Normale që jeni ju, kush mund të jetë tjetër. Por arbëreshët e arvanitasit që garantojnë vazhdimësine Pellazgo-Ilire-Epirote cfarë janë ? Ju jeni thjeshtë njerëz të konvertuar, ish-krishterë në rastin më të mirë ashtu si krishterët vetë janë ish-paganë. Përfundimisht, si muslimanë shqiptarë, dhe e theksoj SHQIPTAR jo muslimanë arab, si krishterë jane paganë. Se ti o bukurosh bën biznes me Turkun bravo të qoftë spo të them gjë unë, madje tu shtofshin lekët dhe mirëqënia, por mos na e shit muslimanizmin si patriotizëm se kjo është ideologjia më perverse që ekziston. Shqiptaria është e bazuar në të tjera ideale, jo në venerimin e zotit të henës, Allahut.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Kqira e tha nga mllefi,sepse shqiptaret harruan se qfar ndihme i beri bota e krishter,e shliroi kosoven,dhe hopa disa shipeca si qifti i kesaj zagarices gimqe nuk i pelqen por don qe krejt ket merit te ja mvesh shteteve myslimane qe akoma po hezitoin me njoft kosoven.
Edhe rilindasit tan konica e te tjeret kur ishin te deshpruar me mos punen e shqiptarve nga mllefi kan mallkua edhe vehten pse kan qen shqipetar.
Gjergj fishta ne nje rast ka then le te dij gjith bota mbar qe nga sot nuk jam shqipetar,nga pezmi se shqiptaret nuk punonin ne te mir te vendit.
Ptandaj une shperthimin e priftit keqira e marr si vrejtje per ne shqiptaret se jemi ber talibanca
hajde bre burre dhe bejme muhabet direkt ne chat,,, e di cfar eshte chatiiii????
shigjeta mire se erdhe ,,,,,,,per mua feja eshte me e madhe se nje person
Nuk më duket se është verbëri. Se cfarë ideali kombëtar ka xhamia me shqiptarizmën ai e di. Kjo shigjetë është propagandë e hapur dhe shpërqendrim nga hallet e përditshme që ka shqipëria, e cila ka nevojë për njerëz të shëndoshë e puntorë dhe jo për predikues. Boll predikues kanë kaluar në gadishullin Ilirik. Kemi 2000 vjet që dëgjojmë predikime e vritemi për të tjerë. Ka ardhur koha për një rilindje të mirfilltë historike, politike, gjuhësore dhe shpirtërore, një rivendosje e vlerave origjinale shqiptare.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
bsdev (03-03-2017)
Un nuk bëj muhabet, debat apo diskutim po por jo muhabet. Nuk e kuptoj acarimin tuaj me Nënë Terezën, ashtu sic nuk e kuptoj dhe "përdorimin" e kësaj figure me përmasa botërore nga politikanët tanë të korruptuar. Ne kemi nevojë për shkolla, për edukim të shëndoshë me orientim të qartë përsa i përket historisë sonë të shkuar, dhe me një orientim të qartë për misionin tonë në të ardhmen, i cili duhet bazuar esklizivisht në kultivimin e intelektit tonë si popull, që nuk na mungon dhe zhvillimit shkencor.
Fetë un e kam thënë dhe në vënde të tjera i shoh si dicka potenciale meqë deri tani kemi jetuar në harmoni të treja komunitetet. I shoh si potencial vetëm sepse ndodhemi në një epokë globale, dhe ndërkohë që Amerika dhe Evropa po kanë probleme me integrimin e fesë muslimane ne këtë problem nuk e kemi. Atëher përse po e krijojmë një problem që nuk e kemi dhe po ja shtojmë problemeve të tjera që kemi sipër ? Kush kërkon ndarjen e shqipërisë është pyetja më logjike ?
ndoshta per ju realiteti eshte sic deshironi ju ,mirepo per disa nuk eshte ashtu sic mendoni ju,,,, une nuk e mohoj menimin tuaj por thjeshte mos i beni njerezit figura kombetare pa mos qene ,,,,, sot "intelektualet "tane lajne para duke hapur fonde ne emer te atyre figurave ,,, se tybe mzotin se vertet u intereson ,,,,,, ceshtja dhe figurat kombetare
,,, a nuk e sheh se akoma nuk jane bere 10 vjete dhe figurat kombetare patriotike qe luftaun per clirimin e kosoves nga serbet UCK kane ngele rrugeve ,kurse keta festojne festa pa lidhje qe skane te bejne as 1 gram patriotizmi
Ti mos u merr me prifta si ky. Pse nuk flet ti për Fan Stilian Nolin apo Gjergj Fishtën ? Këto janë figura kombëtare ku asnjë komunitet fetar nuk mund t'ia imponoj një tjetri apo të ja ndaloj. Adem Jashari mund ta kishte emrin dhe Muharrem, edhe Muhamet por është padiskutim heroi im kombëtar ashtu sic është dhe i yti. Herojtë kombëtar i përkasin shqipërisë jo komuniteteve fetare të cilat vetë nga definicioni nuk i njohin identitetet kombëtare.
Trifetarizmi shqiptar është potencial i ynë që mund të na vendosi në një pozicion unik për shkak të lidhjeve që kemi me Europën Perëndimore, atë Lindore dhe Azinë. Si bosht kombëtar pastaj, vlerat tona janë vlera perëndimore, pasi vlerat perëndimore vetë janë huazuar nga sistemi ynë filozofik.
Krijoni Kontakt