Gjermanet jetojne ne vendin e tyre, dhe ne momentin qe vendos te emigrosh atje, duhet ta bindesh radaken mire qe duhet te integrohesh ne shoqerine gjermane, nese jo thembrat nga majat dhe hec back home.
Gjermanet jetojne ne vendin e tyre, dhe ne momentin qe vendos te emigrosh atje, duhet ta bindesh radaken mire qe duhet te integrohesh ne shoqerine gjermane, nese jo thembrat nga majat dhe hec back home.
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Ėhė, patjetėr, por do tė mė pėlqente tė thoja ē'a ishin.
Nė sytė e mi janė punėtorė (tė zellshėm si i thuhet aq bukur nė shqip), inteligjentė, tė pėrgjegjshėm, tė rregullt, tė pėrpiktė, diskret, jo tė korruptueshėm, tė ndershėm, shumė tė drejtė dhe 'mė sh. e qėnė sesa dukje'. Nė pėrgjithsi kanė virtytet e Prusisė sė dikurshme dhe moralit calvinisto-protestant.
Nuk fola pėr adhurim kombi, nėnkuptova adhurim vlerash. Jam e bindjes se gjermanėt janė njė nga popujt mė tė spikatur dhe me vlera tė globit.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ☆Angie☆ : 26-09-2010 mė 14:16
imagine there's no countries...
nje fjale, nje kuptim...
:))))
nese me lejohet do shtoj edhe disa virtyte te tjera (te pakten nga kendveshtrimi im) te kombit gjerman ...
- nje komb, qe sot ne shekullin e 21, ka "no go area" per te huajt (te te "hujat" futen sigurisht ata qe per shkak te pamjes e kane te shkruar ne balle qe nuk jane gjermane !!). Nje "deklarate" shume relative dhe me shume vend per diskutim por qe sigurisht ka dicka te vertete ne te ...
- nje komb, qe sot ne shekullin e 21, diskriminon te huajt (pavaresisht se ne cmase i diskriminon dhe pavaresisht se ne USA apo Italia apo Albania diskriminohet edhe me shume apo me pak ..) dhe nuk i lejon te ndihen krenare per gjermanine ne gjermani ...
Nejse, nuk po zgjatem sepse ne asnje menyre nuk dua te hedh poshte cka ka thene Angelina (jam shume dakort per ato virtyte te pershkruara, i kane !!), thjesht nuk mund te pajtohem me faktin se jane perfekt + perfekt + perfekt. Nuk ka se si te jene perfekt dhe prandaj duhet te vazhdojne te perpiqen per te ju afruar edhe me shume "Perfektes"
hm, Po, per mendimin tim personal, sa me shume te ngjitesh ne shkallen e "Nacionalizmit" aq me shume i afrohesh shkalles/nivelit tjeter, "Racizmit".
Po, e pranoj qe duke qene Shqiptar, i rritur dhe edukuar ne Shqiperi, kam edhe une vete shume probleme racizmi. "si do te te vinte kur te shihje nje vajze te vogel te kryqezuar me ndonje majmun afrikan e do te te thoshte ty '' o xhaxhi une jam shqiptare po ti cka je qe nuk e ke fytyren ne ngjyre time...'' - Pergjigjen time Ti e parashikon, prandaj edhe me jep nje shembull te tille (sepse je i bindur qe smund te bej ndryshe vecse te te jap te drejte). POR ne ketu po diskutojme ne Teori dhe ne menyre Vizionare ... Gjermania eshte nje vend qe ka mundesi me shume se cdo vend tjeter ne bote te jete Vizionare .., te jete udherrefyese, te jete perfekte.
Edhe pse e kuptoj shume mire "Nacionalizmin" une kembengul ne cka kam thene me larte (shiko me poshte)
Sigurisht, jane nje popull shume i vecante dhe nje turk apo arab ne Gjermani dallohet si "kau balash", kjo eshte e padiskutueshme, por pyetja e kundert me "shkencen" e Sarrazin-eve eshte: "a duan tedesket te kene turq apo arab mes tyre ???"
Une them me bindje se pergjigja eshte Jo (per fat te keq).
Per Nacionalistet Gjermane kjo "Jo" eshte per fat te mire dhe jo per fat te keq. Kjo eshte e kuptueshme deri diku. Por shteti dhe populli Gjerman, sado i fuqishem apo kulturuar qofte nuk mund te ndryshojne rrjedhen e historise. Bota po ecen pandalshem drejt Globalizimit dhe "kur noton, sigurisht do lagesh" .... Tedeskeve u pelqen EU dhe Euro sepse keshtu jane ne krye te nje tufe edhe me te madhe dhe nuk do tu mbaroje kurre fitimi ... por qe te paguajne per te mbajtur ne rregull kockat qe thyhen nga pesha e madhe (Greqia p.sh) nuk u pelqen.
A e perfytyroni dot nje Gjermani pa asnje te huaj, nje Gjermani qe ka vetem territorin e saj per tregeti, investim, apo pasuri te para etj etj etj .. e deri ne nje Gjermani qe mund te beje pushime vecse ne debore ...
Sigurisht qe nuk e perfytyroni dot. E pra, cdo gje ka nje cmim. Perderisa turqit dhe arabet nuk kryejne vepra ne kundershtim me ligjin duhet te trajtohen dhe respektohen si qytetare te barabarte mes te brabarteve - cka sma merr mendja se ndodh ne Gjermani. Me korrigjoni nese gabohem ... ndoshta Gjermania ka ndryshuar
A e perfytyroni dot qe nipi i nje gjyshi me dekoratat naziste ne krye te qoshese, ose te pakten ne fotografi apo tregime te gjyshes te jete miku me i mire i Turqve apo Arabve ??
Sigurisht qe nuk e perfytyroni dot.
Por qe shumica e Sarrazin-eve jane niper eshte e padiskutueshme ... dhe sigurisht qe jane shume te manipulueshem kur dikush u kujton gjyshin ....
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Traktoristi : 09-10-2010 mė 05:09
Se pari, te kesh turp kur fillon debatin me pretendime te keti niveli.
Shqiptarėt asnjehere se kan pushtuar Serbin, por ishin serbet qe pushtuan Ballkanin, plus kesaj na debuan qe nga Nishi e te posht.,
Kurse emigrantet turq, shqiptar, e ēka ka tjeter ; Ne kohen e Titos, shtetet perendimore i ftuan vet sepse kishin nevoje per puntor, nje here sezonal, tani edhe pergjithhere. Sot pa imigrantet asnje shtet perendimor nuk mund te mbijeton. Ne jemi ber shtylla qe e mbajm ekonomin e shtetit ne kemb.
No coment.
Europa i takon europianeve.
Erdhen myslot, punuan, morren nje kafshate buke, tani le te kthehen te rregullojne vendet e tyre, kush po i ndalon?
Si pranojne te rrine ne nje vend qe i urren me shpirt e me sharke(dhe me te drejte kur nuk e di se c'bombe mban ne cante apo ne shpirt)?
Une nuk dua ashtu si ai gjerman kristian i devotshem te jetoj femija im me myslo, dua te jetoj me njerez.
T'i respektojme myslot, por kur te kthehen ne vendmbirjen atje ku i polli natyra.
Riatdhesimi i tyre eshte nje revolucion qe pret te shpertheje.
Pse te genjejme vehten duke thene paqe drejtesi, mirkuptim kur ne tokat kristiane ka pengesa te tilla njerezore?
Nese duam te ndertojme paqen ne globin tone le te fillojme me riatdhesimin e myslove.
Amin!
Paqe!
Eh parrullat...
Arabėt dhe turqit me imbisset e tyre tė vogla, kebaperitė, prodhimin e dönerave dhe ndonjė restorant tė vogėl janė motori i ekonomisė gjermane
Sa pėr atė qė the, qė shtetet perėndimore kanė nevojė pėr to, qėndron por tė mos harrojmė mė kryesoren: Kur je nė Romė, bėj si bėjnė romakėt! Ėshtė fakt, qė nė ēdo vend perėndimor ku kanė migruar myslimanėt, vihen re tė njėjta dukuri:
• Integrim nėn normalen nė tregun e punės (parazitėm i theksuar)
• Varsi mbi normalen nga asistencat sociale (mjelje e shteteve ku rrinė duke parazituar)
• Lindshmėri mbi normalen
• Tendenca pėr krijimin e shoqėrive paralele
• Tendenca nė rritje ndaj islamit fondametalist
• Kriminalitet mbi normalen, nga krimi i 'thjeshtė' i dhunės nė rrugė deri ke pjesėmarrja nė aktivitetet terroriste.
Kėshtu qė ata, sipas tė dhėnave 4 milion turq dhe sivėllezėrit e tyre arab, duhet tė falenderojnė Allahun ose qeverinė gjermane, qė u hoqi nga koka gurin me tė cilin flinin dhe u vuri jastik, qė u dha mundėsinė qė nga jeta si kafshė qė bėnin tė kalonin nė jetėn e njeriut tė mirėqėnė, por ja qė kafsha kafshė mbetet.
Elegance is an attitude.
je fashist grek !!!
e ku ka me bukur qe shume kultura te ndryshme te respektojne njeri tjetrin e te jetojne sebashku,
njerzit flasin gjuhe te ndryshme , por perceptojne ne te njejten menyre,
te jesh i sigurte se ate urrejtje qe jep , do t'a marresh perseri mbrapa, me nje forme , apo nje tjeter, eshte matematike e thjeshte , po urreve nje njeri , do ndjesh edhe ti urrejtjen e atij , qofte edhe sikur me anen e nje nenkuptimi, mimike , apo shprehie.
Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT
Krijoni Kontakt