sepse me ato iniciale fillojne suret nga surja 40 deri tek surja 46 , keto iniciale jane ajetet e para per keto sure , ishin ne kuran per 1400 vjet , nuk mund t'i ndryshoj e as te marr tjeter sepse ato aty ishin , me kupton.
sepse me ato iniciale fillojne suret nga surja 40 deri tek surja 46 , keto iniciale jane ajetet e para per keto sure , ishin ne kuran per 1400 vjet , nuk mund t'i ndryshoj e as te marr tjeter sepse ato aty ishin , me kupton.
Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT
Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT
per sa i perket matematikes ne Kuran, une jam dakord se ka. Dhe jo vetem matematike por baza te shkencave te ndryshme qe nga biologjia, kimia, fizika, gjeografia, mineralogjia etj etj...por nuk pajtohem me perjashtimin e Synnetit! Vete Muhammedi a.s ne Hytben Lamtumirese ka thene "Porosi po ua le dy gjera: Librin dhe Synnetin". Pastaj ku do te ishim ne praktikimin e fese Islame po mos te ishte Synneti? Jo qe Kurani ka mangesi mirepo pakkush eshte ne gjendje per ta interpretuar ashtu siç duhet. Si do ta kishim bere namazin po mos te ishte Synneti? Si do te ishte dukur po mos te na udhezonte Muhammedi a.s. se si te falemi? E me mija e mija udhezime qe asnje njeri ne bote pergjate tere jetes se tij dhe asnje parlament nuk mund te nxjerre aq nene e ligje sa ka lene Muhammedi a.s porosi!
Nëse dëshiron ta dish të vërtetën duhet të jesh i gatshëm ta pranosh.
http://en.wikipedia.org/wiki/23_enigma
Ti Optimus prime qenke akoma gjalle, pashe se kishe votuar kunder bashkimit kombetar. Te ..... ate rracen arabe.
IN INFERIS MELIUS EST REGNARE QUAM IN COELIS SERVIRE
Ne shumë ajete kuranore janë përmendur edhe fazat e krijimit të njeriut.
për këtë le të marrim shembull ajetin kuranor të mëposhtëm :
Për All-llahun, Ne krijuam njeriun prej një ajke (lëngu), e një balte.
Pastaj atë (ajke - baltë) e bëmë (e shndërruam) pikë uji (farë) në një vend të sigurt.
Më pas, atë pikë uji e bëmë copë gjaku, e atë gjak të ngurtë e bëmë copë
mishi, e atë copë mishi e shndërruam në eshtra, edhe eshtrave ua veshëm
mishin, pastaj atë e bëmë krijesë tjetër (me shpirtë). I lartë është
All-llahu, më i miri Krijues!
( Kur’an El – Muminun 12-14 )
Pra fazat e krijimit janë tokë , pikë ( farë ) , diçka e varur , copë mishi
, eshtra dhe mish . Po të bëjmë një përmbledhje të shumës së
përgjithshme të përmendjes së këtyre fazave përfitojmë numrin 65. Po
kaq herë është përmendur edhe fjala “ njeri “
Njeri 65 here
Toka 17
Pike 12
Diçka e varur 6
Cope mishi 3
Eshtra 15
Mish 12
Shuma 65
Ndryshuar për herë të fundit nga aadili : 28-03-2011 më 14:16
Deti- 32 herë, toka- 13 herë
Deti+ toka= 32+ 13= 45
Deti= 32/ 45* 100= 71.11111111%
Tokë= 13/ 45* 100= 28. 88888889%
Deti+ Toka= 100. 00%
Shkenca bashkëkohore vonë e ka vërtetuar se uji e mbulon 71. 111 % të tokës dhe se toka mbetet 28. 889%.
Ma shpifet ju myslimanet, sa pagan qe jeni, sikur ishe dicka teresisht shpirterore(imagjinare) feja? Tani po na behet materiale, dolet edhe ju si krishteret edhe cifutet ne paganizem material.
IN INFERIS MELIUS EST REGNARE QUAM IN COELIS SERVIRE
Krijoni Kontakt