Enderra tipike e muslimaneve me sa duket eshte qe t'i shnderrojne qytetet e tyre ne geto arabie, te sunduara me menyra talebane, por keto ngelen vetem endrra ne Diell.Postuar mė parė nga Nordic
Shqiperia i perket Krishterimit dhe ata 1% muslimane praktikante nuk mund ta ndryshojne dot kete!
Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!
Se cfare bene francezet dhe anglezet ne ameriken e veriut kete e dime te gjithe, por nuk ndryshon te verteten se kete bote vazhdojne ta sundojne gjithmone te njejtit qe 2 mije vjet. Se dyti Spanja nuk qe pushtuar nga turqit por nga arabet dhe arriti ta shporre islamin nga territori i saje. Shembullin e Spanjes duhet ta ndjeke edhe Shqiperia, bile do te vije dita qe do te jete e detyruar ta beje, duke larguar nga vendi pakicat turko-arabe dhe prapavijen e ushterise otomane. Ju vazhdoni ta trajtoni historine sipas deshirave, por gjerat nuk mund te ndryshojne sepse e thoni ju islamiket.
E vereteta eshte se islami nuk eshte ne gjndje te sundoje as ne vendet imuslimane, ku ne shumicen e tyre sundon Amerika, si psh ne Arabine Saudite ku ka nje baze ushtarake, ashtu edhe ne Kuvait, ashtu si aroplanmbajteset qe lundrojne ne Gjirin Persik. I ngjan me te vertete Romes qe ishte prezente ne te gjithe boten e kohes. Pastaj forcimi ekonomik dhe ushtarak i Kines do ta gjeje islamin te shtypur nga superfuqi te medha ekonomike dhe ushtarakke. Nderkohe qe islami vazhdon te jete ne vendnumero bota zhvillohet dhe hyn ne nje epoke te re. Superfuqite e medha jane bashkepuntore dhe jo anatagoniste, kush do te jete pjese e ketyre superfuqive, do te kete nje te ardhme, kush eshte jashte eshte i destinuar te falimentoje. Nuk dominohet bota duke paguar nje nje doktor apo avokat per te deklaruar se eshte konvertuar ne musliamn, dhe te pretendosh se se bota eshte duke u bere muslimane. Amerika, Europa, Japonia, Australia, Kanadaja, Brazili, Rusia dhe Kina, jane te vetmet vende qe kane nje te ardhme, dhe asnje nuk eshte vend islamik. Dhe pse e kane nje te ardhme? Sepse punojne! Arabet dhe vendet islamike nuk duan te punojne, gjysmen e kohes e kalojne duke lexuar Kuranin, dhe gjysmen tjeter duke tentuar te vene ne jete mesimet e Kuranit, qe do te thote duke luftuar kunder atyre qe nuk jane musliman. Natyrisht qe rezultatet jane para syve te gjithe botes, varferi, injorance, analfabetizem, prapambetje, dhune, shtypje ndaj grave.
Per muslimanet shqiptar do te ishte me e ndershme dhe patriotike, te braktisin islamin dhe ti bashkohen Amerikes dhe perendimit te cilivizuar qe, me nje altruizem te pa shoq erdhen dhe shporren nga Kosova pushtimin 100 vjeēar te Serbise. Dhe jo te vazhdojne te shkruajne kunder Amerikes, ashtu siē ndodhe ne te githa forumet islamike. Ata qe e bejne kete gje nuk mund te jene shqiptar, shqiptari nuk e ka pasur zakon qe te jete mosmirenjohes ndaj miqeve te tije. Shqiptari nuk te ha buken dhe te permbyse kupen, arabet dhe turqit e bejne nje gje te tille.
Pėrderisa ėshtė dikush nė Qiell qė mė mbron...
Nuk ka askush nė Tokė qė mė mposhtė...
Une jam Shqiptar, e kam cek edhe me heret, fshati im para ardhjes se babarve Turq kan qen Katolik, tani jemi Musliman. Une besoj ne zot, por jo ne ate zotin qe fol dhe mendon Arabisht si ti. Zoti im esht Shqiptar flet dhe mendon shqip. Emrin e kam tipik Shqiptar, ndersa mbiemrin e kam te te parve te mi katolik, nuk e kemi nderrue qe 400 vjet e ma teper. Ndersa ti je Musliman Arap edhe perderisa thua se Muslimanet do e dominojn boten, ti nuk mundesh me qen Shqiptar. Babai im ka punuar 10 vite ne kuvajt dhe Irak, pershtypjet e tij kan qen se me ata Barbar absolut neve shqiptarve nuk na lidh asgje. Ata jan Hajna, trdhtar, dilingji, te shemtuar, te papastert, pa puntor, qikat e agjes i blejn me para per grua, dhe shkerdhehen nder vete si me qen lepuj. Dmth keto jan tipare te tyre.
ste pyta per irakianin e as per arabin
irakiani eshte popull komb siq eshte edhe amerikani ndersa islami eshte fe dhe pasusit e saj jan musliman mirpo prej tyre ka qe jan vetem me emer dhe ka qe jan me zemer
ti fen islame e gjykon sipas kuranit dhe sunetit apo sipas muslimaneve arabve e irakianeve ?
nese une i besoj fes islame dmth qe qenkam arab jo shqiptar a ?
Pėrderisa ėshtė dikush nė Qiell qė mė mbron...
Nuk ka askush nė Tokė qė mė mposhtė...
Sipas Kuranit dhe Sunetit, nje musliman mund te martohet me kusherirat e para, ndersa ne si shqiptare nuk martohemi kurrsesi me kusherira.Postuar mė parė nga ximi abedini
Kjo eshte dhe nje prove tjeter se Islami dhe kultura shqiptare jane shume larg njeri-tjetrit
Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!
Askush nuk ka drejt tė thotė se Allahu e ka braktisė komunitetin muslimanė,krishterė apo me njė fjalė njerėzimin pa marr parasysh pėrkatėsin e tyre fetare apo ideologjike.
Allahu gjithnjė bėn thirrje nė besimin e pastėrt Islam dhe gjithmonė premton shperblime tė panumėrta pėr ata qė pasojnė rrugėn e Fesė Islame...Allahu gjithnjė nga mesi ynė njerėzorė ka zgjedhur tė dėrguar tė cilėt na kanė treguar shpėtimin tonė pėrmes fjalėve tė Zotit tonė. Prandaj vetėm njė i ēmendur mund tė thotė se Zoti ka braktisur filan njeriun apo grupin e njerėze pa marr parasysh madje edhe besimin e tyre..kjo sepse Zoti nė shumė vende nė Kur'an ua kujton njerėzve tė mirat dhe me kėtė sikur bėn thirrje qė ata tė kthehen nė rrugėn e drejt pėr tė mirėn e tyre.
Fatkeqėsi ka ēdo kund si p.sh. cunami nė Indonezi,pastaj termeti nė Haiti,poashtu Tornado nė Amerikė qė veēse ėshtė bėrė njė rrezik permanent i rėndomtė,ndonėse rrezikohet jeta e njeriut etj etj..vetėm mund tė numėrojm.
Mos tė harrojm edhe ne termetin me qendėr nė Gjilan..etj etj. Pra, askush nuk ka drejt tė thotė se Zoti na ka braktisur shkaku qė aty kėtu po ndodhin fatkeqėsi natyrore sepse ato janė shkak i padrejtėsive tona e kėtė po e dėshmon edhe ngrohja globale.
Me nderime!
Krijoni Kontakt