Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 49
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    [B]
    [/B
    Epo... veset e këqija nuk harrohen aq lehtë, po të shpresoj me gjet ndonjë nuse të fortë e të ma mbledhë.
    .

Nena vetem e perkedhel djalin dhe i vjen pas avazit keshtu?! Eshte detyre e nuses te luaj rolin e''xhandarit'' e ta sjelle ne rruge te mbare?!

Sa per kete djalin, no comment. Ate qe kerkoi, gjeti.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e gjirfabe
    Anëtarësuar
    23-06-2004
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    576
    Jam kurioz të dijë cfarë mendojnë emigrantë nëpër botë dhe sidomos ata në Amerikë për reklamën dhe denigrimin që u bën Gazeta Shekulli në seksionin "Arti i të Jetuarit" në numrin e sotshëm duke intervistuar këtë "mafiozin" sipër, i cili për bukën e gojës u detyrua ti futej rrugëve të këqia dhe sigurisht të kishte BMW-në dhe dashnoret e rreshtuara, patjetër synimi i tij kryesor ishte buka e gojës të kuptohemi.
    Se pari, te gjithe duhet te kene parasysh se rruga kryesore e ardhjes se shqiptareve ne Amerike eshte Llotarija Amerikane çka nenkupton qe nuk jane te "zgjedhurit me te mire " te Shqiperise qe vine ketu.

Ata qe vine pa dokumenta, ndofta perbejne shumicen e miqve te "personit te intervistuar" qe bejne dhe punet qe pershkuan ai. Fakti qe egzistojne, nuk do te thote qe jane tipike ne Amerike.

Amerika do pune dhe po je ne rregull me ligjin, s'te bije njeri ne qafe. Kjo del dhe nga intervista e bere, pamvaresisht negativitetit qe mundohet te mbjelli gazetari shekullor per emigrantet ne Amerike ne rastin konkret.

Po pergjithesisht "Shekulli" eshte nje gazet per te kaluar kohen, qe nuk shquhet per serjozitet dhe informacjone te pamvarura. E kunderta eshte e vertete te kjo gazete.

i/e regjistruar Maska e Besoja
    Anëtarësuar
    24-07-2008
    Vendndodhja
    Prrenjas, Shqiperi
    Postime
    3,260
    Po tani edhe juve...mos u merrni me gazetën shekulli se nuk ja vlen...mos harxhoni kohën kot me të!
    Hajde gazetë hajde!!!

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623

Po kush është në të mirë nuk e mendon të keqen, jo. Më shkonte në mend, por puna është kur ke familje për të mbajtur e kur ke njerëz që varen nga ty ose përndryshe do vdesin urie çfarë do bësh? Unë e di kush jam po njerëzit të mos më gjykojnë kaq kollaj, sepse dua ta dinë të gjithë, nuk ka shqiptar e emigrant në Amerikë që nuk e bën nga një pisllëk.

Kam gjetur një punë si shofer. Paguhet mirë. Nuk bëj aq sa më parë, por dhe nuk dalë e shpenzoj më si më parë. Në dy vjetët e ardhshme duhet të takohem çdo muaj me një oficer për t'i raportuar mbi jetën që bëj, e nuk duhet të përzihem me ndonjë gjë të keqe se përndryshe më çojnë prapë në burg, automatikisht dhe gjashtë muaj të tjerë.
    Ky bie ne grope me kembet e veta.
    Sa qesharak!!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-11-2009
    Postime
    160
    Citim Postuar më parë nga SKRAPARI Lexo Postimin
    ky prape ne burg do perfundoje me keto mendime qe paska
    na beri te gjithe ne shqiptareve te amerikes shkelsa ligjesh.
    ne amerike nuk eshte e nevojshme te meresh me pislliqe, mjafton te punosh kamarier dhe i merr 300 dollar dita.
    Uuuu sa mireee, qenkan mbledhur gjithe Shenjtoret e Kombit ketuja :-)

Po shyqyr o njerez se te behet zemra mal keshtu dhe per nje moment harron se Xhaxhi Salibeu dhe Skraparlliu (me koken e madhe si qen stani) dhe TosiBosi dhe gjithe ata qe mbushin parlamentin, me qeverisjen e paster vecse kriminele prodhojne.
    Jo jo, keshtu sic thoni Ju eshte, ne Shqiperi te gjithe te paster si Bora e Tropojes, askush nuk vjedh (se te vjedhesh shtetin hajdut dhe pasurite e kombit qe "ruhen" ne xhepat e parlamentarve te kombit nuk te ben hajdut) askush nuk kompromenton per qejf ose per ca kacidhe (por per Fuoristrada qe harxhojne 15liter per 100km, per te mbajtur Gruan, Dashnoren dhe cilimijte, per pushime ne Kroaci, Egjipt ... koto vendet e vorfna moo) ...
    Pra per ta mbyllur, bora e paster e Tropojes, del nga vendi dhe ne pergjithesi, 99,9% punon kamarier dhe fiton 300,00 Dollare ne dite .... kurse disa te paket merren me "pislliqe" (e kam vene ne thonjeza sepse ne Tirpojan keto sjane pislliqe por perpjekje e paster per ... te siguruar buken e gojes).

Nje pyetje kam une :
    Po te vinte F.B.I ne Albanez, ku ne vrime te halese do futeshin ata te pasterit e parlamentit qe kane rroga 1000,00Euro ne muaj por pasuri me jahoo zero ne Banke (ne BANKE - se per te fshehurat as qe behet fjale ...) ???

Ah, dhe me falni qe Ju a prisha rimen romantike nga postimi ne postim ...
    Po sikur ta kishit bere me fjale more qerratej ...

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Traktoristi Lexo Postimin

Po shyqyr o njerez se te behet zemra mal keshtu dhe per nje moment harron se Xhaxhi Salibeu dhe Skraparlliu (me koken e madhe si qen stani) dhe TosiBosi dhe gjithe ata qe mbushin parlamentin, me qeverisjen e paster vecse kriminele prodhojne.
    Jo jo, keshtu sic thoni Ju eshte, ne Shqiperi te gjithe te paster si Bora e Tropojes, askush nuk vjedh (se te vjedhesh shtetin hajdut dhe pasurite e kombit qe "ruhen" ne xhepat e parlamentarve te kombit nuk te ben hajdut) askush nuk kompromenton per qejf ose per ca kacidhe (por per Fuoristrada qe harxhojne 15liter per 100km, per te mbajtur Gruan, Dashnoren dhe cilimijte, per pushime ne Kroaci, Egjipt ... koto vendet e vorfna moo) ...
    Pra per ta mbyllur, bora e paster e Tropojes, del nga vendi dhe ne pergjithesi, 99,9% punon kamarier dhe fiton 300,00 Dollare ne dite .... kurse disa te paket merren me "pislliqe" (e kam vene ne thonjeza sepse ne Tirpojan keto sjane pislliqe por perpjekje e paster per ... te siguruar buken e gojes).

Nje pyetje kam une :
    Po te vinte F.B.I ne Albanez, ku ne vrime te halese do futeshin ata te pasterit e parlamentit qe kane rroga 1000,00Euro ne muaj por pasuri me jahoo zero ne Banke (ne BANKE - se per te fshehurat as qe behet fjale ...) ???

E kam shumë të vështirë të deshifroj replikën. Askush nuk po thotë për ata në Shqipëri, që para disa vitesh arritën të fallsifikonin pashaporta dhe me emrin e Toni Blairit, shpëtimtarit të Kosovës. Këtu eskluzivisht po flitet për "emigrantët" jashtë atdheut dhe reklamën që i bën Gazeta Shekulli këtyre njerëzve. Mbase ata duan të justifikojnë krimin në Shqipëri, por është e pajustifikueshme që tani që sikur kanë pushuar kryesisht në Europë të na quajnë mace të zezë, ja kur fillon mëmëdheu të përgjithësoj ata që ikin në kërkim të një jete më të mirë jashtë Shqipërise e cila është e mbërthyer nga bota e krimit dhe një shthurrje e pazakontë. Ka plot shembuj të mirë kudo në Amerikë e në botë të Shqiptarëve të suksesshëm, por cuditërisht na reklamohet vec krimi. Dhe mos harrojmë që nëse nuk do ishte kjo krizë ekonomike, shqiptarët do ishim disafish më mirë e prap po ja dalin.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-11-2009
    Postime
    160
    E kam shumë të vështirë të deshifroj replikën. Askush nuk po thotë për ata në Shqipëri, që para disa vitesh arritën të fallsifikonin pashaporta dhe me emrin e Toni Blairit, shpëtimtarit të Kosovës. Këtu eskluzivisht po flitet për "emigrantët" jashtë atdheut dhe reklamën që i bën Gazeta Shekulli këtyre njerëzve. Mbase ata duan të justifikojnë krimin në Shqipëri, por është e pajustifikueshme që tani që sikur kanë pushuar kryesisht në Europë të na quajnë mace të zezë, ja kur fillon mëmëdheu të përgjithësoj ata që ikin në kërkim të një jete më të mirë jashtë Shqipërise e cila është e mbërthyer nga bota e krimit dhe një shthurrje e pazakontë. Ka plot shembuj të mirë kudo në Amerikë e në botë të Shqiptarëve të suksesshëm, por cuditërisht na reklamohet vec krimi. Dhe mos harrojmë që nëse nuk do ishte kjo krizë ekonomike, shqiptarët do ishim disafish më mirë e prap po ja dalin.
    Pershendetje Hyllien,

o.k te drejte ke. Une doja deri diku ta marr "ne mbrojtje" kete kriminelin e vogel (jo sepse e quaj te drejte cka bere ai, por sepse me duket sikur lexoj pakez "pendim" ne intervisten e tij) dhe u perpoqa me menyren time te tregoj se krimet e parlamentareve tane jane qindra here me te renda ..., por cuditerisht kur flasim per ta vecse grindemi sepse gjysma mbron pjesen e majte te bajg.es dhe gjysma tjeter pjesen e djathte.
    Pra, keta parashkruesit qe aq qarte denojne me force kete hajdut makinash, ne asnje menyre nuk arrijne te denojne ate ministrin Prifti qe me nje vit parlamentar deklaroi nje fitim pre 1,8Milion Euro ..
    Dhe me vjen shume keq por kjo eshte hipokrizi dhe antiatdhetarizem. Apo gabohem ??

p.s kurse per ata kamarieret e Skraparlliut qe fitojne 300,00Dollare ne dite doja me shume te sigurohesha se mu duk sikur ishte gojdhene ...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Traktoristi : 29-08-2010 më 17:08

i/e larguar Maska e SKRAPARI
    Anëtarësuar
    13-01-2005
    Postime
    867
    Pershendetje Hyllien,

o.k te drejte ke. Une doja deri diku ta marr "ne mbrojtje" kete kriminelin e vogel (jo sepse e quaj te drejte cka bere ai, por sepse me duket sikur lexoj pakez "pendim" ne intervisten e tij) dhe u perpoqa me menyren time te tregoj se krimet e parlamentareve tane jane qindra here me te renda ..., por cuditerisht kur flasim per ta vecse grindemi sepse gjysma mbron pjesen e majte te bajg.es dhe gjysma tjeter pjesen e djathte.
    Pra, keta parashkruesit qe aq qarte denojne me force kete hajdut makinash, ne asnje menyre nuk arrijne te denojne ate ministrin Prifti qe me nje vit parlamentar deklaroi nje fitim pre 1,8Milion Euro ..
    Dhe me vjen shume keq por kjo eshte hipokrizi dhe antiatdhetarizem. Apo gabohem ??

p.s kurse per ata kamarieret e Skraparlliut qe fitojne 300,00Dollare ne dite doja me shume te sigurohesha se mu duk sikur ishte gojdhene ...
    mos u mer me vasilin, berishen apo ramen; ata do pasururohen se asaj rruge ia jane futur. ata nuk shesin droge, nuk vjedhin makina, nuk vrasin njerez. ata mundohen te cojne shqiperine ne evrope me aq mend dhe mundesi sa kane.
    pyetja eshte pse gazeta shekulli e prezanton kete te burgosurin si nje djal te mire te pafat.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657

Nje pyetje kam une :

Po ty kjo pacavurja nuk te duket rumantike apo patetike ?

i/e larguar Maska e SKRAPARI
    Anëtarësuar
    13-01-2005
    Postime
    867
    Pershendetje Hyllien,

nuk thashe 300,000 dollare por thashe 300 dollare ok?
    se ketu i thone amerike; ketu njerzit vijne me xhepin plot dhe shpenzojne; ketu nuk te vret njeri per 100 euro, si ne shkoder, kukes apo tropoje.

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •