Close
Faqja 38 prej 49 FillimFillim ... 28363738394048 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 371 deri 380 prej 487
    Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Kur nuk i din keto, pse merresh me perralla per te ushqyer kalamnt dhe nejrzit analfabet?
    me thuaj ti , ..cila eshte rendesia e atyre qe pyet ti i nderuar,

dhe nese Kurani ka nje mrekulli qe verteton qe eshte nje shpallje Hyjnore , atehere pse te kerkojme gjurmet , kur e kemi para syve Zotin?
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Isis Maska e Mon.Alisa
    Anëtarësuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Kingdom of the Night
    Postime
    640
    Jo vetem mrekullit matematikore..por cdo gje ne Kuran po vertetohet edhe me shkence
    "Effort creates intelligence."

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Tani e kuptova pse Zoti nuk ka mundur te ruaj librat e meparshem nga nderhyrja e njerezve.... sepse ka qene i vetem ndersa Kuranin qe eshte betuar Allahu me bashkepuntore se do ta ruajne askush spo mundet nje shkronje te ia ndrroj....nuk thone kot bashkimi ben fuqine
    ti nuk ke kuptuar qe Kurani eshte i ruajtur ....dhe une ate po perpiqem te them kaq kohe ,
    pasi Zoti nuk thote qe do te ruaj Letren , ose cdo gabim shtypi qe mund te ndodhe neper shtypshkronja gjate printimeve te Kuranit, ....por Librin amze, i cili eshte i koduar matematikisht dhe nuk mund t'i shtohet asnje ajet dhe nuk mund t'i hiqet asnje ajet,
    per me teper shiko Kodimin matematikor ne Kuran ne postimet qe jane bere ne kete Teme.

une uroj qe te zhvishni ironine dhe talljen dhe t'i permbaheni fakteve te argumentuara dhe logjikes , pasi nuk eshte e logjikshme te mendohet qe nje mrekulli matematikore te jete e rastesishme ....ose do te ishte e logjikshme ne rastin kur mund te ishte e prodhuar nga mendja njerzore(nga Muhamedi ne kete rast) , ...por une shtroj pyetjen se si ka mundesi qe edhe emri i personit qe e zbuloi kete mrekulli eshte i shkruar ne Kuran 19 here dhe viti i zbulimit eshte i koduar ne vitin 1974(qe eshte viti i zbulimit te mrekullise matematikore0 , ...pra si ka mundur Muhamedi para 1400 vjetesh ...nqs ishte ai shpikesi i ketij kodimi,...qe te dije emrin dhe vitin e zbulimit dhe te mos harrojme qe vete zbuluesi e ka ditelindjen me 19 nentor , por ajo qe eshte me e mistershme jane keto dy ajete te Kuranit:
    KUR'AN SUREJA 74:

[74:30] Sipër tij është nëntëmbëdhjetë.*

[74:31] I caktuam engjëjt për të qenë roje Ferri, dhe e përcaktuam numrin e tyre (dmth:19-shin)
    (1) për t‟i trazuar mosbesimtarët,
    (2) për t‟i bindur të Krishterët dhe Jahuditë (se ky është shkrim hyjnor),
    (3) për të forcuar besimin e besimtarëve,
    (4) për të hequr të gjitha gjurmët e dyshimit prej zemrave të të Krishterëve, Jahudive, si dhe besimtarëve, dhe
    (5) për t‟i ekspozuar ata që ushqejnë dyshime në zemrat e tyre,
    (6)dhe mosbesimtarët; ata do të thonë, “Çka deshi të thotë Perëndia me këtë alegori?” Perëndia kështu e dërgon në humbje këdo që Ai vendosë, dhe e udhëzon këdo që Ai do. Askush nuk i njeh ushtarët e Zotit tënd përveç Tij. Kjo është vërejtje për njerëzit.

shiko se viti i zbulimit eshte viti 1974 dhe numeri 19 permendet ne suren 74 dhe viti 1974 eshte 1406 vite nga shpallja e Kuranit , ose 19x74=1406

Keto dy ajete qe perbehen nga 19 germa arabe profetizojne per nje sekret te fshehur qe paralajmeron dhe vlera germore e ketyre 19 germave arabe eshte 1974 , ne arabisht germat jane edhe numera , pasi kane vlere germore dhe mund te perdoren edhe si germa edhe si numera:
    “Ya ayyuhal Muddassir; qum fa anzir”
    [74:1] O ti sekret i mbuluar.
    [74:2] Dil dhe paralajmëro.

Y = 10
    A = 1
    A = 1
    Y = 10
    H = 5
    A = 1

A = 1
    L = 30
    M = 40
    D = 4
    TH = 500
    R = 200

Q = 100
    M = 40

F = 80
    A = 1
    N = 50
    Z = 700
    R = 200

Totali: 1974

Dhe viti 1974 eshte viti qe ky sekret doli jashte(u zbulua) dhe paralajmeroi.

Zbulimi shumë i rëndësishëm që numri “19” është plotpjesëtuesi i përbashkët i Kuranit u bë
    realitet në Janar të 1974, që përkon me Dhyl-Hixhe 1393 Pas Hixhrës. Kurani u shpall në vitin 13
    (Para Hixhrës). Kjo e bën numrin e viteve nga shpallja e Kuranit deri te shpallja e mrekullisë së tij
    1393 + 13 = 1406 = 19x74. Siç është shënuar më lartë, zbulimi i Mrekullisë ndodhi në Janar 1974.
    Lidhja ndërmjet 19x74 viteve hënore dhe 1974 viteve diellore eshte nje shenje e forte per te kuptuar kete mrekulli

Kompjuteri Është Krijesa*
    [27:82] Në kohën e duhur, do të prodhojmë për ta një krijesë, të bërë nga materialet
    tokësore, duke deklaruar që njerëzit nuk janë të sigurt për shpalljet tona.

*27:82 (2+7+8+2 = 19) Kompjuteri u nevojit për të zbuluar mrekullinë matematikore të Kuranit, dhe
    vërtetoi që shumica e njerëzve e kanë hedhur poshtë lajmin e Perëndisë.

Numeri 19 permendet ne suren 74:
    [74:30] Sipër tij është nëntëmbëdhjetë.
    74:31.....
    [74:32] Patjetër, (betohem) me hënën.
    [74:33] Dhe natën përderisa kalon.
    [74:34] Dhe mëngjesin përderisa shkëlqen.
    [74:35] Kjo është njëra prej mrekullive madhështore.(7+4+3+5=19)

Viti i zbulimit eshte 1974 ose 19x74=1406 vite nga shpallja e Kuranit.

Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 09-03-2012 më 04:29

Citim Postuar më parë nga Mon.Alisa Lexo Postimin
    Jo vetem mrekullit matematikore..por cdo gje ne Kuran po vertetohet edhe me shkence
    ceshtja nuk eshte mrekullia , pasi ate e kam vertetuar vete pothuaj me nje fryme dhe kam mbetur i tmerruar , pasi te them i mahnitur nuk do te thoja plotesisht te verteten e shpirtit,
    ceshtja per mendimin tim eshte lajmi qe sjell ky liber qe permban nje mrekulli nga Hyji,
    jane tejet te frikshme ato qe pershkruhen aty( ne Kuran) dhe ajo dite qe te gjitheve na pret sic po vertetohet , ose qe te jem i sinqerte eshte me se e sigurte ,....dhe nese do te merrje nje mase perqindje , do t'a percaktoja si 100% te sigurte dhe te pashmangshme per te gjithe njerzimin , por me shume per secilin personalisht...
    pra ajo dite duhet te jete preokupimi paresor per te gjithe neve ne kete jete te shkurter dhe qe eshte e barabarte me zero ne krahasim me perjetesine.....

pershendetje !

Isis Maska e Mon.Alisa
    Anëtarësuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Kingdom of the Night
    Postime
    640

Thumbs up

Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    ceshtja nuk eshte mrekullia , pasi ate e kam vertetuar vete pothuaj me nje fryme dhe kam mbetur i tmerruar , pasi te them i mahnitur nuk do te thoja plotesisht te verteten e shpirtit,
    ceshtja per mendimin tim eshte lajmi qe sjell ky liber qe permban nje mrekulli nga Hyji,
    jane tejet te frikshme ato qe pershkruhen aty( ne Kuran) dhe ajo dite qe te gjitheve na pret sic po vertetohet , ose qe te jem i sinqerte eshte me se e sigurte ,....dhe nese do te merrje nje mase perqindje , do t'a percaktoja si 100% te sigurte dhe te pashmangshme per te gjithe njerzimin , por me shume per secilin personalisht...
    pra ajo dite duhet te jete preokupimi paresor per te gjithe neve ne kete jete te shkurter dhe qe eshte e barabarte me zero ne krahasim me perjetesine.....

pershendetje !

Pershendetje edhe ty ....Po m'pelqen shkrimi yt
    "Effort creates intelligence."

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    ti nuk ke kuptuar qe Kurani eshte i ruajtur ....dhe une ate po perpiqem te them kaq kohe ,
    pasi Zoti nuk thote qe do te ruaj Letren , ose cdo gabim shtypi qe mund te ndodhe neper shtypshkronja gjate printimeve te Kuranit, ....por Librin amze, i cili eshte i koduar matematikisht dhe nuk mund t'i shtohet asnje ajet dhe nuk mund t'i hiqet asnje ajet,
    per me teper shiko Kodimin matematikor ne Kuran ne postimet qe jane bere ne kete Teme.

une uroj qe te zhvishni ironine dhe talljen dhe t'i permbaheni fakteve te argumentuara dhe logjikes , pasi nuk eshte e logjikshme te mendohet qe nje mrekulli matematikore te jete e rastesishme ....ose do te ishte e logjikshme ne rastin kur mund te ishte e prodhuar nga mendja njerzore(nga Muhamedi ne kete rast) , ...por une shtroj pyetjen se si ka mundesi qe edhe emri i personit qe e zbuloi kete mrekulli eshte i shkruar ne Kuran 19 here dhe viti i zbulimit eshte i koduar ne vitin 1974(qe eshte viti i zbulimit te mrekullise matematikore0 , ...pra si ka mundur Muhamedi para 1400 vjetesh ...nqs ishte ai shpikesi i ketij kodimi,...qe te dije emrin dhe vitin e zbulimit dhe te mos harrojme qe vete zbuluesi e ka ditelindjen me 19 nentor , por ajo qe eshte me e mistershme jane keto dy ajete te Kuranit:]

[/B]
    Bani ,i ndrrove kahje bisedes por sidoqofte vazhdojme,ta zeme se une jam besimtare muslimane por qe kam nevoje ende per me shume prova te besoj se kurani eshte me te vertete e verteta.Mua p.sh nuk me mjafton mrekullia matematikore e kuranit(nese nuk eshte manipulim suresh) dhe mund te mendoj qe eshte thjesht rastesi ,mendjen time e ngacmojne vet suret absurde te kuranit ,p,sh ajo qe ironizova me larte,me thuaj tani pse Zoti nuk ruajti librat e tjere te tij por vendosi te ruaj vetem kuranin ??

1.Zoti i gjithedijshmi i te kaluares dhe te ardhmes sipas kuranit nuk dinte qe njerezit do perdhosnin fjalet e tij?!
    2.Zoti e dinte por e la me qellim edhe pse e dinte qe kjo gje do shkaktonte perqarje e urrejtje nder njerez ,te duket i drejte ky Zot ??!!
    3.Zoti edhe pse e dinte ,nuk e la me qellim por ishte i paafte te parandalonte ??

Bani ,i ndrrove kahje bisedes por sidoqofte vazhdojme,ta zeme se une jam besimtare muslimane por qe kam nevoje ende per me shume prova te besoj se kurani eshte me te vertete e verteta.Mua p.sh nuk me mjafton mrekullia matematikore e kuranit(nese nuk eshte manipulim suresh) dhe mund te mendoj qe eshte thjesht rastesi ,mendjen time e ngacmojne vet suret absurde te kuranit ,p,sh ajo qe ironizova me larte,me thuaj tani pse Zoti nuk ruajti librat e tjere te tij por vendosi te ruaj vetem kuranin ??

1.Zoti i gjithedijshmi i te kaluares dhe te ardhmes sipas kuranit nuk dinte qe njerezit do perdhosnin fjalet e tij?!
    2.Zoti e dinte por e la me qellim edhe pse e dinte qe kjo gje do shkaktonte perqarje e urrejtje nder njerez ,te duket i drejte ky Zot ??!!
    3.Zoti edhe pse e dinte ,nuk e la me qellim por ishte i paafte te parandalonte ??
    Zoti i di arsyet se pse ???
    a mos mendon ti ane,... qe une di dicka te jashtzakonshme ?!

FAKTI qe Kurani perfshihet i gjithi nga nje strukture matematikore te jashtzakonshme dhe mbinjerzore , eshte i mjaftueshem per te pasur frike nga shprehja e cdo mendimi kundra pa analizuar me pare mire Kuranin ne koordinim me mrekulline e tij,....
    Pyetje si keto te tuat jane pa fund , ..une thjesht te rikujtoj qe mund te shtrohen shume thjesht edhe bukur pyetje si me poshte , qe psh jane edhe me te rendesishme se ato qe thua ti me lart :
    !- Perse perderisa paska Zot, atehere nuk u shfaqet AI njerezve?
    2- Perse Zoti te na hedhe ne nje test kaq te veshtire sic eshte jeta ne toke me nje perfundim kaq tragjik sic eshte xhehenemi i perjetshem?
    3- Perse duhet te jete kaq i tmerrshem mosbesimi ne Zot kur vete Zoti nuk ka nevoje per neve dhe mund te na lejoje te jetojme ashtu sic kemi deshire pa pasur me vone pasoja??
    4- Perse Zoti nuk e mund te keqen , por po ndodhin perdite vrasje , vjedhje , mashtrime , perdhunime, dhe njerez te pafajshem po i vuajne pasojat??

etj etj etj si keto pyetje ane ,
    por une do te isha i mendimit te analizojme kete mrekulli Matematikore qe n'a erdhi ne dore dhe te vertetojme "vertetesine" e saj (pasi une e kam bere) dhe pastaj te lexojme Kuranin te gjithin dhe jo vetem ajetet apostafat per te ndjellur keqkuptime , pasi nuk eshte e mundur qe dikush tjeter te prodhoje mrekulli pervec ZOTIT , ose mund te prodhoje dikush... por vetem me lejen dhe deshiren e Zotit...a je dakord me kete?
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 10-03-2012 më 15:30

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Zoti i di arsyet se pse ???
    a mos mendon ti ane,... qe une di dicka te jashtzakonshme ?!

FAKTI qe Kurani perfshihet i gjithi nga nje strukture matematikore te jashtzakonshme dhe mbinjerzore , eshte i mjaftueshem per te pasur frike nga shprehja e cdo mendimi kundra pa analizuar me pare mire Kuranin ne koordinim me mrekulline e tij,....
    Pyetje si keto te tuat jane pa fund , ..une thjesht te rikujtoj qe mund te shtrohen shume thjesht edhe bukur pyetje si me poshte , qe psh jane edhe me te rendesishme se ato qe thua ti me lart :
    !- Perse perderisa paska Zot, atehere nuk u shfaqet AI njerezve?
    2- Perse Zoti te na hedhe ne nje test kaq te veshtire sic eshte jeta ne toke me nje perfundim kaq tragjik sic eshte xhehenemi i perjetshem?
    3- Perse duhet te jete kaq i tmerrshem mosbesimi ne Zot kur vete Zoti nuk ka nevoje per neve dhe mund te na lejoje te jetojme ashtu sic kemi deshire pa pasur me vone pasoja??
    4- Perse Zoti nuk e mund te keqen , por po ndodhin perdite vrasje , vjedhje , mashtrime , perdhunime, dhe njerez te pafajshem po i vuajne pasojat??

etj etj etj si keto pyetje ane ,
    por une do te isha i mendimit te analizojme kete mrekulli Matematikore qe n'a erdhi ne dore dhe te vertetojme "vertetesine" e saj (pasi une e kam bere) dhe pastaj te lexojme Kuranin te gjithin dhe jo vetem ajetet apostafat per te ndjellur keqkuptime , pasi nuk eshte e mundur qe dikush tjeter te prodhoje mrekulli pervec ZOTIT , ose mund te prodhoje dikush... por vetem me lejen dhe deshiren e Zotit...a je dakord me kete?
    Jemi duke diskuatuar per kuranin dhe pretendimet e tij,ishte Zoti i paafte a dashakeqes apo Muhamedi genjen e shpif ne emer te tij??!!
    Duhet medoemos te jete njera!!

Jemi duke diskuatuar per kuranin dhe pretendimet e tij,ishte Zoti i paafte a dashakeqes apo Muhamedi genjen e shpif ne emer te tij??!!
    Duhet medoemos te jete njera!!
    gjerat duhet te shihen deri ne detaj ne menyre qe te kuptohen , pasi arsyet mund te jene edhe me te thella nga c'mendon ti ane,
    patjeter qe Zoti i ka lene qellimisht keto , ...pasi asgje nuk ndodh pa deshiren dhe vullnetin e Zotit
    shiko keto dy vargje nga Kurani qe pranojne kete gje qe thua ti:

[6:112] I kemi lejuar armiqtë e secilit profet – djajtë njerëz dhe xhin – që të inspirojnë në
    njëri tjetrin fjalë të lustruara, në mënyrë që të mashtrojnë. Sikur të donte Zoti yt, ata nuk
    do e bënin atë. T‟i shpërfillësh ata dhe trillimet e tyre.

kurse ne vargun me poshte thuhet arsyeja se pse jane lene te behen keto trillime:

[6:113] Kjo është për t‟i lënë mendjet e atyre që nuk besojnë në Përjetësinë t‟i dëgjojnë
    trillimet e tilla, dhe t‟i pranojnë, dhe kështu t‟i nxjerrin në shesh bindjet e tyre të vërteta.*

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    gjerat duhet te shihen deri ne detaj ne menyre qe te kuptohen , pasi arsyet mund te jene edhe me te thella nga c'mendon ti ane,
    patjeter qe Zoti i ka lene qellimisht keto , ...pasi asgje nuk ndodh pa deshiren dhe vullnetin e Zotit
    shiko keto dy vargje nga Kurani qe pranojne kete gje qe thua ti:

[6:112] I kemi lejuar armiqtë e secilit profet – djajtë njerëz dhe xhin – që të inspirojnë në
    njëri tjetrin fjalë të lustruara, në mënyrë që të mashtrojnë. Sikur të donte Zoti yt, ata nuk
    do e bënin atë. T‟i shpërfillësh ata dhe trillimet e tyre.

kurse ne vargun me poshte thuhet arsyeja se pse jane lene te behen keto trillime:

[6:113] Kjo është për t‟i lënë mendjet e atyre që nuk besojnë në Përjetësinë t‟i dëgjojnë
    trillimet e tilla, dhe t‟i pranojnë, dhe kështu t‟i nxjerrin në shesh bindjet e tyre të vërteta.*
    Pra ti thua qe Zoti qenka dashakeq dhe kurthengrites...!!!

Faqja 38 prej 49 FillimFillim ... 28363738394048 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •