Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 23
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-01-2010
    Postime
    30

“Vetëm Talebanët nuk janë të korruptuar”

“Vetëm Talebanët nuk janë të korruptuar”

Intervistë me veteranin e CIA-s, Michael Scheuer

Supozohet se CIA i ka ndihmuar Presidentit afgan Hamid Karzai për informacion. Ish oficeri i CIA-s Miçael Scheuer foli për Spiegel për atë se pse lufta kundër korrupsionit në Afganistan është e gjithçka, por e pamundur.

SPIEGEL: CIA është akuzuar se ka paguar Mohamed Zia Salehi, një ndihmës i Presidentit afgan Hamid Karzai, për informacion. A e ka dëmtuar CIA kredibilitetin amerikan?

Michael Scheuer: Kjo është absolutisht një rekrutim i mirë. Unë mendoj se mund të rekrutohet kushdo që ju jep qasje në një objektiv. Mund të jetë dikush që është një terrorist ose mund të jetë dikush që është një zyrtar i korruptuar. Unë mendoj se çdo agjenci tjetër e inteligjencës do të ishte e kënaqur që të ketë dikë për t'u dhënë atyre informacion në lidhje me atë se ç’është duke menduar Karzai, sepse ai është një njeri aq i pandershëm.

SPIEGEL: SHBA tani përballet me akuzat se është duke financuar pikërisht atë korrupision për të cilin premton se do ta luftojë.

Scheuer: Jo me të vërtetë. Presidenti Obama e dinte këtë. Këshilltarët e tij të zbulimit kishin dijeni për këtë. Nëse ai është i zgjuar unë jam i sigurt se presidenti do të dëshironte që të ketë dikë afër Karzait për të ditur se çfarë po ndodh. Qeveria e SHBA-së dhe qeveritë e tjera gënjejnë kur thonë se ata mund ta pastrojnë korrupsionin dhe të fitojnë luftën.

SPIEGEL: A është Uashingtoni aq sa duhet energjik në këtë përpjekje për të luftuar korrupsionin?

Scheuer: Në fakt ne nuk jemi në një pozicion për t’i shtyrë këta njerëz. Kush do t’i zëvendësonte ato? Nuk ka të tjerë që janë më pak të korruptuar. Ndoshta i vetmi popull i ndershëm në Afganistan janë talibanët. Nëse doni që të mos ketë korrupsion, jepjani qeverisjen përsëri Talibanëve.

SPIEGEL: Salehi, anëtar i lartë i Këshillit Kombëtar të Sigurimit të Afganistanit, thuhet se ka qenë në listën e pagave të CIA-s për vite me rradhë. A mendoni se ai do të vihet në gjyq?

Scheuer: Unë mendoj se nuk do të ketë gjykim. Salehi di aq shumë për atë që ndodh në atë qeveri dhe ato që kanë vjedhur dhe kush është duke bërë vjedhje, nëse ai nxiret ne ulësen e dëshimtarit, kjo mund të jetë edhe për vetë Karzain.

Intervistoi, Marc Hujer

08/31/2010
    Link
    http://www.spiegel.de/international/...714936,00.html

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Eshte shum...........e vertet!
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anëtarësuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Po normal...ata vetveten po e hudhin ne ajer nuk len askend ti korruptoj,se shkojne bashke hopa hopa....

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119

Lightbulb

po ce do se ata jane te anti-amerikanizuar. kjo e dyta eshte me keq akoma.
    Without deviation from the norm, progress is not possible

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Eshte e vertete.
    Kur ishin ne qeveri talebanet,merreshin vetem me droge.
    Apo heroina nuk hyn tek korrupsjoni fetar.

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    qdo njeri qe punon per komb dhe adhe qdo njeri qe lufton qe kombi dhe addheu i tij te jetojn te lir nuk korruptohet
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Eshte e vertete.
    Kur ishin ne qeveri talebanet,merreshin vetem me droge.
    Apo heroina nuk hyn tek korrupsjoni fetar.
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-01-2010
    Vendndodhja
    Hamburg Reperbahn
    Postime
    453
    Nuk kan shans ta blejn jeten me lek amerikanet Muslimlimani vdes sesa te shitet te Amerikani

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    Citim Postuar më parë nga ximi_abedini Lexo Postimin
    kush jan ata nja ca lgena jan ja ca jan na falni per fjalorin stafi
    Partizoni

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    217
    Citim Postuar më parë nga ximi_abedini Lexo Postimin
    qdo njeri qe punon per komb dhe adhe qdo njeri qe lufton qe kombi dhe addheu i tij te jetojn te lir nuk korruptohet
    Ju gjithmon kur ne forum flitet per Arab, per fen Islame apo per Taliban delni si mbrojtes i tyre. Pasi qe po paraqitesh si nje far Filozofi i ditur, mundesisht me pershkruaj diqka pozitive tek populli avgan se ato anet negative i di. Jam kurioz te di se qka mundeni ju te pershkruani si tipar i ketyre dhe ne shqiptaret qfar mund te marrim si shembull tek ta.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •