Close
Faqja 0 prej 17 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 167
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534

A është muzika "ezani i shejtanit" sikurse thonë disa dijetarë muslimanë?

PO hapi këtë temë me qellim qe të debatohet në frymen e tolerances dhe të mirkuptimit, si njerez, si vëllezer, pa fyrje, pa ofendime dhe qe të japim mundesinë qe secili të jam menimet dhe opinionet e veta.

Unë duke degjuar muzikë nga një këngëtar, Sami Yusuf, i cili shumë më pelqen, pra ne komunitetin musliman, verejta këtë thirrje qe u bënë muslimanëve ky anëtar!

Kam deshirë te degjoj nga besimtarët Islam se; a është e ndaluar muzika a jo?

Nëse po, ku është e shkruar kjo?

Nëse jo, pse atëher dijtarët islam bëjnë këtë thirrje duke nxitur njeriun qe mos të degjoj muzikë pasi qe muzika nuk është e ndaluar me Kuran dhe ajo është argëtim, pse ndalohet dhe vlersohet se "ajo është ezani i SHEJTANIT" ndersa shkrimet kuranore nuk e ndalojnë dhe nuk e vlersojnë mëkat (haram)!

Citim Postuar më parë nga ramazan_it Lexo Postimin
    Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu!

O vëllezër dhe motra muslimane, largojuni muzikës, se është e ndaluar prej Dijetarëve Islam.

Mos u bëni pre e të devijuarve, por merni dhe studioni fenë e All-llahut s.v.t., dhe mos shkoni qorazi.

Merni lexoni Kur'an dhe mos rini duke ndigjuar muzikë, sepse ajo është ezani i SHEJTANIT dhe ju largon nga leximi i Kur'anit.

Edhe në rastëse ju djeg kjo këshillë, mos mendoni se ju këshilloj për ndonji interes timin, por e kam për ju që të mos i përgjigjeni ftesës së shejtanit. Një ditë do ta kuptoni realitetin, se ne nuk jemi më të mençur se sa Dijetarët.

Besoj që këshilla do t'ju bëjë dobi, në mos menjëherë, ndoshta ma vonë.

Selam alejkum.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 22-09-2010 më 05:20
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Vallahi edhe hoxha e degjon muziken,po kur kendohen Ilahit e Ferki Shales e i degjoj une gjithmone e paraftyroj at kur kendonte kengen,,Gjuha Jone"!Sipas kesaj qe lexova te gjithe po degjojm Shejtanin-larg qoft,se nuk ka kush qe nuk degjon muzik perveq te shurdherve!
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anëtarësuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Nuk eshte e mundur te mos degjoj njeri muzike,vetem vertet nese eshte i shurdhur,ateher mos ta degjojne edhe hoxha kur kendon!!

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Shum mire e ka shkruar,bravo i qofte,shqiptar i vertete.
    Kush eshte Selam Aljekumi?

Ndryshuar për herë të fundit nga Explorer : 22-09-2010 më 07:36

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Paj tash ka lloj lloj dijetari budall, ala nuk dihet a eshte apo seshte qe 1000 e me shum vjet ala nuk e kan gjetur kete n'varet qysh ti konvenon per kohen e ardhshme dhe do del nje dieatar islamik dhe do thot ESHTEE SEPSE ashtut aj e di me se miri lol

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Muzika e tepert esht e demshme edhe per shendet edhe per shpiert .Gjdo gje duhet te ket nji kufi e te mose kalohet per tej kufijve.Llogarisni nese te gjith do degjonim vetem muzik ,kishte me ra nafta ne 10 cent... po edhe ateher do ishte pik pytje se skishte me pas lek shitsi.Komentuesit e synetit te pejgamerit shpesh sja qellojn ..qa me ber.

Ne nji rast sipas transmetimit te nji sehabi kur E. Bekri r.a shkon ne gjami dhe gjen Profetin a.s duke degju keng me defa.Ebu bekri r.a e qorton te Derguarin ...a nuk na ke then se muzika esht haram Ai i pergjigjet... pak ,pak po degjoi keng kreshnike.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    217
    Po qka ka dit Muhameti para 1400 viteve qka asht Muzika. Me siguri se me i pas ndegjue ai komponimet e Shopenit, e te Mozartit te madh, kishte me than " O musliman ndegjoni muzik se edhe zoti i madh e lejon". Pa muzik nuk jetohet. Qdo muzik eshte e mir edhe muzika arabe eshte e mir. Nese dijetare Musliman jan kunder Muzikes , ateher ata me siguri jan Budallenj.

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657

po kushe tha se eshte e ndaluar hahaah shikim te kendeshem
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657

Po q'far gjynahi more po shiqoje
    Ndryshuar për herë të fundit nga Pa_doreza2 : 22-09-2010 më 13:21
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

Faqja 0 prej 17 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •