Close
Faqja 29 prej 33 FillimFillim ... 192728293031 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 281 deri 290 prej 328
    i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,779
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Jeton shkruani ne gjuhen letrare aman se duam nje ore t'ju deshifrojme ne qe s'flasim dialektin tuaj.
    Ti ne cilen kategori ben pjese qe ta kemi parasysh kur te te citojme?:u
    Prandaj duhet vene shamia neper shkolla.Keshtu,nuk ka pse te kerkosh edhe gjuhe letrare.......
    Secili mund te shkruaj si ti teket!Edhe mund te justifikohet:E kam mbaruar shkollen me shami.....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-09-2010
    Postime
    351
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Bla bla bla
    Kallxo vlla shkurt e drejt: U tuta prej ni qaprrazi.

Kam debatuar ne shume faqe interneti, por nuk me kujtohet nje inicial A.B. Ama qe nuk ta kam bo edhe naj here tjeter ne te kaluaren "fene baski", kto sigurisht se as Allahu nuk munet mi garantu. :==)
    Kisha fjalen per forumin dardania.de ku shkruajshe te njejtat mualife por per dallim nga ktu, atje ti kam pa ulur vesht bajagi (jo fene baski po kryte gunga ta kom pa bo prej qaprazave) tash pi shof qe paske gjetur shume shoke ketu dhe paske fituar "fame". Po prap me qato mend paske mbet, ty mos t'kersite kepa fort tash per keto pak reshta sepse fati yt qe spom kercet as mu fort per forume se ju kisha bo rend qetu juve qafirave e ju kisha jep shuplaka gojes

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Jeton Aliu Lexo Postimin
    mesoj disa gjera
    A jane te barabart ata qe dine me ata qe sdin jo kurr andaj me ju nuk humbet kohe
    kur e mohon krijuesin e Allahu ka thene keni argumente ne veten e juaj qe une egzistoj te ka sjell argumente ne muskujt e zemres dhe musjkujt e tjere disa muskuj ti ka lene te levizin sipas deshires tende p.sh. dora, koka , kemba ndersa disa te tjera ti ka lene vetem ne pronen e tije pershembull zemra mos ti e shtin zemren ne fuknion apo ajo leviz sipas vullnetit te vet qe Allahu e ka urdheruar
    a ka me i padijshem se ai person qe nuk e njeh krijuesin e vete
    Bla bla bla, te gjitha i mendova, prape erdha tek perfudnimi se Allahu s'ka lidhje me Zot.

Pergjigju pyetjeve, po deshte diskutim. Jo te flasesh panderpere bajga si Kurani qe flet, pa degjuar aske cfare ka per te thene.

pastaj nuk e di se nga cilet shkenctar do pret ti qe te thote se egziston krijuesi nga keta shkenctare qe sot njeh bota eshte e argumentuar po se qfar shkenctari pret ti te thote se egziston zoti nga ai qe eshte i njejt me ju qe mundohet me doemos ta mohoj Zotin a
    Tentim per te njollosur shkencen ne emer te Allahut.
    Per shkak se do duhesha te isha i tille e refuzoj besimin ne te. Kjo s'eshte fe, por krim, njollosje, difamim, gabelizem ne emer te Zotit.

ju veproni si te doni une ju betohem ne Allahun se do te luftoj ne rrugen e drejte dhe ne rrugen e islamit
    Mendimi im eshte se ty per Allah nuk te rruhet hic, i do shqiptaret edhe kur keta jane kaurra, por ke frike nga Allahu. Normal kur t'flasin do sherbtore osmanesh tere kohen ne djep si femij se cfare denimesh ben Allahu, normal qe nuk ka secili b*the mi ja thone menimin e vertete. Ti je ku isha une me 10 vjet.

ti nese e mohon zotin nuk je aspak musliman e nese deklarohesh se je atehere je nje dyftyresh se musliman jo vallahi te betohem se jo
    Me pyete per perkatesine time fetare, shko lexo pergjegjen. Nuk thashe se jam besimtar i Allahut. Por jam musliman i muslimaneve. FATKEQESISHT. Por ne zemer jam refuzues me i madh i Islamit sa krejt kaurret qe kane ekzistu ndonjehere bashke. Pra nuk jam dyfytyresh, por e them realitetin tim.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Se7en Lexo Postimin
    Kisha fjalen per forumin dardania.de ku shkruajshe te njejtat mualife
    Negativisht, nuk kam marre pjese ne te. Edhe pse forumin e njoh nga njerez te afert...

por per dallim nga ktu, atje ti kam pa ulur vesht bajagi (jo fene baski po kryte gunga ta kom pa bo prej qaprazave) tash pi shof qe paske gjetur shume shoke ketu dhe paske fituar "fame". Po prap me qato mend paske mbet, ty mos t'kersite kepa fort tash per keto pak reshta sepse fati yt qe spom kercet as mu fort per forume se ju kisha bo rend qetu juve qafirave e ju kisha jep shuplaka gojes
    Ha ha ha .. Lutju Allahut t'me denon me pak frike!

Tana tana t'i pranoj, je trim, je hanshkabon nese don, por si mund te i frikesohesh nje gjeje, per te cilen mua nuk me rruhet dhe te me nenvleresosh pastaj? Mos me pas ngele ne foshnjore, nuk do te kishe probleme receptimi te mesazhit!! Pak hajgare kaurresh. Mos ta ndien se nuk kam gje me ty. Shikoma firmen, ti je ushtar qorr. : D : D

tHeKtHi MaMa :P
    Anëtarësuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    new york
    Postime
    1,708
    extasy mos mu sill ti shum kndej se e vendosem tash me
    if love is the answer, could you rephrase the question?

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anëtarësuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    U zgjidh ceshtja ketej apo akoma?

tHeKtHi MaMa :P
    Anëtarësuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    new york
    Postime
    1,708
    maroi me ksanthi po deshe mbulou :P
    if love is the answer, could you rephrase the question?

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    [QUOTE=gimche;2862845]
    Si tifoz i Bayernit mbrojtjen e kemi stabile dhe kemi harruar kur kemi shenuar autogol, kjo që thua ti mund të vlej për cilën do skuadër tjetër, me përjashtim të Bayernit.
    Unë thash se historia nuk ndryshon nga fjalët mia dhe tua dhe se na pelqeu neve ose ajo mbetet ashtu si është dhe ti mundohesh ta demantosh këtë?! Epo kjo është analogji!

Unë të thash kerkove sqarim duke dashur foto, të solla, kurse sa për Adem Jasharin nuk dua të lavdërohem sepse aspekti fetar ma ndalon këtë gjë, por jam i bindur se më shumë se sa ti e njoh familjen Jasharaj.
    nuk e dija se jeni kaq telepatik te dini se cka mendonin serbet..apo ju kan thene keshtu ata qe e spiunuan kete familje tek serbet..seq ka nje hije te forte dyshimi se bash shqiptaret qe me vone rrahen gjoksin se ishin UCK e lan ne balte familjen e nderuar jashari te shkrihej e gjitha..ndryshe nuk kishin asnje shanc te hypnin ne krye te ushtrise siq hypen pas masakres..

Po e di që sipas teje e kanë lanë në lloq mirëpo realiteti flet ndryshe.
    Sa për atë që kam thënë në citatin tim, i referohem ciceronit në familjen Jasharaj.

Nuk je i detyruar të besosh,
    mund të mendosh sikur që mendojshe për Komandant Telin dhe letren e tij dedikuar bijes së tij kur shfaqte haptas aspektin e vet fetar,
    me keta po du me thanë se nuk je i detyruar me besu asgjë, ti lirish mendo se ne (si popull) nuk kemi grimcë islamizmi në gjakun tonë, por ky mendim i yti nuk mbetet më tepër se një mendim, realiteti është ai që është siç kam thënë më parë.
    Pos kësaj jo e gjithë historia del nga ajo vajzë e vogël.
    Ke të drejtë nuk është dashur të sjell foto të para 70 viteve (sikur kjo nuk i takonte së kaluares), por është dashur të sjell foto nga viti 2010 (sepse kjo sipas teje i takon historisë së kaluar).

I nderuar, ti vetëm sa deshmove një problem themelor që ke ti dhe personat si ty. Atë që thonë anëtarët tjerë pavarësisht etnisë apo besimit nuk jap pergjegjësi unë. Ata i kanë bindjet e tyre, unë i kam bindjet e mia, dikush e sheh Evropën si të mirë dikush si të keqe, është diçka personale. Por ata "përkrahësit" e mi siç pohon s'janë të obliguar të më përkrahin dhe unë nuk mbështetem (po flas per mendimin e lirë) tek ata, e as nuk jap pergjegjësi për deklaratat e tyre.

Dallon situata e muslimanëve në Kosovë prej atyre në Amerikë,
    pse ki çef mi mshu muttit kaci? a s'mundesh me ndejt pa i marrë erë?!
    Kërkesat e muslimanëve në Kosovë kanë qenë të arsyeshme dhe të sinqerta çdo herë, nuk kemi kerku asnjëherë me na qu në hanë, për me qenë kerkesa e paarritshme.
    E thash ma heret kur e kam shpjegu çështjen e këtyre kerkesave në Amerikë, por ti si gjithhere që i lexon postimet ku ta kana ty, e ku s'ta kana kuptohet i injoron se masandej s'ke qysh me u pergjigjë Kerkesat tona gjejnë mbështetje në Kushtetutë dhe ato të drejta ISLAME të cilat paralelisht gjejnë mbështetje në Kushtetutë ne në vazhdimësi do t'i kerkojmë. Ndërkaq ato të drejta ISLAME të cilat bien ndesh me Kushtetutën dhe nuk gjejnë mbështetje ato nuk do t'i paraqesim.
    Asnjë pyetje tënde si kam ik
    , të gjithave ju kam pergjigjë, por ti në mungesë të ndonjë komenti rreth pergjigjeve të mia bëhësh sikur "
    nuk më je pergjigjur"
    Sa për bijtë shqiptar që po bëjkan barikada, të pyes unë ty a patë qare pa e leju në shkollë femren me shami në Viti dhe Ferizaj?! Ti i mban mend protestat, a paten qare ata drejtora pa i leju me viju mësimin, normal s'patën qare. Sot ato femra vijojnë mësimin ashtu siç kemi kerku ne, tash problem rishtaz na ka dalë edhe ky në Mitrovicë, por edhe ky rregullohet me emrin e All-llahut qysh jon rregullu ata drejtora në komunat tjera.
    gimce autogoli ishte tjeter gje mo..nuk thash per bajerni o njeri...mora shembull nga sporti per te te thene se mundohesh te mbeshtetesh nje gje dhe bie me kembet e tua ne grope..kete kuptim kishte krahasimi me autogolin ne sport..por ja qe ti nuk ja ke idene se cthone te tjeret pasi te rri mendja tek shamia..po nejse mungese njohurish nga ana jote...

solle dy foto gimqe ..mire bere..nje te para 70 vitesh e nje te koheve te fundit...mirepo nuk na sqarove ngjashmerine e shamise ne foton e pare me shamine e nene zahidese more..kjo ishte pyetja ime qe te bera..ti duke i vene krahas njera-tjetres duhej te shihje se nuk kishin asgje te perbashket njera me tjetren..e perbashketa e tyre ishte vetem emri cilesues '' shami ''..une u habita se cfare kerkonte fotoja e nene zahidese krahas fotos se atyne dy sorrave nga shkodra..ndoshta ty te jane dukur te njellojta kurse mua krejt te ndryshme..

gimqe askush nuk thote se nenat dhe motrat tona shqiptare nuk kan mbajtur dhe nuk mbajne shami..jo jo ka plot nga ato qe e mbajne kete shami..por duhet te dishe se shamia qe mbajne nenat dhe motrat tona nuk ka asgje te perbashket me shamine e sjelle nga ti te para 70 vitesh apo te sotmen qe e mbart ajo vajza nga mitrovica...duhet ti dallojme gjerat...

per cilin realitet e kishe fjalen o gimce..mos do te thuash per historine qe po e shkruajne te fortet sot ne kosove a...mos u bazo shume ne te..populli thote se ku ka ze nuk eshte pa gje..e dime mire historine e familjes jashari ..ashtu siq e dishe mire ti ne u fal apo jo plaku i jashareve ashtu e din mbare populli se si ju kthye shpina kesaj familje ne qastin me kritik..po nuk eshte tema ketu te diskutohet pasi eshte teme tjeter...

ajo me komandant telin ishte poshtersia me e madhe qe bete ju ekstremistat islamike...ne njeren ane thonit se ai ka rene per atdhe e ne anen tjeter se kishte rene per fe...po ju nuk e keni turpin kurgje..mjafton ta shihni dike me ****** perpjete dhe me vrap e sillni ne forum e na e beni musliman te thekur..na sollet edhe nje kastravet nga tetova si kastraveci i mrekullive..jeni per tu misheruar per gjera te tilla..sidomos me abuzimin ndaj deshmoreve...prap nuk eshte vendi te diskutohet per komandant telin e per deshmoret..por nje gje po ta them..ne trojet etnike shqiptare jashte shqiperise kishte me shume komandanta se sa ushtare.ne trojet shqiptare brenda shqiperise kishte me shume studenta dhjetori se sa punetore e fshatare..sot kedo qe e pyet te thote se ka qene komandant ne lufte apo student i dhjetorit ne shqiperi..me i mbajt shenim del se kemi pase 3 milion komandanta e 3 milion studenta dhjetori...marrina...

pse je i piset nga goja o gimce .. duket se jeni nervoz..zakonisht nervozet shperthejne ne fjale bajate dhe te pista siq permenden ti ne shkrimin tend..une nuk po i grahi asaj qe thua ti..me shume po i grahen ti dhe ekstremiste si ti ketu..na merzite koken me shamia..doli shamia me e shenjte se vete kurani..qetesohu gimqe qetesohu..mos u merzit shume per shamine ..jo shamia por asgje nuk duhet te te nxise te perdoresh fjalor te piset..se ti je edhe njeri i fese mo..ti duhet te japesh vetem miresi...

edhe nje here nuk me je pergjigjur gimqe..ndoshta nuk i lexon shkrimet e mia..nuk eshte faji im..2 ishin pyetjet e mia...e para cilat ishin te perbashketat e shamise se nene zahidese qe eshte shami kombetare e jona dhe shamise se atyre dy sorrae nga shkodra apo e asaj sorres nga mitrovica qe na e kishte lene pa mesim..e dyta ishte nese urdheresa administrative e ministrit te arsimit per ndalimin e simboleve fetare ne shkolla ishte vetem per komunitetin musliman apo perfshinte te gjitha komunitetet...se me sa kam pa nuk ka protesta nga komunitetet e tjera per kete rregullore..ata thjesht kan zbatu urdheresen..apo ju jeni me ndryshe dhe nuk pyesni per urdheresa.....

gimqe nuk e di si kan vepruar apo si veprojne drejtorat atje neper shkolla por nje gje te them se jeni ne minorance dhe po ne minorance do mbeteni..beni protesta pa rreshtur po nuk do e qaje koken kush me ju degju...
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Negativisht, nuk kam marre pjese ne te. Edhe pse forumin e njoh nga njerez te afert...
    Seven:

Pergjegja ime e siperme isht gabim.
    E gjeta nofken: Shkokla.

Te ndihmon?

i/e regjistruar Maska e Jeton Aliu
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    Bla bla bla, te gjitha i mendova, prape erdha tek perfudnimi se Allahu s'ka lidhje me Zot.

Pergjigju pyetjeve, po deshte diskutim. Jo te flasesh panderpere bajga si Kurani qe flet, pa degjuar aske cfare ka per te thene.

Tentim per te njollosur shkencen ne emer te Allahut.
    Per shkak se do duhesha te isha i tille e refuzoj besimin ne te. Kjo s'eshte fe, por krim, njollosje, difamim, gabelizem ne emer te Zotit.

Mendimi im eshte se ty per Allah nuk te rruhet hic, i do shqiptaret edhe kur keta jane kaurra, por ke frike nga Allahu. Normal kur t'flasin do sherbtore osmanesh tere kohen ne djep si femij se cfare denimesh ben Allahu, normal qe nuk ka secili b*the mi ja thone menimin e vertete. Ti je ku isha une me 10 vjet.

Me pyete per perkatesine time fetare, shko lexo pergjegjen. Nuk thashe se jam besimtar i Allahut. Por jam musliman i muslimaneve. FATKEQESISHT. Por ne zemer jam refuzues me i madh i Islamit sa krejt kaurret qe kane ekzistu ndonjehere bashke. Pra nuk jam dyfytyresh, por e them realitetin tim.
    hahha na paska dal edhe nje fe musliman i muslimaneve
    e jo bre vallahi ti je vetem nje tradhtar i kombit qe mund ta shitesh kombin ne qdo moment per interesa tuaja personale
    ti e din fort mire kur kemi debatue me juve ne nje teme tjeter e ke pas cituar se gjeja se Kosova eshet djep i Serbise dhe per kete ti e dine se ma ne ate tem stu kam pergjigjur prej momentit qe e kame kuptue se je ne sherbim te antishqiptarve njekohesisht edhe tani je i tille
    nese nuk e don nje parim fetar ok mos e praktiko por mos u mundo edhe te tjerve te ja ndalosh se vallahi ne kosove kjo nuk do te tndoshe kurr ne emer te Zotit po betohem se nese e lyp momenti ty si tradhetar te kombit do te luftoj
    e nuk po them si tradhtar i fese se ti ske te bejshe me fe por vetem tradhtar dyftyresh
    nuk kame perse te bisedoj me ty me shume per kete teme se ti te koke musliman i muslimaneve hehe shume interesant kane thene se edhe prej atij qe nuk dine meson sepaku injorancen e tij
    une jame musliman i cili punoj sipas parimeve te kuranit dhe synetit

Faqja 29 prej 33 FillimFillim ... 192728293031 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •