... flitet per te derguarin i cili ishte i derguari i fundit i Zotit, i cili erdhi me librin e pakontestueshem dhe te garantuar nga Zoti !
Nese ke deshir te deshmosh edhe per te tjeret, s'ka problem !... Jezusi ishte vetem i derguar i Zotit, e jo "Zot" ! Ne kete drejtim themi edhe ne, qe Muhamedi eshte vetem i Derguar dhe Lajmetar i Zotit, e jo Zot, bir i Zotit apo dicka te ngjashem me Zotin !
Nuk e shkel kete urdher, sepse ne Islam, besojm qe ishin diku 124'000 profet ! (ndoshta e ke gjet ndonje lidhje me numrin 19Duke e marre parasysh se ne Kuran Allahu na porosite qe te mos bejme dallim ne mes te Derguarve, ateher shqiptimi i emrit te Muhamedit ne Shahadet (dhe ne cdo lutje te Muslimanve) e shkel kete urdher.), pra ne nuk do ti shqiptojm emrat e te gjitheve, sepse te gjithe keta 123'999, deshmia e tyre eshte fallsifikuar e ndryshuar me kohe, perpos shpalljes se Muhamedit a.s. ! Pra per te deshmuar qe Islami eshte e vertet, duhet te deshmosh per Muhamedin qe eshte i derguar i Zotit, dhe se eshte vetem Rob, I dërguar i Zotit ! Nuk po t'kerkohet ta mbash qiellin me duar ! Edhe profetet sikur t'ishin gjall, do kishin me deshmuar per njeri tjetrin, cka te keqe ketu ?
Te gjithe profetet e meparshem i jan derguar nje populli, pershembull Jezusi apo Isa a.s. i eshte derguar izraelitve, e jo ter njerzimit sic eshte derguar Muhamedi a.s. Kjo eshte normale, sepse eshte dashur te kalohet neper historin e Isës a.s. qe te persesoset feja e Allahut nepermes te derguarit te fundit, Muhamedit a.s.2:285. ...Ne nuk bëjmë dallim në asnjërin nga të dërguarit e Tij, dhe thanë: “Iu përgjigjëm thirrjes dhe respektuam urdhërin. Kërkojmë faljen tënde o Zoti ynë! Vetëm te Ti është ardhmëria jonë”.
... lexo me lart, e mos u be kaq i trash !Pra, Allahu bene thirrje per te besuar Muhamedin si Profet, por nuk ben thirrje qe emrin e tij t'ia bashkangjesim cdo here lutjeve ndaj Tij. Allahu ben thirrje qe te besojme psh edhe Isain si Profet, edhe Ibrahimin, Is'hakun, etj., pse mos t'i perfshijme edhe ata ne Shahadet?
Nuk ka Zot tjeter pos Allahut, dhe se un, Muhamedi jam i Derguar i Allahut !Po ta perkujtoj edhe nje here pyetjen: Si e shqiptonte Profeti Muhamed Shahadetin?
...dilni dhe shpallne fejen ne MEKKE ! : La Ilahe Il'Allah, Muhamedun Resul'Allah ! (Muhamedi ishte me ta, kur keto fjal u prononcuan, dhe Mekasit u rrebeluan !)
OO ZOT !Prap po gabon Hamza. Namazi iu be obligim Profetit Ibrahim, dhe pastaj Zoti ne Kuran u bene me dije te gjithe Profeteve se duhet ta ndjekin fene e Ibrahimit, dhe te gjithe i obligon me kete namaz:
14:40. O Zoti im! Më bën mua nga ata që falin namazin, e edhe prej pasardhësve të mi dhe pranoje lutjen time o Zoti ynë!
10:87. Ne i thamë Musait dhe vëllait të tij t‟i bëni vend në Egjipt popullit tuaj, shtëpitë tuaja t‟i bëni faltore e ta falni namazin rregullisht. Ti (Musa) përgëzoi besimtarët!
19:30. Ai (Isai) tha: “Unë jam rob i All-llahut, mua më ka dhënë (ka caktuar të më japë) librin dhe më ka bërë Pejgamber. 19:31. Më ka bërë dobiprurës kudo që të jem dhe më ka porositur me namaz (falje) e zeqatë për sa të jem gjallë!
Nuk behet fjale ketu per 300 vite, por shume me shume.
Po a ende se ke kuptuar qe nuk jan 300 feja, por eshte vetem 1 fe ? Dhe kjo eshte feja e Zotit ????????
Po ti s'po din as debat te besh, un s'kam cfar ti bej qefit tend.A permendet a s'permendet?
Une dua te bej debat me ty, lere banin rehat : D
Korigjo ti banin, dhe do e le rehat.
Krijoni Kontakt