Close
Faqja 3 prej 9 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 83
    Citim Postuar më parë nga Afani Lexo Postimin
    ndoshta per ju realiteti eshte sic deshironi ju ,mirepo per disa nuk eshte ashtu sic mendoni ju,,,, une nuk e mohoj menimin tuaj por thjeshte mos i beni njerezit figura kombetare pa mos qene ,,,,, sot "intelektualet "tane lajne para duke hapur fonde ne emer te atyre figurave ,,, se tybe mzotin se vertet u intereson ,,,,,, ceshtja dhe figurat kombetare

,,, a nuk e sheh se akoma nuk jane bere 10 vjete dhe figurat kombetare patriotike qe luftaun per clirimin e kosoves nga serbet UCK kane ngele rrugeve ,kurse keta festojne festa pa lidhje qe skane te bejne as 1 gram patriotizmi
    C'hyn Skenderbeu apo Nene Tereza me cfare bejne 'intelektualet' sot? Apo cfare mund te behet me teper per luftetaret e UCK-se?!

Keto jane dy figura te kombit shqiptar, per te cilet te gjithe duhet te krenohemi, pa dallim feje...
    Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    13-05-2009
    Postime
    795
    Citim Postuar më parë nga shigjeta Lexo Postimin
    C'hyn Skenderbeu apo Nene Tereza me cfare bejne 'intelektualet' sot? Apo cfare mund te behet me teper per luftetaret e UCK-se?!

Keto jane dy figura te kombit shqiptar, per te cilet te gjithe duhet te krenohemi, pa dallim feje...
    ti si duket nuk je nga kupton,,,,, nese per juve jane figura kombetare,,,mos mendoni se per te gjithe jane te tille,,,, sepse ata nuk kane bere asgje per kombin,,, skenderbeu luftoj per vatikanin nga i cili edhe u tradhtua disa here,,,, ndersa nene tereza ka ushqyer te vafrerit indian,,, dhe asnjeher nuk ndihmoj te varferit shqiptare,,,,,, dhe me thuaj si do krenohem me keta figura ,kur te dyte kane kontribuar per krishterizmin dhe jo per ceshtjen komnbetare,,,,,

kurse intelektualet i shfrytezojne keta dy persona per te shperlare tru njeriu dhe ne te njejten kohe edhe para ,,,, duke bere gjoja manifestime ,,,, fondacione ,,,,kisha ,,,, katedrala dhe cfar jo tjeter

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    13-05-2009
    Postime
    795
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Ti mos u merr me prifta si ky. Pse nuk flet ti për Fan Stilian Nolin apo Gjergj Fishtën ? Këto janë figura kombëtare ku asnjë komunitet fetar nuk mund t'ia imponoj një tjetri apo të ja ndaloj. Adem Jashari mund ta kishte emrin dhe Muharrem, edhe Muhamet por është padiskutim heroi im kombëtar ashtu sic është dhe i yti. Herojtë kombëtar i përkasin shqipërisë jo komuniteteve fetare të cilat vetë nga definicioni nuk i njohin identitetet kombëtare.

Trifetarizmi shqiptar është potencial i ynë që mund të na vendosi në një pozicion unik për shkak të lidhjeve që kemi me Europën Perëndimore, atë Lindore dhe Azinë. Si bosht kombëtar pastaj, vlerat tona janë vlera perëndimore, pasi vlerat perëndimore vetë janë huazuar nga sistemi ynë filozofik.
    nese flet per nolin apo fishten ke te drejte ,,,,,,por te flasih per skenderbeun dhe terezen,,,,, se kane kontribuar per komb,,,?? eshte idiotizem i pa pare,,, skenderbeu jetoj 300 vjet para shqiptarise ,kurse tereza ,,,,, nuk dinte te flase shqip,,, plus asaj qe ne bote njihet si jugosllave e jo si shqiptare,,,, sepse kete te dyten asnjeher se ka pohuar

dEaD rAceR Maska e unreal
    Anëtarësuar
    02-04-2003
    Postime
    528
    sabahudin

ik e futu n'xhami mos trego krejt ahmakllekun tend ketu

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    ti si duket nuk je nga kupton,,,,, nese per juve jane figura kombetare,,,mos mendoni se per te gjithe jane te tille,,,, sepse ata nuk kane bere asgje per kombin,,, skenderbeu luftoj per vatikanin nga i cili edhe u tradhtua disa here,,,, ndersa nene tereza ka ushqyer te vafrerit indian,,, dhe asnjeher nuk ndihmoj te varferit shqiptare,,,,,, dhe me thuaj si do krenohem me keta figura ,kur te dyte kane kontribuar per krishterizmin dhe jo per ceshtjen komnbetare,,,,,

kurse intelektualet i shfrytezojne keta dy persona per te shperlare tru njeriu dhe ne te njejten kohe edhe para ,,,, duke bere gjoja manifestime ,,,, fondacione ,,,,kisha ,,,, katedrala dhe cfar jo tjeter
    Shiko bir i perëndisë. Vatikani, gjatë gjithë historisë së tij, ndoshta 4-5 figura ka patur të sakta(se edhe Vatikani shtet është fundia fundit sic kanë qenë dhe Kalifet). Një nga këta sagllamët qe dhe Papa Aeneas Sylvius, sic quhet ndryshe Papa Piu II. Papa Piu II kishte në plan kryqzatën e fundit dhe më madhështoren kundra fesë Islame që po pushtonte cdo gjë dhe po vriste cfarëdolloj gjëje të gjente përpara, përfshi Arbërorët. Papa Piu II ishte duke u nisur nga Ancona dhe "vdiq" thonë kronikat. Sic u zbulua më vonë, misioni i tij përvec kryqzatës ka qenë që të shpallte Skënderbeun Perandor të Bizantit. Me vdekjen e këtij Pape dhe me hypjen e Palit të II, Vatikani ndryshoi qëndrim, pasi ky që hypi qe pusht dhe jo njëri i mirë. Në një pakt me Sulltanatin e Osmanëve, u vunë kufijtë se deri ku do arrinte Perandoria pra u bë një armpushim dhe dikush u sakrifikua - neve. Në fakt më pas Vatikani mori komplet krahun e Islamikëve bashkë me krahun politik dhe ekonomik të Republikës Venedikase kundra Shqiptarëve që vazhdonin e luftonin akoma jo për fenë e tyre, por për pavarësinë dhe lirinë e tyre. Islami është fe përulëse, Shqiptari është individ krenar. Skënderbeu zgjodhi një aleancë e cila ishte e vetmja që ishte në disponim, por komplloti antishqiptar ka kohë që ka filluar dhe zbatimi i tij mori shumë fuqi mbas asgjesimit të Papa Piut II.

Tani, përsa i përket Kosovës duhet të kuptosh dicka që pa forcat Anglo-Amerikane nuk do ekzistonte dot, dhe këto janë forca perëndimore dhe jo lindore. Ishin njerëz si Toni Blair, Bill Clinton dhe George Bush që e dërguan bishën sllave atje ku e ka vëndin. Prandaj sic thashë dhe një herë historia është shumë kompleksë, aq më tepër ajo mesjetare e cila është dramatike dhe ka lënë një traum të thellë në psikologjinë e shqiptarëve. Skënderbeu dhe flamuri i tij sot janë simbole kombëtare dhe simbole të vazhdimësisë Pellazgo-Ilire-Epirote, dhe nuk qenë budallenj Naim Frashërat, Ismail Qemalët e gjithë klasa Muslimane që as nuk guxoi ta mendonte ndonjëherë këtë blasfemi anti-kombëtare që mendon ti.

Mos u bë vegël e fondamentalizmit. Prandaj të thashë, nëse bën biznes me Arabët, bëje, fito lekë, ndërto një shkollë, fut njerëz në punë, bëhu dikushi dhe me gjith qejf nesër do jem unë që do vijë kur të të inaugurohet ndonjë xhami me emrin tënd. Por mos bie kurrë pre e fondamentalizmit dhe predikimit se je Shqiptar, e di cdo të thotë të jesh SHQIPTAR apo jo ? A e di cfarë përgjegjësie ke si individ SHQIPTAR apo jo ? As ti askush nga asnjë komunitet fetar nuk duhet ta vendosi në diskutim të qënurin Shqiptar mbi të gjitha. Se si e vërvit jetën tënde nuk më intereson. Zgjedhja e fesë për ne duhet të jetë pak a shumë si rutina që përdor në palestër ose muzika që dëgjon për tu qetësuar. Dikush do yoga, dikush do vrap, dikush bën sporte. Nuk duhet feja të ndikoj ne archetipin kolektiv që ne si popull ndajmë me njëri tjetrin. Jemi Shqiptar merr vesh ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 04-09-2010 më 18:35
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    13-05-2009
    Postime
    795
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Shiko bir i perëndisë. Vatikani, gjatë gjithë historisë së tij, ndoshta 4-5 figura ka patur të sakta(se edhe Vatikani shtet është fundia fundit sic kanë qenë dhe Kalifet). Një nga këta sagllamët qe dhe Papa Aeneas Sylvius, sic quhet ndryshe Papa Piu II. Papa Piu II kishte në plan kryqzatën e fundit dhe më madhështoren kundra fesë Islame që po pushtonte cdo gjë dhe po vriste cfarëdolloj gjëje të gjente përpara, përfshi Arbërorët. Papa Piu II ishte duke u nisur nga Ancona dhe "vdiq" thonë kronikat. Sic u zbulua më vonë, misioni i tij përvec kryqzatës ka qenë që të shpallte Skënderbeun Perandor të Bizantit. Me vdekjen e këtij Pape dhe me hypjen e Palit të II, Vatikani ndryshoi qëndrim, pasi ky që hypi qe pusht dhe jo njëri i mirë. Në një pakt me Sulltanatin e Osmanëve, u vunë kufijtë se deri ku do arrinte Perandoria pra u bë një armpushim dhe dikush u sakrifikua - neve. Në fakt më pas Vatikani mori komplet krahun e Islamikëve bashkë me krahun politik dhe ekonomik të Republikës Venedikase kundra Shqiptarëve që vazhdonin e luftonin akoma jo për fenë e tyre, por për pavarësinë dhe lirinë e tyre. Islami është fe përulëse, Shqiptari është individ krenar. Skënderbeu zgjodhi një aleancë e cila ishte e vetmja që ishte në disponim, por komplloti antishqiptar ka kohë që ka filluar dhe zbatimi i tij mori shumë fuqi mbas asgjesimit të Papa Piut II.

Tani, përsa i përket Kosovës duhet të kuptosh dicka që pa forcat Anglo-Amerikane nuk do ekzistonte dot, dhe këto janë forca perëndimore dhe jo lindore. Ishin njerëz si Toni Blair, Bill Clinton dhe George Bush që e dërguan bishën sllave atje ku e ka vëndin. Prandaj sic thashë dhe një herë historia është shumë kompleksë, aq më tepër ajo mesjetare e cila është dramatike dhe ka lënë një traum të thellë në psikologjinë e shqiptarëve. Skënderbeu dhe flamuri i tij sot janë simbole kombëtare dhe simbole të vazhdimësisë Pellazgo-Ilire-Epirote, dhe nuk qenë budallenj Naim Frashërat, Ismail Qemalët e gjithë klasa Muslimane që as nuk guxoi ta mendonte ndonjëherë këtë blasfemi anti-kombëtare që mendon ti.

Mos u bë vegël e fondamentalizmit. Prandaj të thashë, nëse bën biznes me Arabët, bëje, fito lekë, ndërto një shkollë, fut njerëz në punë, bëhu dikushi dhe me gjith qejf nesër do jem unë që do vijë kur të të inaugurohet ndonjë xhami me emrin tënd. Por mos bie kurrë pre e fondamentalizmit dhe predikimit se je Shqiptar, e di cdo të thotë të jesh SHQIPTAR apo jo ? A e di cfarë përgjegjësie ke si individ SHQIPTAR apo jo ? As ti askush nga asnjë komunitet fetar nuk duhet ta vendosi në diskutim të qënurin Shqiptar mbi të gjitha. Se si e vërvit jetën tënde nuk më intereson. Zgjedhja e fesë për ne duhet të jetë pak a shumë si rutina që përdor në palestër ose muzika që dëgjon për tu qetësuar. Dikush do yoga, dikush do vrap, dikush bën sporte. Nuk duhet feja të ndikoj ne archetipin kolektiv që ne si popull ndajmë me njëri tjetrin. Jemi Shqiptar merr vesh ?
    nuk polemizoj me teper me juve ,sepse do iki te flej,,,,, vetem nje gje desha te ta them ,,,mos iu gezo lirise qe sollen terroristat sic jane BUSH ,BLER ,KLINTON, nuk i amniston keta tre vrases clirimi i kosoves kundrejt vrasjeve masive qe kane bere ne bote,,,,,,

nuk eshte ne rregull ta quash nje vrases njeri te mire vetem pse te ka cliruar ty nga serbia ,,,ndersa nga ana tjeter kane vrare me miljona njerez sidomos gra ,,,femije ,,,, dtth civil,,,, mos se ben padrejtesi ,,,,, ndaj drejtesise

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    nuk polemizoj me teper me juve ,sepse do iki te flej,,,,, vetem nje gje desha te ta them ,,,mos iu gezo lirise qe sollen terroristat sic jane BUSH ,BLER ,KLINTON, nuk i amniston keta tre vrases clirimi i kosoves kundrejt vrasjeve masive qe kane bere ne bote,,,,,,

nuk eshte ne rregull ta quash nje vrases njeri te mire vetem pse te ka cliruar ty nga serbia ,,,ndersa nga ana tjeter kane vrare me miljona njerez sidomos gra ,,,femije ,,,, dtth civil,,,, mos se ben padrejtesi ,,,,, ndaj drejtesise
    Shiko un personalisht jam kundër luftës në Irak, sepse ato popuj janë popuj që meritojnë diktaturë dhe jo liri. Madje kohët e fundit të gjithë kanë dalur kundra sepse sic po shikohet mentaliteti i tyre është akoma në shekullin e katërt. Megjithatë një gjë duhet ta kesh parasysh, vetë fakti që ti me mua po bën një farë debati, vetë fakti që në shqipëri këto 100 vitet e fundit kemi patur vetëm diktatorë e presidentë muslimanë dhe nuk ka patur konflikt fetar përvec në rastin kur Enver Hoxha asgjesoi klerin elitar katolik në Shqipëri, pasi njohuria e tyre qe e dëmshmë për planet e tia, tregon që asnjë fe nuk ka zënë rrënjë tek një komb pagan(sic e thotë dhe Noli shumë bukur në memoiret e tia).

Lufta në Irak nuk ka shkaktuar miliona të vdekur sic mendon ti, dhe sot muslimanët kudo nga Italia deri në Amerikë kanë shkolla kanë të drejta që një perëndimor vec mund ti ëndërroj. Unë si një person dashamirës i kulturës as nuk mund të shkoj dot të futem e të shëkoj Mekën, ndërsa ti mund të hash e të bësh ctë duash në Vatikan, edhe të pjerdhësh.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e B.C.B
    Anëtarësuar
    30-05-2009
    Vendndodhja
    Republika e Prishtines
    Postime
    796
    urime ju koft o vllazen kjo katedrale,e gezofshi per shume mot.

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546

Mire e ke ti shume. Neser kemi me i shpalle lufte Amerikes dhe Anglise per gjith ato lufta qe i kan bere ne Vjetnam, Kolumbi Irak e kah jo. Perpara shoke internacionalist!

Á Я † ι $ † Maska e Homer
    Anëtarësuar
    18-12-2008
    Vendndodhja
    Nιρρση
    Postime
    2,287
    Citim Postuar më parë nga gerrard73 Lexo Postimin
    Eshte ky qe tallej Unikkatil me te?!
    Po pra, s'kishte ça me i ba unikkatilit, u kap me nji te bute lol

Don Antoni me Lady Gagen e kan kuptu ma se miri, sot mu bo vip duhet te jesh ekstravagant. 1 kang nxori Antoni, u çmenen muslimant mas tij.
    D'Oh!

Faqja 3 prej 9 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •