Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!
74:1. O ti i mbuluar!
74:2. Ngrihu dhe tërhiqu vërejtjen (duke i thirrur).
74:3. Dhe madhëroje Zotin tënd!
74:4. Dhe rrobat tua pastroi!
74:5. Dhe të keqes së ndyrë largohu!
74:6. Dhe mos u mburr me atë që jep e të duket shumë!
74:7. Dhe për hir të Zotit tënd duro!...
Bani prej nga na doli fjala sekret ne ajetin e pare ?
ke te drejte , nuk permendet sekret, por perkthyesi ka pasur parasysh qe gjerat qe jane te mbuluara , jane edhe te padukshme, pra edhe sekret,ma merr mendja
perkthimi i sakte eshte ashtu sic thua ti ,
perseri kjo nuk humb asgje nga mrekullia qe ndodh ne lidhje me vitin e zbulimit te mrekullise matematikore te Kuranit dhe dy ajeteve te para te sures 74,
une nuk e di se pse perkthyesi ka preferuar kete kuptim te fjales arabe , dmth si sekret, por ajo qe eshte e sigurte eshte se ka nje lidhje te mbinatyrshme ne mes dy ajeteve te para te sures 74 dhe mrekullise se Kuranit dhe vitit te zbulimit te kesaj mrekullie , per me teper shiko videon dhe besoj se do bindesh per kete nderlidhje numerike te mbinatyrshme.
74:1 يَا أَيُّهَا الْمُدَّثِّرُ
74:2 قُمْ فَأَنذِرْ
ي 10 (1
ا 1 (2
أ 1 (3
ي 10 _(4
ه 5 _(5
ا 1 _(6
ا 1 _(7
ل 30 _(8
م 40 _(9
د 4 _(10
ث 500_(11
ر 200_(12
ق 100_(13
م 40 _(14
ف 80 _(15
أ 1 _(16
ن 50 _(17
ذ 700_(18
ر 200_(19
_______
= 1974
pershendetje !
Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 12-12-2011 më 15:02
Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT
ne rradhe te pare nuk eshte perkthimi im ,
dhe ne rradhe te dyte nje gje qe eshte e mbuluar , eshte edhe e fshehur dhe nje gje e fshehur eshte njekohesisht edhe sekret ,
gjuha arabe eshte e tille qe ne fjale te shkurtera ka kuptime te gjera dhe te shumfishta ,
une e thashe edhe me lart edhe po e them perseri qe kjo nuk humb asgje nga mrekullia qe nderlidhet me vitin e zbulimit te mrekullise matematikore te bazuar ne numerin 19 ne Kuran qe ndodhi ne vitin 1974 me germat dhe kupptimin e dy ajeteve te para te sures 74 ,
merri edhe si ne perkthimin e sherif ahmetit , eshte perseri e njejta gje, pasi nderthurjet matematikore jane te mbinatyrshme.
merri edhe keshtu;
74:1. O ti i mbuluar!
74:2. Ngrihu dhe tërhiqu vërejtjen (duke i thirrur).
Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT
Krijoni Kontakt