Close
Faqja 16 prej 49 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 487
    Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Shabon , edhe njehere.

Ti pretendon se Muhamedi ka bere nje betim bashke me profetet e tjere , atehere ja ku e ke ajetin e kuranit ku Allahu xh.sh thote:

....morëm prej tyre zotim solemn.

Ma shpjego pak kete??? Pse Allahu xh.sh nuk i thote profetit Muhamed morem prej jush? Neqoftese Muhamedi ka qene pjese e betimit?
    Pergjigju?

Allahu xh.sh i thote Muhamedit qe ti ke lidhur besen per ti qendruar se bashku nje qellimi , nje feje , nje besimi ne zot.
    Me pas kur vjen fjala tek betimi atehere Allahu xh.sh e thote qarte , ata u betuan qe do te perkrahin dhe do te mbeshtesin.

Une po i pergjigjem pyetjeve te tua nje per nje nderkohe qe ti vetem i shmangesh?
    Pergjigju Shabon, mos devijo!!!!!
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin

Ti pretendon se Muhamedi ka bere nje betim bashke me profetet e tjere ,
    Ti pretendon se Muhamedi nuk e ka bere nje betim bashke me profetet e tjere?

me thuaj shkurt:
    PO ose JO
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 21-10-2011 më 08:09
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    Ti pretendon se Muhamedi nuk e ka bere nje betim bashke me profetet e tjere?

me thuaj shkurt:
    PO ose JO
    Ti lexon Kuranin qarte apo jo.

Jo cfare pretendoj une por cthote Kurani.
    I thote profetit Muhamed kujto o Muhamed kur beme betimin , ti ishe prezent.`
    Por ato qe dhane betimin ishin profetet e tjeter, sepse Allahu xh.sh e thote qarte ne Kuran. ....morëm prej tyre zotim solemn. Ky betim u be nga profetet e tjeter ne prani te profetit Muhamed, sepse ky betim u be per te mbeshtetur profetin Muhamed.
    Une se kuptoj pse e ke kaq te veshtire ta kuptosh ???

Ti lexon Kuranin qarte apo jo.

Jo cfare pretendoj une por cthote Kurani.
    I thote profetit Muhamed kujto o Muhamed kur beme betimin , ti ishe prezent.`
    Por ato qe dhane betimin ishin profetet e tjeter, sepse Allahu xh.sh e thote qarte ne Kuran. ....morëm prej tyre zotim solemn. Ky betim u be nga profetet e tjeter ne prani te profetit Muhamed, sepse ky betim u be per te mbeshtetur profetin Muhamed.
    Une se kuptoj pse e ke kaq te veshtire ta kuptosh ???
    o mashtrus ,
    pse devijon nga e verteta perseri,
    thote;

[33:7] Kujtohu që e lidhëm besën me profetët, përfshirë edhe ty (O Muhamed), Noeun, Abrahamin, Moisiun, dhe Jezusin të birin e Marisë. Morëm prej tyre zotim solemn.*
    thuhet ; perfshire edhe ty(Muhamedin), dhe pastaj vazhdon edhe me , Noen, abrahamin etj.
    pra Muhamedi ishte ne te njejten kategori si Noe dhe Abrahami,
    aty nuk behet nje perjashtim i Muhamedit sic perpiqesh t'a komentosh ti, nuk thuhet aty kur ti(Muhamed) ishe prezent neve morem zotimin e profeteve,e jo prej teje,e as qe nenkuptohet nje gje e tille,
    perkundrazi , perfshihet edhe Muhamedi ne kete beslidhje.

ti perpiqesh te kapesh pas fjales 'prej tyre ", por ajo nuk te justifikon ty per manipulimin qe po i ben kuptimeve te ajeteve Kuranore,pasi vete Zoti e perfshin Muhamedin ne kete beslidhje njelloj si Noen dhe Abrahamin etj,
    nuk behet aty nje diferencm i tille , diferencimin po e ben ti me qellim qe te justifikosh besimin tend ne fene qe ke.
    ti mund te genjesh veten , por jo te tjeret , e aq me teper Zotin...
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 21-10-2011 më 08:39

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    o mashtrus ,
    pse devijon nga e verteta perseri,
    thote;

[33:7] Kujtohu që e lidhëm besën me profetët, përfshirë edhe ty (O Muhamed), Noeun, Abrahamin, Moisiun, dhe Jezusin të birin e Marisë. Morëm prej tyre zotim solemn.*
    thuhet ; perfshire edhe ty(Muhamedin), dhe pastaj vazhdon edhe me , Noen, abrahamin etj.
    pra Muhamedi ishte ne te njejten kategori si Noe dhe Abrahami,
    aty nuk behet nje perjashtim i Muhamedit sic perpiqesh t'a komentosh ti, nuk thuhet aty kur ti(Muhamed) ishe prezent neve morem zotimin e profeteve,e jo prej teje,e as qe nenkuptohet nje gje e tille,
    perkundrazi , perfshihet edhe muhamedi ne kete beslidhje.
    Kujdes mos ofendo. Do vazhdojme me ofendime apo do bejme nje debat te qyteteruar??
    Sa vite shkolle ke bere?
    Kap ndonje mesues te gjuhes shqipe dhe kerkoji te ta shpjegoje arsyen se si nje fjali me vazhdimesi qe te drejtohet ty, perfundon me ato?
    Pergjigju si ka mundesi?

Kujdes mos ofendo. Do vazhdojme me ofendime apo do bejme nje debat te qyteteruar??
    Sa vite shkolle ke bere?
    Kap ndonje mesues te gjuhes shqipe dhe kerkoji te ta shpjegoje arsyen se si nje fjali me vazhdimesi qe te drejtohet ty, perfundon me ato?
    Pergjigju si ka mundesi?
    kur behet fjale per nje ngjarje qe ka ndodhur dikur, diku, nuk eshte e jashtzakonshme te perdoret ne kete forme ,

psh ;
    e zeme se kryetari i parlamentit po bisedon me nje parlamentar per nje ligj qe eshte votuar me pare pro,
    biseda behet ne kafene dhe jo ne prlament,
    i thote kryetari i parlamentit deputetit (i cili kishte qene edhe ai pjesmarres ne miratimin e ketij ligji)- a nuk mora miratimin e ligjit prej tyre(parlamentareve)? , tani pse shumica e tyre po i kthejne shpinen?
    nuk mund te thoshte "prej jush" sepse parlametari qe po bisedonte e kishte mbajtur fjalen , por disa te tjere JO

te lutem mos i devijo temes dhe me thuaj edhe nje here , a ishte Muhamedi nje nga profetet qe lidhi besen me Zotin per nje te derguar qe do te vinte me pas ,ashtu sic pershkruhet ne 3:81?

Po ose JO
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 21-10-2011 më 09:09

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    kur behet fjale per nje ngjarje qe ka ndodhur dikur, diku, nuk eshte e jashtzakonshme te perdoret ne kete forme ,

psh ;
    e zeme se kryetari i parlamentit po bisedon me nje parlamentar per nje ligj qe eshte votuar me pare pro,
    biseda behet ne kafene dhe jo ne prlament,
    i thote kryetari i parlamentit deputetit (cili kishte qene edhe ai pjesmarres ne miratimin e ketij ligji)- a nuk mora miratimin e ligjit prej tyre(parlamentareve)? , tani pse shumica e tyre po i kthejne shpinen?
    nuk mund te thoshte "prej jush" sepse parlametari qe po bisedonte e kishte mbajtur fjalen , por disa te tjere JO
    Nuk e marr vesh se cke katranosur me siper , por ku eshte morali i fabules ketu, doli ndonje profet qe nuk mbajti premtimin apo si?
    Nese profeti muhamed do ishte bere pjese e betimit do kishte urdheruar pasardhesit e tij per ndonje profet me pas. Keto nuk gjenden as ne librat e sunive e as ne ata te shijave.
    Allahu xh.sh ne disa ajete kuranore thote qe i ka paralajmeruar profetet e tjere per ardhjen e nje profeti (Muhamedin)
    Ja shiko me poshte:

Isai qe ishte pjesetar i betimit.

61:6. Dhe, kur Isai, biri i Merjemes tha: “O beni israilë, unë jam i dërguar i All-llahut te ju, jam vërtetues i Tevratit që ishte para meje dhe jam përgëzues për një të dërguar që do të vijë pas meje, emri i të cilit është Ahmed!”

Ibrahimi qe ishte pjesatar i betimit

2:129.Zoti ynë, dërgo ndër ta, nga gjiu i tyre të dërguar që t'u lexojë atyre ajetet Tua, t'u mësojë atyre librin dhe urtësinë, e t'i pastrojë (prej ndytësisë së idhujtarisë) ata. S'ka dyshim se Ti je ngadhënjyesi, i dijshmi.

Isai dhe Moisiu (te dy pjesetare te beselidhjes me librat e tyre Inxhil dhe Teurat)

7:157.Që pranojnë të dërguarin (Muhammedin), Pejgamberin arab, (që nuk shkruan as nuk lexon), të cilin e gjejnë të cilësuar (të përshkruar me virtytet e tij), te ata në Tevrat dhe në Inxhil,

Kush eshte ky khalifa? Cfare beri ky me teper se na shumezime matematikore qe askush nuk ka durim dhe kohe te merret me ta?
    Ky eshte ai qe te gjithe profetet bene betimin ? Nje palaco aqe vdiq si qen?
    Nje palaco qe kerkoi te sfidonte zotin duke thene se din GAJBIN?
    Dita e gjykimit eshte GAJB. Ceshtje qe vetem Allahu xh.sh e din dhe askush tjeter asnje profet asnje xhin apo engjell.

Nuk e marr vesh se cke katranosur me siper , por ku eshte morali i fabules ketu, doli ndonje profet qe nuk mbajti premtimin apo si?
    Nese profeti muhamed do ishte bere pjese e betimit do kishte urdheruar pasardhesit e tij per ndonje profet me pas. Keto nuk gjenden as ne librat e sunive e as ne ata te shijave.
    Allahu xh.sh ne disa ajete kuranore thote qe i ka paralajmeruar profetet e tjere per ardhjen e nje profeti (Muhamedin)
    Ja shiko me poshte:

Isai qe ishte pjesetar i betimit.

61:6. Dhe, kur Isai, biri i Merjemes tha: “O beni israilë, unë jam i dërguar i All-llahut te ju, jam vërtetues i Tevratit që ishte para meje dhe jam përgëzues për një të dërguar që do të vijë pas meje, emri i të cilit është Ahmed!”

Ibrahimi qe ishte pjesatar i betimit

2:129.Zoti ynë, dërgo ndër ta, nga gjiu i tyre të dërguar që t'u lexojë atyre ajetet Tua, t'u mësojë atyre librin dhe urtësinë, e t'i pastrojë (prej ndytësisë së idhujtarisë) ata. S'ka dyshim se Ti je ngadhënjyesi, i dijshmi.

Isai dhe Moisiu (te dy pjesetare te beselidhjes me librat e tyre Inxhil dhe Teurat)

7:157.Që pranojnë të dërguarin (Muhammedin), Pejgamberin arab, (që nuk shkruan as nuk lexon), të cilin e gjejnë të cilësuar (të përshkruar me virtytet e tij), te ata në Tevrat dhe në Inxhil,

Kush eshte ky khalifa? Cfare beri ky me teper se na shumezime matematikore qe askush nuk ka durim dhe kohe te merret me ta?
    Ky eshte ai qe te gjithe profetet bene betimin ? Nje palaco aqe vdiq si qen?
    Nje palaco qe kerkoi te sfidonte zotin duke thene se din GAJBIN?
    Dita e gjykimit eshte GAJB. Ceshtje qe vetem Allahu xh.sh e din dhe askush tjeter asnje profet asnje xhin apo engjell.
    /
    nqs pranon qe Kurani nuk ka kontradikta, atehere ti po thua qe ka , sepse kur thuhet se ;perfshire edhe ty(Muhamedin), dhe ti thua qe muhamedi "nuk ishte i perfshire", atehere ti po thua qe Kurani ka kontradikta(apo me mire angmokio ka kontradikta), per faktin e thjeshte se Kurani thote "perfshire" , kurse ti po thua "nuk perfshihej", keshtu ti del ne kundershtim me Kuranin, per pasoje edhe me Zotin.

fakti qe rashad khalifa u vra , nuk do te thote qe nuk ishte i derguar, sepse edhe nje i derguar edhe nje profet mund te vritet, shiko;
    [2:91] Kur u thuhet, "Besoni në këto shpallje të Perëndisë," thonë, "Ne besojmë vetëm në atë që na u dërgua neve." Pra, ata nuk besojnë në shpalljet e mëvonshme, edhe nëse është e vërteta nga Zoti i tyre, edhe pse konfirmon çka ata kanë! Thuaj, "Pse pra i vratë profetët e Perëndisë, nëse ishit besimtarë?"

sa per fundin e botes ai deklaroi se ishte detyre e tij si i derguar per te thene se bota do te perfundoje ne vitin 2280 ose 1710 sipas kalendarit hixher,
    i vetmi ajet qe thote qe fundi i botes nuk do te jete plotesisht i fshehur(gati i fshehur) ne te gjithe kuranin (qe ka 114 sure) eshte ajeti 20:15, shiko;
    [20:15] "Ora po vjen gjithsesi; Unë do e mbaj gati të fshehur, se secili shpirt duhet të paguhet për punët e tij.

pas 21 vjeteve nga vdekja e Rashad Khalifes , nje shqiptar zbuloi qe;
    pasi ajeti 20:15 eshte i vetmi qe e thote kete dhe pasi Kurani ka 114 sure , ndodh kjo;
    20x114=2280
    15x114=1710

nuk ka mundesi nje rastesi e tille ne ajetin e vetem qe thote se do jete gati i fshehur(fundi i botes) , qe nenkupton qarte se jo plotesisht i fshehur
    pastaj ne e dime qe asgje nuk eshte e rastesishme ne kuran,
    kjo gje konfirmon ate qe tha Rashad Khalifa por edhe neve duke e ditur mire qe nuk mund te ndodhe nje rastesi kaq e madhe ne Kuran.

shiko edhe;
    [72:26] Ai është Njohësi i të ardhmes; Ai nuk ia shpallë të ardhmen askujt.
    [72:27] Vetëm te një lajmëtar(resul) që Ai zgjedhë,* Ai zbulon nga e kaluara dhe e ardhmja, lajme të posaçme.*
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 21-10-2011 më 10:13

se cfare desha te them une me shembullin qe solla me kryeparlamentarin dhe parlamentarin ti e kupton shume mire , sepse aty u perdor shprehja 'mora miratimin prej tyre",
    ti parapelqen te dalesh kundra Kuranit , vetem e vetem qe te mos dalesh kundra religjionit te cilit je i perkushtuiar, kete ceshtje e quaj te mbyllur , pasi vete Zoti thote qe Muhamedi ishte njeri nga profetet e beslidhjes se profeteve ne 3:81 dhe 33:7.

kurse sa i perket librave te suniteve dhe shijave , duhet te dish qe Zoti i shpalli Muhamedit NJE LIBER(KURANIN) , jo (shume)libra.
    profeti Muhamed , paralajmerimet e Zotit drejtuar njerezimit i tha me Kuran,
    shiko;

[6:19] Thuaj, “Dëshmia e kujt është më e madhja?” Thuaj, “E Perëndisë. Ai është
    dëshmitar mes meje e teje se ky Kuran* më është frymëzuar mua, që t‟jua predikoj juve
    dhe kujtdo që i arrin.
    Vërtetë, ju dëshmoni se ka perëndi tjerë përkrah Perëndisë.” Thuaj,
    “Unë nuk dëshmoj si ju; është vetëm një perëndi, dhe unë mohoj idhujtarinë tuaj.”

[7:2] Ky shkrim(Kurani) të është shpallur ty – të mos ushqesh dyshim për të në zemrën tënde – që
    të mund të paralajmërosh me të, dhe t‟ua kujtosh besimtarëve.
    [7:3] Të gjithë ju të ndiqni çka ju është shpallur(Kuranin) prej Zotit tuaj; mos ndiqni asnjë idhull
    përveç Tij. Rrallë merrni vesh.

[6:114] A të kërkoj pos Perëndisë si burim ligji, kur Ai ju ka shpallur këtë libër(Kuranin) krejtësisht
    të hollësishëm?*
    Ata që e pranuan shkrimin e dinë që është shpallur prej Zotit tënd me të
    vërtetë. Të mos ushqesh asnjë dyshim.

[5:48] Pastaj ta shpallëm ty këtë shkrim(Kuranin), me të vërtetën, që konfirmon shkrimet
    paraprake, duke i mbizotëruar ato. Të sundosh mes tyre në përputhje me shpalljet e
    Perëndisë
    , dhe mos shko sipas dëshirave të tyre nëse dallojnë nga e vërteta që të erdh ty.
    Për secilin prej jush, ne kemi shpallur ligje dhe rite të ndryshme. Po të donte Perëndia, Ai
    do t‟ju bënte të ishit një asamble. Por Ai kështu ju vë në test nëpërmjet shpalljeve që Ai i
    ka dhënë secilit prej jush. Të garoni në drejtësi. Te Perëndia është fati përfundimtar i të
    gjithë juve. Pastaj Ai do t‟ju informojë për të gjitha gjërat që ishit grindur.
    [5:49] Të sundosh mes tyre në përputhje me shpalljet e Perëndisë te ti. Mos shko pas
    dëshirave të tyre, dhe ruaju që të mos shmangin ty prej disa prej shpalljeve të Perëndisë te
    ti.
    Nëse ata refuzojnë, atëherë dije se Perëndia dëshiron t‟i ndëshkojë për disa prej
    mëkateve të tyre. Vërtetë, shumë njerëz janë shpirtligj.
    [5:50] A janë ligjet e ditëve të paditurisë që ata kërkojnë për t‟iu përmbajtur? Ligji i kujt
    është më i mirë se i Perëndisë
    për ata që kanë arritur të jenë të sigurt?

[17:46] Ne vëmë mburoja rreth mendjeve të tyre, për t‟i parandaluar nga të kuptuarit e tij,
    dhe shurdhim në veshët e tyre. Dhe kur ti predikon Zotin tënd, duke e përdorur vetëm
    Kuranin,* ata largohen me neveri.

[6:38] Të gjitha krijesat në tokë, dhe të gjithë zogjtë që fluturojnë me krahë, janë shoqëri
    si ju. Nuk lam asgjë jashtë këtij libri.** Te Zoti i tyre, të gjitha këto krijesa do të
    mblidhen.

[6:115] Fjala e Zotit tënd është e plotë,* në të vërtetë dhe drejtësi. Asgjë të mos i
    shfuqizojë fjalët e Tij.
    Ai është Dëgjuesi, i Gjithëdijshmi.

[7:40] Padyshim, ata që refuzojnë shpalljet tona dhe janë shumë mendjemëdhenj për t‟iu
    përmbajtur atyre
    , portat e qiellit nuk do të hapen për ta, as nuk do të hyjnë në Parajsë në
    mos kaloftë deveja përmes vrimës së gjilpërës. Kështu i paguajmë fajtorët.

[53:23] Këto nuk janë tjetër pos emra që i shpikët, ju dhe stërgjyshërit tuaj. Perëndia nuk
    autorizoi blasfemi të tillë. Ata ndjekin hamendje, dhe dëshirat e veta, kur udhëzimi i
    vërtetë ka ardhur te ta këtu(ne Kuran)
    nga Zoti i tyre.

BINDJA NDAJ TË DËRGUARIT ËSHTË E KUSHTËZUAR
    Kurani thekson që bindja duhet të jetë absolute kur burimi i urdhrit është Allahu, e në anën tjetër mendimet personale të të dërguarit mund të jenë të dëmshme për të dhe/ose për ata që i ndjekin mendimet personale të tij: “Çfarëdo e mirë që të ndodhë ty (O Muhamed) është prej Allahut. Dhe çfarëdo e keqe që të ndodhë ty(Muhamed) është prej teje. Të kemi dërguar si të dërguar për njerëzit, dhe Allahu mjafton si dëshmitar. Kushdo që i bindet të dërguarit i bindet Allahut. Sa për ata që kthehen prapa, ne nuk të dërguam ty si kujdestar të tyre.” (4:79-80) Pra, mendimi personal i Muhamedit mund të jetë i keq, ose mund të shkaktoj gjëra të këqija që të ndodhin. Në anën tjetër, Muhamedi si i dërguar thotë FJALËT E ALLAHUT, pra Kuranin, dhe duhet t‟i bindemi absolutisht. Sepse kushdo që i bindet të dërguarit i bindet Allahut, dhe ne duhet t‟iu bindemi urdhrave të Allahut, e jo urdhrave të njerëzve.
    Muhamedi eshte thjesht nje njeri si ne ,dhe patjeter i gabueshem
    “Ti i the atij që u bekua nga Allahu dhe u bekua nga ti, „Mos u shkurorëzo nga gruaja, dhe kij frikë Allahun.‟ Kështu, ti fshehe brenda teje çka Allahu deshi të shpallë, dhe iu frikësove njerëzve kur Allahu është Ai të cilit duhet t‟ia kesh frikën. Pastaj, kur Zeidi (djali i adoptuar i Muhamedit) më në fund u shkurorëzua nga ajo, ne të martuam me ish-gruan e tij. Kjo u bë për të treguar që burrave besimtarë iu lejohet të martohen me gratë e shkurorëzuara të djemve të adoptuar të tyre. Urdhrat e Allahut duhet të zbatohen.” (33:37)

Muhamedi eshte qenie njerezore dhe mund te gaboje si te gjithe neve, pra edhe hadithet mund te jene te gabueshme,
    Muhamedanet nuk ndjekin as vete hadithe e tyre Sahih

Sahih Buhariu
    Vellimi 1, Libri 8, Numer 394:
    Transmeton Abdullah:
    ......Profeti tha;une jam nje qenie njerezore si ju
    dhe pergjegjes per te harruar si ju.

Pra, nese harroj
    kujtomani mua dhe nese dikush nga ju eshte i
    dyshimte ne lidhje me lutjen e tij, ai duhet te
    ndjeke ate qe ai mendon se mund te jete e
    sakte
    dhe i plote namazi i tij ne perputhje me rrethanat
    dhe te perfundoje ate dhe te beje dy sexhde.
    vertetojeni hadithin ketu;http://www.shariahprogram.ca/Hadith/...i/008.sbt.html
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 21-10-2011 më 12:54

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-12-2009
    Postime
    120

Nëpërmjet Ëngjëllit Gabriel, kam qënë i urdhëruar për të bërë këtë njoftim:

PAS QË UNË TË VDES, MILIONA BESİMTARË do të dinë që :

Unë përfaqësoj Mesian që çifutët kanë qenë duke pritur.
    Krishtin, që të krishterët po prisnin të vinte,
    Mehdiun, që muslimanët janë lutur që të vinte ...
    Unë jami dërguari i Zotit i Besëlidhjes [Bibël-Malakia 3:1-8, dhe Ku'ran 3:81].[/B]

Oj bretkose, krrokat sa te duash. As s'mund te pengosh pijen e as s'mund ta trubullosh ujin.

Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!

40:1. Ha, Mim.
    40:2. Kjo shpallja e librit është prej All-llahut, fuqiplotit, gjithëdijshmit.
    40:3. I cili fal mëkatin dhe pranon pendimin, dhe që është ndëshkues i ashpër, por edhe bamirës. Nuk ka zot tjetër përveç Atij. Te Ai është e ardhmja e çdokujt.

Dhe i gjithe falenderimi i takon Allahut, Zotit te boteve.

Faqja 16 prej 49 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •