Close
Faqja 31 prej 49 FillimFillim ... 21293031323341 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 301 deri 310 prej 487
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar më parë nga Hamza ! Lexo Postimin
    Nuk do hapi tema tek nenforumi Islam, per budalleqe te juaja ! Kete harroje,

Pyetjeve tuaja i pergjigjem keshtu :

1. Muhamedi alejhi selam ka shqiptuar Kur'anin si deshmi qe eshte i derguar i Allahut !... Për Muhamedin a.s., ka deshmuar edhe Allahu s.v.t. !... Personat qe kan pranuar Islamin ne kohen e Muhamedit a.s. e kan deshmuar edhe profetesin e Muhamedit a.s. ! Dhe Muhamedi a.s. nuk i ka kundershtuar, por eshte vellezeruar me ta, dhe jan ber shoket me te ndershem e me besnik te Muhamedit salallahu alejhi we selam !
    !
    Desha te te pyes ,pse sipas teje Muhamedi ka thene te verteten ndersa Rashadi jo/
    1.Edhe Rashadi ka shqiptuar Kuranin si deshmi dhe pretendon qe eshte i derguar i Allahut!!
    2.Edhe pasuesit e Rashadit kane deshmuar ne profetesine e tij !!
    3.Edhe Rashadi nuk i ka kundershtuar por eshte miqesuar me ta !
    Ke argument me te forte se pse duhet besuar vetem profetesine e Muhes ndersa te Rashadit jo??

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-02-2012
    Postime
    115
    Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Desha te te pyes ,pse sipas teje Muhamedi ka thene te verteten ndersa Rashadi jo/
    1.Edhe Rashadi ka shqiptuar Kuranin si deshmi dhe pretendon qe eshte i derguar i Allahut!!
    2.Edhe pasuesit e Rashadit kane deshmuar ne profetesine e tij !!
    3.Edhe Rashadi nuk i ka kundershtuar por eshte miqesuar me ta !
    Ke argument me te forte se pse duhet besuar vetem profetesine e Muhes ndersa te Rashadit jo??
    1- Allahu s'ka deshmuar asgje per "profetesin" e reshatit.
    2- Nese Allahu s'ka deshmuar asgje per Reshatin, deshmia e te tjereve s'vlen per Krijuesin e Gjithësis.
    3- Reshati eshte armiqesuar me Muhamedin a.s., reshati eshte armiqësuar edhe me Zotin, duke then qe i ke shtuar nje ajet me teper aty, e këtu ! Dhe ky reshat, i ka dhen leje vetit qe ti heq ajete keti libri, pamvaresisht se cfar shkruan, vetem per ta realizuar nje "teori me numrin 19", qe s'deshmon asgje ky numer. Sa per info, me i vlefshem eshte numri qe perdorte Le Corbusier 1.618, se numri 19 i reshatit qe i shkoj huç "profetesia".

i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Hamza, une ende po pres

Citim Postuar më parë nga Hamza ! Lexo Postimin
    Lum befshim per matematiken tuaj.

Eshte nje gabim ne matematiken tuaj.

Nje sure te Kuranit, i keni hequr nje ajet, qe t'ju dal "mrekullia".

1 ? ...apo me shume ajete i keni larguar nga qejfi i babushit reshat ?
    nese i shtohen ajetet 128 dhe 129 te sures 9 atehere kjo mrekulli e gjithanshme menjehere prishet dhe ne asnjeren nga format e pjestimeve qe solla une nuk do te dilte shumfish i nentembedhjeteshit,

nuk eshte e veshtire per t'a kuptuar hamza ...mos te te ngaterrojne numrat e shumte , pasi aty ka nje rregull edhe sikur nje numer i vetem te mungoje ose te ndryshoje , ai numer nuk do te ishte shumfish i nentembedhjeteshit...
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 21-02-2012 më 13:52
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Nuk besova qe Hamza Beu do te dorezohet kaq heret

Me fal Hamza

Citim Postuar më parë nga master2006 Lexo Postimin
    Nuk besova qe Hamza Beu do te dorezohet kaq heret

Me fal Hamza
    eshte e kote te diskutosh me njerez qe nuk pranojne asgje te re nga Zoti i tyre ,
    ata do te mbeten ne fene e prinderve te tyre ashtu sikur edhe thuhet shpesh here ne Kuran:

Mos e Ndiqni Fenë e Prindërve Tuaj Qorrazi
    [5:104] Kur u thuhet atyre, “Ejani te çka Perëndia ka shpallur, dhe te lajmëtari,” ata
    thonë, “Atë që i gjetëm prindërit tanë duke bërë na mjafton.” Çka nëse prindërit e tyre
    nuk dinin asgjë, dhe nuk ishin të udhëzuar?
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Shiko se ç'thoshte Hamzai me larte:

Lexo me sy hapur ! Muhamedi a.s. eshte vula e Proftesis !,.. pas tij, do te vie Imam Mehdia, dhe pas tij,.. ne prag të Kiametit, do te kthehet Isa a.s. per ta sqaruar tye kete pune dhe per te deshmuar Se nuk ka Zot tjeter pos Allahut, dhe se Muhamedi, eshte vetem Rob ! Dhe i dërguar i Allahut
    Mos eshte ky James Cameroon? E bukur kjo per nje skenar Hollywoodi.
    Ky me siguri ka informata te bollshme per keto qe i thote. Pikerisht per keto do te doja te hapnim debat, por si duket i ka vetem copy-paste nga ndonje liber qe as nuk e ka lexuar. Shpresoj qe tani e tutje Hamzai do t'ket kujdes per ato cfar i thote.

Kalofshi mire, kurse une po shiqoj nga larte se mos rasisht po kyçet Hamzai

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-02-2012
    Postime
    115
    Une e di qe per Muhamedin a.s. ka deshmuar edhe Allahu s.v.t. Por pyetja ime ishte SI E SHQIPTOI? Me duhet sakte ai shqiptim, sepse muslimanet (sipas jush) fene e mesuan nga Muhamedi. Nese Muhamedi ishte Musliman sikurse edhe sot qe jane Muslimanet, ateher ai do te duhej te shqiptonte Shahadetin sikurse qe e shqiptojne Muslimanet sot. Eshte e vertete? Eshte e vertete se Muhamedi e shqiptoi "...dhe deshmoj se Muhamedi eshte i Derguar i Zotit..."?

Po, Muhamedi a.s. ka dëshmuar se eshte i dërguar i Allahut, e nuk ka deshmuar se eshte i derguar nga Mbreti Filan Fistekut !

Jo shume pyetje me lidhje.
    Sipas Kuranit Isai tha:
    19:31. Më ka bërë dobiprurës kudo që të jem dhe më ka porositur me namaz (falje) e zeqatë për sa të jem gjallë!
    Qe do te thote se edhe pasardhesit e Isait a.s. u obliguan qe te falnin namazin (spo paragjykoj ketu se si falej ky namaz). Pyetja ime ishte ku dinin te falnin pasardhesit e tij kete namaz? Ne ç'menyre bartej ky mesim neper breza?
    Pasardhesit jemi ne, por analfabet si po dukesh, ke dashur te thuash Paraardhesit ?

Namazin qe kan falur besimtaret e kohes se Isës a.s., nuk eshte percjellur me breza deri tek Muhamedi a.s., ate e mesoj tjeter kush, dhe ne jemi te bindur dhe kemi prova qe namazin qe e falim sot eshte autentik me ate qe falte Muhamedi salallahu alejhi we selem !

Po ta perkujtoj se fillimisht namazi iu obligua Ibrahimit a.s.
    Pyetjeve ose nuk dashte ose nuk dite t'ju pergjigjesh. Te shohim se sa je Musliman i forte.

Lej perrallat tash. Kjo eshte sikur te thuash qfar mendonte Muhamedi a.s. per laptopet DELL, edhe teknologjia u paralajmerua ne Kuran.

Pres pergjigjet nga ti.
    Mua s'mu duk perrall, nese Muhamedi a.s. s'ka permendur kur far numri 19, e as Zoti ne Kur'an,... me nder me then ; Kush leshin eshte Reshat hamami i cili del dhe thot se me ka derguar Zoti per t'ju shpallur numrin 19 ?

Ne cka eshte inovacion numri 19 ?
    Cfar dobie sheh besimtari me kete numer ?
    Pse nuk e mbrojti Zoti reshatin, sic e mbrojti Muhamedin a.s. der ne fund te misionit te tij te shenjt ?

Ne fakt, Muhamedi a.s. e ka permendur Reshat Shajtanin, duke then se do te vien plot mashtrues pas meje te cilt do t'paraqiten si profet e si imam mehdi,.. dhe njeri nga keta dexhaj, eshte vet ky shejtani.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-02-2012
    Postime
    115
    Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    nese i shtohen ajetet 128 dhe 129 te sures 9 atehere kjo mrekulli e gjithanshme menjehere prishet dhe ne asnjeren nga format e pjestimeve qe solla une nuk do te dilte shumfish i nentembedhjeteshit,

nuk eshte e veshtire per t'a kuptuar hamza ...mos te te ngaterrojne numrat e shumte , pasi aty ka nje rregull edhe sikur nje numer i vetem te mungoje ose te ndryshoje , ai numer nuk do te ishte shumfish i nentembedhjeteshit...
    Ashtu pra, tregoju te gjitheve qe ti dhe reshat shajtani keni manipuluar numrat.

A eshte besim i plot dhe i sincert, besimi i manipuluar ? Jam i bindur se jo, bile as ti nuk beson ! Po me siguri qe je ndonje besimtar i ndonje feje tjeter apo thjesht i pa fe i cili kerkon qe te fusesh konfuzion ne mes te besimtareve.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-02-2012
    Postime
    115
    Shiko se ç'thoshte Hamzai me larte:

Mos eshte ky James Cameroon? E bukur kjo per nje skenar Hollywoodi.
    Ky me siguri ka informata te bollshme per keto qe i thote. Pikerisht per keto do te doja te hapnim debat, por si duket i ka vetem copy-paste nga ndonje liber qe as nuk e ka lexuar. Shpresoj qe tani e tutje Hamzai do t'ket kujdes per ato cfar i thote.

Kalofshi mire, kurse une po shiqoj nga larte se mos rasisht po kyçet Hamzai
    Eshte hera e 5 qe kerkon debat, dhe eshte hera e 6 qe te citoj, dhe te ftoj per debat !

T'i bera mbi 10 pyetje, dhe nuk morra asnje pergjigje.
    Me vie keq, sepse kam pershtypjen qe jam ka bisedoj me nje adoleshent 20 vjecar qe mendon se zbuloj boten !.... i shkret, un kam vite qe e njoh kete shejtan ! Ti je viktim, e jo besimtar.

Faqja 31 prej 49 FillimFillim ... 21293031323341 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •