Close
Faqja 14 prej 33 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 328
    i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Edhe në Evropë janë shkollat laike dhe çuditërisht atje femrat shqiptare muslimane me shamia vijojnë shkollimin, si duket ata po e shkelkan kushtetuten laike të tyre.
    Ti merr shembuj gabimisht,nuk e di me qellim apo pa qellim.Si mund te krahasosh nene Zahiden ose edhe nenat tona ne te kaluaren qe kane bartur shami me nje vajze 15 vjeqare qe mban shami.Nene Zahidja dhe gjyshet apo nenat tona qe kane mbajt shami kete nuk e kane bere per baza fetare,mirepo per te pasur "havale",dhe kete vetem kur jane me ne moshe.Nje vajze 15 vjeqare ose edhe me e re nese i vihet shamija ne koke nuk i vehet per te pasur"havale" por vetem si simbol fetar.Eshte njejte edhe katolikeve nese ju vene kryqin ne qafe.
    Mendon se nje vajze 11 a 12 vjeqare duhet te bart shami pasiqe nese nuk bart shami mund te jete provokim seksual ndaj meshkujve apo çka?Kush eshte ai i krisur qe e sheh ne menyre provokative nje vajze 12 vjeqare Gimche.Askush.Vetem te semuret mentalisht dhe njerezit pa moral ose me moral te degjeneruar.Atehere pse shamija?Pra shamija po del vetem si simbol fetar,pasiqe ende nuk ndodhi ne trojet shqiptare qe nje vajze 12,13 apo 15 vjeqare te abuzohet vetem pse ska bartur shami dhe kjo mosbartje e shamisë ka "provokuar"ndjenjat e ndonje psikopati.Gimche eshte shek 21.Te rinjte sot nuk i shohin femrat ashtu siq i kane pare para 100 viteve njerezit.Ne ato kohera i kane pare vetem si objekte te riprodhimit dhe objekte te kenaqesive dhe epshit.Sot nuk eshte ashtu.Pra edhe shamija del si e demoduar,pasiqe qellimi i saj ka skaduar.Nuk ka me njerez me sy te keq qe tek nje vajze e mitur shohin nje grua per ti kenaqur epshet e veta,perveq te semureve psiqik.Nese qellimi i venjes se shamisë nuk eshte ky qe shkrova me larte,atehere do kisha pasur deshire ta dij se per qfare qellimi tjeter(perveq fetar) duhet te vehet shamija.
    Krahasimin tjeter qe bene eshte poaq gabim.Krahason mentalitetin evropian me mentalitetin ne Kosove.Ne Evrope edhe nese eshte e lejuar shamija,eshte aq e paefektshme saqe as nuk vehet re nga njerezit.Ne ne Kosove jemi prapa 50 vite ose mos me shume sa i perket ketij mentaliteti.Me kujtohet para vitit 1998 kur reporteret boteror raportonin nga Kosova,ne fokusin e kamerave te tyre merrnin minaretet e xhamive.Donin te na jepnin identitet lindor te prapambetur.Keshtu na shihnin krejt bota derisa e kuptuan realitetin shqiptar te Kosoves.E njejta eshte edhe me shami,ndryshe shihet shamija ne Angli,ndryshe shihet ne Kosove.Jemi vend i prapambetur dhe vend qe nuk guxojme tia lejojme vetes krijimin e nje identiteti te shpifur qe se kemi pasur kurre,pra ate te lindjes dhe vendeve te prapambetura.Tekefundit nje vajze qe deshiron te kryeje shkolle dhe te studioj,me nje fjale te aftesohet per jete,familje dhe shoqeri,kete mund ta beje edhe pa shami.Besimin dhe dashurine ndaj zotit mund ta mbaj ne zemer.Edhe keshtu e pranon zoti apo?
    Ndryshuar për herë të fundit nga fattlumi : 14-09-2010 më 10:09

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Ska gje Chino. Keto te Kosoves e Maqedonise qe nuk ju lejohet te mbajne shamite neper shkolla, le te vine e te shkollohen ne Shqiperi se e ka vulosur fermanin Sala jone. Sic e shikon, ska te humbur ne kete mes.
    Sa per mua per secilin prej tyre nga nje miliarde euro do i kisha paguar kushdo qe deshiron t'i marre persiper. E sa per Salon, cfare te them, atij personalisht nuk ia shoh per te madhe, mund te ndodhe nje venje e gabueshme e prioriteteve apo renditje e paqelluar e vlerave kushtetutore. Salo nuk eshte jurist. Por tjereve qe nuk e kane hedhur kete "firmim" prane instancave te parapara akoma, keta s'kuptohen dot. Ma merr mendja se ka te beje me sigurine qe e ndjen Shqiperia ne lidhje me rreziqet fetare. Si dhe me pergjegjesine e gabueshme ndaj te kaluares diktatoriale te vendit. Sipas motos: Pasi qe fqiu im bashkekombas ka qene bishe, une jam i obliguar t'i quaj edhe kriminelet humanitare. Bullshit shqiptar.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Ok pasi pretendon se i din gjërat të pyes unë ty, a shkohet në gjykatë kushtetuese për një udhëzim administrativ?! (sepse nuk kemi të bëjmë me ndonjë kod ligjor apo nënligjor, por me një kod rregullativ)
    Keto gjëra ndodhin vetëm në shtetet ku nuk është definuar koncepti i demokracisë.
    Pasi qe te deklaroj se pari shprehimisht se eshte ofendim per mua t'kshilloj muslimane ne aspekte ligjore, ne lidhje me synimet e tyre fetare te them: Po. Kunder cdo akti shteteror qe nderhyn ne te drejta themelore (kushtetutore) mund te ngritesh ankese pran Gj. Kushtetuese. Pavaresisht ne behet fjale per akte adminstrative, judikative apo legjislative. Por ne vendin ku jetoj je i obliguar te "kalerosh" se pari rrugen e instancave "normale" gjyqesore para se te kerkosh ndihme nga Gj. Kushtetuese. Pra ankesa pran Gj. Kushtetuese eshte "subsidiare", quhet ketu ku jetoj..

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga letaa Lexo Postimin
    jo thjesht per kurozitet se pak me pare lexova qe eshte e ndaluar shamia
    dhe thash ku jeton ti
    cili eshte ai shtet qe ka ndaluar
    Kosova apo jo?

i/e regjistruar Maska e letaa
    Anëtarësuar
    25-04-2010
    Vendndodhja
    ketu afer, atje larg
    Postime
    1,268
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Kosova apo jo?
    ti je nga kosova ?

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    ti je nga kosova ?
    Op.........

Anëtarësuar
    25-04-2010
    Vendndodhja
    ketu afer, atje larg
    Postime
    1,268
    Op.........
    sa keq
    per nje shtet te till qe nuk ua lejon te drejejtat njerzve dhe ua merr ato qe kan

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    jo me vjen keq
    ketu tek ne nuk eshte e ndaluar shamia
    dhe ne shkollen ku mesoj une mund te ket 10 vjaza me shamia
    nuk u a mohon askush te drejten te shkollohen ajo eshte zgjedhja e saj te mbaj ose te mos mbaj shami

po per fat te keq ka disa njerz qe mundohen te gezohen nese dikujt i mirret nje e drejt qe i takon
    Ligjdhenesi eshte i tille?
    Ti dhe njerezit si ti jane arsyeja te gjalla, perse duhet mbajtur paster vendi e sidomos shteti nga Islami.

Anëtarësuar
    25-04-2010
    Vendndodhja
    ketu afer, atje larg
    Postime
    1,268
    Ligjdhenesi eshte i tille?
    Ti dhe njerezit si ti jane arsyeja te gjalla, perse duhet mbajtur paster vendi e sidomos shteti nga Islami.
    ohh sa keq per disa njerz te cilet mendojse islami u a prish shtetin
    shteti duhet te jet i ndar nga cdo fe
    ejo njeren ta cenoj e tjetren ta perkrah
    Dita e harxhuar më kot është ajo e kaluar pa qeshur.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    sa keq
    per nje shtet te till qe nuk ua lejon te drejejtat njerzve dhe ua merr ato qe kan
    Sa keq qe paskrupullsia njerezore nuk ka fund. Ju duket vetja se jane te drejte edhe atehere, kur nuk jane ne gjendje te ofrojne argumente per vleresimet e tyre paushalle. E lere me te merren e perjashtojne kunderargumentet qe vijne kunder vleresimeve te tyre. Lirisht ndjej veten te aluduar nga ky pershkrim. Njohuria jote per lirite fetare bazon ne rastin me te mire ne telenovela e biseda kafeneshe. Hicu kesaj teme.

Faqja 14 prej 33 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •