Postuar më parë nga
toni77_toni
Ja qe po pergjigja shkurt edhe pse mendoj se jam pergjigjur ne shume pyetje dhe rreshta qe keni shkruar, ani pse nuk eshte tema per keto qe pyet dhe shkruan.
Pra, shkurt miku im, vet jeta ime dhe kthimi im në Zotin eshte nje mrekulli e Krishtit ne mua dhe para syve te mi. Deshmia ma e mira ne botë per njeriun eshte kur ai kthehet duke iu kushtuar Zotit dhe duke kerkuar vullnetin e Tij. Unë kam pa mrekulli te Jezusit, ama ato jane te miat - te atyre qe me sinqeritet e kerkojnë dhe jo per secilin. Krishti ka bë dhe bën shumë mrekullira gjate gjithë historisë, vet Jezusi eshte MREKULLI - është ZOT dhe JETË, Jezusi është FJALA e Perendisë qe ne secilen ditë FJALA dhe nepermes FJALES ndodhin mrekullite e ZOTIT qe fatkeqsisht ti nuk po e kupton.
per ndryshe po te flas me gjuhen e Jezusit:
“Sepse ju e morët dhuratën t’i njihni fshehtësitë e Mbretërisë së qiellit” thotë Jezusi dhe vazhdoj: “ndërsa ata nuk e morën. Për të vërtetë, atij që ka (besim) do t’i jepet edhe më dhe do të ketë me shumicë, kurse atij që s’ka (besim), do t’i merret edhe ajo pakicë që ka. Për këtë arsye atyre u flas në shëmbëlltyra, sepse shikojnë e nuk shohin, dëgjojnë e nuk ndiejnë as nuk kuptojnë. Mbi ta plotësohet profecia e Isaisë që thotë:
“Mirë do të dëgjoni ‑ por s’do të kuptoni, mirë do të shikoni ‑ por nuk do të shihni.
Vërtet zemra e këtij populli s’ka më ndjenja, u bë i rëndë ndër veshë, sytë i janë mbyllur, që të mos shohë me sy, të mos dëgjojë me veshë, që të mos kuptojë shpirti i tyre e
të mos kthehen.E unë i kisha shëruar!
Lum sytë tuaj që shohin e veshët tuaj që dëgjojnë! Përnjëmend po ju them; shumë profetë e të drejtë dëshiruan të shohin çka ju po shihni, por nuk e panë, të dëgjojnë çka ju po dëgjoni e nuk e dëgjuan.”........"
PO, Jezusi është FJALA - nepermes te CILIT Zoti krijoj dhe trajton botërat. Keshtu qe Hyji i padukshëm, ne malin qe pershkruajne shkrimet e shenjta, kur Zoti bisedoj me Moisiun profet, Zoti foli nepermes JEZUSIT - FJALA e Tij.
Pergjigje eshte pra se Jezusi ishte aty - FJALA, nepermes FJALES foli Hyji.
Krijoni Kontakt