Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 14
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    France
    Postime
    263

Austri: Prifti pedofil ka abuzuar me 20 fëmijë

Një prift i Kishës Katolike, nga zona juglindore e Austrisë, ka dhënë dorëheqjen nga posti i abatit pas publikimit të akuzave për abuzime seksuale me rreth 20 fëmijë gjatë shërbimit të tij 40-vjeçar. Manastiri i Salcburgut dhe Kolegji Kalksburg në Vjenë janë tani pjesë e hetimit policor.

Vitin e kaluar Bekeri ishte ballafaquar sërish me akuza për pedofili, por nuk kishte pranuar të jepte dorëheqje, përkundrazi i kishte ofruar viktimës pagesë 5'000 euro për të heshtur.

Vala e skandaleve është rindezur pak më parë dhe në Holandë ku peshkopët katolikë kanë nisur hetime të brendshme për abuzim seksual ndaj fëmijëve.

Kohët e fundit kishat në Gjermani, Irlandë dhe SHBA janë njollosur të gjitha me skandale abuzimesh seksuale ndaj fëmijëve si dhe me përpjekje për t'i mbuluar këto në postet më të larta.

Disa prej akuzave të ngritura në Gjermani përfshijnë dhe shkollën e Katedrales Regensburg, ku ka shërbyer dhe vëllai i papës Racinger.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    France
    Postime
    263
    Hehehe...
    More moderator tolerant.
    Perse e fshin kete temen dhe kete posht jo.????
    Ohhh dreq same ???
    Perse nuk behesh tolerant ???

Prishtinë, akuza seksuale në Medrese
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=128060
    Ndryshuar për herë të fundit nga muslim_ks : 05-09-2010 më 08:31

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    e fshijn se pedofilat e kan fajin

rroft prifti pedofil anton kcira me gjith koleget e tij

eu po hajvan jan keta qe i pasojn keto qi.. nane
    Jetë e rëndë.......!!!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Abuzimet seksuale të priftërinjve shkaktuan 13 vetëvrasje

E shtune 11 Shtator 2010 15:17

Abuzimet seksuale të fëmijëve kanë qenë të përhapura në Kishën Katolike të Zvicrës dhe kanë pasur për pasojë të paktën 13 vetëvrasje, thuhet në raportin e publikuar sot nga komisioni kompetent i Kishës.

“Në rastin e 13 viktimave ka qenë paraqitur se ato kanë bërë vetëvrasje dhe se këto akte kanë qenë të lidhura me abuzimet seksuale nga ana e priftërinjve”, thuhet në raportin e Komisionit të Kishës katolike për zgjidhjen e ankesave. Më se gjysma e raportit prej 200 faqeve është bazuar në dëshmitë e incizuara, transmeton agjencia reuters. Bëhet fjalë për 475 raste të regjistruara të viktimave, nga të cilat disa në kohën e abuzimit me to ishin të moshës vetëm 2-vjeçe, derisa dy të tretat e viktimave ishin djelmosha të moshës rreth 12-vjeçe. Abuzimi është ndërprerë kur viktimat kanë arritur moshën 15-16 vjeçe.

“Ne nuk flasim vetëm thjesht për prekje, ne flasim për njerëz të cilët kanë përjetuar abuzime shumë më serioze”, tha kryetari i Komisionit, prof. Peter Andriensens në konferencë me gazetarë, transmeton agjencia AP.

Shumica e abuzimeve kanë ndodhur gjatë viteve të 60 e 70-ta të shekullit të kaluar, nëpër institucione, shkolla dhe veçmas internate.

Belgjikë: 475 raste të abuzimit seksual të fëmijëve në kisha

Një komision i Kishës Katolike në Belgjikë ka publikuar sot raportin, në të cilin zbulohen qindra raste të dyshuara të abuzimit seksual të fëmijëve në këtë vend.

Komisioni njoftoi se ka marrë 475 ankesa gjatë gjashtë muajve të parë të këtij viti, shumica e tyre të ndërlidhura me akuza të dyshuara për pedofili nga vitet e 50-ta e deri në fund të viteve të 80-ta, transmeton REL.

Ka dyshime se abuzimet janë bërë nga kleri katolik, mësuesit fetarë dhe nga personat e rritur, që kanë punuar me të miturit.

Raporti prej 200 faqesh përmban dëshmi nga 124 viktima anonime të abuzimeve të dyshuara.

Raporti thotë se abuzimi seksual për pjesën më të madhe të viktimave kishte filluar në moshën 12 vjeçare. /koha/

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    I abuzuari , abuzon,

si e din njeriu se ka shpetu ndoj jjeri nga shtepija e vet pa e perekur nga abuzimi, apo i mshefin te gjitha.

Pse nuk mendoni pak se ku besoni ?

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Citim Postuar më parë nga injejti Lexo Postimin
    I abuzuari , abuzon,

si e din njeriu se ka shpetu ndoj jjeri nga shtepija e vet pa e perekur nga abuzimi, apo i mshefin te gjitha.

Pse nuk mendoni pak se ku besoni ?
    Hahah shih edhe nje fetarogjen tejter qe merr te drejten ti ofendoj tjeret...

Me ket vertet je qesharak '' Pse nuk mendoni pak se ku besoni ?'' kta besojn Jezusin qe per hir te vertetes nuk ka qen Pedofil lol dhe jo priftat apo popat a ku ta di une, por ti a ja ke ber vetes ket pytje ndonjehere? Pse nuk mendoni pak se ku besoni ?

Mahmut ka pasur per gru nje adoloshente qe i ndalohet te shikoj edhe filma per te rritur ose ndonje muzik trishtuse pasi ka pasur vetem 9 vjet dhe ne at koh ala mashtrohen femijet me bombona dhe qokollada,
    Mahmut ka marr per gru qdo femen qe i ka pelqy GRA te martuara te hebrejve dhe arsytimet ALlavi m ka than

Mahmut ka pas vet 8-9 apo ma shum gra dhe ka urdhru qe 7 duhet me marr per me mlu semundjen e pedofilis ka then Allahu m'ka than kshtut..

Mahmut ka urdheru vrasje te shum hebrejve dhe at libe hadith qe eshte aq qesharak dhe komik?

Je nal mi kqyr ti kto e me than nalu more qka po besoj un nje njeri t'smut psikik a nje profet ose a i kan hije nje profetit te gjitha keto qe i ka bere ky ??

Apo te doket ne rregull 7 gra martoj thmit me kusheri me djem t'agjes e keshtut...??

Nese po vazhdo e beso por nuk besoj qe e ke te drejten te ofendosht ti te tjeret sepse del qesharak

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Jezusi asht kryqezu per mekatet e tyre,
    tash bajn qka deshirojn , mekatet i kan te falura.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Citim Postuar më parë nga MafiaWarz Lexo Postimin
    Hahah shih edhe nje fetarogjen tejter qe merr te drejten ti ofendoj tjeret...

Me ket vertet je qesharak '' Pse nuk mendoni pak se ku besoni ?'' kta besojn Jezusin qe per hir te vertetes nuk ka qen Pedofil lol dhe jo priftat apo popat a ku ta di une, por ti a ja ke ber vetes ket pytje ndonjehere? Pse nuk mendoni pak se ku besoni ?

Mahmut ka pasur per gru nje adoloshente qe i ndalohet te shikoj edhe filma per te rritur ose ndonje muzik trishtuse pasi ka pasur vetem 9 vjet dhe ne at koh ala mashtrohen femijet me bombona dhe qokollada,
    Mahmut ka marr per gru qdo femen qe i ka pelqy GRA te martuara te hebrejve dhe arsytimet ALlavi m ka than

Mahmut ka pas vet 8-9 apo ma shum gra dhe ka urdhru qe 7 duhet me marr per me mlu semundjen e pedofilis ka then Allahu m'ka than kshtut..

Mahmut ka urdheru vrasje te shum hebrejve dhe at libe hadith qe eshte aq qesharak dhe komik?

Je nal mi kqyr ti kto e me than nalu more qka po besoj un nje njeri t'smut psikik a nje profet ose a i kan hije nje profetit te gjitha keto qe i ka bere ky ??

Apo te doket ne rregull 7 gra martoj thmit me kusheri me djem t'agjes e keshtut...??

Nese po vazhdo e beso por nuk besoj qe e ke te drejten te ofendosht ti te tjeret sepse del qesharak
    Ti fen time nuk mundesh te ma mesosh,

fol diq per temen e hapur, ABUZIMIN E PRIFTERINJEVE

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Nuk egziston prift ne bote qe osht normal , kuptohet perveq atyne qe i q!jn ato motrat e nderit .
    We are all Aliens

Citim Postuar më parë nga extreme Lexo Postimin
    Nuk egziston prift ne bote qe osht normal , kuptohet perveq atyne qe i q!jn ato motrat e nderit .
    Gabohesh.

Per hir te vertetes, un njoh qe jan normal dhe kan qen shembull per komunitetin e tyre.

Ja njeri prej tyre :

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •