Close
Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 76 prej 76
    i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anëtarësuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419
    sh te bukra mor jahu.te gjitha po me pelqejne shume.

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    ja shiqone ket link ketu
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344

Për: "Vallja e shpatave" Piktura e malazezit në Shkodrën e 1800-ës

Kam disa dite qe e shoh kete foto ne net, thuhet se eshte gruaja shqiptare mes ushtareve turq .kush na thote ndonje gje me shume .fotoja e bukur!
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972

Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Veshja shqiptare ndahet ne veshje kontinetnale dhe bregdetare, nuk ka dallim stereotipie veri-jug, dicka e tille nuk ekziston!

Ekzistojne vetem dy tipizime te veshjes themelore shqiptare: ajo bregdetare dhe ajo kontinentale. Tjerat jane variacione te saj.

Viset "veriore" shqiptare te malit te zi jane bregdetare, andaj dhe pjesa me e madhe e veshjes se tyre eshte fustanella. Por posa te kesh hy ne viset kontinetale te kesaj treve serish ke tirq!

p.s.:
    Ajo qe ne etnografine popullore eshte deshifruar si 'qefin' s'ka te bej. Shalli i bardhe i kokes burrnore eshte simbol me te cilin malesoret identifikonin veten si pinjolle te Zeusit te ngrysur nen re te bardha. Dhe varet ekskluzivisht nga malesoret dhe ata qe ruajne origjine malesore apo olimpiane. Me nje shall te tille te bardhe te ngjashem si re e mjegulla bjeshke ne faqe, e perfytyronin shqiptaret vet Zeusin qe nga koha e Aleksandrit, ne mos me heret.

b.b. troy iii p.a.e.
    Interesant ky shpjegim, nuk e kisha degjaur me pare.
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-06-2014
    Postime
    67

Citim Postuar më parë nga alnosa Lexo Postimin
    Kam disa dite qe e shoh kete foto ne net, thuhet se eshte gruaja shqiptare mes ushtareve turq .kush na thote ndonje gje me shume .fotoja e bukur!
    piktori eshte rus ja kam harruar emrin dhe titullohet "gruaja bullgare dhe ushtaret turq". Behet fjale per masakren ne Batak te Bullgarise nga boshi-bozuket Pomak te ushtrise turke, vitet 1870 me duket. S'ka lidhje shume me shqiptaret.

Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •