Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 31
    Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga bindi Lexo Postimin
    Hm deri para disa vitesh kisha nje perceptim fare tjeter per islamin! Si psh. fjala "islame" do te thote paqe,dhe rjedhimishte "islami fe paqes".Ne kete kontekst nje besimtare i sinqert ne emer paqes nuk guxon te vrase dikend tjeter ,pa mare parasysh fajin qe do kish bere ky njeriu ,ndersa besimtarit te vertet nuk eshte e lejuar nje gje till nga vete allahu ,kjo per faktin se njeriut ia fali jeten vete ai ,dhe vete ai ka te drejte te gjykoi mbi te, pra krijuesi mbi robine tij...!
    Ndersa sot hasim ne ajete kuranore si ne postimet me larte ku "allahu" na mson ,se si duhet te vrasim dike ne emer te tij!
    Ketu une shohe nje kontradikte te madhe te perceptimit te fese Islame: Ku nga njera ane kemi nje koncept paqsore te Islamit nepermjet adhurimit allahut per vlerat e krijimit te tij!

Dhe nga ana tjeter nje koncept te dhunshem,kur emri i allahut lakohet per qellime tjera, qe me shume ngjajne politike apo si arme te nje lufte speciale duke perdore Islamin si nje forme konspiracioni,per te hogjenizuare masen dhe perdore po kete mase si nje objekt manipulativ per qellime polike te skenaristave anonim, ndersa te manipuluarit as qe e kane iden se kush rri prapa ketij koncepti!

Pra islami ne varianten e pare ashte ne rregull!

Ndersa ne varianten e dyte besimtaret duhet te mendojne dy here se ketu ka diçka qe nuk shkon dhe se ka shume mundsi se kurani te jete falsifikure per qellime te kqija te dikujt, qe me shume se askujt muslimaneve do i sjellin deme te paimagjinushme!

Komente shume mirre i argumentuare .

Heavy Metall Maska e trestenik
    Anëtarësuar
    18-10-2010
    Postime
    353
    Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin

Simboli per kete fe..
    feja e hipikav ... qe kan pritu me punu , veq kam b´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´
    mir e kan pas ...
    High Voltage , Power Supply

Ca thu ore? Kot qe po kerkoj un atere bileta me pa botrorin ne Katar. U dashka shku me shpat me vete

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Ca thu ore? Kot qe po kerkoj un atere bileta me pa botrorin ne Katar. U dashka shku me shpat me vete
    Me fanele antiplumb. E mer, po mundohen qe ti civilizojne sa pak.Sporti eshte i mire per kete.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Citim Postuar më parë nga bindi Lexo Postimin
    Hm deri para disa vitesh kisha nje perceptim fare tjeter per islamin! Si psh. fjala "islame" do te thote paqe,dhe rjedhimishte "islami fe paqes".Ne kete kontekst nje besimtare i sinqert ne emer paqes nuk guxon te vrase dikend tjeter ,pa mare parasysh fajin qe do kish bere ky njeriu ,ndersa besimtarit te vertet nuk eshte e lejuar nje gje till nga vete allahu ,kjo per faktin se njeriut ia fali jeten vete ai ,dhe vete ai ka te drejte te gjykoi mbi te, pra krijuesi mbi robine tij...!
    Ndersa sot hasim ne ajete kuranore si ne postimet me larte ku "allahu" na mson ,se si duhet te vrasim dike ne emer te tij!
    Ketu une shohe nje kontradikte te madhe te perceptimit te fese Islame: Ku nga njera ane kemi nje koncept paqsore te Islamit nepermjet adhurimit allahut per vlerat e krijimit te tij!

Dhe nga ana tjeter nje koncept te dhunshem,kur emri i allahut lakohet per qellime tjera, qe me shume ngjajne politike apo si arme te nje lufte speciale duke perdore Islamin si nje forme konspiracioni,per te hogjenizuare masen dhe perdore po kete mase si nje objekt manipulativ per qellime polike te skenaristave anonim, ndersa te manipuluarit as qe e kane iden se kush rri prapa ketij koncepti!

Pra islami ne varianten e pare ashte ne rregull!

Ndersa ne varianten e dyte besimtaret duhet te mendojne dy here se ketu ka diçka qe nuk shkon dhe se ka shume mundsi se kurani te jete falsifikure per qellime te kqija te dikujt, qe me shume se askujt muslimaneve do i sjellin deme te paimagjinushme!
    Kjo është kështu sepse ti islamin nuk e ke kuptuar rrënjësisht por siprfaqësisht.
    Ajetet në fjalë janë ajete të luftës kur besimtarët janë në mbrojtje ose kur ata sulmohne nga kafirat për shmebull sikur tani Israeli që ua ka zaptuar tokën me dhunë palestinezëve dhe vetë ata pra në kësi raste islami vetëm mbrohet.Dhe kjo është më se normaale,sipas teje çka duhet të bënë njeriu kur dikush e sulmon dhe e nxjerr nga vatra e tij ja vretë fëmijët,familjen,të afërmit i internon dhe i torturon?
    Mirëpo dashakeqët shpejtojnë dhe nxjerrin konkluzione të shpejta dje me kë[to fjalë gjoja se e shkatërruan islamin.Përkundrazi këto deklarata të tyre le të jenë vetëm nji nxitje për studim ma të thellë të islamit dhe për kuptim real të tij.
    Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.

Citim Postuar më parë nga referi_1 Lexo Postimin
    Kjo është kështu sepse ti islamin nuk e ke kuptuar rrënjësisht por siprfaqësisht.
    Ajetet në fjalë janë ajete të luftës kur besimtarët janë në mbrojtje ose kur ata sulmohne nga kafirat për shmebull sikur tani Israeli që ua ka zaptuar tokën me dhunë palestinezëve dhe vetë ata pra në kësi raste islami vetëm mbrohet.Dhe kjo është më se normaale,sipas teje çka duhet të bënë njeriu kur dikush e sulmon dhe e nxjerr nga vatra e tij ja vretë fëmijët,familjen,të afërmit i internon dhe i torturon?
    Mirëpo dashakeqët shpejtojnë dhe nxjerrin konkluzione të shpejta dje me kë[to fjalë gjoja se e shkatërruan islamin.Përkundrazi këto deklarata të tyre le të jenë vetëm nji nxitje për studim ma të thellë të islamit dhe për kuptim real të tij.
    Ja cfar thote kurani
    33:26. E ata nga ithtarët e librit (jehuditë), të cilët u ndihmuan atyre (idhujtarëve), Ai (All-llahu) i nxori prej kështjellave të veta dhe në zemrat e tyre u shtini frikën, ashtu që një grup e mbytni, kurse tjetrin grupin e robëroni.
    47:4. Pra, kur t'i takoni në (luftë) ata që nuk besuan, mëshonju në qafë (mbytni) derisa t'i rraskapitni, atëherë lidhni, e pastaj, ose lironi falas ose kërkoni dëmshpërblim përderisa lufta të mos pushojë. Kështu pra, po sikur të dojë All-llahu, Ai do të hakmerrej ndaj tyre, por Ai dëshiron t'ju sprovojë njërin me tjetrin. E ata që ranë dëshmorë në rrugën e All-llahut, atyre kurrsesi nuk ua humb veprat (por ua shton).
    O besim ose shkaterrim thot Allahu dhe Muhamedi. Ky eshte ofrim i fese me dhune dhe jo me deshire
    Revolution 1848

Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Ja cfar thote kurani
    O besim ose shkaterrim thot Allahu dhe Muhamedi. Ky eshte ofrim i fese me dhune dhe jo me deshire
    33:26. E ata nga ithtarët e librit (jehuditë), të cilët u ndihmuan atyre (idhujtarëve), Ai (All-llahu) i nxori prej kështjellave të veta dhe në zemrat e tyre u shtini frikën, ashtu që një grup e mbytni, kurse tjetrin grupin e robëroni.

Ky ajet ka të bëjë me çifutët të cilët në fillim lidhën paqe me Profetin tonë për ta mbrojtur Medinen nga sulmet e fisit të Profetit.Por çifutët si çdo herë i tradhëtuan muslimanët mu në momentet kritike kur çifutët kujtuan se muslimanët ishin të pakët në numër dhe të dobët ushtarakisht kundra armikut shum të fuqishëm dhe menduan që ti mshojnë Profetit nga mbrapa tinëzisht.Pra armiku nga jasht kurse çifutët nga brendësia e qytetit,incidenti filloj kur çifutët ja hoqën mbulesën nji muslimane duke u tallur me të por aty qëlloj nji musliman i cili e vrau çifutin e pastaj çifutët e vranë atë muslimanin.Mirëpo deshi Allahu dhe muslimanët korrën fitore brilijante dhe u kthyen triumfues në qytet dhe kjo i demoralizoj pamasë çifutët dhe ju hyri friga në palcë sepse e dinin se e tradhëtuan profetin sepse 1.Nuk dolën në luftë me të dhe,2.Haaptazi ju ndihmuan ishujtarëve dhe me këtë prishën marëveshjen 3.I ofenduan muslimanët në mënyra të ndryshme dhe këtë cinizëm të tyre Allahu e dënoj rreptë në ajetin në fjalë.
    Interesant Profeti jonë kurr i pari nuk e ka prishur paqen por gjithmon çifutët dhe atë derisa vinin incidentet dhe nuk duroheshin duke arritur kulminacionin dhe pas kësaj Allahu e urdhëronte profetin për ndëshkim,pra pas shum incidenteve.Dhe kjo është veti e çifutëve.Diejtarët islam shum kan bërë shënime për këto ngjarje dhe duhet edhe njiher kontroluar IBn Kethirin për këtë incident.Por në përgjithësi kështu kan qen marrëveshjet dhe dispozita e atyre që e thyejnë marrëveshjen.
    47:4. Pra, kur t'i takoni në (luftë) ata që nuk besuan, mëshonju në qafë (mbytni) derisa t'i rraskapitni, atëherë lidhni, e pastaj, ose lironi falas ose kërkoni dëmshpërblim përderisa lufta të mos pushojë. Kështu pra, po sikur të dojë All-llahu, Ai do të hakmerrej ndaj tyre, por Ai dëshiron t'ju sprovojë njërin me tjetrin. E ata që ranë dëshmorë në rrugën e All-llahut, atyre kurrsesi nuk ua humb veprat (por ua shton).
    Këtë ajet nuk e kam parë komentin e tij por sidoqoftë vetë tregojnë fjalët se bëhet për ata që i sulmojnë muslimanët.
    Dhe leri ato fraza sepse kështu juve do tju hyp tensioni dhe sheqeri ...
    Na e kuptojmë ateizmin shum mirë por ju nuk e kuptoni islamin assesi dhe vini këtu të debatoni me gjysëm fjale të pakjartë dhe shkakun se pse ka zbritur ai ajet..
    Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Citim Postuar më parë nga referi_1 Lexo Postimin
    Degjo ti shejtan i vogel,qe pretendon se je besimtare i madhe!Ai qe nuk ka kuptuar ketu je ti...!Perceptimet mbi diçka ,qofshin ato dhe fetare,vijne nga logjika dhe mbi bazen e ksaj logjike deri tek arsyeja e njeriut,pra qe ky njeri te dije te dallojne te miren nga e keqja!Pra nese ti beson ne diçka qe dikush e ka thene perpara mijra vitesh ,dhe perjashton logjiken tende per te dalluar se çfare eshte mire dhe çfare keqe,atehere kot flasim,perderi sa ju e pranoni faktin se koka ju sherben vetem si nje dekor,dhe asgje me shume!

ps.per te ndryshuar dhe dal nga skema e nje mendsise dhe shabllonizimit te fese ,duhet te reflektoni shume,
    nese nuk doni te mbeteni shekuj mbrapa!
    Ndryshuar për herë të fundit nga bindi : 06-01-2011 më 17:13

Mr.Niti
    Anëtarësuar
    18-10-2010
    Vendndodhja
    Në planetin e qujtur tokë
    Postime
    46
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Ja cfar thote kurani

Allahu eshte kunder mohuesve si puna jote nqat moment qe pendohesh edhe i kerkon falje sinqerisht allahut mshira e tij o e madhe ta pranon faljen. Shum leht munesh me kuptu qe osht ni krijues qe e ka kriuju gjithqka se ska logjik vetvetiu mu kriju kjo bot e bashk me ta edhe na .

Zoti kur e din qka boj qka ma nin per ty kur thu nuk besoi.

Eurotstar1. Ato ajete qe paske sjelle siper, aty per lufte po flitet, eshte normale pra, pse cka mendove ti qe ne lufte armikut t]i dhurosh lule, e ta perqafosh?!

Ja cka thuhet ne Kuran:----> Urrejtja ndaj nje populli, qe iu pat penguar nga xhamia e shenjte, te mos ju shtyje te silleni ne menyre te padrejte kunder tyre. fq.139

Pra porositemi qe edhe pse i urrejme te mos na shtyje kjo qe te sillemi me padrejtesi.
    Ndersa to ajetet me lart po flitet per lufte si te sillemi, dhe eshte normale ajo dihet cfare kerkon lufta!
    Paqë

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •