Close
Faqja 4 prej 33 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 328
    i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Ato qe duan ta ven shamin ne shkolla nuk duhet lejua qe te dalin ne rrug e lere me ne shkolla,sepse ja humbin imazhin kosoves.
    Nje i huaj kur te vij ne kosove nuk e din a ka ardhur ne avganistan apo ne kosove,tjeter eshte lufta e talibanve shqipfolesa qe per pak lek po e bejn punen e serbis,por e kan te kot.
    Une kam krye shkoll dhe nuk me ka ren ndonjeher te shof ndonje nxenese te ket vu shami,ishte turp ne ate kohe,kurse tani me ardhjen e arabve ne kosove futen paran ne bashkpunim me serbin dhe rusin ndertuan gjamij ne qdo njeqind metra dhe keshtu arriten qe ca shqipetar qe kan tru peshku ta bejn detyren e tyre.
    Institucionet e kosoves nuk guxojn te bien ne nivelin e ketyre shamiave,dhe mjekerr palarve sepse gjeneratat e ardheshme do ti mallkojn.
    Ketu ne ket forum sillet njefar gimqe si pordha ne tlina,mundohet qe ne te njejten koh te jet edhe shqiptar edhe taliban,pa kuptua i gjori se eshte ber cirkus sepse edhe taliban edhe shqiptar sikur nuk shkojn.
    FEJA E SHQIPTARIT ESHTE SHQIPTARIA
    Obs. lus te gjitha shkollat te veprojn sikur kjo shkolla e mitrovices,

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

po jo o gimce..

Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Kadal bre burr mos vlo, se mas pari m'inati ton si qita
    Edhe nuk e bana une bajat punen e shamisë, po keta qenat çdo qytet ka njo po e perjashtojnë, veq sa me terhjek vëmendjen e opinionit.
    nuk ke pse e qet ne inatin tim jo.por nga sa di une veq ti per shamine ka nja 20 tema.plus shoket tu qe kan hape tema per shamite jan ba nja 100 tema...na u ba shamia qeshtje kombetare more ..ma shume se qeshtja e pavaresise se kosoves..nuk po merrni vesh se nje qeshtje diskutohet nje here apo dy dhe ske pse e diskuton ma..jan thene e sterthene argumentat pro e kunder shamise tashma..tani nukngel argument tjeter pos perseritjes te te atyre gjanave qe jan thene ndoshta 1000 here..

te kerkova ta nxirrje nene zahidene me shamine karakteristike te saj dhe ta vije krahas kesaj sorres qe e paskan perjashtu nga shkolla dhe te na tregoje kush eshte shamia jone tradite kombetare shqiptare..duket se as ti dhe asnje tjeter ketu nuk mundeni ta beni me fakte shamine e kesaj sorre shami te kombit shqiptar..ne nje teme te ngjashme me kete qe ke hape sot te kam pas sjelle nje malsore nga jam une me shamine e saj karakteristike dhe nuk e hape gojen ma..tash na solle nene zahidene ne nje foto ku ajo nuk duket fare gjoja per te na treguar se ja qe shamine e mbaka apo e mbante nene zahideja..ti dhe pasuesit e tu e dini mire qe shamia e nene zahidese nuk ka asgje te perbashket me shamine e kesaj sorres se zeze qe ke pru ti..shamia qe mban kjo sorre dhe sorrat e tjera jane shami te kombit arab dhe neve nuk na duhen..

ti je i shkolluar dhe e din mire i dashur se shkolla eshte institucion shteteror me drejtim laik..pra ne shkolle nuk praktikohet feja..ti e din fort mire se ai drejtori qe e paska perjashtu kete sorren nuk ka bere krye me vehte jo..por ka nje tjeter qe e drejton kete..dhe qe ka nje ligj ku mbeshtetet ky drejtor..kur i dini keto pse kerkoni te thyeni ligjin..kur din kjo sorra se ne shkolle nuk te lejohet shamia pse e ve ate .. kur prinderit e kesaj vajze e dine se vajza e tyre po ben nje shkelje ligji pse e shtyjne ate te veje shami..pse asnje katolik apo ortodoks nuk kam pare te ankohet per kete ligj..por veq ju gjoja muslimanet e thekur..edhe atyre nuk ju lejohet te shkojne ne shkolle me simbole qe gjykohen si simbole fetare..nuk eshte se nje komunitet favorizohet me shume e nje tjeter diskriminohet...po te ishte nje rast i vetem ku nje katolik apo ortodoks eshte lejuar ne nje shkolle te shkoje me veshje si murgeshe apo me raso prifti atehere te jap te drejt edhe ty edhe atyre gabeleve qe protestuan para do kohesh ne prishtine qe ta ngrini zerin tuaj te protestes..mos delni me te zgjuar ju muslimanet e thekur...

si mesimdhenes i dikurshem e pergezoj kete drejtor dhe te gjithe ato drejtore qe po mundohen ta mbajne te paster shkollen tone..e pergezoj ministrin e arsimit ne tirane dhe ne prishtine per udhezimet administrative qe ndalojne ne menyre kategorike simbolet fetare ne shkolle..uroj qe edhe shkolla por edhe shoqeria ti beje rezistence ketyre gjoja muslimaneve te thekur/a qe te mos e ndyjne traditen e paster shqiptare me lloj-lloj sorrash e ekstremistash..me vjen mire qe deri tani i kan lene krejt ne injorim te tille njerez..jemi popull i zgjuar shume..
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Shamia ne shkollen fillore nuk lejohet as Turqi e lere ne Kosove/Shqiperi, ju muslimanet (lexo: talibanat) nqs kundershtoni atehere nuk jeni mire nga trute.

Kjo nxenese (qe ende nuk e kupton jeten) eshte viktime i prinderve dhe sigurte ata e kane detyruar te mbaje shami, dhe njerezit kompetent duhet te marrin masa ndaj tyre.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fishtani1 : 04-09-2010 më 03:04

i/e regjistruar Maska e B.C.B
    Anëtarësuar
    30-05-2009
    Vendndodhja
    Republika e Prishtines
    Postime
    796
    mos u perlani,respektone fene e tjetrit,e shkoni nese jeni kaq tmeqem thuni ministrit para se me ndalu xhamine e kishen neper shkolla,le ti ndalon ato femna qe shkojne cullak ne shkolle.qajo kish me qene puna ma e mire qe e bon ministri edhe ju qe po shitni tmeqem ktu.

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Sipas ligjeve turqise, ne provime pranues nuk duhet lejuar femra me shami kurse kjo shkolle (qe eshte ne Samsun, Turqine Qendrore) i ka thyer ligjet dhe ka marr kritika te ashpra nga nje nga kanalet me te njohura turke duke quajtur skandal dhe turp qe i kane lejuar brenda.

Tani bej paralelizma me talibancat ketu forum, ku vet turqit kane ligje te forta ndaj shamive, kurse disa shqipfolesha mundohen te behen me taliban se sa vet turqit qe na dhane kete fe.

Une per veti kam thene per shkolla mesme se ka problem te lejohen femrat me shami por ne shkollat fillore eshte dicka e tepert.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fishtani1 : 04-09-2010 më 03:30

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga Fishtani1 Lexo Postimin
    Sipas ligjeve turqise, ne provime pranues nuk duhet lejuar femra me shami kurse kjo shkolle (qe eshte ne Samsun, Turqine Qendrore) i ka thyer ligjet dhe ka marr kritika te ashpra nga nje nga kanalet me te njohura turke duke quajtur skandal dhe turp qe i kane lejuar brenda.

http://www.youtube.com/watch?v=pobrr...eature=related

Tani bej paralelizma me talibancat ketu forum, ku vet turqit kane ligje te forta ndaj shamive, kurse disa shqipfolesha mundohen te behen me taliban se sa vet turqit qe na dhane kete fe.

Une per veti kam thene per shkolla mesme se ka problem te lejohen femrat me shami por ne shkollat fillore eshte dicka e tepert.
    nuk hinet ne Evrope pa shamija o jaran.

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Hahaha nuk po toleron Kosova te ndikoin Politikat Ruso-Arabe ketu, mire keshtut SHKOLLA-UNIFORMAT SHKOLLORE DHE ASGJE TJETER! kujt si pelqen e kan ARABINE!

i/e regjistruar Maska e mesuesi_1
    Anëtarësuar
    27-06-2009
    Vendndodhja
    ne shkolle
    Postime
    2,050
    Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    nuk ke pse e qet ne inatin tim jo.por nga sa di une veq ti per shamine ka nja 20 tema.plus shoket tu qe kan hape tema per shamite jan ba nja 100 tema...na u ba shamia qeshtje kombetare more ..ma shume se qeshtja e pavaresise se kosoves.....
    po pikerisht kjo eshte strategjia e atyre qe duan te fundosin kombin shqiptar .... mos u merrni me pamvaresira dhe indipendenca por me shamijat e zeza te laraskave ... dhe i fusin leket ne dore shpejt qe te binden menjehere injorantet .... dhe DALLKAUKET ne te njejten kohe ....
    "They will not control us, We will be victorious"

Kjo është e tmerrshme!!

Deklarimi i vajzës:

Kodi:
    Natyrisht kam dëshirë të madhe të shkollohem, si çdo fëmijë tjetër, 
    por jam shumë e vendosur ta ndërpres shkollimin nëse nuk më lejohet 
    që të shkoj në shkollë me shami, ka thënë ajo.
    kjo është kur keqinterpretohet Kurani, kjo është kur keqinterpretohet, bile kepërdoret feja.
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Luftëtar Maska e Veton-Pz
    Anëtarësuar
    31-08-2010
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    26
    Çdo kush ka të drejtë të shkollohet, veprimet e tilla janë plotësisht antikushtetuese .

Në demokraci , çdo njeri mund të vishet si të doj.

Psh, diku në botë behet një protestë nudo dhe askujt nuk i pengon, kurse femrat muslimane mbulohen sepse e konsiderojnë si respektim të fesë e kjo konsiderohet e ndaluar.

Hajde absurditet hajde.
    Ç’mund të jetë më e çmueshme, sesa të jesh çdo ditë në komunikim me mendjet më të mira.

Faqja 4 prej 33 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •