Si duket ti vuan nga shendet mental apo si është halli?
O i nderuar nuk më vënë mua kush përpara zgjedhjes sepse sot askujt nuk i intereson çfarë besimi, partia, preference, hobi ke.
Askush nuk të pyet se a të pëlqejnë biondinat apo zeshkanet, kjo mbetet çështje personale e jotja kaq!
Nëse shikojmë në atë kontekst ne të gjithë jemi të ndryshëm, ngase njeriu nuk identifikohet vetëm me religjion dhe komb, por edhe me profesion dhe prirje të tjera dhe shikuar në këtë kontekst pak kemi të njejtë.
Realiteti është krejt ndryshe nga ajo që deshiron ti, sot nuk jemi në kohën e kryqëzatave apo të luftrave kombëtare, jemi në paqe ku secili deklaron lirisht përkatësinë e vet etnike dhe fetare, nga kjo e drejtë nuk privohet askush, madje as nuk rrezikohet që sa më parë të bëjë zgjedhjen. Kjo që thua ti ka shumë mangësi, ngase një gjë e tillë në kohët e sotit nuk kerkohet nga shqiptarët!
Ok more nuk po mundohem të ta mbush mendjen, por as ti mos u mundo me ma mbush mendjen mua se është përendi pagane sepse mëse e qartë se është përendi monoteiste dhe larg atyre propagandave dhe shpifjeve.Që Allahu është perëndi pagane Hënore është a padiskutueshme, ske nevojë ti të më mbushësh mua mëndjen. Ideja juaj është që nuk ka qenë kurrë pagan si perëndi por ce do që historia na thotë ndryshe, ashtu sic na thotë ndryshe dhe për Krishterët. Kultura e lashtë primitive mund të jetë zhdukur, ose më saktë është masakruar nga ideologjitë fetare. Kjo nuk do të thotë që njerëzit e asaj kulture janë zhdukur.
Keto janë bindjet tona të ndara që fola më herët, ke probleme në të kuptuarit.
Sqaro! Ku kam dashur t'i imponoj dikujt besimin tim?!Nuk mund të jesh krenar thashë, nuk thashë mos duash atdheun tënd. Muslimanizmi, ashtu si fetë e tjera tek jeta e shqiptarit të përditshëm hallexhi zen një vend minimal. Debati im në fakt nuk është me ty si fetar, se sa është me ju si fetar që mundoheni të përhapni propagandë në një popull të varfëruar nga 2000 kusur vite ideoligjish perverse, dhe ti ofroni vec fenë si shpëtim, kur në fakt realiteti ësht krejt ndryshe. Ti jeto bë cfarë dëshiron, por nuk ke ti zotëri pse i imponohesh të tjerëve se cfarë besimi duhet të kenë, se cfarë qe Nënë Tereza, apo marrëzitë mbi figuren kombëtare të Skendërbeut.
Ku e kam njëllosur figurën e Skënderbeut?!
Apo është shprehi e jotja të mbushesh në tjetër kënd dhe të shfryhesh tek dikush tjetër?!
Krijoni Kontakt