Close
Faqja 44 prej 49 FillimFillim ... 344243444546 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 431 deri 440 prej 487
    Citim Postuar më parë nga G.D Lexo Postimin
    Ndryshimi eshte se Kurani eshte udheheqes drejt shpetimit dhe drites se paster te Zotit ndersa Kabalah eshte udheheqes drejte drites se zjarrit! Kurani te meson vetpermbajtjen ndersa Kabalah te huton dhe te le ne balte! Nuk kam dyshim per fuqite qe i jep njeriut njohja e Kabalas por ka nje vend ku keto fuqi pjesetohen me infinit! Ky vend eshte Kurani! Pra cdo mjeshteri kabaliste ne prani te Kuranit nuk ka ndikim! Kurani nuk te meson matematiken ashtu sic ate nuk ta meson as Kabala! Te dyja, bashke me cdo liber tjeter qe ka gjurme hyjnore jane nxitese per te mesuar dhe per te zbuluar sa me shume te kesh mundesi!
    Hapesi i temes mban shprese se pazotesite e tij ne shkence do tia mbulojne librat fetare dhe kjo eshte fatkeqesi dhe driteshkurtesi e tij!
    E keqja eshte se kjo Kabala te verbon dhe drita e saj e madhe eshte drita e nje zjarri te madh!
    Shkencen e bejne edhe fetaret edhe te pafete por te interpretosh perfundimet paska qene shkence me vete!
    ti mendon se ka rastesi ne postimin tim me nr 375???

me thuaj mendimin tend per sa thuhen aty te lutem..!

pse kam pershtypjen se po mundohesh te mbyllesh syte perpara fakteve...kur dihet qe matematika eshte shkence ekzakte???

Hapesi i temes mban shprese se pazotesite e tij ne shkence do tia mbulojne librat fetare dhe kjo eshte fatkeqesi dhe driteshkurtesi e tij!
    pazotesite e mija ne shkence???/...hahahaha....cfare thua mor djale..!
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 23-04-2012 më 15:11
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-04-2008
    Postime
    496
    Absolutisht asgje ne Kuran nuk eshte rastesore! Por mos harro se kjo fare mire mund te jete nje nder miliarda simbolikat qe tregojne se edhe ky eshte nje tjeter profet i rreme i paralajmeruar qe mbjell percarje! Pastaj nese nuk do te kishit kete simbolike, ky njeri nuk do te arrinte te perbente nje prove per besimtarin! Mendoje kete me pjesen e pa perdhunuar te trurit dhe nxirre nje perfundim andej! Nuk e di pse por po te donte Allahu do ta bente te njohur per mbare njerezimin por ju e dini se sa i pavlere eshte ky njeri! Si mendon ti, cfare po behet me njerezit qe jetuan para ketij lajmetari (pa lajm)? Te gjithe ishin gabim?
    Kam dy pyetje:
    1.Ku eshte varrosur ky profeti?
    2. Ka ky ndonje aftesi me te madhe se Profetja Anila apo e ndritura Eleonora :d ?

Absolutisht asgje ne Kuran nuk eshte rastesore! Por mos harro se kjo fare mire mund te jete nje nder miliarda simbolikat qe tregojne se edhe ky eshte nje tjeter profet i rreme i paralajmeruar qe mbjell percarje! Pastaj nese nuk do te kishit kete simbolike, ky njeri nuk do te arrinte te perbente nje prove per besimtarin! Mendoje kete me pjesen e pa perdhunuar te trurit dhe nxirre nje perfundim andej! Nuk e di pse por po te donte Allahu do ta bente te njohur per mbare njerezimin por ju e dini se sa i pavlere eshte ky njeri! Si mendon ti, cfare po behet me njerezit qe jetuan para ketij lajmetari (pa lajm)? Te gjithe ishin gabim?
    Kam dy pyetje:
    1.Ku eshte varrosur ky profeti?
    2. Ka ky ndonje aftesi me te madhe se Profetja Anila apo e ndritura Eleonora :d ?
    pra ti mendon qe Zoti sjell prova te verteta ose mrekulli te verteta per te promovuar te derguar te rreme!!!???

e kuptova botkupimin tend ...e leme me kaq ...mos u lodh kot..!
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 24-04-2012 më 01:57

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    jam plotesisht dakord me ty ...
    vlera e mrekullise mbetet tek besimtaret..pasi mrekullite shfaqen per ata qe jane te sigurte...
    2:118.....Ne i shfaqim mrekullitë për ata që janë të
    sigurt.
    ...ne regull, aman kjo puna e reshatit nuk e favorizon as njeren e as anen tjeter ne kete "pat" situate !!!.........prandaj na kushtezohet pyetja "kujt i sherben" nje lajmetare me mrekullira te ketij soji ???, rastesi nuk ka, sidomos sipas doktrines islame, gjithcka eshte kader i Krijuesit. A nuk eshte me afer te vertetes, se reshati eshte shembull negativ per umetin, pra nje sprove ???

tung
    albanish by nature

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-04-2008
    Postime
    496
    [74:30] Sipër tij është nëntëmbëdhjetë.
    [74:31] I caktuam engjëjt për të qenë roje Ferri, dhe e përcaktuam numrin e tyre për
    t’i trazuar mosbesimtarët, për t‟i bindur të Krishterët dhe Jahuditë,për të forcuar
    besimin e besimtarëve, për të hequr të gjitha gjurmët e dyshimit prej zemrave të
    të Krishterëve, Jahudive, si dhe besimtarëve, dhe për t‟i ekspozuar ata që ushqejnë
    dyshime në zemrat e tyre, dhe mosbesimtarët; ata do të thonë, “Çka deshi të thotë
    Perëndia me këtë alegori?”
    Perëndia kështu e dërgon në humbje këdo që Ai vendosë,
    dhe e udhëzon këdo që Ai do. Askush nuk i njeh ushtarët e Zotit tënd përveç Tij.
    Kjo është vërejtje për njerëzit.
    [74:32] Patjetër, (betohem) me hënën.
    [74:33] Dhe natën përderisa kalon.
    [74:34] Dhe mëngjesin përderisa shkëlqen.
    [74:35] Kjo është njëra prej mrekullive madhështore.

Pergjigjen ia ke dhene vetes vete ne po keto vargje! Te jeni te sigurt qe Allahu do tju ndeshkoje per cdo devijim nga e verteta e faktuar! Turp te te vije qe guxon te permendesh matematiken per nje pleher (nese i bie ne qafe me kot, Zoti me ndeshkofte brenda 24 oresh) qe hiqet si profet! Sa te pasinqerte qe jeni more pleshta!!! Nuk keni 2 klase shkolle dhe vini dhe na tregoni vlerat e matematikes ketu! Ky eshte kulmi dh eshte parashikuar fatkeqsisht por fitorja ne fund u eshte rezervuar te drejteve dhe te sinqerteve! Mjere ju!

[74:30] Sipër tij është nëntëmbëdhjetë.
    [74:31] I caktuam engjëjt për të qenë roje Ferri, dhe e përcaktuam numrin e tyre për
    t’i trazuar mosbesimtarët, për t‟i bindur të Krishterët dhe Jahuditë,për të forcuar
    besimin e besimtarëve, për të hequr të gjitha gjurmët e dyshimit prej zemrave të
    të Krishterëve, Jahudive, si dhe besimtarëve, dhe për t‟i ekspozuar ata që ushqejnë
    dyshime në zemrat e tyre, dhe mosbesimtarët; ata do të thonë, “Çka deshi të thotë
    Perëndia me këtë alegori?”
    Perëndia kështu e dërgon në humbje këdo që Ai vendosë,
    dhe e udhëzon këdo që Ai do. Askush nuk i njeh ushtarët e Zotit tënd përveç Tij.
    Kjo është vërejtje për njerëzit.
    [74:35] Kjo është njëra prej mrekullive madhështore.

Pergjigjen ia ke dhene vetes vete ne po keto vargje! Te jeni te sigurt qe Allahu do tju ndeshkoje per cdo devijim nga e verteta e faktuar! Turp te te vije qe guxon te permendesh matematiken per nje pleher (nese i bie ne qafe me kot, Zoti me ndeshkofte brenda 24 oresh) qe hiqet si profet! Sa te pasinqerte qe jeni more pleshta!!! Nuk keni 2 klase shkolle dhe vini dhe na tregoni vlerat e matematikes ketu! Ky eshte kulmi dh eshte parashikuar fatkeqsisht por fitorja ne fund u eshte rezervuar te drejteve dhe te sinqerteve! Mjere ju!
    lexoji te gjitha ajetet qe citove me rend ..dhe do te shikosh pergjigjen shume qarte ,...pasi une as nuk dyshoj dhe as nuk ushqej dyshime ne Kuranin qe permban kete mrekulli dhe qe i derguari qe e solli kete mrekulli argumentohet matematikisht , si ne postimin 375,
    une nuk thashe qe Rashad Khalifa eshte profet ..por i derguar ,keto fjale kane ndryshim..
    ...pra ti mendon qe Zoti prodhon mrekulli te verteta ,per te promovuar te derguar te rreme????
    kush po trazohet me numerin 19???
    (...dhe e përcaktuam numrin e tyre për t’i trazuar mosbesimtarët...)

kontrollo edhe nje here (1)ajetet qe vete solle , (2)mrekulline matematikore te Kuranit te bazuar ne numerin 19, (3)si dhe postimin 375....(nese je i sinqerte)

ti mund t'ia humbesh sensin logjikes (me qellim) ...por jo te tjeret....pasi ,ti nuk mashtron me shume se veten tende!

dhe nje keshille te vogel: "Pastro gojen nga ndyrsite"...(por me pare te duhet te pastrosh shpirtin )
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 24-04-2012 më 15:34

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ...ne regull, aman kjo puna e reshatit nuk e favorizon as njeren e as anen tjeter ne kete "pat" situate !!!.........prandaj na kushtezohet pyetja "kujt i sherben" nje lajmetare me mrekullira te ketij soji ???, rastesi nuk ka, sidomos sipas doktrines islame, gjithcka eshte kader i Krijuesit. A nuk eshte me afer te vertetes, se reshati eshte shembull negativ per umetin, pra nje sprove ???

tung
    me mjafton Nuh ajo me te kuqe ...pasi qe: Te besosh qe Zoti ben gjithcka eshte baze e besimit ne Zot,

shembullin e shikon ti me syte e tu , kurse per syte e mij flet fakti i bazuar ne argument te qarte...qe ne rastin konkret eshte matematika..

Tung !

Kurani perfshihet i gjithi nga nje mrekulli matematikore ne formen e nje kodi te bazuar ne numerin 19(shiko mrekulline matematikore te nr 19 ne Kuran)
    Mrekullia matematikore e numerit 19 ne Kuran eshte e profetizuar ne suren 74
    Mrekullia u zbulua ne vitin 1974
    qe do te thote 1406 vite nga shpallja e Kuranit 19x74=1406
    Fjala Rashada permendet as me pak e as me shume por 19 here ne Kuran
    Rashada eshte fjala nga e cila formohet emri Rashad (qe eshte emri i zbuluesit te kesaj mrekullie) i lindur me 19 nentor dhe te tjera lidhje te mrekullise me emrin e tij qe i kam sjellur me pare ne postimin 375,

Tani le te shikojme se cfare thote surja 74:
    [74:21] Shikoi.
    [74:22] U mrrol dhe rënkoi.
    [74:23] Pastaj refuzoi me mendjemadhësi.
    ......
    [74:25] "Ky është i bërë nga njeriu.”
    .....
    [74:30] Sipër tij është nëntëmbëdhjetë.*
    ......
    [74:31] I caktuam engjëjt për të qenë roje Ferri, dhe e përcaktuam numrin e tyre (19-shin)
    (1) për t‟i trazuar mosbesimtarët,
    (2) për t‟i bindur të Krishterët dhe Jahuditë (se ky është shkrim hyjnor),
    (3) për të forcuar besimin e besimtarëve,
    (4) për të hequr të gjitha gjurmët e dyshimit prej zemrave të të Krishterëve, Jahudive, si dhe besimtarëve, dhe
    (5) për t‟i ekspozuar ata që ushqejnë dyshime në zemrat e tyre, dhe mosbesimtarët; ata do të thonë,
    “Çka deshi të thotë Perëndia me këtë alegori?” Perëndia kështu e dërgon në humbje këdo që Ai vendosë, dhe e udhëzon këdo që Ai do. Askush nuk i njeh ushtarët e Zotit tënd përveç Tij. Kjo është vërejtje për njerëzit.
    ......
    [74:35] Kjo është njëra prej mrekullive madhështore.*
    ......
    [74:36] Paralajmërim për racën njerëzore.
    [74:37] Për ata mes jush që dëshirojnë të përparojnë, ose të zmbrapsen.

[74:49] Pse janë aq kundërshtues të kësaj vërejtjeje?
    [74:50] Duke vrapuar si zebrat.
    [74:51] Që janë duke ikur nga luani!
    ......
    [74:54] Vërtetë, kjo është vërejtje.
    [74:55] Për ata që dëshirojnë të marrin vesh.
    [74:56] Ata nuk mund të marrin vesh kundër vullnetit të Perëndisë. Ai është burimi i drejtësisë; Ai është burimi i faljes.

secili le te konkludoje vete mbi kuptimin e ketyre vargjeve...!
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 24-04-2012 më 16:08

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Bani ,te te them te drejten keto shkrime rreth mrekullis se supozuar kuranore qe promovon i kam lexuar vetem shkel e shko ndaj smund te ta hedh poshte plotesisht sepse sjam s matematiciente por me intereson se cka ka te vecant ky numer qe sipas teje haset ne kuran ,bazohet ne 19 shkronja apo 19 fjale ?!!
    Mundesisht pergjigjje te shkurter !

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Bani ,te te them te drejten keto shkrime rreth mrekullis se supozuar kuranore qe promovon i kam lexuar vetem shkel e shko ndaj smund te ta hedh poshte plotesisht sepse sjam s matematiciente por me intereson se cka ka te vecant ky numer qe sipas teje haset ne kuran ,bazohet ne 19 shkronja apo 19 fjale ?!!
    Mundesisht pergjigjje te shkurter !
    ne tastiren tende te kompjuterit . cili eshte numeri i pare dhe cili i fundit te lutem..!

Faqja 44 prej 49 FillimFillim ... 344243444546 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •