Se pari, te gjithe duhet te kene parasysh se rruga kryesore e ardhjes se shqiptareve ne Amerike eshte Llotarija Amerikane çka nenkupton qe nuk jane te "zgjedhurit me te mire " te Shqiperise qe vine ketu.
Ata qe vine pa dokumenta, ndofta perbejne shumicen e miqve te "personit te intervistuar" qe bejne dhe punet qe pershkuan ai. Fakti qe egzistojne, nuk do te thote qe jane tipike ne Amerike.
Amerika do pune dhe po je ne rregull me ligjin, s'te bije njeri ne qafe. Kjo del dhe nga intervista e bere, pamvaresisht negativitetit qe mundohet te mbjelli gazetari shekullor per emigrantet ne Amerike ne rastin konkret.
Po pergjithesisht "Shekulli" eshte nje gazet per te kaluar kohen, qe nuk shquhet per serjozitet dhe informacjone te pamvarura. E kunderta eshte e vertete te kjo gazete.
Po tani edhe juve...mos u merrni me gazetën shekulli se nuk ja vlen...mos harxhoni kohën kot me të!
Hajde gazetë hajde!!!
Uuuu sa mireee, qenkan mbledhur gjithe Shenjtoret e Kombit ketuja :-)
Po shyqyr o njerez se te behet zemra mal keshtu dhe per nje moment harron se Xhaxhi Salibeu dhe Skraparlliu (me koken e madhe si qen stani) dhe TosiBosi dhe gjithe ata qe mbushin parlamentin, me qeverisjen e paster vecse kriminele prodhojne.
Jo jo, keshtu sic thoni Ju eshte, ne Shqiperi te gjithe te paster si Bora e Tropojes, askush nuk vjedh (se te vjedhesh shtetin hajdut dhe pasurite e kombit qe "ruhen" ne xhepat e parlamentarve te kombit nuk te ben hajdut) askush nuk kompromenton per qejf ose per ca kacidhe (por per Fuoristrada qe harxhojne 15liter per 100km, per te mbajtur Gruan, Dashnoren dhe cilimijte, per pushime ne Kroaci, Egjipt ... koto vendet e vorfna moo) ...
Pra per ta mbyllur, bora e paster e Tropojes, del nga vendi dhe ne pergjithesi, 99,9% punon kamarier dhe fiton 300,00 Dollare ne dite .... kurse disa te paket merren me "pislliqe" (e kam vene ne thonjeza sepse ne Tirpojan keto sjane pislliqe por perpjekje e paster per ... te siguruar buken e gojes).
Nje pyetje kam une : Po te vinte F.B.I ne Albanez, ku ne vrime te halese do futeshin ata te pasterit e parlamentit qe kane rroga 1000,00Euro ne muaj por pasuri me jahoo zero ne Banke (ne BANKE - se per te fshehurat as qe behet fjale ...) ???
Ah, dhe me falni qe Ju a prisha rimen romantike nga postimi ne postim ...
Po sikur ta kishit bere me fjale more qerratej ...![]()
E kam shumë të vështirë të deshifroj replikën. Askush nuk po thotë për ata në Shqipëri, që para disa vitesh arritën të fallsifikonin pashaporta dhe me emrin e Toni Blairit, shpëtimtarit të Kosovës. Këtu eskluzivisht po flitet për "emigrantët" jashtë atdheut dhe reklamën që i bën Gazeta Shekulli këtyre njerëzve. Mbase ata duan të justifikojnë krimin në Shqipëri, por është e pajustifikueshme që tani që sikur kanë pushuar kryesisht në Europë të na quajnë mace të zezë, ja kur fillon mëmëdheu të përgjithësoj ata që ikin në kërkim të një jete më të mirë jashtë Shqipërise e cila është e mbërthyer nga bota e krimit dhe një shthurrje e pazakontë. Ka plot shembuj të mirë kudo në Amerikë e në botë të Shqiptarëve të suksesshëm, por cuditërisht na reklamohet vec krimi. Dhe mos harrojmë që nëse nuk do ishte kjo krizë ekonomike, shqiptarët do ishim disafish më mirë e prap po ja dalin.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Pershendetje Hyllien,
o.k te drejte ke. Une doja deri diku ta marr "ne mbrojtje" kete kriminelin e vogel (jo sepse e quaj te drejte cka bere ai, por sepse me duket sikur lexoj pakez "pendim" ne intervisten e tij) dhe u perpoqa me menyren time te tregoj se krimet e parlamentareve tane jane qindra here me te renda ..., por cuditerisht kur flasim per ta vecse grindemi sepse gjysma mbron pjesen e majte te bajg.es dhe gjysma tjeter pjesen e djathte.
Pra, keta parashkruesit qe aq qarte denojne me force kete hajdut makinash, ne asnje menyre nuk arrijne te denojne ate ministrin Prifti qe me nje vit parlamentar deklaroi nje fitim pre 1,8Milion Euro ..
Dhe me vjen shume keq por kjo eshte hipokrizi dhe antiatdhetarizem. Apo gabohem ??
p.s kurse per ata kamarieret e Skraparlliut qe fitojne 300,00Dollare ne dite doja me shume te sigurohesha se mu duk sikur ishte gojdhene ...
Ndryshuar për herë të fundit nga Traktoristi : 29-08-2010 më 17:08
mos u mer me vasilin, berishen apo ramen; ata do pasururohen se asaj rruge ia jane futur. ata nuk shesin droge, nuk vjedhin makina, nuk vrasin njerez. ata mundohen te cojne shqiperine ne evrope me aq mend dhe mundesi sa kane.
pyetja eshte pse gazeta shekulli e prezanton kete te burgosurin si nje djal te mire te pafat.
Krijoni Kontakt