Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 21
    Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442

Diskriminimi pozitiv

Nocionin diskriminimi pozitiv sot po e perdor per te drejtat e femres ne punesime .
    Sic e dime , femra ne punera te ndryshme paguhet me pak se mashkulli dhe ku faktor ndikon ne trajtimin e tyre si klase e dyte punetore. A ka ardh koha ku dhe femra te gezoje te njejten te drejte ne pagesa ashtu si dhe mashkulli?
    Vendet skandinave po marrin nje drejtim radikal rreth kesaj ceshtjeje. Po i detyrojne kompanite te punesojne me shume femra , per arsye qe kjo disbalance ne pagesa te zgjidhet njehere e mire. Prandaj ky hap quhet ndryshe dikriminim POZITIV.

Si mendoni ju rreth ketij problemi shoqeror?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Pėr mendimin tim ėshtė e gabuar tė detyrosh pronarėt qė tė mos bėjnė diferencime nė paga ose t'i detyrosh se cilėt duhet tė marrin nė punė.

Pronarėt e dinė vetė se cilėt janė mė tė aftė nė punė dhe cilėt meritojnė tė paguhen mė tepėr.

.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga -BATO- : 19-08-2010 mė 19:23

Citim Postuar mė parė nga -BATO- Lexo Postimin
    Pėr mendimin tim ėshtė e gabuar tė detyrosh pronarėt qė tė mos bėjnė diferencime nė paga ose t'i detyrosh se cilėt duhet tė marrin nė punė.

Pronarėt e dinė vetė se cilėt janė mė tė aftė nė punė dhe cilėt meritojnė tė paguhen mė tepėr.

.
    Cfare ka te bej kjo me ceshtjen qe po trajton tema? Sipas teje femra duhet te rrije ne shtepi te rrisi femijet e tu, keshtu qe nuk besoj se eshte per ty kjo teme.

Kjo teme me kujtoi dicka qe lexova para ca ditesh rreth gabimeve qe femrat bejne ne "zyre" dhe nje prej tyre ishte pranimi i rrogave me te uleta. Sipas ketij artikulli: "Femrat ndjejne nevojen qe ta fitojne pagesen me te larte, ndersa burrat besojne se ata meritojne nje pagese me te larte." Nqs nje femer e di se sa vlen, atehere nuk ka pse t'i dridhet qerpiku fare kur te kerkoje nje rroge me te larte. Mendoj se femrat jane shume here me agresive ne ditet e sotme rreth kesaj ceshtjeje se me pare.

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442

.
    Je jashte teme o bato.
    Nuk po detyron njeri pronarin sa ta paguaje punetorin .Thjesht po kerkohet qe gjinite me profesione te njejta , te paguhen njesoj .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382

Poetik, jam plotėsisht brenda temės dhe me diferencim page e kam fjalėn pėr gjinitė me profesione tė njėjta, ndėrsa atė me tė kuqe po e sqaroj. Unė nuk jam nė dijeni tė ligjit qė duan tė bėjnė, po nė qoftė se ti i detyron pronarėt qė t'u rrisin pagėn grave, atėherė ata mund tė mos i marrin nė punė, kėshtu qė unė besoj se ligji do t'i detyrojė pronarėt qė krahas rritjes sė pagės, tė mos i largojnė gratė nga puna ose tė marrin punėtorė nga tė dyja gjinitė nė numėr tė barabartė.

Besoj se do tė jetė i ngjashėm me ligjin e kuotave raciale, ku vendet e punės nuk jepen nė bazė tė aftėsive, po nė bazė tė racės.

Unė mendoj se meshkujt nė punė janė mė tė aftė dhe japin mė shumė rendiment, kėshtu qė e shoh tė arsyeshme qė ata tė paguhen mė shumė, megjithatė, nuk kam gjė kundėr atyre qė mendojnė tė kundėrtėn. Secili ka mendimin e tij.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Unė mendoj se meshkujt nė punė janė mė tė aftė dhe japin mė shumė rendiment, kėshtu qė e shoh tė arsyeshme qė ata tė paguhen mė shumė, .
    Varet.
    Ka profesione ku meshkujt jane me te afte, dhe e kunderta. Mua me pelqejne femrat se e marrin punen shume me seriozisht, ndersa meshkujt jane me indiferenta.
    Ajo qe i ''ul'' pike femres per te fituar vendin e punes eshte se ajo nuk eshte e disponueshme po aq sa mashkulli te punoje me orar te zgjatur apo te jete e disponueshme ne cdo kohe qe t'a therrasin, te udhetoje per arsye pune, kjo per arsye se ka detyrime te tjera ndaj familjes.
    Kjo ben qe dhe puna qe do beje ajo aty, te jete e nje veshtiresie me te vogel sesa nje mashkull qe ka edhe veshtiresi pune jashte ambjenteve te zyrave. Nese bejne te dy te njejten gje atehere nuk ka pse mashkulli te paguhet me shume vetem se eshte mashkull.
    Ketu ne Usa kur te rrisin rrogen te thone, mos e diskuto me koleget e tjere se hap debate. Pra dihet qe pagesa ndryshon ne baze te kualifikimeve te ndryshme qe ka secili, eksperiences ne pune, dhe mjaft e rendesishme se sa produktiv eshte.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mia@ : 20-08-2010 mė 08:30

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    fatkqesisht jam me ate qe thote bato se meshkujt kane me teper rendiment ne pune se jane me te focusuar dhe driven, edhe pse femrat kane zgjuaresine naturale.

gjithashtu, ketu ne ny, e di mire qe shume kompanira jane reluctant te marrin femra, per shkak te sexual harassment suits. njoh plot kompanira qe kane patur raste te tilla, dhe kam shume te njohur qe kur kane pozicione te hapura pune (ne finance), nuk i konsiderojne fare resumete e femrave. me thoshte nje i njohuri im (ne finance) qe nese nje femer e heq nga puna per paaftesi, ajo do gjeje menyren te te hedhe ne gjyq per sexual harassment. me nje fjale, kane frike, lemeri nga femrat. lol. E theksoj ne finance, se aty e di qe ka me teper nga keto raste.
    Ndaj femrat i vene neper punera "femrash" neper back offices, si psh HR a administrate, ku normalisht dhe pagat jane me pak.

ja dhe ish-bankierja qe hodhi ne gjyq citigroup ngaqe pretendon ta kene hequr nga puna se ishte "too sexy". keto lloj femrash u mbyllin rrugen femrave te tjera.

http://www.nydailynews.com/ny_local/...up_just_c.html
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ChuChu : 20-08-2010 mė 08:57

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga ChuChu Lexo Postimin
    me thoshte nje shoku im (ne finance) qe nese nje femer e heq nga puna per paaftesi, ajo do gjeje menyren te te hedhe ne gjyq per sexual harassment. me nje fjale, kane frike, lemeri nga femrat. lol. E theksoj ne finance, se aty e di qe ka me teper nga keto raste.
    Ndaj femrat i vene neper punera "femrash" neper back offices, si psh HR a administrate, ku normalisht dhe pagat jane me pak.
    Me kujtove njeren qe e akuzoi nje kolegun e vet se ashtu sic ishte me nerva nuk i pelqeu menyra se si e thirri ai. E thirri shkurt i shkreti sic e therriste gjithmone kur punonin, por ne ate moment asaj nga inati nuk i pelqeu dhe preferoi ta quante harassment. U be i shkreti dyll i verdhe kur e akuzoi ajo debilja.

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,749
    Jam dakort qe femrat duhet te paguhen njesoj si meshkujt.
    "Por per ti diskriminuar pozitivisht,duhen futur ne pune gjithe diten"

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Poetik, jam plotėsisht brenda temės dhe me diferencim page e kam fjalėn pėr gjinitė me profesione tė njėjta, ndėrsa atė me tė kuqe po e sqaroj. Unė nuk jam nė dijeni tė ligjit qė duan tė bėjnė, po nė qoftė se ti i detyron pronarėt qė t'u rrisin pagėn grave, atėherė ata mund tė mos i marrin nė punė, kėshtu qė unė besoj se ligji do t'i detyrojė pronarėt qė krahas rritjes sė pagės, tė mos i largojnė gratė nga puna ose tė marrin punėtorė nga tė dyja gjinitė nė numėr tė barabartė.
    Me shpetoi ajo pjesa qe nenvizove me te kuqe,faji im.
    Ska sesi mos ti marrin grate ne pune sepse krahu punetor i grave ka nje impakt te madh ne ekonomi .Eshte e paimagjinueshme sektori privat te ndermarri nje hap te tille. Ne fakt po ndodh e kunderta . Ne nje survey ketu ne angli , u pa qe grate punesoheshin me shume sepse ato paguheshin pak , e keshtu qe kompania nxirrte fitim te madh me femrat. Mirepo , a eshte kjo gje e drejte?
    A duhet pare femra si dicka me e ulet se mashkulli kur te dyja gjinite ofrojne servis te njellojte?
    Ketu po mundohemi te perqendrohemi.

Besoj se do tė jetė i ngjashėm me ligjin e kuotave raciale, ku vendet e punės nuk jepen nė bazė tė aftėsive, po nė bazė tė racės.
    Ndonjehere edhe diskriminimi racial eshte pozitiv. Shembull per kete kemi afriken e jugut.

Unė mendoj se meshkujt nė punė janė mė tė aftė dhe japin mė shumė rendiment, kėshtu qė e shoh tė arsyeshme qė ata tė paguhen mė shumė, megjithatė, nuk kam gjė kundėr atyre qė mendojnė tė kundėrtėn. Secili ka mendimin e tij.
    Me te afte!! Me me shume rendiment!!
    Keto jane thjesht opinione , e opinioni svlen nqs nuk percillet me fakt.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •