Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11
    Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123

Sekreti i tyre...

Dua te hap kete teme me qellimin e vetem per te degjuar mendime se cili ishte sekreti i Henokut, Noes, Abrahamit, Moisiut, Samuelit, Davidit, Isaias, Jeremias, Danielit, Ezekielit, Mikeas, Gjon Pagezorit, Pjetrit, Palit etj...
    qe ata arriten te "ecnin me Zotin", dhe te mos influencoheshin nga rrethanat e jashtme kur ato ishin kunder tyre.

A mundemi dhe ne te arrijme ne lartesine e komunikimit te tyre me Zotin, (komunikim i cili ishte dhe midis Jezusit dhe Atit)?

Nqs po, si?
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-05-2005
    Vendndodhja
    Duke shtegtuar ne Krishtin qe banon brenda meje
    Postime
    177
    I dashur vella ne Krishtin

pergjigjen e ke dhene vete dhe eshte shume e thjeshte,por ne sot na duket se ate bejme. Dhe ajo eshte ajo qe nuk bejme.

ATA ECEN ME KRISHTIN!!! ATA ISHIN NE KRISHTIN!!! ATA E KISHIN BRENDA KRISHTIN!!!

PER TA CDO GJE ISHTE KRISHTI!!!

Ah sikur edhe ne te kuptonim kete gjera kaq te thjeshta!

Zoti me ty.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shtegtari : 11-10-2005 mė 08:40

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Po vella, ashtu eshte.

Ata ecen me Krishtin.

Para ca kohe me ra ne dore nje liber "Prifteria e gjithe besimtareve", Milt Rodrigues.

Kapitulli i fundit quhej "Vendi Sekret".

Aty thuhej se te gjithe ata qe kam permendur, shkonin ne nje "vend sekret" per te marre fuqi.

Cfare ishte ky Vend?

Ishte Prezenca e Zotit, thelle brenda tyre.

Te gjithe shenjtoret komunikojne me Zotin nepermjet frymes se tyre te ringjallur. Fryma eshte vendi ku ata takohen me Zotin.

Ja, pra perse dhe injorantet kane shanse te parabarta (per te mos thene jane ne avantazh) me te diturit per te njohur Zotin e tyre.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-02-2005
    Postime
    386
    Mos po thoni se Moisiu, Abrahami, Noah ecnin me Krishtin? A e njihnin ata Krishtin?
    beqar

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-05-2005
    Vendndodhja
    Duke shtegtuar ne Krishtin qe banon brenda meje
    Postime
    177
    bakudr,

Krishti eshte Perendia dhe Ai eshte vete jeta.Keshtu qe kur thuhet se ata ecen me Perendine,ne kuptojme se ata ecen me Krishtin.

Qe nga Adami dhe deri sa erdhi Krishti ta gjithe njerezit qe ecen me Perendine e njihnin Ate.Ai u ishte premtuar njerezve te pare qe ne castin qe ata u debuan nga Edeni.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Mos po thoni se Moisiu, Abrahami, Noah ecnin me Krishtin? A e njihnin ata Krishtin?
    Ata jo vetem qe e njihnin Ate, por u ulen dhe hengren bashke me Ate, ne te njejten tavoline.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-02-2005
    Postime
    386
    Matrix dhe Shtegtari,
    ky eshte forumi protestant, dhe ma do mendja se mund te jeni protestante.

une do doja ne prespektiven tuaj: si e kuptoni kete qe po thoni se ata e njihnin Krishtin? A mund ta shpjegoni pak sipas asaj qe ju besoni? C'fare permenden ne burimet tuaja nga fjalet e Noahs ose te Abrahamit ne lidhje me Krishtin?

gjithashtu: si e kuptoni ju kete ceshtjen qe (Abrahami, Moisiu) kane ngrene buke me Krishtin? Kur kane ngrene bashke?
    beqar

Ne mbreterine e Tij.. Maska e inscrite
    Anėtarėsuar
    09-02-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    126
    Citim Postuar mė parė nga Matrix
    Dua te hap kete teme me qellimin e vetem per te degjuar mendime se cili ishte sekreti i Henokut, Noes, Abrahamit, Moisiut, Samuelit, Davidit, Isaias, Jeremias, Danielit, Ezekielit, Mikeas, Gjon Pagezorit, Pjetrit, Palit etj...
    qe ata arriten te "ecnin me Zotin", dhe te mos influencoheshin nga rrethanat e jashtme kur ato ishin kunder tyre.

A mundemi dhe ne te arrijme ne lartesine e komunikimit te tyre me Zotin, (komunikim i cili ishte dhe midis Jezusit dhe Atit)?

Nqs po, si?

Eshte shume prekese skena e venies ne prove te Abrahamit, se si i pergjigjej thjesht dhe shkurt zerit te Perendise sa here Ai i fliste, Ja ku jam, dhe pa e bere fjalen dy nisej te bente vullnetin e Tij. Abrahami nuk i vuri veshin dhimbjes se zemres, as mosarsyes te gjithe asaj qe po ndodhte. Ai nuk dyshoi ne Perendine, ai iu besua Zotit te tij.

Permenda Abrahamin sepse eshte me i dashuri nder patriarket e dhjates se vjeter per mua. Mendoj se sekreti i tyre ishte ne marredhenien intime me Perendine. Per te gjithe keta bij te Tij, Ai ishte shok, mik, vella, personi me i dashur i jetes se tyre, Zot, e mbi te gjitha Mbret. Ndersa ecnin cdo dite me Perendine, atyre iu zbulua madheshtia dhe sovraniteti i Tij, ata perjetuan ne zemren e tyre se jeta e tyre ishte e Tij. Dhe kur Ai i therriste, ata bindeshin, zemrat i kishin te perulura para madheshtise se Tij, ndersa i kalonte neper prova dhe i bente te vuanin, ulnin koken dhe pranonin vullnetin e Tij. Nuk kerkuan me kembengulje ta kuptonin ate, e pranuan ashtu sic vinte per ta. Prova jo thjesht i nxiste ta kerkonin Ate, ajo i gjente me Te dhe nuk bente gje tjeter vecse e forconte marredhenien e tyre, e sprovonte ne veshtiresi.

Mendoj se gjithcka buron nga dashuria per Zotin, ajo i ben zemrat te mos lodhen se kerkuari fytyren e Tij dhe gjithcka qe ndodh te jete asgje perpara perjetimit te pranise se Tij dhe vullnetit te Tij. Kur ato jane gjeja me e shtrenjte dhe synimi i jetes, atehere nuk mundesh vecse te ecesh me Te ne rruget e Tij.
    Ndertojne shume poshte ata qe ndertojne nen yje...

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    ky eshte forumi protestant, dhe ma do mendja se mund te jeni protestante.
    Bakudr,

Une nuk jam protestant.

Une shkruaj ketu, sepse ketu me eshte lejuar te shkruaj. Kam tentuar te shkruaj dhe ne forume te tjera por shkrimet e mia kane perfunduar ne koshin e plehrave.

Une nuk kam asnje simpati per protestantizmin si menyre te menduari dhe te vepruari.

Jam thjesht nje ndjekes i Jezus Krishtit dhe kaq me mjafton.

Per pyetjen qe ben, mjafton te lexosh Dhjaten e Vjeter, do shohesh se Zoti ka pasur miqesi te ngushte me keta njerez. Une po sjell vetem disa vargje per ta ilustruar.

Enoku:

22 Mbas lindjes tė Methuselahut, Enoku eci me Perėndinė treqind vjet dhe pati bij e bija tė tjerė.

Zanafilla 5

Noe:

9 Kjo ėshtė prejardhja e Noeut. Noeu ishte njė njeri i drejtė dhe i patėmetė midis bashkėkohėsve tė tij. Noeu eci me Perėndinė.

Zanafilla 6

Abrahami:
    1 Zoti iu shfaq Abrahamit nė lisat e Mamreut, ndėrsa ai ishte ulur nė hyrje tė ēadrės nė zheg tė ditės.

2 Abrahami ngriti sytė dhe tre burra rrinin mė kėmbė pranė tij. Sa i pa, vrapoi nė drejtim tė tyre nga hyrja e ēadrės, u pėrkul deri nė tokė e pastaj tha:

3 "Zoti im, nė rast se kam gjetur hir para teje, tė lutem mos kalo pa u ndalur para shėrbėtorit tėnd!

4 Oh, lini qė tė sjellin pak ujė qė tė mund tė lani kėmbėt tuaja, dhe ēlodhuni nėn kėtė pemė.

5 Unė do tė shkoj tė marr njė copė bukė, kėshtu do tė mund tė merrni zemėr, pastaj tė vazhdoni rrugėn, sepse pėr kėtė keni kaluar nga shėrbyesi juaj". Ata i thanė: "Bėj siē ke thėnė".

Zanafilla 18

Moisiu:

9 Pastaj Moisiu dhe Aaroni, Nadabi dhe Abihu dhe shtatėdhjetė nga pleqtė e Izraelit u ngjitėn,

10 dhe panė Perėndinė e Izraelit. Nėn kėmbėt e tij ishte si njė dysheme e punuar me safir, e qartė si qielli vetė.

11 Por ai nuk e shtriu dorėn kundėr krerėve tė bijve tė Izraelit; dhe ata e panė Perėndinė, dhe hėngrėn dhe pinė.

Eksodi 24

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 18-10-2005 mė 09:49

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-02-2005
    Postime
    386
    Pra, mos po thoni (sipas besimit tuaj) se kudo qe permendet Perendia eshte Krishti ne te njejten kohe?

E bej kete pyejtje pasi ne fillim patet thene se te gjithe profetet jane ngritur lart nga njerezit e tjere pasi kane qene prane Krishtit. Pra a eshte perendia ne Dhjaten e vjeter = Krishti?
    beqar

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Cili ėshtė sekreti yt?
    Nga Poeti nė forumin Ditari i meditimeve
    Pėrgjigje: 79
    Postimi i Fundit: 10-10-2010, 07:13
  2. - Sekreti nė dėm tė tjetrit -
    Nga rabija nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 11-12-2006, 10:10
  3. Sekreti i Budės
    Nga Tannhauser nė forumin Historia botėrore
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 21-09-2006, 15:43
  4. Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 16-07-2006, 00:50
  5. Sekreti, cka ėshtė ky fenomen?
    Nga Davius nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 05-04-2006, 05:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •