Close
Faqja 9 prej 49 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 487
    sepse me ato iniciale fillojne suret nga surja 40 deri tek surja 46 , keto iniciale jane ajetet e para per keto sure , ishin ne kuran per 1400 vjet , nuk mund t'i ndryshoj e as te marr tjeter sepse ato aty ishin , me kupton.
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    Mrekulli e dyfishte e inicialeve H dhe M ne Kuran , eshte nje kombinim mbinjerezor ,
    shikoni tabelen:
    Skedarët e Bashkëngjitur 144375
    jo, jo, ketu nuk ka shteg per dyshime,le t'i kushtoje vetem 1 minut kohe kesaj mrekullie cdokush dhe te mendoje se ato iniciale-germa ishin ne kuran per 1400 vjet, nuk ka dyshim se eshte nje mrekulli, eshte mbinjerezore , nuk ka shteg per rastesi.
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

per sa i perket matematikes ne Kuran, une jam dakord se ka. Dhe jo vetem matematike por baza te shkencave te ndryshme qe nga biologjia, kimia, fizika, gjeografia, mineralogjia etj etj...por nuk pajtohem me perjashtimin e Synnetit! Vete Muhammedi a.s ne Hytben Lamtumirese ka thene "Porosi po ua le dy gjera: Librin dhe Synnetin". Pastaj ku do te ishim ne praktikimin e fese Islame po mos te ishte Synneti? Jo qe Kurani ka mangesi mirepo pakkush eshte ne gjendje per ta interpretuar ashtu siç duhet. Si do ta kishim bere namazin po mos te ishte Synneti? Si do te ishte dukur po mos te na udhezonte Muhammedi a.s. se si te falemi? E me mija e mija udhezime qe asnje njeri ne bote pergjate tere jetes se tij dhe asnje parlament nuk mund te nxjerre aq nene e ligje sa ka lene Muhammedi a.s porosi!
    Nëse dëshiron ta dish të vërtetën duhet të jesh i gatshëm ta pranosh.

http://en.wikipedia.org/wiki/23_enigma

Ti Optimus prime qenke akoma gjalle, pashe se kishe votuar kunder bashkimit kombetar. Te ..... ate rracen arabe.
    IN INFERIS MELIUS EST REGNARE QUAM IN COELIS SERVIRE

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Citim Postuar më parë nga optimus.prime Lexo Postimin
    per sa i perket matematikes ne Kuran, une jam dakord se ka. Dhe jo vetem matematike por baza te shkencave te ndryshme qe nga biologjia, kimia, fizika, gjeografia, mineralogjia etj etj...
    Citim Postuar më parë nga optimus.prime Lexo Postimin
    E me mija e mija udhezime qe asnje njeri ne bote pergjate tere jetes se tij dhe asnje parlament nuk mund te nxjerre aq nene e ligje sa ka lene Muhammedi a.s porosi!
    Kshtu eshte kur te jesh analfabet, flet edhe budalliqe te skajit me kulminant.

i/e regjistruar Maska e aadili
    Anëtarësuar
    21-09-2006
    Vendndodhja
    Zürich
    Postime
    295
    Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Mjere ai popull qe ka kesi hajvanash si disa ketu.
    I lexoj disa postime dhe me vjen te vjell.Si mund te kete njerez te nivelit kaq te ulet. Sot ne shekullin XXI te besojne ne perralal qe as per femijet e kl. te pare nuk jane atraktive.
    Shkence te mbledhesh e te zbritesh fjalet ne nje liber, bilese edhe duhet shumzuar e nganjehere edhe pjestuar! Si sju vjen turp te merreni me keso pallavrash? Po ne Abetren sa here permended babi? Shumezoje me numrin e fjales mesuesi,pastaj pjestoje me fjalen macja, dhe me en fund nxjerre rrenjen katrore te shifres qe fiton. Aty do dalin vertete nje mrrekulli.
    Kjo të ngel ta bësh ti , por mos harro edhe ta numrojsh edhe sa here është përsërit fjala majmun...

Anëtarësuar
    21-09-2006
    Vendndodhja
    Zürich
    Postime
    295
    Ne shumë ajete kuranore janë përmendur edhe fazat e krijimit të njeriut.
    për këtë le të marrim shembull ajetin kuranor të mëposhtëm :
    Për All-llahun, Ne krijuam njeriun prej një ajke (lëngu), e një balte.
    Pastaj atë (ajke - baltë) e bëmë (e shndërruam) pikë uji (farë) në një vend të sigurt.
    Më pas, atë pikë uji e bëmë copë gjaku, e atë gjak të ngurtë e bëmë copë
    mishi, e atë copë mishi e shndërruam në eshtra, edhe eshtrave ua veshëm
    mishin, pastaj atë e bëmë krijesë tjetër (me shpirtë). I lartë është
    All-llahu, më i miri Krijues!
    ( Kur’an El – Muminun 12-14 )
    Pra fazat e krijimit janë tokë , pikë ( farë ) , diçka e varur , copë mishi
    , eshtra dhe mish . Po të bëjmë një përmbledhje të shumës së
    përgjithshme të përmendjes së këtyre fazave përfitojmë numrin 65. Po
    kaq herë është përmendur edhe fjala “ njeri “
    Njeri 65 here
    Toka 17
    Pike 12
    Diçka e varur 6
    Cope mishi 3
    Eshtra 15
    Mish 12
    Shuma 65
    Ndryshuar për herë të fundit nga aadili : 28-03-2011 më 14:16

Anëtarësuar
    21-09-2006
    Vendndodhja
    Zürich
    Postime
    295
    Deti- 32 herë, toka- 13 herë

Deti+ toka= 32+ 13= 45

Deti= 32/ 45* 100= 71.11111111%
    Tokë= 13/ 45* 100= 28. 88888889%

Deti+ Toka= 100. 00%

Shkenca bashkëkohore vonë e ka vërtetuar se uji e mbulon 71. 111 % të tokës dhe se toka mbetet 28. 889%.

Citim Postuar më parë nga Dr.Qendro Lexo Postimin
    http://en.wikipedia.org/wiki/23_enigma

Ti Optimus prime qenke akoma gjalle, pashe se kishe votuar kunder bashkimit kombetar. Te ..... ate rracen arabe.
    ti haver nese ke diqka kunder meje kurseji fjalet! se per çka votoj une eshte pune e imja! tekefundit jam me i vogel se ministri yt Haxhinasto! Dhe mos e tollovit temen!
    Nëse dëshiron ta dish të vërtetën duhet të jesh i gatshëm ta pranosh.

Ma shpifet ju myslimanet, sa pagan qe jeni, sikur ishe dicka teresisht shpirterore(imagjinare) feja? Tani po na behet materiale, dolet edhe ju si krishteret edhe cifutet ne paganizem material.
    IN INFERIS MELIUS EST REGNARE QUAM IN COELIS SERVIRE

Faqja 9 prej 49 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •