Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 61
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914

Talking

Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    thx drenic per skjarimet.

per cilen gjermani flet.
    se ne koh te marshallit kishte ddr dhe rfgj..
    pra dy gjermani.

kujt gjermanie ja kish kopjue ligjin jugosllavia e marshallit?

tjeter.. sa ishin kto shtesat per femije ne se di dicka nga prinderit e miqte e moshuar per kte ceshtje?

ne shqiperin e enverit leja lindjes ishte 3-4 muaj me sa di..

pra titua anti-shqiptari u ka dhene grave shqiptare te kosoves 3-4 her me shum leje lindje se enveri grave te shqiperise..
    Titua nuk u trembej shqiptarve ai thoshte per shqiptar mos mbaj armë mbaje ndoi asht .
    Edhe kshtu nataliteti vetem sa na i shton antaret e shikav e te qikav .Pak ka hajr nga kvantiteti nese mungo kvaliteti .
    Sot ska shtesa edhe korent vetem naten .. fmija nuk bejn gjume andaj kah....

paj mose u brengosni se nji magjupe nji rast e pata ndigju tuj then.. fmit jon veq fukarallaku i shpise e taksiri i kashates .
    ky rregull mdoket se edhe per ne po vlen qe kure e moren gjagjupat foltoren ene parlamentit e qikjo thaqi me shoka te vet na e *** kret punen me deqji e me socialni bre nanen shefkija .heeee
    Ndryshuar për herë të fundit nga ganimet : 22-08-2010 më 09:11

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Ket numer te lindjeve Kosova e ka pas ne vitin 1948 , kur kishte 27.000 lindje.

Numri me i madh i lindjeve esht arrit ne vitin 1988 kur ne Kosov kan lind 56283 femije. Dyfish me shum femij sesa qe linden sot.

Ne vitin 1948 Kosova ka pasur 733.000 banor , ndersa sot thuhet se ka 2.1 milion.

Numri i femijeve te lindur esht i njejt me ate te vitit 1948 , ndersa numri i banoreve esht 3 fishuar.

Ne vitin 1961 shkalla e natalitetit ka qen 42 promila.

Nese sot kishte nje natalitet te ketill, ne Kosov do te lindeshin 85.000 femij.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

alpha dominant Maska e D@mian
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    Nje mesatare 2.1 femije per cift eshte mese e mjaftueshme. Prinderit ne Kosove dhe Shqiperi do benin mire te perqendrohen ne edukimin civil dhe arsimimin e femijeve.
    FLUCTUAT NEC MERGITUR

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga Bes-s Lexo Postimin
    o smth poetic, nuk eshte puna te femra pse s`ben femije, po pse s`don te beje femije..
    me 27% rrenie te natalitetit, goodbye KOSOVO, YOUNG EUROPEANS,
    pas 20-30 vitesh si mendon, si do dukej Kosova po e mbajtem kete mentalitet?

rrenie nataliteti, shumica e rinise ende deshire t`flakte e kane ikje nga Kosova per t`punuar ne Europe, e paramendoni se ku shpie kjo?
    pse 're qenka me suste kjo pune. Sduan, dhe mire e bejne. Mire qe u kane ardhur trute ne vend. Jeta nuk eshte vetem shtyp susten- bej kalamaj me shumice.

alarmante se shef.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar më parë nga gatusso Lexo Postimin
    u tha ne kete emision si nje nder shkaqet edhe emancipimi(degjenerimi)i femres sepse sot femnat tona nuk dojn me prish vijen e trupit dhe atyne femnave qe po lindin pi thon fabrika qe prodhojn foshnje...

keshtu zhduket ni popull pas pasur nevoj te nderhyret ushtarakisht
    Shkaku i vërtetë është ky që the ti.
    Nuk është varfëria shkaku, se shtetet e varfra bëjnë shumë fëmijë.
    Mesatarja e fëmijëve duhet të jetë 4-5 fëmijë për familje. Nëse një popull nuk ka lindshmëri të lartë, ai plaket dhe zhduket. Siç e keni parë, Evropa e plakur po mbushet me popullsi afrikane dhe aziatike se ata bëjnë shumë fëmijë.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar më parë nga blueton Lexo Postimin
    ja kjo eshte nje nga emancipimi i femres ne menyren moderne , me rendesi eshte forma trupore se sa nataliteti dhe ruajtja e familjes , duke kopjuar perendimoret do behemi beter tyre,
    Citim Postuar më parë nga Bes-s
    o smith poetic nuk eshte puna te femra pse s`ben femije, po pse s`don te beje femije..
    me 27% rrenie te natalitetit, goodbye KOSOVO, YOUNG EUROPEANS,
    pas 20-30 vitesh si mendon, si do dukej Kosova po e mbajtem kete mentalitet?

rrenie nataliteti, shumica e rinise ende deshire t`flakte e kane ikje nga Kosova per t`punuar ne Europe, e paramendoni se ku shpie kjo?
    Është për të ardhur keq se Kosova mbahej si vendi me lindshmërinë më të lartë në Evropë dhe me popullsinë më të re në moshë.

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    Shkaku i vërtetë është ky që the ti.
    Nuk është varfëria shkaku, se shtetet e varfra bëjnë shumë fëmijë.
    Mesatarja e fëmijëve duhet të jetë 4-5 fëmijë për familje. Nëse një popull nuk ka lindshmëri të lartë, ai plaket dhe zhduket. Siç e keni parë, Evropa e plakur po mbushet me popullsi afrikane dhe aziatike se ata bëjnë shumë fëmijë.
    Mesatarja e natalitetit te nje populli qe mos rrezikohet nga pakesimi i popullesise, eshte 2.1 femije per familje.

4-5 femije jane shume, as para 60-70 viteve se kane pasur aq shqiptaret, nataliteti ka qene dikun 3.5-3.6.

Megjithese Kosova ende e ka te larte natalitetin para 2 vite e kishte 2.6 per familje, qe eshte me e larta ne Evrope.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar më parë nga Fishtani1 Lexo Postimin
    Mesatarja e natalitetit te nje populli qe mos rrezikohet nga pakesimi i popullesise, eshte 2.1 femije per familje.

4-5 femije jane shume, as para 60-70 viteve se kane pasur aq shqiptaret, nataliteti ka qene dikun 3.5-3.6.

Megjithese Kosova ende e ka te larte natalitetin para 2 vite e kishte 2.6 per familje, qe eshte me e larta ne Evrope.
    Me 2.1 popullsia mbetet aq sa është, po për të përballuar fluksin e të ardhurve afrikano-aziatikë si dhe lindshmërinë e lartë që ata kanë, duhet të jetë mbi 2.1.
    Katër fëmijë për familje është numër i pranueshëm.

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga Drenica 97 Lexo Postimin
    Brari....sistemi i sigurimeve shendetsore,pensionale ne ish-jug.ka qen i bazuar ne ligjin gjerman,lehonat kan pas pushim nje muaj para lindjes dhe nje vit pas lindjes,.
    Kur isha n'Kosove para ca javesh degjova ne radio qe qeveria donte ta ulte lejen e lindjes per me pak muaj. Cfare ndodhi, u be ligj?

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anëtarësuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Kur isha n'Kosove para ca javesh degjova ne radio qe qeveria donte ta ulte lejen e lindjes per me pak muaj. Cfare ndodhi, u be ligj?
    Ndoshta edhe behet...pse?...sepse nuk mbet fushe me per tu pare ter ato shtepia e banesa...ska vend me kuptoni?

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •