Close
Faqja 34 prej 49 FillimFillim ... 24323334353644 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 331 deri 340 prej 487
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-02-2012
    Postime
    115
    Citim Postuar më parë nga master2006 Lexo Postimin
    Vetem Allahut dhe te Derguarit te Tij? Po te derguarit para tij? Ç'po ndodhe me ta? Do te duhej te deshmonim edhe per ta, apo deshmimi per Muhamedin i perfshine edhe ata? Si?
    ... flitet per te derguarin i cili ishte i derguari i fundit i Zotit, i cili erdhi me librin e pakontestueshem dhe te garantuar nga Zoti !

Nese ke deshir te deshmosh edhe per te tjeret, s'ka problem !... Jezusi ishte vetem i derguar i Zotit, e jo "Zot" ! Ne kete drejtim themi edhe ne, qe Muhamedi eshte vetem i Derguar dhe Lajmetar i Zotit, e jo Zot, bir i Zotit apo dicka te ngjashem me Zotin !

Duke e marre parasysh se ne Kuran Allahu na porosite qe te mos bejme dallim ne mes te Derguarve, ateher shqiptimi i emrit te Muhamedit ne Shahadet (dhe ne cdo lutje te Muslimanve) e shkel kete urdher.
    Nuk e shkel kete urdher, sepse ne Islam, besojm qe ishin diku 124'000 profet ! (ndoshta e ke gjet ndonje lidhje me numrin 19 ), pra ne nuk do ti shqiptojm emrat e te gjitheve, sepse te gjithe keta 123'999, deshmia e tyre eshte fallsifikuar e ndryshuar me kohe, perpos shpalljes se Muhamedit a.s. ! Pra per te deshmuar qe Islami eshte e vertet, duhet te deshmosh per Muhamedin qe eshte i derguar i Zotit, dhe se eshte vetem Rob, I dërguar i Zotit ! Nuk po t'kerkohet ta mbash qiellin me duar ! Edhe profetet sikur t'ishin gjall, do kishin me deshmuar per njeri tjetrin, cka te keqe ketu ?

2:285. ...Ne nuk bëjmë dallim në asnjërin nga të dërguarit e Tij, dhe thanë: “Iu përgjigjëm thirrjes dhe respektuam urdhërin. Kërkojmë faljen tënde o Zoti ynë! Vetëm te Ti është ardhmëria jonë”.
    Te gjithe profetet e meparshem i jan derguar nje populli, pershembull Jezusi apo Isa a.s. i eshte derguar izraelitve, e jo ter njerzimit sic eshte derguar Muhamedi a.s. Kjo eshte normale, sepse eshte dashur te kalohet neper historin e Isës a.s. qe te persesoset feja e Allahut nepermes te derguarit te fundit, Muhamedit a.s.

Pra, Allahu bene thirrje per te besuar Muhamedin si Profet, por nuk ben thirrje qe emrin e tij t'ia bashkangjesim cdo here lutjeve ndaj Tij. Allahu ben thirrje qe te besojme psh edhe Isain si Profet, edhe Ibrahimin, Is'hakun, etj., pse mos t'i perfshijme edhe ata ne Shahadet?
    ... lexo me lart, e mos u be kaq i trash !

Po ta perkujtoj edhe nje here pyetjen: Si e shqiptonte Profeti Muhamed Shahadetin?
    Nuk ka Zot tjeter pos Allahut, dhe se un, Muhamedi jam i Derguar i Allahut !

...dilni dhe shpallne fejen ne MEKKE ! : La Ilahe Il'Allah, Muhamedun Resul'Allah ! (Muhamedi ishte me ta, kur keto fjal u prononcuan, dhe Mekasit u rrebeluan !)

Prap po gabon Hamza. Namazi iu be obligim Profetit Ibrahim, dhe pastaj Zoti ne Kuran u bene me dije te gjithe Profeteve se duhet ta ndjekin fene e Ibrahimit, dhe te gjithe i obligon me kete namaz:

14:40. O Zoti im! Më bën mua nga ata që falin namazin, e edhe prej pasardhësve të mi dhe pranoje lutjen time o Zoti ynë!

10:87. Ne i thamë Musait dhe vëllait të tij t‟i bëni vend në Egjipt popullit tuaj, shtëpitë tuaja t‟i bëni faltore e ta falni namazin rregullisht. Ti (Musa) përgëzoi besimtarët!

19:30. Ai (Isai) tha: “Unë jam rob i All-llahut, mua më ka dhënë (ka caktuar të më japë) librin dhe më ka bërë Pejgamber. 19:31. Më ka bërë dobiprurës kudo që të jem dhe më ka porositur me namaz (falje) e zeqatë për sa të jem gjallë!

Nuk behet fjale ketu per 300 vite, por shume me shume.
    OO ZOT !

Po a ende se ke kuptuar qe nuk jan 300 feja, por eshte vetem 1 fe ? Dhe kjo eshte feja e Zotit ????????

A permendet a s'permendet?

Une dua te bej debat me ty, lere banin rehat : D
    Po ti s'po din as debat te besh, un s'kam cfar ti bej qefit tend.
    Korigjo ti banin, dhe do e le rehat.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-02-2012
    Postime
    115
    Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    numerat e gjerave jane gjithsesi , psh , nqs dikush ka 10 dele nuk mund te thuash vetem qe ai ka 1 dele edhe 1 dele edhe 1 dele , ... e keshtu me rradhe deri tek 10-ta , pasi mund te thuash shume shpejt qe ai ka 10 dele ,
    ose nje njeri ka 1 gisht edhe 1 gisht e keshtu me rradhe deri tek 10-ta , kur shume thjesht mund te thuash qe njeriu ka 10 gishta, kjo nuk eshte e nevojshme te jete shkruar diku apo diktuar,
    pra edhe numerat e ajeteve per cdo sure jane qartesisht te kuptushme , pasi surja e pare pershembull ka shtate ajete....a je ti kunder qe surja al fatiha ka 7 ajete???
    po te pyes perseri sa ajete ka surja e pare???
    une te pyes a je ti kunder mrekullise matematikore ne Kuran edhe pse ajo qartas eshte nga Zoti??
    19:94. Ai me diturinë e vet i ka përfshirë të githë, dhe ka numëruar e
    evidntuar çdo gjë të tyre në mënyrë të saktësishme.
    11:1. Elif, Lamë, Ra, (ky është) Libër, ajetet e të cilit janë radhitur
    (në mënyrë të përsosur, njëkohësisht) edhe shkoqitur nga i Dijshmi i të
    gjitha çështjeve në hollësi.
    72:28. Për ta ditur (për t'u dukur) se ata kanë kumtuar shpalljet e Zotit
    të tyre, dhe se Ai ka përfshi atë te ata, dhe Ai e di sasinë e çdo
    gjëje që ekziston.

7+2+2+8=19

na e shpjego ti ajetin 74:31...po pres !
    o ban !

O shok,

O njeri,..

Degjo edhe nje here cfar po te them ....

Nurmat qe po i cek, jan vendosur pas shpalljes nga njerezit kur eshte strukturuar Kur'ani ! E nuk jan shpallur me Kur'anin, kush te tha ty qe El Fatiha eshte surja e pare e Kur'anit ? ooooo njerez ! Keni ra ne kurth te nje sharlatani !!!

Citim Postuar më parë nga Hamza ! Lexo Postimin
    o ban !

O shok,

O njeri,..

Degjo edhe nje here cfar po te them ....

Nurmat qe po i cek, jan vendosur pas shpalljes nga njerezit kur eshte strukturuar Kur'ani ! E nuk jan shpallur me Kur'anin, kush te tha ty qe El Fatiha eshte surja e pare e Kur'anit ? ooooo njerez ! Keni ra ne kurth te nje sharlatani !!!
    shume bukur , ashtu edhe une po te pyes :

Sa ajete ka surja e pare???

dhe keshtu mund te te pyes edhe per rradhen e sureve , dmth pershembull se e sata ne rradhe eshte surja el-Bekare...etj !?
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

... flitet per te derguarin i cili ishte i derguari i fundit i Zotit, i cili erdhi me librin e pakontestueshem dhe te garantuar nga Zoti !

ti keshtu po ben dallim mes profeteve , pasi ne kuran thuhet qe :[2:285] Lajmëtari ka besuar në atë që iu zbrit nga Zoti i tij, si edhe besimtarët. Ata
    besojnë në Perëndinë, engjëjt e Tij, shkrimin e Tij, dhe lajmëtarët e Tij; "Ne nuk bëjmë
    asnjë dallim mes asnjërit prej lajmëtarëve të Tij." Ata thonë, "Dëgjojmë, dhe të bindemi.*
    Falna, Zoti ynë. Te Ti është fati ynë përfundimtar. "

nje shembull:
    ne ajetin 30 te sures 74 behet fjale per numerin 19, por edhe nese nuk shkruheshin fare numerat atehere mund te themi se ne suren e 74-tert sipas rradhes dhe ne ajetin e 19-te sipas rradhes dhe rendit te ajeteve te kesaj sureje behet fjale per numerin 19 ...pra numerat mund edhe te mos shkruhen fare aty , pasi ato thjesht tregojne nje rradhe e cilla eshte e pranishme ashtu sikur eshte e pranishme ora 12 e drekes edhe pse nuk ka fare ore dikush ne shtepi
    ....

besoj se u qartesove Hamza beu..!

i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238

Nese ke deshir te deshmosh edhe per te tjeret, s'ka problem !... Jezusi ishte vetem i derguar i Zotit, e jo "Zot" ! Ne kete drejtim themi edhe ne, qe Muhamedi eshte vetem i Derguar dhe Lajmetar i Zotit, e jo Zot, bir i Zotit apo dicka te ngjashem me Zotin !
    Po edhe Jezusi edhe Muhamedi ishin njejt, Profet, a po? Ska rendesi nese njeri ishte per 3 milion njerez e tjetri per te gjithe. Per muslimanin, si Jezusi (Isai), si Muhamedi jane njejte, ashtu sic thote edhe Allahu, pra ata jane njejte. Ketu shihet gabimi juaj, duke thene per Isain "i tyre", kurse Muhamedi "i yni"

Nuk e shkel kete urdher, sepse ne Islam, besojm qe ishin diku 124'000 profet ! (ndoshta e ke gjet ndonje lidhje me numrin 19 ), pra ne nuk do ti shqiptojm emrat e te gjitheve, sepse te gjithe keta 123'999, deshmia e tyre eshte fallsifikuar e ndryshuar me kohe, perpos shpalljes se Muhamedit a.s. ! Pra per te deshmuar qe Islami eshte e vertet, duhet te deshmosh per Muhamedin qe eshte i derguar i Zotit, dhe se eshte vetem Rob, I dërguar i Zotit ! Nuk po t'kerkohet ta mbash qiellin me duar ! Edhe profetet sikur t'ishin gjall, do kishin me deshmuar per njeri tjetrin, cka te keqe ketu ?
    Kah e shpike kete qe e bera me te kuqe? Deshmia e atyre 123999 Profeteve ishte po e njejta te cilen e shqiptoi edhe Muhamedi, a nuk e ke lexuar ne Kuran?
    Ja po ta perkujtoj:

21:25. Ne nuk dërguam asnjë të dërguar para teje e të mos i kemi shpallur atij se: Nuk ka zot tjetër përveç Meje (La Ilahe Ila Allah), pra më adhuroni!”

Pse nuk e merr Hamza Kuranin dhe ta kuptosh edhe vete? E kam per te miren tende se jo per tjeter

Te gjithe profetet e meparshem i jan derguar nje populli, pershembull Jezusi apo Isa a.s. i eshte derguar izraelitve, e jo ter njerzimit sic eshte derguar Muhamedi a.s. Kjo eshte normale, sepse eshte dashur te kalohet neper historin e Isës a.s. qe te persesoset feja e Allahut nepermes te derguarit te fundit, Muhamedit a.s.
    Dhe? Mos don te thuash se Muhamedi ishte i nje shkalle me te larte sesa Isai? Kurani ne me shume se 1 here e thote se te gjithe Profetet jane te njejte. Valle vertete mendon se Muhamedi ishte me ndryshe ???

Nuk ka Zot tjeter pos Allahut, dhe se un, Muhamedi jam i Derguar i Allahut !
    Kujt iu drejtohet Muhamedi keshtu kur e shqiptonte Shahadetin? Allahut? Po allahu vete e shpalli ate te Derguar te Tij. Si ka kuptim kjo? Pastaj kjo qe thua e hap edhe nje teme te re per debat, mirepo nuk po zgjerohem tash per tash.
    OO ZOT !

Po a ende se ke kuptuar qe nuk jan 300 feja, por eshte vetem 1 fe ? Dhe kjo eshte feja e Zotit ????????
    Pikerisht. Kete po ta thoja edhe une deri tani. Shpresoj qe fillove ta kuptosh. Islami nuk lindi me Profetin Muhamed kupto. Namazi u be obligim shume kohe para Muhamedit. Ateher ato 300 vite qe permende me larte, me mire eshte t'i terhiqesh ato fjale

Po ti s'po din as debat te besh, un s'kam cfar ti bej qefit tend.
    Ka filluar te te perzihen temat neper koke. Me mua po flisje, lere rehat banin prap po te them.

Suret me iniciale te verifikuara deri me tani:
    1)Iniciali Kuranor “K” (Kaf)
    2)Iniciali Kuranor NuN (Nun)
    3)Iniciali Kuranor S (Sad)
    4)Iniciali Kuranor J. S. (Ja Sin)
    5)Iniciali Kuranor H.M. (Ha Mim)
    6)Iniciali Kuranor `A.S.K. (`Ajn Sin Kaf)
    7)Iniciali Kuranor Q.H.J.`A.S. (Qaf Ha Ja `Ajn Sad)
    8)Iniciali Kuranor T.H. (Ta Ha),
    9)Iniciali Kuranor T.S. (Ta Sin),
    10)Iniciali Kuranor T.S.M. (Ta Sin Mim)

*
    Suret me inicialet qe permbajne Alifin nuk jane verifikuar per shkak te veshtirsise se njehsimit te Alifit ne format e ndryshme qe paraqiten atje ku kompjuteri nuk mund t'i dalloje, dhe ato jane inicialet:
    1)Iniciali Kuranor A.L.M(Alif Lam Mim)
    2)Iniciali Kuranor A.L.R (Alif Lam Ra)
    3)Iniciali KuranorA.L.M.R. (Alif Lam Mim Ra)
    4)Iniciali KuranorA.L.M.S. (Alif Lam Mim Sad)
    kurse ne suren 11 tek ajeti 70 dhe tek surja 30 tek ajeti 21 eshte gjetur nga nje L(lam) me shume nga ato qe thuhet ne shkrimet e Khalifes per mrekulline matematikore te Kuranit, shpresojme qe te behete rinumerimi dhe te sqarohet edhe ky problem

libri i khalifes i titulluar Prezantimi Vizual i Mrekullise (Vizual Prezentation of the Miracle) mund te gjendet ketu:http://www.scribd.com/fullscreen/780...10lnyw0x9z0u7n
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 22-02-2012 më 10:39

ASHT E LEKS ANDRRA Maska e Hillirian-zo
    Anëtarësuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    Hilirian, ju pershendes.

Para se ti pergjigjen gabimisht bani dhe masteri, un te keshilloj qe kete pyetje t'interesante ta besh tek komuniteti musliman (ketu ne forum), ata do te pergjigjen sipas fesë sepse ketu ku je duke shkruar jan dy njerez qe s'i takojn besimit Islam dhe qe do mundohen te sjellin ne sektin e tyre te nje far reshat khalifas.

Falemnderit

Master dhe Bani pershendetje

Kam deshire te me shpjegoni dicka mbi shumezimin e numrave. Psh; Ju thoni qe 19 eshte mrekulli...OK... Une dua te di per shumesit, mbledhesit apo pjestuesit e 19-s, a jane edhe ata mrekulli ? Duke pare se jane pjese matematikore + x - te numrit mrekulli 19

Pershendetje
    Revolution 1848

per shkak se ne suren me inicial A.L.R ne ajetin 11:70 eshte gjetur nje L me shume nga ato numerime te Khalifes dhe se ne ajetin 30:21 qe inicializohet me A.L.M po ashtu eshte gjetur nje L me shume , nje numerim tjeter ku perfshin edhe Hamza ku te gjith A.L.M-et jane tok dhe te gjithe A.L.R-mat jane tok kemi keto numerime qe jane shumefisha te nentembedhjetes:

Emri:  alif dhe hamza.png

Shikime: 1062

Madhësia:  8.7 KB

Emri:  alif dhe hamza ra.png

Shikime: 1170

Madhësia:  7.6 KB

Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Master dhe Bani pershendetje

Kam deshire te me shpjegoni dicka mbi shumezimin e numrave. Psh; Ju thoni qe 19 eshte mrekulli...OK... Une dua te di per shumesit, mbledhesit apo pjestuesit e 19-s, a jane edhe ata mrekulli ? Duke pare se jane pjese matematikore + x - te numrit mrekulli 19

Pershendetje
    duhet te kuptosh vete probalbilitetin e rastesise duke veshtruar mire ato qe thuhen qe jane mrekulli , ...

Faqja 34 prej 49 FillimFillim ... 24323334353644 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •