Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 27
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Keni.

Lavderimi i takon vetem te Perjetshmit Zotit tone Jezus Krisht, ne nuk jemi vecse "Ene" qe mbajme dhe deshmojme emrin e Zotit tone Jezus Krisht. Pra te uroj edhe njehere Paqe dhe dashuri ne krishtin Jezus. Qendro ne lexim te bibles dhe ne lutje, dhe keshtu Zoti do te flase dhe do te te tregoje MREKULLITE e tij, ku me e madheja eshte ajo e SHPEITMIT. Kerko Frymen e Perendise qe te te zbuloje vullnetin e Krishtit.
    Do te periqem qe te sjell ndonje shkrim me konkret te lidhjes se besimtarit me kishen.
    Ps. I ftoj te gjithe te krishteret qe te qendrojme ne lutje per vellane tone Keni.
    Miresia e Zotit qofte me ne te gjithe . Amin.

JEZUSI I VETMI SHPETIMTAR Maska e i shpetuari
    Anėtarėsuar
    28-02-2003
    Vendndodhja
    NE VENDIN E EMANUELIT
    Postime
    56
    I DASHUR KEN !
    DO TE KESHILLOJA TE MERRJE PJESE NE NJE BASHKESI(KISHE)KU PREDIKOHET FJALA E PERENDISE SEPSE BIBLA NA THOTE TEK(HEBRENJVE 10:24,25) " DHE LE TE KUJDESEMI PER NJERI-TJETRIN PER T'U NXITUR PER DASHURI DHE VEPRA TE MIRA, PA HEQUR DORE NGA TE MBLEDHIRIT BASHKE TONIN (KISHA), SIKURSE E KANE ZAKON DISA, POR ME TEPER TE NXISIM NJERI TJETRIN, AQ ME TEPER SEPSE E SHIHNI DITEN QE PO AFROHET".
    PRA SIC SHIHET NGA SHKRIMI AUTORI I LETRES DREJTUAR HEBRENJVE NA NXIT QE TE MOS BRAKTISIM KISHEN.
    NESE SHOHIM QE NJE KISHE NUK PREDIKON FJALEN E PERNDISE NUK DUHET TE HEQIM DORE NGA KERKIMI I NJE KISHE TJETER TE SHENDOSHE NE DOKTRINE. I DASHUR KENI, NESE TI NUK MUND TA GJESH NJE KISHE TE KETILLE UNE MUND TE NDIHMOJ SEPSE EDHE UNE BANOJ NE SHBA(USA) DHE KAME NJE LIBER ME ADRESAT E SHUME KISHAVE QE PREDIKOJNE FJALEN E PERENDISE DHE MBAJNE DOKTRINEN E SHENDOSHE. PRA NESE DO MUND TE ME DERGOSH NJE MESAZH PRIVAT ME ADRESEN TENDE KU TI BANON DHE UNE DO TE MUNDOHEM TE GJEJ NJE KISHE PER TY.
    SEPSE NE TE KRISHTERET KEMI NEVOJE PER TE QENE NE PERBASHKESI ME NJERI TJETRIN DUKE MARRE PJESE NE NJE BASHKESI(KISHE). UNE BEJ PJESE KETU NE NJE BASHKESI UNGJILLORE.
    TE UROJ ZOTI TE BEKOFTE DHE TE LUTEM PO DESHE MU PERGJIGJ PER KETE QE FOLA. ME RESPEKT, I SHPETUARI.
    html

Ju shikoj qė kėtu Maska e keni
    Anėtarėsuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    29
    I shpetuari:
    Po te dergoj respektin tim per ato qe ti shkruaje, per keshillat e vyera qe me dhe, gjithashtu dhe per gadishmerine qe tregon per te me ndihmuar ne kete drejtim.
    Kame pak koh qe e kam gjetur nje bashkesi ( kishe) ku shkoj here pas here qe te degjoj fjalen e perendise dhe te mesoj me mire cduhet te bej per shpetimin tim. Kam shume nevoj qe te flas per kete me dike por nuk kam gjetur njeri. Ti me the se jeton ne USA , une banoj ne philadolphia. Ne qoftese ti je diku afer meje do te kisha kenaqsine qe te takoheshim bashke, Kam nevoj te flas me dike. Ne qoftese deshiron me kthe pergjigje ne privat.
    Me shume respekt Keni.
    Thuaj ate qe mendon dhe mendo ate qe duhet. :^paqe

JEZUSI I VETMI SHPETIMTAR Maska e i shpetuari
    Anėtarėsuar
    28-02-2003
    Vendndodhja
    NE VENDIN E EMANUELIT
    Postime
    56
    I DASHUR KENI !
    ASHTU SIC TE THASHE QE TI MUND TE ME SHKRUASH E-MAIL NE ADRESEN QE TE DHASHE ME MESAZHIN PRIVAT. ATY MUND TE ME SHKRUASH PER GJITHSHKA. MEGJITHESE NE JEMI LARG NJERI TJETRIT MUND TE KOMUNIKOJME BASHKE NDOSHTA EDHE ME TELEFON. TE UROJ ZOTI TE BEKOFTE, I SHPETUARI.
    html

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,306
    Postimet nė Bllog
    22
    Postuar mė parė nga keni
    Po Albo ke te drejt. Une kam shume miq besimtar me te cilet takohem dhe flasim reth besimit. Kur thash se nuk pelqej te shkoj ne kish kjo nuk do te thot se me pelqen vetmia por se nuk me pelqen mashtrimi dhe genjeshtra qe thuhet nder te tjera ne keto vende.
    Me respekt keni.
    Nje mesim i dyte i Jezu Krishtit eshte:

"MOS GJYKO ASNJERI NE KETE BOTE!"

Ti jo vetem qe po gjykon por ne fjalet e mesiperm ti gjykon nje komunitet te tere fetar. Kujt ia drejton ato fjale, Kishes Orthodokse qe ka qindra miliona njerez ne rradhet e saj, apo Kishes Katolike qe ka mbi 1 miliard besimtare ne rradhet e saj?

Pra vella i dashur, uli kryet e tua perpara Zotit dhe veri fre gjuhes. Besimi ne Zot nuk do te thote te luash rolin e Zotit, por te sherbetorit te Tij. Sherbetoret jane gjithmone te perulur dhe gjithmone vene ne vend vullnetin e Zotit.

Albo

P.S Meqe jeton ne Philadelphia, te gjithe te krishteret shqiptare qe jetojne ne Philadelphia mblidhen ne Kishen Saint John ne qender te qytetit 17 St & Vine St. Eshte kishe orthodokse shqiptare.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Anėtarėsuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    29
    Postuar mė parė nga Albo
    veri fre gjuhes. [/B]
    -------------------------------------------------------------------
    Albo nuk e kuptoj kete shprehje. Fre u vihet vetem kuajve dhe jo njerzve dhe ne nje fare menyre ti me ke ofenduar duke me krahasuar me nje kal. Megjithate une nuk i gjukoj njerzit vetm nga nje shprehje. Sa per keshillat faleminderit. Kurse per kishen shqiptare qe eshte 17-th & Vine st e kame frekuentuar qe 6 vjete me pare dhe e di se percfare vene shumida e shqipetareve ne kete kishe. Ne qoftese do te sqaroj me shume per kete mund te takohesh me mua kur te dush dhe te tregoj une se cfare kam pare dhe cfare behet ne ate kishe . Mos me keqkupt per keto qe thashe.
    Me shume respekt Keni.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    O Keni, me fal qe po bej nje nderhyrje te shkurter...

Menyra se si e ke formuluar temen flet shume ne vetvete, si per prapavijen tende te zhgenjyer dikund edhe per formimin tend fetar. Sidoqofte, Albo nga ane e vet, me gjithe dashamiresine e tij, shpresoj qe te jete e tille, ndryshe eshte mosnjohje, duhet te mesoje se pari mesimet e besimit qe i takon. Kjo thjesht nje keshille, se mos e marri per sulm..., pasi Albo si ne shume raste del tejet cdo kriteri ortodoks e madje edhe biblik, ne nje kuptim me te gjere te fjales.

Ndersa me ty, Keni. duhet te kutposh mire, se jane shprehje te gabuara antitezat e tua: beso me zemer, e jo me ikona...!!!!

I nderuar, besimi ne ikona (sikur shpreheni ju popullorce) nuk ka te beje me menjanim te zemres, perkundrazi shpreh gezimin fizik, te dukshem, te asaj qe nuk shihet tek njeriu, shpirtit.

Qe te mos e zgjas shume, vetem mendo per nje logjike te ngjashmen te tenden:

Une, ne baze te logjikes tende, do them: Besoni ne Krishtin, e jo ne biblen.

ps. Une Krishtin e kam pare (ne vizion, bie fjala), e nuk kam nevoje qe te lexoje Biblen, te shkruajtur nga njerez, per ti besuar, lutur Krishtit, apo per tu rritur ne besim me te.

Keshtu dalngadale, bien te gjitha rregullat shpirterore.

Krishti la nje institucion, qe Ai e quajti se ishte Trup i Tij, Kisha...

ashtu sikunder ai qe nuk ka Birin, nuk ka as Atin,

po keshtu ai qe nuk i takon Kishes (qe la Krishti), nuk ka as Krishtin!

shendet!

Anėtarėsuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    29
    Klod te jape te drejt dhe te falenderoj per fjalet e tua te vyera. Une nuk eshte se nuke e dua kishen, sepse e kam frekuentuar qe ne 1994 dhe vazhdoj te shkoj ne te. Por besimi im eshte lekundur ndaj institucioneve fetare (kishes) nga predikimi i gabuar qe behet ne disa nga keto institucione. shume njerez qe u vendosen ne krye te ketyre kishave(flals per ne shqiperi) ishin njerez te ruges te cilet u bene prifterinj nga lakmia per para pa patur as nje lloj besimi.
    Une dhe tani qe jame jashte shqiperis shkoj disa here ne muaj ne kishe qe te digjoj fjalen e pereneis.
    Me respekt keni

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Keni

lexova shkrimet e tua edhe me behet qejfi per keto gjera qe thua, po shikoj se Fryma e Shenjte te ka treguar shume gjera edhe jam i gezuar qe beson ne Jezusin sepse edhe une apo me mire, ne besojme ne Jezusin. Une Nuk dua te te flase per ndonje fe sepse as mua nuk me pelqejne fet por te te them te drejten, Perendia me ka Bekuar edhe me ka hapur syte se ku te shkoje. Dua qe Perendia te te tregoje se ku duhet te shkosh.Nuk me pelqen qe te jem une por me pelqen qe te jete Fryma e shenjte qe te te tregoje se ku duhet te shkosh. Une dua qe te lexosh pak deshmine time edhe te shikosh se kemi nje gje te perbashket..gjeje ti kur ta lexosh >>>Deshmia ime <<< dhe nese ke mundesi me thuaj se ku je(duke me shkruajtur ne adresen time " jesusislove@virgilio.it apo nikugace@hotmail.com

Nuk dua qe ta zgjas me por dua qe te te them se duhet te vazhdosh te lutesh sepse edhe une do te lutem per ty.

me respekt nga i krishteri..Zoti te bekofte!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Anėtarėsuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    29
    I krishteri faleminderit per mesazhin por pergjigjen do ta kthej ne e-meilin tend.
    Me respekt Keni

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ēfarė ju shtyu qė tė besoni tek Zoti?
    Nga Albo nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 19-09-2014, 20:49
  2. Besoni tek dashuria platonike ?
    Nga Kryeplaku nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 01-07-2011, 09:25
  3. A besoni se ka korrupsion ne institucionet e Kosovės?
    Nga ILMGAP nė forumin Votime dhe sondazhe
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 22-09-2009, 15:14
  4. A besoni nė bestytni...?
    Nga master2006 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 29-10-2006, 07:22
  5. Pėrse besoni nė Zot?
    Nga Albo nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 06-03-2004, 11:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •