Kur une vendosa te besoja ne Krishtin, mu tha qe duhej te beja nje lutje te vogel, te pranoja Krishtin duke perseritur nje lutje te vogel magjike, une preferoj ta quaj lutjen e shpetimit "lutje magjike".
Pothuajse, ne mos te gjithe te krishteret, e kane bere ose iu thone te tjereve ta bejne kete lutje te vogel.
Por a eshte Biblike kjo lutje? A eshte e vertete qe nese e ben kete lutje, sado i sinqerte te jesh, ti shpetohesh? - Do japim pergjigje per keto pyetje pak me vone.
Por le te shkojme pak me perpara. Shkojme te Ungjilli. Ungjilli i sotem ose sic quhet ndryshe Ungjilli i Dashurise, flet per dashurine e Zotit, ky Ungjill thote: Zoti te Do, Zoti eshte i mire, Jezusi vdiq per ty. Dhe pasi eshte shpjeguar ky lloj Ungjilli behet ftesa duke u bazuar te Zbulesa 3:20
Zbulesa 3:20
"Ja une qendroj te dera dhe trokas; nese dikush degjon zerin tim dhe te hape deren, une do te hyj tek ai dhe do te ha darke me te dhe ai me mua"
A do ta pranosh ti Jezusin ne zemren tende?
Dhe behet ose perseritet ajo lutje e shpetimit. Dhe pas kesaj ne i shpallim dhe i sigurojme njerezit se nese ishin te sinqerte, tani jane te shpetuar.
KJO NUK ESHTE BIBLIKE
Ketu ka disa probleme te renda, doktrinale dhe teologjike,
Ungjilli i shpjeguar me lart eshte i holluar, i zbutur dhe i zbukuruar, eshte gjysma e se vertetes dhe nuk eshte aspak Biblik. Nje Ungjill i holluar dhe i zbukuruar nuk eshte fare Ungjill!
Ky Ungjill arrin vetem mishin dhe nuk arrin zemren, qe te kete nje pastrim, pastrim nga mekatet. Mekati eshte si kanceri, dhe nese kemi kancer, ne nuk do ta fashojme, por cfare? Ne duhet te merremi me te, duhet te hyjme dhe ta heqim.
Flitet shume pak ose aspak, per Shenjterine e Zotit, qe Zoti eshte i drejte, i shenjte, gjykates, i tmerrshem, qe zemerimi i Zotit po afron, qe ne meritojme zemerimin dhe ndeshkimin e Zotit ne Ferr. Gjithashtu, flitet shume pak per mekatet e njerezve. Qe ne jemi mekatare, qe kemi shkelur ligjin e Perendise, kemi thyer cdo ligj qe mund te thyejme, qe nuk kemi bere asgje tjeter pervecese kemi shkelur dhe kemi mekatuar dhe kemi bere keq.
Dhe ajo qe meritojme eshte vetem dhe vetem zemerimi, gjykimi dhe ndeshkimi i Perendise.
Nese do ti thonim keto, njerezit do te ndjenin nevojen per nje Shpetimtar...Dhe pasi kemi thene keto, paraqesim Krishtin, tregojme Dashurine e Zotit te demonstruar ne kryq. Cfare Ai beri per ne.
Tani, kalojme te problemi i permendur ne fillim, nese nje person do qe te besoje ne Krishtin, cfare i themi ne? -"Bej ose perserit pas meje kete lutje te vogel", - qe s'eshte aspak biblike.
Nuk ka asnje varg ne Bibel qe thote: Nese ti ben kete lutje dhe e pranon Jezusin, Ai do te vije me patjeter. Nuk ka asnje varg ne Bibel qe e mbeshtet kete. Baza per kete ftese eshte Zbulesa 3:20.
"Ja une qendroj te dera dhe trokas; nese dikush degjon zerin tim dhe te hape deren, une do te hyj tek ai dhe do te ha darke me te dhe ai me mua"
Por, ky varg eshte per te krishteret, eshte per kishen. Nuk eshte per jobesimtaret!
Jezusi eshte duke iu drejtuar kishes. Nuk mund ta nxjerresh kete varg nga konteksti dhe ti besh njerezit te bejne apo te perserisin nje lutje dhe pasataj ti shpallesh te shpetuar.
Kur nje pastor pyeti nje ungjilltar se pse e perdorte kete varg me jobesimtaret kur ne fakt ky varg eshte per besimtaret. Ungjilltari i pergjigjet: "Funksionon!"
A e shikoni se ku kemi arritur!
Sheptimi nuk eshte nje injeksion gripi ose vaksinim. Nuk mund te zevendesosh Punen e Frymes se Shenjte me nje metode te vogel sic eshte "Lutja e Shpetimit".
Shpetimi eshte nje Veper e Mbinatyrshme e Frymes se Shenjte.
Atehere, Si shpetohemi? - Shkojme te Bibla
Shkojme te Veprat 20:21
"Duke u deshmuar judenjve dhe grekeve pendimin te Perendia dhe besimin ne Zotin tone, Jezu Krisht."
Luka 24:47
"Dhe te predikohej ne emrin e tij pendimi dhe falja e mekateve nder te gjitha kombet, duke filluar nga Jeruzalemi"
Ungjilli duhet te kete thirrje per Pendim dhe Besim. Pa pendim nuk ka shpetim.
Nje njeri qe te shpetohet duhet te pendohet dhe te besoje ne Krishtin
Perendia rigjeneron zemren e tij/saj nepermjet punes se Frymes se Shenjte.
PENDIMI
fillon me nje njohje dhe rrefim qe ajo qe thote Zoti eshte e vertete ne kemi mekatuar.
Sepse i pranoj te ligat qe kam bere dhe mekati im me rri gjithnje perpara. Kam mekatuar kunder teje, vetem kunder teje, dhe kam bere ate qe eshte e keqe ne syte e tu, me qellim qe ti te njihesh i drejte kur flet dhe i ndershem kur gjykon. Psalmi 51:3,4
Nje njohje e vertete e mekateve dhe fajit tone qe do te coje gjithashtu ne nje hidherim dhe pikellim te vertete dhe madje urrejtje per cfare kemi bere me pare.
Sepse une nuk kuptoj ate qe bej, sepse nuk bej ate qe dua, por bej ate qe urrej. Romaket 7:15
Oh, i mjeri njeri qe jam! Kush do te me cliroje nga ky turpi vdekjes? Romaket 7:24
Vetem sinqeriteti i rrefimit nuk eshte nje prove perfundimtare e nje pendese te vertete. Ajo duhet te shoqerohet me nje kthim nga mekati.
Lahuni, pastrohuni, largoni nga prania ime ligesine e veprimeve tuaja, mos beni me keq. Isaia 1:16
...cdo dru, pra, qe nuk jep frut te mire, do te pritet dhe do te hidhet ne zjarr. Mateu 3:10
BESIMI
Dhe besimi eshte siguria e gjerave qe shpresohen, bindja e gjerave qe nuk shihen. Hebrenjte 11:1
Sepse Perendia kaq shume e deshi boten, sa dha Birin e Tij te vetemlindur, qe kushdo qe beson ne te te mos humbase por te kete Jeten e Perjetshme. Gjoni 3:16
Beso ne Zotin Jezus dhe do te shpetohesh. Veprat 16:31
Beso ne Jezu Krishtin per Ate qe Ai eshte dhe ate qe Ai ka bere.
Beso qe Ai eshte Biri i Perendise, Zoti i ardhur ne mish, i cili vdiq ne kryq per mekatet e tua.
Prandaj nese dikush eshte ne Krishtin, eshte nje krijese e re, te vjetrat shkuan; ja, te gjitha u bene te reja. 2 Korintasit 5:17
Do ti njihni nga futet e tyre. A vilet valle rrush nga ferrat ose fiq nga murrizat? Mateu 7:16
Siguria bazohet ne vete-shqyrtimin nen driten e Shkrimit
Hetoni veten tuaj a jeni ne besim; provoni veten tuaj! Apo nuk e nihni veten tuaj se Jezu Krishti eshte ne ju? Vec ne qofshi te paprovuar. 2 Krontasit 13:5
Jua shkrova keto gjera juve qe besoni ne emrin e Birit te Perendise, qe te dini se keni Jeten e Perjeteshme. 1 Gjoni 5:13
TESTE TE SIGURISE BIBLIKE
1 Gjoni 1:5-7 (Ecja ne Drite), 1 Gjoni 1:8-10 (Rrefimi i mekatit), 1 Gjoni 2:3-4 (Bindja), 1 Gjoni 2:9-11(Dashuria per vellezerit), 1 Gjoni 2:15-17 (Urrejtje per Boten), 1 Gjoni 2:24-25 (Qendrueshmeria ne Doktrine), 1 Gjoni 3:10 (Drejtesia), 1 Gjoni 4:13 (Deshmia e Frymes), Hebrenjte 12:5-8 (Disiplina).
Prova qe ti je penduar kohe me pare eshte qe po vazhdon akoma te pendohesh edhe sot, madje ne nje shkalle me te madhe
Prova qe ke besuar kohe me pare eshte qe po vazhdon te besosh edhe sot, madje edhe me shume
A ka ndryshuar jeta jote dhe a po vazhdon te ndryshoje akoma nepermjet punes se Frymes se Shenjte ne zemren tende?
Krijoni Kontakt