Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    Musliman-Shqiptarė-krenar Maska e gimche
    Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642

Lutfi Haziri deklarohet mysliman i pėrkushtuar

Lutfi Haziri deklarohet mysliman i pėrkushtuar

Prizren, 24 gusht – Ministri i Kulturės, Rinisė dhe Sportit ėshtė mysliman i pėrkushtuar e i edukuar nė kėtė frymė.

Kėtė e ka bėrė tė ditur i pari i kulturės sė vendit, pas interesimit tė gazetarėve gjatė vizitės qė i ka bėrė tė martėn teqesė “Helvetija” nė Prizren,.

“Jam i besimit islam. Jam mysliman i cili u pėrmbahet kushteve dhe i cili ėshtė i edukuar nė kėtė kulturė. Jam shqiptar me etni, por me besim jam i tillė. I kam krye shumė obligime fetare qė i pėrkasin kėtij besimi. Unė jam hanefi me angazhim”, ka bėrė tė ditur ministri Haziri.

Por Haziri ka kritikuar gazetarin qė ia ka bėrė kėtė pyetje, duke thėnė se “nė shtetet laike nuk vetet se ēka je me besim”.

“Obligimet fetare nuk deklarohen, por kryhen... Mos i shkelni parimet fetare se bėni gjynah nė Ramazan. Mėkatoni ju qė nuk i dini rregullat islame”, ėshtė shprehur ministri i Kulturės.

Ndėrkaq rreth vizitės sė kėsaj teqeje, Haziri ka thėnė se ėshtė pjesė e vizitave tė tij qė i bėhen kulturės islame.

Ai ka premtuar mbėshtetje nga ekzekutivi i vendit pėr rregullimin e shtėpive tė Zotit.

“Natyrisht teqetė, objektet fetare, xhamitė, dhe tė gjitha objektet qė janė faltore tė Zotit, janė objekte tė Zotit ku ne i falemi besimit tonė dhe pėrkushtimin ndaj Zotit. Kėto objekte kulti do tė jenė nėn kujdesin e Qeverisė. Nėn kujdesin tonė si pjesė e angazhimeve pėr ruajtjen e trashėgimisė kulturore”, ėshtė zotuar ministri Haziri.

Ai ka bėrė tė ditur se teqeja nė Topanicė tė Kamenicės do tė rinovohet se e ka gjendjen shumė tė rėndė, dhe se janė duke investuar nė rregullimin e teqesė nė Lugishtė tė Hasit tė Prizrenit.

“Nė Topanicė ėshtė teqeja e shekullit 18 sipas dokumenteve, ėshtė pjesė e trashėgimisė. Faza e parė do tė jetė 30 mijė euro pėr konservimin dhe restaurimin, por do tė vazhdojmė me investime nė bazė tė nevojės. Ndėrsa nė Lubizhdė ėshtė investim i madh, atje po bėhet teqeja mė e madhe nė Ballkan me hapėsirė, dhe unė jam i lumtur se pjesėrisht kemi ndikuar”, ka bėrė tė ditur ai.

“Dashtė Zoti qė t’i kryejmė punėt mė shpejt, qė besimtarėt t’i kenė hapėsirat e veta dhe ta kryejnė pjesėn e lutjes sė vet. Unė u siguroj se do tė vazhdojmė me ruajt trashėgiminė tonė dhe me ju krijuar hapėsira qė ka nevojė pėr ta”.

Nga ana tjetėr nikoqiri i kėtij takimi nga teqeja “Helvetija” nė Prizren shkurt ka falėnderuar ministrin e Kulturės pėr kėtė vizitė dhe pėr investimet qė po bėn nė rinovimin e teqeve. /koha/
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i tė madhit Hamzes
    Ti je kullė fuqi baroti...

i/e regjistruar Maska e LOGIC
    Anėtarėsuar
    22-01-2006
    Postime
    730
    Musliman se jo mahi! Te rinovohet nje qerdhe shirku pse jo...

Kush ndėrton njė xhami, duke e kėrkuar kėnaqėsinė e Allahut, Allahu ia ndėrton atij njė te ngjashme ne Xhennet". (Buhariu dhe Muslimi)

Po mendoja, nese behesh ndihmetar ne ndertimin e nje xhamije, ku permendet Allahu eshte ky shperblime... a thua valle cfare mund te themi per ndertimin e nje vendi ku do te behet shirk...

3:8. “Zoti ynė, mos na i lako zemrat tona pasi na drejtove, na dhuro mėshirėn Tėnde, pse vetėm Ti je dhuruesi i madh”.
    3:9. “Zoti ynė Ti je ai qė nė njė ditė do t'i tubosh njerėzit, ditė qė pėr tė cilėn nuk ka dyshim. All-llahu nuk e shkelė premtimin e vet”. [Ali Imran - Kur'an]
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga LOGIC : 27-08-2010 mė 04:49
    A known mistake is better than an unknown truth.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-08-2005
    Postime
    10
    Nuk e ka me te vertet kur te del prej aty i bjen pishman sepse eshte i till ai nuk e mban fjalen qe thot

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-04-2010
    Postime
    50
    Jam i besimit islam. Jam mysliman i cili u pėrmbahet kushteve
    Secili mushrik i pershkruhet ndonje feje apo dini, dhe shumica ne trojet tona pretedonojnė se janė pjestaret e dinit Islam! Ky minister eshtė i paster nga Islami dhe Islami eshtė i paster nga aj! Por, ky veten e ka vendos si zot te rrejshem, duke i pershkruar vetes drejten e cila i takon vetem Allahu te Madhėruar! Ky taghut beson se ka drejt te bejė ligje sipas deshires se tij dhe ti implementojė sipas nefsit!

“nė shtetet laike nuk vetet se ēka je me besim”
    Ky Faraoni shqipatre dhe koleget e tij, deshirojnė ta mashtrojnė masen e gjerė e cila i pershkruhet Islamit per interesat e tyre!
    "...Thuaj: “A janė ata qė dijnė, njėsoj me ata qė nuk dijnė?”..." (Ez Zumer:9)

Ai ka deklaruar se eshte i fese islame, por e paska gabuar vendin ku qenka ulur.

Si perfundim ky eshte nje intelektual i kulturuar qe s'ka lidhje prej fese te cilen ai po e pretendon.

Cfare gallate...

hahahahahaah

Pasioni pėr shkencėn Maska e KILI MERTURI
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838
    Natyrisht se duhet tė mbėshtjellet me dicka qė i shkon.

Ky i korruptuar po!
    Antishqiptarė , po!
    Grun kėngėtare kafesh, po!

Tash vetėm edhe nė xhami , edhe kret tė "mirat" bash!

Sa tė jet populli ynė naiv , kėta njerėz tė tipit tė lutes kan me pas knaqėsi!
    Shpresoj qė kjo kėhė e pekohė tė pėrfundoi sa mė shpejt.

Kili
    SHQIPĖRIA ETNIKE ĖSHTĖ GJAKU IM QĖ NUK FALET!
    BAC , U KRYMB!
    PO E MASHTROJN POPULLIN HAJNAT ME KISHA E XHAMIA , BAC!
    Nė dreq tė mallkuar tė gjithė antishqiptarėt dhe tradhtarėt e kombit!

Citim Postuar mė parė nga Explorer Lexo Postimin
    Ai ka deklaruar se eshte i fese islame, por e paska gabuar vendin ku qenka ulur.

Si perfundim ky eshte nje intelektual i kulturuar qe s'ka lidhje prej fese te cilen ai po e pretendon.

Cfare gallate...

hahahahahaah
    Per mendimin tim nuk ka bere mire qe ka deklaruar se eshte nje besimtar pratikant. Se dyti, duhet shume guxim te quash minister Hazirin nje intelektual, kete e them pamvarsisht nga besimi i tije, kete e them duke ju referuar intervistave qe ben. Intelektual eshte nje fjale e madhe. Minister Haziri duhet te jete nje nga ata qe ndoshta luftoi dhe automatikisht hypi ne qeveri, si shume te tjere, pamvarsisht nga kapaciteti qe kishte. Dhe ky eshte nje gabim i rende per Kosoven, qe perveē kryeministrit dhe ministrit te jashtem, te tjeret jane te nje niveli te ulet intelektual.

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anėtarėsuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Ik mor po ky eshte pjell komuniste,nuk i besoje keti,ky eshte hipokrite,ky sqenka musliman ,por dervishe.phu.........
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anėtarėsuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    PO qfar *** intelektuali bre,pse bre po ja ngjitni njerit qka se ka,mosni se jemi ne muajn ramazan

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2009
    Postime
    217
    Edhe Minister edhe ahmak. Kjo ban vaki vetem te ne. Ai duhet te kfjellet dhe te punoj turbo, ne ministrine qe punon e ejo te merret me keto pallavra te Muslimanve. Marre.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •