm politik në vend. Burime qeveritare bënë të ditur se më 6 shtator do të vizitojë zyrtarisht Tiranën, zëvendësasistenti i sekretarit të Departamentit të Shtetit për Europën dhe Euroazinë, Philip Reeker. Ambasadori Reeker pritet të zhvillojë takime me zyrtarët më të lartë të shtetit dhe politikanët e opozitës, përkatësisht: Presidentin Buhar Nishani, Kryeministrin Sali Berisha, si dhe liderin e opozitës, Edi Rama. Burime pranë qeverisë shqiptare bënë të ditur se zhvillimet më të fundit në vend, si dhe ato të pritshme gjatë vjeshtës, do të jenë në fokus të diskutimeve të zyrtarit të lartë amerikan, i cili pritet të japë një mesazh të rëndësishëm për politikën shqiptare. Zoti Reeker do të bëjë vizitën e parë në Tiranë që prej një viti kur është emëruar në detyrën e tij në DASH, post ku zëvendësoi Thomas Cauntryman.
Zëvendësasistenti i sekretarit të DASH-it, Reeker, prej disa ditësh ndodhet në një vizitë në rajon, ku vetëm pak ditë më parë zhvilloi një tur pesëditor në Maqedoni, në kohën kur vendi u rrezikua nga një krizë qeveritare, por që u shmang në momentin e fundit.
Por ne te vertete, çfarë te kete vallë qeveria e SH.B.A-ve… me kete vizite te befasishme, te paprogramuar te nje prej funksionareve te larte te DASH, ne kete kohe zgjedhjesh ne SHBA...!?
AMA-News
Krijoni Kontakt