Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 32 prej 32
    i/e regjistruar Maska e user010
    Anëtarësuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219

Për: Për ecjen e të krishterit!

Tek postimi i par thuhet "Feja jote te shpetoi", me sa di ne tekstin orgjinal ajo eshte "Besimi jot te Shpetoi". Sigurisht nuk e zotroj mir Shqipen, por besoj se fjala fe nuk eshte fiks e njejte me fjalen besim. P.sh ne themi "un kam besim tek Perendia" dhe jo "kam fe tek Perendia".

Gjithsesi eshte gje e mire te flitet per biblen, fjala e bibles eshte ushqim per shpyrtin. Me rastin doja te kujtoja se duhet kujdes pasi leht mund te keq interpretojm dicka.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534

Për: Për ecjen e të krishterit!

Citim Postuar më parë nga user010 Lexo Postimin
    Tek postimi i par thuhet "Feja jote te shpetoi", me sa di ne tekstin orgjinal ajo eshte "Besimi jot te Shpetoi". Sigurisht nuk e zotroj mir Shqipen, por besoj se fjala fe nuk eshte fiks e njejte me fjalen besim. P.sh ne themi "un kam besim tek Perendia" dhe jo "kam fe tek Perendia".

Gjithsesi eshte gje e mire te flitet per biblen, fjala e bibles eshte ushqim per shpyrtin. Me rastin doja te kujtoja se duhet kujdes pasi leht mund te keq interpretojm dicka.

Fjala FE ne shqip ka kuptimin e Bes-imit. Në krishterim fjala fe mund të nenkuptohet edhe në kuptimin e termit "fe-jese", "fe-joj", por qe realisht eshte beselidhja apo besedhenie midis DY paleve per nje qellim te perbashket. Në mes të Zotit dhe njeriut dhe kjo besë-lidhje është e vulosur me gjakun e Jezus Krishtit, Birit të Hyjit të gjallë.

Natyrisht se kur thuhet se "feja jote te shpetoj" - nenkupton "Besimi jot te shpetoi" - kete kuptim e ka ne at rast.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

3. Anetarët më poshtë kanë falenderuar toni77_toni për postimin:

user010 (07-09-2014)

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •