Close
Faqja 6 prej 49 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 487
    Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Mjere ai popull qe ka kesi hajvanash si disa ketu.
    I lexoj disa postime dhe me vjen te vjell.Si mund te kete njerez te nivelit kaq te ulet. Sot ne shekullin XXI te besojne ne perralal qe as per femijet e kl. te pare nuk jane atraktive.
    Shkence te mbledhesh e te zbritesh fjalet ne nje liber, bilese edhe duhet shumzuar e nganjehere edhe pjestuar! Si sju vjen turp te merreni me keso pallavrash? Po ne Abetren sa here permended babi? Shumezoje me numrin e fjales mesuesi,pastaj pjestoje me fjalen macja, dhe me en fund nxjerre rrenjen katrore te shifres qe fiton. Aty do dalin vertete nje mrrekulli.
    Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 04-10-2010 më 13:42
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    DITA

Fjala “ditë” (yewm) është përdorur 365 herë në Kuran. Figurativisht numri 365 nuk prezanton vetëm numrin e ditëve në kalendar, por gjithashtu paraqet lidhjen astronomike ndërmjet tokës dhe diellit. Kur toka e përfundon rrotullimin e saj rreth diellit, ajo rrotullohet 365 herë rreth boshtit të vetë. Me fjalë të tjera, kur toka të ketë kompletuar ciklin e saj rreth diellit, kjo do të thotë se ne kemi jetuar 365 ditë në tokë. Është me rëndësi që fjala “ditë” është përdorur 365 herë në Kuran, sepse cikli i tokës rreth diellit merr 365 ditë kohë. Pra, numri 365 nuk është aksidental!

DITËT

Përdorimi i ndryshëm i fjalës “ditë” në Kuran është fenomen i mbinatyrshëm. Përderisa në njëjës fjala “ditë” është përdorur 365 herë, shumësi i saj (eyyam, yewmeyn) është përdorur 30 herë. Kjo prezanton numrin e ditëve gjatë një muaji i cili ka 30 ditë.

Në kalendarin diellor, muajt kanë 30 ose 31 ditë dhe në kalendarin hënor muajt kanë 29 ose 30 ditë. Pra, numri 30 është ndërlidhje për të dy kalendarët. Në komunitetin të cilit i zbriti Kurani, ishte në përdorim kalendari hënor; përmendja e 30-shit pra ishte më kuptimplotë. Pra, merr rreth 29.53 ditë për hënën, planetin në qiellë, që të bëj muajin. Me një mrekulli të tillë, ne dëshmojmë që Kurani kalkulon saktësisht këto “rrotullime”. Në të njëjtën mënyrë, toka kompleton ciklin e saj rreth diellit në rreth 365.25 ditë saktësisht.

DERIVATET E FJALËS “DITË”

Pamë që në njëjës fjala “ditë” (yewm) përmendet 365 herë, dhe shumësi i saj, 30 herë në Kuran. Përdorimi i të gjitha derivateve të fjalës “ditë” është 475. Kjo do të thotë që në njëjës, shumës dhe të gjitha derivatet tjera në tërësi japin 475. 475 është i barabartë me 19x25.

Sikur shumëfishi 19, numri 25 ka gjithashtu një domethënie të rëndësishme. Siç e kemi përmendur më lartë, ditët janë formuar si rezultat i lidhjes ndërmjet tokës dhe diellit. Toka rrotullohet rreth boshtit të saj 365 herë derisa kompleton ciklin e saj rreth diellit, dhe gjatë kësaj kohe dielli gjithashtu rrotullohet rreth vetës. Nëse toka rrotullohet rreth boshtit të saj 365 herë, sa herë dielli duhet të rrotullohet rreth boshtit të tij? Saktësisht 25 herë. Ky numër, vuri në dukje një mrekulli të lehtë për ta kuptuar, por e pamundur të imitohet, në kohën kur zbriti Kurani. Ata as nuk e kishin idenë rreth tij.

Në anën tjetër, numri 19, shumëfish i 25 ka një rol të rëndësishëm përbrenda kontekstit të konceptit të ndërlidhjeve në mes të diellit, tokës dhe ditës. Sepse një cikël “Meton” është atëherë kur dielli, toka dhe hëna kalojnë në të njëjtën vijë një herë në 19 vjet. Kjo do të thotë, dielli rrotullohet rreth vetës 19x25=475 herë në një cikël Meton. Po pra, saktësisht 475 herë. Ky numër është i barabartë me numrin e herave të derivateve të fjalës “ditë” që është përdorur në Kuran.

VITI

Derivatet e fjalës “vjetë” (sanet, sinin) janë përmendur 19 herë në Kuran. Kalendari diellor dhe hënor ka nevojë për përmirësim për shkak të kërcimit në vite. Kur toka rrotullohet rreth boshtit të saj 365 herë, hëna rrotullohet rreth tokës dhe vetës 12 herë. Kjo konsiston vitin. Por kur toka kompleton rrotullimin dhe arrinë tek pika fillestare, hëna shënon ngecje. Tokës dhe hënës i nevojiten 19 vite që të takohen në të njëjtën pikë. Cikli i 19 viteve është quajtur “cikli Meton”. Kalendari hënor i ri-organizohet në çdo 19 vite, përfundon me 7 vite të brishta (355 ditë) dhe 12 vite të plota (354 ditë) gjatë kësaj periudhe.

Toka radhitet me diellin dhe hënën në një vijë në çdo 19 vjet. Në Kuran, fjalët “dielli” dhe “hëna” janë përdorur shpesh në të njëjtat ajete, saktësisht 19 herë; i njëjti numër që e bënë “ciklin Meton” të i përgjigjet të njëjtit numër që është përdorur edhe fjala “vjetë” në Kuran. Është interesant të ceket se herën e 19-të që këto fjalë janë përdorur së bashku në Kuran është ajeti:

[75:9] Dhe dielli e hëna të përplasen në njëri tjetrin.
    Ndryshuar për herë të fundit nga master2006 : 04-10-2010 më 14:14

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Master e shef qe je per gallate?

Atehere nese eshte keshtu pse harapet nuk e perdorin kalendarin gregorian (vitin 365 dite? te cilen ju e quani kalendar krishtian? , nuk e festoni as Vitin e ri) por islamik?

Kush te tha qe muaji ka 30 dite?, kemi edhe 28,29 dhe 31 dite.

E din qe ditet e javes, muajit dhe vitit e krijuan paganet?.....c'ne qe Allahu kopjon paganet (jobesimtaret sipas jush)?

Po ata paganet ku leshin e dinin keto ditet e javes?....ku skishe as bibel as kuran?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fishtani1 : 04-10-2010 më 18:18

Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Citim Postuar më parë nga Fishtani1 Lexo Postimin
    Master e shef qe je per gallate?

Atehere nese eshte keshtu pse harapet nuk e perdorin kalendarin gregorian (vitin 365 dite? cilen ju e quani kalendar krishtian? , nuk e festoni as Vitin e ri) por islamik?
    Nuk e quajm kalendar krishtian, kemi kalendarin henor (qe perdorin muslimanet) dhe kalendarin diellor (qe perdoret nga te tjeret, perfshire ketu edhe muslimanet). Dhe kjo nuk ka te bej me ate se a e festojme apo nuk e festojme. Bota sot ne shumice perdor kalendarin diellor. Dhe nuk eshte mekat nese e perdorim. Nuk dua te hyj tash ne qeshtjen se a duhet t festojme vitin e ri islamik apo diellor. Per mua aspak nuk ka rendesi nese e feston apo jo, eshte qeshtje deshire.

Kush te tha qe muaji ka 30 dite?, kemi edhe 28,29 dhe 31 dite.
    E kam cekur me larte se 30-shi eshte i perbashket tek dy kalendaret. Per me shume, njerezit vet i bene disa muaj me 29 dite e disa me 30 e 31 ne menyre qe te plotesohet numri gjithsej 365.

E din qe ditet e javes, muajit dhe vitit e krijuan paganet?.....c'ne qe Allahu kopjon paganet (jobesimtaret sipas jush)?
    Po paganet kush i krijoi? Nese paganet jetuan, a duhet ne te mos jetojme qe te mos i kopjojme? Krahasimet qe i ben edhe ti

Po ata paganet ku leshin e dinin keto ditet e javes?....ku skishe as bibel as kuran?
    Ke dicka te thuash rreth artikullit? Ato fakte jane ne Kuran. Eshte e mundur Kurani te jete aq hollesisht i nderlidhur me realitetin sa te kete per autor nje qenie njerezore?
    Ndryshuar për herë të fundit nga master2006 : 05-10-2010 më 02:07

Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Citim Postuar më parë nga master2006 Lexo Postimin
    Nuk e quajm kalendar krishtian, kalendarin henor (qe perdorin muslimanet) dhe kalendarin diellor (qe perdoret nga tjeret, perfshire ketu edhe muslimanet). Dhe kjo nuk ka te bej me ate se a e festojme apo nuk e festojme. Bota sot ne shumice perdor kalendarin diellor. Dhe nuk eshte mekat nese e perdorim. Nuk dua te hyj tash ne qeshtjen se a duhet t festojme vitin e ri islamik apo diellor. Per mua aspak nuk ka rendesi nese e feston apo jo, eshte qeshtje deshire.
    Jo jo Muslimanet nuk e festojne Vitin e ri, besa ka edhe ca shqipfolesha se kam pare disa tema ketu kunder Vitit te ri.

Prej muslimaneve vetem turqit e perdorin kete kalendar ajo islamike nuk ekziston fare kurse harapet per shkak interesave te tyre per ta kap boten jo-muslimane eshte detyruar ta bej paralel pas shekullit XX-te.

Kalendarin e sotshem e din nga e ka origjine dhe nga kush eshte reformu?, pse nuk e lexon historine e kesaj?

E kam cekur me larte se 30-shi eshte i perbashket tek dy kalendaret. Per me shume, njerezit i bene disa muaj me 29 dite e disa me 30 e 31 ne menyre qe te plotesohet numri gjithsej 365.
    Si i perbashket?, 12 x 30 bejne = 360, ku jane edhe 5 dite?...e shef si interpeton ku nuk ju pershtatet?

Po normal qe i bejne njerezit se kush tjeter?, gjithe historia e krijimit te kalendareve njihet prej kalendarit sumerian e deri ketu.

Po paganet kush i krijoi? Nese paganet jetuan, a duhet ne te mos jetojme qe te mos i kopjojme? Krahasimet qe i ben edhe ti
    Atehere si ka mundesi qe Kurani i quan njerez jofetar dhe te satanit dhe duhet luftuar keta?

Ke dicka te thuash rreth artikullit? Ato fakte jane ne Kuran. Eshte e mundur Kurani te jete aq hollesisht i nderlidhur me realitetin sa te kete per autor nje qenie njerezore?
    Artikulli eshte totalisht rubbish, jo tani te fillojme me llogaritje matematikore edhe te Aristotelit e Sokratit qka kane desh me thene para 2500 vjeteve

Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Artikulli eshte totalisht rubbish, jo tani te fillojme me llogaritje matematikore edhe te Aristotelit e Sokratit qka kane desh me thene para 2500 vjeteve
    Ateher na sjell "fakte" per numra te tjere, dhe nese mundesh, ateher teoria qe kam sjellur une e pranoj qe bie poshte

Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Citim Postuar më parë nga master2006 Lexo Postimin
    Ateher na sjell "fakte" per numra tjere, dhe nese mundesh, ateher teoria qe kam sjellur une e pranoj qe bie poshte
    Prit sa ti lexoj librat e Aristotelit dhe Sokratit...ti numeroj sa here jane permend ditet bile bile edhe minutat e sekondat (keto 2 fundit nuk jane permend fare kuran)

Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238

Kurani thash me larte, permend 365 here fjalen "dite" qe nenkupton 365 rrotullime te tokes rreth boshtit te saj gjate nje cikli rreth diellit, e nuk ka kjo te bej asgje me paganet.

Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Muahmedi a.s. nuk e ka ditur, dhe Rashedi po??? La HAWLE WE LA KUVETE ILA BILLAH cfarë nuk duhet të dëgjohet!!

6. E Unë atë do ta hedhë në Sekar!
    27. E, ku e di ti se çka është Sekar?
    28. Ai nuk lë send të mbetet pa e djegur.
    29. Ai është që ua prish dhe ua nxin lëkurat.
    30. Mbikëqyrës mbi të janë nëntëmbëdhjetë.
    31. E mbiqëkyrës të zjarrit, Ne nuk bëjmë tjetër, përveç engjëjve dhe numrin e tyre (të përmendur në Kur’an) nuk e bëmë për tjetër, (...).

Numri 19 bëhet fjalë për numrin e melekëve që i dënojnë banorët e zjarrit!

DHE, dhe, dhe, hajde se kjo teori qenka e saktë, a të jep të drejta kjo që të të shpallës vetën i Dërguar i Zotit? Jo pasha Zotin e Kabës jo! por ai Reshadi ka qen i Dërguari i Pasionëve te tia!!!

vura re nje shtremberim ne perkthimin ne shqip te ajetit 3:81 ne shume faqe interneti , ku mungon pjesa qe "nje i derguar verteton ate qe keni ",
    duket nje shtremberim i qellimshem,
    si psh;

3:81. Përkujtoni (o ithtarë të librit) kur All-llahu mori zotimin e pejgamberëve: nga ajo se juve ju dhashë libër e urtësi, e që verteton atë që ju keni pranë veti. Tha (All-llahu): “A pranuat, a e morët sipër obligimin Tim? “Ata thanë: “Ne e pranuam!” Tha (All-llahu): “Dëshmoni pra, edhe Unë dëshmoj bashkë me ju!”
    jo pa qellim te citova Ilirjan , sepse ne kete ajet ka me te vertete vend per te diskutuar,
    eshte e papranueshme te behen modifikime te tilla , nuk besoj se je pro modifikimit.

kurse ketu edhe H.Nahi e perkthen gabim , thote pejgamberi e jo i derguari;

Albanian: Hasan Nahi

Kujtoje (o Muhammed!) atë kohë kur Perëndia mori obligimin nga pejgamberët (e ju tha): “Unë ua solla Librin dhe dijeninë e kur t’ju vijë juve Pejgamberi, vërtetues i asaj që keni ju, padyshim do t’i besoni dhe do ta ndihmoni atë”. (Perëndia) u tha atyre: “A e pranuat këtë dhe a morët obligimin Tim?” Ata u përgjegjën: “E pranuam”. (Perëndia) u tha: “Bëhuni dëshmitarë (i njëri-tjetrit), se edhe Unë bashkë me ju jam dëshmitar”. وَإِذْ أَخَذَ اللَّهُ مِيثَاقَ النَّبِيِّينَ لَمَا آتَيْتُكُمْ مِنْ كِتَابٍ وَحِكْمَةٍ ثُمَّ جَاءَكُمْ رَسُولٌ مُصَدِّقٌ لِمَا مَعَكُمْ لَتُؤْمِنُنَّ بِهِ وَلَتَنْصُرُنَّهُ قَالَ أَأَقْرَرْتُمْ وَأَخَذْتُمْ عَلَى ذَلِكُمْ إِصْرِي قَالُوا أَقْرَرْنَا قَالَ فَاشْهَدُوا وَأَنَا مَعَكُمْ مِنَ الشَّاهِدِينَ
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 18-01-2011 më 08:49
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

ndekohe qe edhe profeti Muhamed ishte pjese e nje premtitmi sic thuhet ne 33:7.

H.Nahi.

(Kujtoje ti o Muhammed!) kur nga pejgamberët Ne morëm obligimin e tyre; edhe prej teje, edhe prej Nuhut, edhe prej Ibrahimit, edhe prej Musait, edhe prej Isait, të birit të Merjemës. Ne, prej tyre kemi marrë obligimin e fortë, për

وَإِذْ أَخَذْنَا مِنَ النَّبِيِّينَ مِيثَاقَهُمْ وَمِنْكَ وَمِنْ نُوحٍ وَإِبْرَاهِيمَ وَمُوسَى وَعِيسَى ابْنِ مَرْيَمَ وَأَخَذْنَا مِنْهُمْ مِيثَاقًا غَلِيظًا
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 18-01-2011 më 14:59
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Faqja 6 prej 49 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •