Doja te hapja 1 teme per FOREX(Foreign exchange market) ku mund te mernim disa njohuri rreth hileve dhe perdorimit te suksesshem.do ju lutesha qe ata qe kishin njohuri te plota te jepnin ndihmesen e tyre![]()
Doja te hapja 1 teme per FOREX(Foreign exchange market) ku mund te mernim disa njohuri rreth hileve dhe perdorimit te suksesshem.do ju lutesha qe ata qe kishin njohuri te plota te jepnin ndihmesen e tyre![]()
Mer nje ēante dhe tunde![]()
Perchč er coro che famo tutti quanti insieme
dice LAZIO sei grande te volemo bene!
Si cdo fushe tjeter biznesi mund te te beje te pasur (ndoshta shume => George Sorros), por mund edhe te te marri cdo gje qe investon ...
Kur investon pa ja pasur idene eshte si kazino, tafti bafti .., kurse po te jesh gjysem ose deri profesionist ke shanse te mira. Gjysemprofesionist eshte dikush qe nga mengjesi ne darke vecse lexon dhe lexon dhe lexon (sigurisht per bursen dhe jo revista seksi).
Gjithsesi bursa e monedhave (exchange market) eshte me e nderlikuara dhe mos prit ndonje keshille se as keshilltaret e Obames nuk mund te parashikojne gje ...
Personalisht kam investuar dicka ne firma kineze (me shpresen dhe besimin se ato dikur do jene nga me te fuqishmet ne bote) dhe po pres momentin e duhur per te investuar gjithcka ne energjine solare ....
Se kur do jete "momenti i duhur" e mbaj sekret, por nese je i interesuar, do degjosh ne lajme qe ju eshte rritur vlera jashtezakonisht shume ketyre aksioneve dhe atehere kuptoje se ja kam bere bam une me 10mije Euronet e mia
Nese nje dite me pas ja keput edhe Ti me tere artilerine tende .... atehere bota me pas do flase per "nje Waterloo ne Burse" .... Na vafte mbare o Patriot :-DD
p.s me nota "heroike" te kame dhene aq keshilla sa me punon radakja mua ... ndoshta te kam ndihmuar
ke nje postim qe kam bere rreth forex ne kete teme
http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=92254
Prova...![]()
Miredita
Eshte shume interesante dhe akoma s'arrij dot ta kuptoje nje pjesemarrje e hatashme nje interes i jashtezaknshem tregohet per lajme politike, krejt anetaret e forumit pjesa me e madhe e tyre lexojne lajme politike, nuk e di ku eshte perfitimi ketu pervec kohen qe humbasin, kurse po te l exosh temat ekonomike te tregojne rruget se si te perfitosh dhe se si te humbasesh kursimet e tua pra ke keshilla te mjaftueshme dhe te mencura te tregojne se si te besh para dhe se si ti ruash ato dhe ti dyfishosh, une personalisht vazhdoj te kem sukses dhe ky sukses ka ardhur kontribut i vecante ngo kjo teme "Ekonomi & Biznes" te gjithe anetaret qe kane kontribuar kane shkarkuar krejt dije e tyre dhe Une i kam importuar i kam vene ne zbatim bere realitet praktike ne jeten e perditshme, psh Stock Market, Mutual Funds, ETFs, Forex. Mbi te gjitha dhe me interesante per mua ka qene Mutual Funds gati 90% e investimeve te mia dhe 10% ne stock market, dhe ne stock market jam me i perqendruar ne ETFs Exchange Trading Funds dhe ne Mutual Funds dhe ETFs une perdor DRIP (dividend rinvestment plan) megjithate po e mbyll me kaq kisha shume per te shkruar por nuk ma merr mendja se dikujt do ti hyj ne pune humbje kohe per mua eshte sikur te flasesh ne vesh te shurdh, ok flm te gjithe dhe shkruani mos pertoni.
...teknike!
Ne qoftese ti ndjek lajmet se ne'c drejtim eshte duke shkuar ekonomia globale atehere do te perballesh me dy fronte Pesimizem dhe Optimizem ose gjysem bosh gjysem plot. Ka parashikime te ndryshme te cilat keto dy jave te fundit flasin per "double dip recession" pra per nje fundosje dyfish te ekonomise globale sidomos ne Amerike dhe Evrope pra parshikimet flasin per nje termet me lekundje te fuqishme por gjithesesi keto jane vetem parashikime, gjithashtu nese ndodh atehere do te jete nje depresion ekonomik i nje stili te ngjajshem me depriesionin e viteve 1930. Investitoret duhet te jene te pregatitur, sidoqofte duhet te tregojme kujdes duke balancuar portofolin dhe kjo varet nga disa faktor mosha situata financiare qellimi juaj per kete investim dhe a je afat gjate apo me afat te shkurter po ashtu duhet te vendosesh se kujt kategorie i perket Konservator, Moderuar, apo Agresiv, dhe gjithashtu duhet te zbulosh ne veten tende se sa trim je dhe eshte shume e rendesishme trimeria ose guximi pra cdo investitor duhet te drejtoje portofolin e tij me disipline dhe jo i emocionuar duke sunduar paniku ose euforia apo hovi ne vendimet qe merr per te investuar kursimet e tij. Une personalisht ndjek kete strategji 50+50 ku 50% e portofolit tim jane ne Goverment dhe Corporate Bonds dhe pjesa tjeter 50% jane ne kompanite me prestigjioze te listuara ne stockmarket, investoj muaj per muaj kam caktuar nje date cdo muaj dhe ne forem elektronike te fiksuar te autorizuar nga une qendroj duke investuar pa marre parasysh se si po shkon ekonomia pra nuk i kushtoj shume vemendje lajmeve, por une e kam fiksuar portofolin tim ne rruge elektronike ne qofte se portofoli im shkon duke u fundosur -20% ateher automtikisht shiten dhe e kunderta ne qofte se shkon perpjete +50% ateher automatikisht shiten dhe i parkoj parate ne ETF BOND dhe pres qe bursa te shkoj -30% deri ne -40% dhe riblej perseri. Bursa ose Stockmarket eshte e mbushur me spekulator qe spekulojne me cmimet prandaj duhet nje disipline qe te qendrosh deri ne fund te lojes ndoshta 65 vjec duke investuar duke perfituar kur bursa eshte poshte dhe kur shkon lart, ose ndryshe kur portofoli jot i investuar ne Stock shkon +20% ateher shit dhe pjesa tjeter qe ke investuar ne Corporate Bonds eshte ne vend numro ateher duhet te blesh ne Bonds pra blen gjithemone kur eshte poshte me cmimet e dyshemese dhe blen me cmimet drejt tavanit. Eshte shume e rendesishme perzijerja e diversifikimi shperndarja e investimit tuaj ne te gjithe sektoret dhe ajo gjeografike, si Banking e metaleve e konsumimit te perditshem, nafta, ndertimi, bujqesia, kompanite elektrike ose kompanite ujit, e teknologjise celularet computers, ne sektorin e makinerive etj etj.
Krijoni Kontakt