Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 27 prej 27
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574

Ke nje zemer te virgjer

I dashur keni,

Lexova krejt rastesisht mesazhin tend te pare dhe me beri shume pershtypje. Me te thene te drejten aresyea kryesore qe u rregjistrova ketu ishte se doja te kontaktoja patjeter me ty.

Aje qe me beri pershtypje tek ty ishte dashuria e paster qe ke per Zotin, si dhe zemra dhe truri yt i virgjer. Cfare dua te them me kete. Dua te them se ti je si ajo toka e papunuar qe kushdo te vije te punoje aty do kete shume begati. Dhe ti mund te punohesh shume kollaj se je krejtesisht i paster nga doktrinat njerezore, por problemi eshte se kush ose cilet do jene ata qe do shfrytezojne te paret ate toke te begatshme? Nese do jene njerez qe nuk do kene asnje qellim tjeter vecse te te japin ty Krishtin dhe vetem Krishtin, dhe perseri Krishtin dhe mevone perseri Krishtin ti do jesh shume i bekuar, por neqoftese persona qe ndofta vete ata mendojne se te japin Krishtin por fatekeqesisht bashke me te do te te ndotin me doktrina njerezore atehere do vije nje dite qe ti do ngaterrohesh keq dhe nuk do kuptosh cfare eshte Krisht dhe cfare "njeri", cfare qiellore dhe cfare tokesore, cfare frymore dhe cfare nga mishi.

I dashur keni, uroj nga zemra qe ne keto caste qe zemra jote eshte ende e virgjer, Krishti dhe vetem ai te jete ai qe do pushtoje zemren tende. Kam shume deshire te me japesh e-mailin tend dhe te kontaktojme bashke. Nese je dakort me trego dhe atehere do te te jap e-mail-in tim.

Duke pritur me padurim pergjigjen tende,

Mos harro se je i shenjte po aq sa eshte edhe Krishti se te ka pastruar me gjakun e Tij.

Ju shikoj qė kėtu Maska e keni
    Anėtarėsuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    29
    Liveintwoplaces faleminderit per mesazhin por pergjigjen time po ta kthej ne e-mailin tend.
    Me respekt Keni.
    Thuaj ate qe mendon dhe mendo ate qe duhet. :^paqe

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,306
    Postimet nė Bllog
    22
    Keni, une ne Kishe nuk shkoj per te tjeret, por per veten time mbi te gjitha. Pra, mos u ndiko aspak se cfare qendrimi mbajne te tjeret ndaj Kishes dhe si sillen ata ne Kishe. Zoti i gjykon njerezit sipas shpirtit dhe jo ne grup.

Menyra perse tu drejtova me ate gjuhe paksa vulgare (edhe pse nuk ishte ky qellimi im), ka te beje me faktin se shume veta mundohen ti pershtatin mesimet e Zotit ashtu sic u vjen atyre per shtat. Ju nuk jeni i pari qe beni komente te tilla qe per mua jane te papranueshme.

Lavderimi i Zotit behet me sjelljen e cdo te krishteri ne jeten e perditshme, ashtu sic lavderohet me te gjitha ritualet fetare qe shkojne pas mijra vjet. Kisha si ajo Orthodokse apo Katolike, keto rituale i kane trasheguar neper shekuj dhe ndryshe nga sektet e tjera brenda Krishterimit, keto komunitete kane "evoluar" pak ose aspak dhe i mbrojne me fanatizem si katekizmen edhe ritualin e lavderimit dhe adhurimit.

Kjo nuk eshte dicka e vjeter, eshte dicka e vyer pasi jane me miliona brezat e meparshem te besimtareve dhe shenjtoreve qe na kane lene trashegim mesime te akumuluara me vitet. Nga krahu tjeter, sektet e tjera fetare mundohen te predikojne nje "individualizem biblik" ne rradhet e besimtareve te krishtere.

Une mund ti lutem Zotit edhe ne shtepi, edhe ne rruge, edhe ne makine dhe Zoti do ti degjoje lutjet e mia. Por vajtja ne Kishe dhe rituali i lutjes ne shoqerine e gjithe komunitetit fetar te cilit ti ben pjese e afron besimtarin ne shoqerine Krishtit. Krishti do te jete midis besimtareve qe luten ne emrin e Tij.

Po aq e rendesishme sa katekizma e krishtere eshte edhe rituali i adhurimit te Zotit. Ikonat, kryqi, jane pjese e adhurimit. Njerezit e pane fytyren e Shpetimtarit ne mesin e tyre dhe keto imazhe i sollen deri ne ditet tona nepermjet pikturave neper mure dhe ikonave.

Perendia zbuloi Fytyren e te Birit. Fytyra e Jezu Krishtit nuk eshte idhull por fytyra e Shpetimtarit, Zot i te Krishtereve.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Ju shikoj qė kėtu Maska e keni
    Anėtarėsuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    29
    Albo a e ke lexuar pergjigjen qe une te kame shkruar me pare (postin # 16)? Aty une te kame treguar se ketu ne usa e kame frekuentuar kishen 6vjet te shkuara, gjithashtu po shtoj se per here te pare ne kishe une kame shkuar kur kame qene ne Greqi me 1991, aty ku me ka lindur dhe besimi ne Jezus. Kjo do te thot se une i kame ne zemer kishat por kam humbur besimin tek disa nga njerezit qe i drejtojne keto kisha. Kete besim une doja ta gjeja perseri me ndihmen tuaj duke hapur kete teme.
    Kurse ty doja qe te jepja nje keshille, te jeshe me i but dhe me tolerant ne mendimet dhe gjykimet per te tjeret se ne kete menyre do tergosh me mire besimin tend te paster ndaj Jezusit.
    Me respekt Keni.
    Thuaj ate qe mendon dhe mendo ate qe duhet. :^paqe

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,306
    Postimet nė Bllog
    22
    Keni, nje koker e prishur rrushi, nuk do te thote qe gjithe hardhia eshte e thate. Qe nga hera e fundit qe ti ke qene ne Kishen Shqiptare ne Philadelphia, jane ndruar plot 4 prifterinj, dhe prifti i fundit, At Gregori, po ben nje pune te shkelqyer per komunitetin tone. Mu dha mundesia te njihem me nga afer me te fale disa problemeve te mia familjare ku ai u ndodh prane.

Ne kishe jane shtuar besimtaret e rinj, jane shtuar pagezimet, kurorezimet dhe merita kryesore eshte e At Gregorit. Ai po afron sa me shume shqiptare te ardhur tani ne kishe dhe po njihet me ta dhe me familjet e tyre nga afer, duke u shkuar dhe duke u bekuar edhe shtepite.

Besimi i humbur nuk gjendet ne forum, ai gjendet ne komunitetin e besimtareve ne te cilin jeton.

Albo

Keni shkruan:

Por une jam kunder institucioneve fetare qe predikojne ne emer te zotit, jame kunder pikturave apo skulpturave qe mendohet se jane zoti, jezusi apo apostujve te ndryshem. Per mendimin tim te gjitha keto jane genjeshtra, ashtu sic e thote dhe jezusi perpara vdekjes se tij
    Nuk kam shkuar asnjehere ne kishe apo ne ndonje institucion fetar per tu falur por i jame falur gjithnje zemres time.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

i/e regjistruar Maska e Me^bind
    Anėtarėsuar
    12-11-2004
    Vendndodhja
    diku ketu
    Postime
    56

NcNc

Ore,!.. Po un ju dija njerz me mende juve... akoma ju ore besoni ne kisha dhe xhami?

Nejse mos te gjykoje as un dhe ti pershtatem temes...

Un Jam I fes Bektashjane per vete, dhe me duken shum pa vlere, si hoxhallaret po ashtu dhe prifterinjte.. per me shum do ju jap nje shembull...

Nuk e di nq se ndonjeri nga ju mund ta di "Kuroren E Malit" ne mal te bardh, ne sevaster te Vlores.. Aty vin Kryegjyshi Botror I cili eshte i fes bektashjane, ku i cili eshte Dervish njekohesisht.

I pyetur Nga disa persona, qe ku ndryshon Hoxha & Prifti Nga dervishi, ai Kthu kete pergjigje :

Nje Anije Po vin ne Det, te gjith njerzit e shofin, dhe hoxha apo prifti thone qe ajo eshte nje "anije" , pra dhe njerzit e tjer e shofin.! Kurse Dervishi di se cfare ka brenda ne "anije".

Nuk Pajtohem me thenjen e Keni-t Ku thote te besojme ne zemer dhe jo ne ikona..

Ikonat parfaqsojne, paraqesin dicka.. ku me an te tyre kuptojme shum gjera...

Perendia Ju bekofte

(p.s me falni per disa gjykime te vogla)
    Ne flasim gjuhen tuaj. Ne perkthejme idete tuaja.

Amantya Communications!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Kjo temė ėshtė shumė e vjetėr, ka mbi dy vjet qė ėshtė hapur. Prandaj kjo temė si dhe tema tė tjera qė i nxirrni nga varret do mbyllen.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. Ēfarė ju shtyu qė tė besoni tek Zoti?
    Nga Albo nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 19-09-2014, 20:49
  2. Besoni tek dashuria platonike ?
    Nga Kryeplaku nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 01-07-2011, 09:25
  3. A besoni se ka korrupsion ne institucionet e Kosovės?
    Nga ILMGAP nė forumin Votime dhe sondazhe
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 22-09-2009, 15:14
  4. A besoni nė bestytni...?
    Nga master2006 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 29-10-2006, 07:22
  5. Pėrse besoni nė Zot?
    Nga Albo nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 06-03-2004, 11:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •