Ebu Jusufi nxėnės i Ebu Hanifes, Zoti e mėshiroftė ka qenė tepėr i angazhuar nė shfrytėzimin e kohės.
Pėrderisa ishte nė shtratin e vdekjes njėri prej nxėnėsve e vizitoi, ndėrsa ai e kishte humbur vetėdijen, kur kthjellohet i thotė menjėherė nxėnėsit tė tij: Tani do ta diskutojmė njė ēėshtje tė haxhit. A lejohet pėr haxhiun ta kryejė haxhin nė kėmbė apo hipur nė ndonjė mjet (kafshė)?
Nxėnėsi i thotė: Imam! A mos ėshtė ora e mėsimit? Ebu Jusufi i thotė: O biri im! Pėr Zotin, nėse mė mbetet njė minutė i jetės sime, atė do ta kisha shpenzuar nė shėrbim tė Islamit dhe muslimanėve.
Amir bin Kajsi
derisa ishte duke ecur njė njeri e ndalė dhe i thotė: Dėshiroj tė flas me ty. Amiri i thotė: Ndale diellin! Pra, Amiri ka pasur pėr qėllim ndaljen e kohės, sepse nėse do tė ndalej koha do tė ndalej edhe vetė, sepse nuk ka dėshiruar tė shpenzojė kohė pa nevojė.
Shikoni pra se ēfarė rėndėsie i ka dhėnė kohės.
Ibni Akili
ka botuar librin Kitab Funun, i cili pėrbėhet prej 800 volumeve.
Ai ka thėnė: Tani i kam mbushur tetėdhjetė vite, ndėrsa kam rast, vendosmėri qė ta shfrytėzoj kohėn sikurse kur kisha njėzet vite
Ai ka thėnė: Unė nuk ushqehem sikurse ushqeheni ju!
Po si ushqehesh? e pyetėn.
Unė e hudhi pak ujė mbi kulaē dhe zbuti deri sa tė bėhet i pėrshtatshėm pėr ta pėrtypur dhe pėr ta ngrėnė.
Krijoni Kontakt