Hajde ishalla po gjejme ndonje gje me rendesishme qe i perket paraardhesve tane, se deri tani u gjeten vetem statuja romake qe me te vertete jane spektakular si ka mundesi te jene ruajtuar aq mire pas 2000 viteve.
Hajde ishalla po gjejme ndonje gje me rendesishme qe i perket paraardhesve tane, se deri tani u gjeten vetem statuja romake qe me te vertete jane spektakular si ka mundesi te jene ruajtuar aq mire pas 2000 viteve.
Hehehe, nuk e kanë lënë në muzeun e Apollonisë sepse aktualisht ky muze s'ka nivelin e duhur të sigurisë (mungojnë kamerat). Mesa di do t'i vënë së shpejti. Mos u mërzit se do ua kthejmë prap.
Këta arkeologët kishin thenë që statujat janë vënë qëllimisht aty nga pronarët e tyre të lashtë (në një kanal) dhe më pas janë mbuluar qëllimisht për të ardhur më vonë e për t'i marrë. Por mesa duken s'kanë ardhur më. Mendohet se 90% e këtij siti arkeologjik është ende nën dhé, prandaj zbulime të tjera do bëhen. Si do që te jenë këto objekte janë pasuri e Shqipërisë. Edhe pse më saktë duhet thenë që objektet janë të periudhës romake e jo direkt bust romak, pa i shqyrtuar së pari. Por kështu ndodh kur gërmimet drejtohen nga arkeolog të huaj e jo vendas.
@Pink s'ka përse.![]()
Life's too short to remove USB safely.
në kohën e Enverit mos ka qenë kshu, tani më duket se vetëm Krujën kanë të detyrushme, mgjth sjam shumë i sigurtë.
Lexo këtu një artikull që gjeta në google se trajton më mirë këtë çështje.
Life's too short to remove USB safely.
Nuk e kuptoj, pse duhen quajtur të periudhës romake dhe jo të periudhës ilire?! Pse çdo gjë e gjetur në Shqipëri duhet quajtur romake ose greke dhe jo ilire?!
Sa për bustin, po më pëlqen shumë se qenka ruajtur në gjendje të mirë. Nga fytyra duket si Pirroja i Epirit.
Ajo që vihet re në të gjitha statujat e vjetra, në bazë të tipareve të fytyrës, është se njerëzit atëherë kanë qenë shumë të bardhë.
Të shpresojmë që këto zbulime nuk do të humbasin po do të ruhen në Shqipëri.
Krijoni Kontakt