Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 32
    i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Hajde ishalla po gjejme ndonje gje me rendesishme qe i perket paraardhesve tane, se deri tani u gjeten vetem statuja romake qe me te vertete jane spektakular si ka mundesi te jene ruajtuar aq mire pas 2000 viteve.

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    Epo kjo eshte e c'eshte. Zbulimet behen ne Fier dhe keto cohen ne Tirane. Pse mbaruan muzeumet ne Fier qe t'jua cojme Tironsave, nani ju se s'i duam ne? KULMI!!!! lol
    Hehehe, nuk e kanë lënë në muzeun e Apollonisë sepse aktualisht ky muze s'ka nivelin e duhur të sigurisë (mungojnë kamerat). Mesa di do t'i vënë së shpejti. Mos u mërzit se do ua kthejmë prap.

Citim Postuar më parë nga Fishtani1 Lexo Postimin
    Hajde ishalla po gjejme ndonje gje me rendesishme qe i perket paraardhesve tane, se deri tani u gjeten vetem statuja romake qe me te vertete jane spektakular si ka mundesi te jene ruajtuar aq mire pas 2000 viteve.
    Këta arkeologët kishin thenë që statujat janë vënë qëllimisht aty nga pronarët e tyre të lashtë (në një kanal) dhe më pas janë mbuluar qëllimisht për të ardhur më vonë e për t'i marrë. Por mesa duken s'kanë ardhur më. Mendohet se 90% e këtij siti arkeologjik është ende nën dhé, prandaj zbulime të tjera do bëhen. Si do që te jenë këto objekte janë pasuri e Shqipërisë. Edhe pse më saktë duhet thenë që objektet janë të periudhës romake e jo direkt bust romak, pa i shqyrtuar së pari. Por kështu ndodh kur gërmimet drejtohen nga arkeolog të huaj e jo vendas.

@Pink s'ka përse.
    Life's too short to remove USB safely.

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar më parë nga Jack Watson Lexo Postimin
    S'ke faj, as 1 % e njerëzve nuk e dinë ku bie. Ky Muze ndodhet përballë Akademisë së Arteve te sheshi Nënë Tereza.

Ose ose meqenëse je hamëse e madhe :p, ndodhet ngjitur me Kolonat (po te ky shesh).

p.s. ja dhe në hartë lol
    As 1% e njerezve...Flet per ata jashte Tirane....O qe nuk kan bere filloren ne tiran.

Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    As 1% e njerezve...Flet per ata jashte Tirane....O qe nuk kan bere filloren ne tiran.
    Tani ate 1% e thashë pak si fugurë letrare po nejse , po të siguroj që po të pysësh 100 veta në Bllok "ku ndodhet ky muze" vetëm nja 2-3 do ta dinë.

Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Tani ate 1% e thashë pak si fugurë letrare po nejse :D, po të siguroj që po të pysësh 100 veta në Bllok "ku ndodhet ky muze" vetëm nja 2-3 do ta dinë.
    Me duket çudi!Se fillorja ka qene me detyrim.Po ashtu dhe vizita tek muzeu "Ilir".

Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Me duket çudi!Se fillorja ka qene me detyrim.Po ashtu dhe vizita tek muzeu "Ilir".
    në kohën e Enverit mos ka qenë kshu, tani më duket se vetëm Krujën kanë të detyrushme, mgjth sjam shumë i sigurtë.

Lexo këtu një artikull që gjeta në google se trajton më mirë këtë çështje.

Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    në kohën e Enverit mos ka qenë kshu, tani më duket se vetëm Krujën kanë të detyrushme, mgjth sjam shumë i sigurtë.

Lexo këtu një artikull që gjeta në google se trajton më mirë këtë çështje.
    Jack,e lexova.Ke te drejte.
    Ne kohen e Enverit,te gjitha shkollat fillore o 8-te vjeçare te pakten shkonin kater here,gjate periudhes shkollore.....

"Ky Saliu eshte i modh!Te ben te flasesh mire dhe per Enverin!"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Nuk e kuptoj, pse duhen quajtur të periudhës romake dhe jo të periudhës ilire?! Pse çdo gjë e gjetur në Shqipëri duhet quajtur romake ose greke dhe jo ilire?!

Sa për bustin, po më pëlqen shumë se qenka ruajtur në gjendje të mirë. Nga fytyra duket si Pirroja i Epirit.

Ajo që vihet re në të gjitha statujat e vjetra, në bazë të tipareve të fytyrës, është se njerëzit atëherë kanë qenë shumë të bardhë.

Të shpresojmë që këto zbulime nuk do të humbasin po do të ruhen në Shqipëri.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Do kete qene me detyrim per moshen tende, brezin tend.

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    Nuk e kuptoj, pse duhen quajtur të periudhës romake dhe jo të periudhës ilire?! Pse çdo gjë e gjetur në Shqipëri duhet quajtur romake ose greke dhe jo ilire?!

Sa për bustin, po më pëlqen shumë se qenka ruajtur në gjendje të mirë. Nga fytyra duket si Pirroja i Epirit.

Ajo që vihet re në të gjitha statujat e vjetra, në bazë të tipareve të fytyrës, është se njerëzit atëherë kanë qenë shumë të bardhë.

Të shpresojmë që këto zbulime nuk do të humbasin po do të ruhen në Shqipëri.
    E ke fjalen tipare nordike?

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •