Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 15 prej 15
    i/e regjistruar Maska e puroshkodran
    Anėtarėsuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    Citim Postuar mė parė nga gerrard73 Lexo Postimin
    Nje qe i thote vetes "puroshkodran" nuk mund te jete islamik. Une jam puro shkodran.......! me fakte dhe jo me fjale. Shkodra ime ka pasur dy gjera qe te tjeret nuk i kane pasur(ndoshta edhe Korēa), ka qene djepi i kultures dhe ka qene e krishtere(katolike). Jo rastesisht keto dy virtyte kane qene te lidhura ngushte me njera-tjetren. Nga momenti qe joshkodranet filluan te vetequhen shkodran, Shkodra humbi edhe kulturen e saje. Shkodra eshte Shkodra e Migjenit, e Filip Shirokes, e Kol Jakoves, Ndre Mjedes, e Gjergj Fishtes, e Shtjefen Palushit, e Bruno Shlakut, Tano Banushit, dhe e dhjetra e dhjetra njerzeve te tjere. Shkodra eshte djepi i patriotizmit, i kultures, i artit dhe i sportit. Te gjitha keto kane qene te lidhura ngushte me nje faktor, me krishterimin e Shkodres. Ne bote Shkodra njihet si e krishtere, pamvarsisht nga xhamite e medha qe ja kane ndertuar mu ne zemer, por qe eshte duke ju rritur bari mbi ēati.
    Kurse une jam rrite ne Shkodren ku famljet katolike mbanin ne shpite e tyne ene ku nuk gatuhej kurre mish derri, t'cilat i runin per rastet kure kishn vizta te miqve te besimit mysliman. Jam rrite me tregimet e gjyshit per dyqanxhit katolik te Pazarit te Vjeter, te cilet gjate Ramazanit hanin mrenda ne dyqan me dyer te mbylluna per rrespekt te dyqanxhive ose klientave mysliman.
    Pikrisht per kte, me vjen me vjelle prej njerezve si autori i shkrimit qe i duket ēudi se si nje katolik mund ti uroje festen nji myslimani apo ortodoksi, e prej njerzve si ti qi arrijne me thane qi myslimanet nuk jane shkodrane.

Une nuk jam besmtar mysliman e ajo qi the nuk me prek aspak, por jane radikalet si ti, myslman e katolik, qi po ja nxijn faqen atij qytet, i cili ne syte e shqiptarve te tjere asht ba nji qytet ku nuk ka harmoni fetare, gja qi nuk asht aspak e vertete.

Qi pjesa ma e madhe e elites shkodrane ka ken katolike nuk e mohon kush. Pikrisht ajken e kesaj elite, klerin katolik shkodran po sulmon autori i shkrimit. Por ti ke lexu vetem titullin e jo artikullin.

p.s
    m'duket se nuk qenke ti shkodran, ose nuk njef hstorine e shkodres, se xhamia qi thu ti ka ken aty dersa e prishen komunistat.

Une jam anti-islamik jo katolik. Te jeshe katolik do te thote te kthesh faqen teter, do te thote te duash armikun, do te thote te besosh ne Zot. Une nuk jam keshtu. Une nuk jam katolik, jam anti-islamik, laik, ateist, shqiptar, merre si te duash. Kush don kombin shqiptar nuk mund te jete islamik, nje ekuacion krejt i thjeshte.

i/e regjistruar Maska e puroshkodran
    Anėtarėsuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    Une jam anti-islamik jo katolik. Te jeshe katolik do te thote te kthesh faqen teter, do te thote te duash armikun, do te thote te besosh ne Zot. Une nuk jam keshtu. Une nuk jam katolik, jam anti-islamik, laik, ateist, shqiptar, merre si te duash. Kush don kombin shqiptar nuk mund te jete islamik, nje ekuacion krejt i thjeshte.
    Atehere pse te dogji kaq shume titulli? Apo kot sa me prish temen?

i/e regjistruar Maska e Reschen
    Anėtarėsuar
    07-12-2008
    Postime
    450
    Nuk po kerkoj te kthej temen e hapur nga ty sipas muzikes qe i pelqen gjithkujt por ata qe jane ne pushtet nuk duhet te injorojne faktorin fetar dhe ne qofshin te paditur le te marrin leksione fetare.Azgan Haklaj e njeh besimin e tij fetar por asnje katolik e as une nuk u ngrit ne revolte pse ai foli ne menyre te tille. As per presidentin shqiptar bamir Topi nuk ka nge kush te revoltohet, as mysliman as orthodoks e asnje katolik por duhet pasur parasysh se me njerez te tille orientimi i Shqiperise fatmiresisht ndodhemi ne Evrope dhe jo shume larg vendeve te zhvilluara, behet mish mash dhe ata qe e pesojne jane femijet sepse jo te gjithe apo shumica e shqiptareve nuk kane mundesi te shkojne neper shkolla private ku jepen edhe leksione fetare. Pastaj kerkohet nje lobim i fuqishem i politikes shqiptare teShqiperise per ceshtjen e kosoves dhe te per te drejta te barabarta te shqiptareve te Maqedonise me maqedonasit. Kur te votohen nga populli ata qe do udheheqin, te kene botkuptimin mbi krijimin dhe jo ata te shfrytezojne dobesite e kultures se manget mbi gjithshka te popullates per te krijuar bisnese, klane, e plane per te ardhmen sepse keshtu do i japim te drejte Berishes per ate cfare tha para do kohesh se kemi ngjashmeri me Kuben dhe popullin kuban

i/e regjistruar Maska e refet
    Anėtarėsuar
    24-04-2007
    Postime
    553
    jo be gerarrd gabim ije edhe ty se din cka je ty me dukesh je anti-.......

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •