Fjalori i gjuhės shqipe, i Mehmet Elezit, pėrmban rreth 41.000 fjalė (katėrdhjetė e njė mijė ) e rreth 54.000 kuptime, ( pesėdhjetė e katėr mijė) tė cilat nuk gjenden nė fjalorėt e Akademisė sė Shkencave tė viteve 1980 e 2002. Fjalori ka edhe rreth 5.300 shprehje frazeologjike, ( pesė mijė e treqind).
Pajtohem me ty nė pjesėn mė tė madhe tė shkrimit, termi Hafiz mund tė quhet si titull fetar, por edhe si fjal e pėrvetėsuar e gjuhės shqipe, pra nuk del si e pakuptueshme, ngase shumė prej figurave historike tė ketij kombi kishin keso tituj fetar, qoftė tė fesė Islame apo Krishtere.
Duhet tė jemi tė hapur dhe kjo qė po ndodh nė Prizren ta marrim si shembull i njė tolerance fetare qė mbretėron nė tė gjithė qytetin. Bamirėsia dhe solidariteti me tė varfėrit janė disa nga vetitė e Ramazanit dhe mė e forta nė kėtė rrafsh ka qėlluar tė jetė Prizreni.
Partia e Drejtėsisė nuk ka koncept fetar, programi partiak i saj ėshtė laik/sekular dhe demokratik andaj nuk mund tė merret pėrbazė kjo parti me fjalinė time.
Ajo qė thashė ishte sa pėr t'i treguar atij tė Kralevės se ne e mbrojmė kulturėn tonė fetare qindra shekullore ani pse atij nuk i pėlqen.
Kur'ani 6236 ajete e jo 6666, ka 114 Kaptina (Sure), 30 pjesė (Xhuze) nga e cila dalin 604 faqe.
Sa i pėrket OJQ-sė qė ti po e permend dhe tė cilės unė i takoj dhe nuk e pėrfaqėsoj, mjafton kerkimi nė internet pėr aktivitetin tonė, nuk kemi aktivitet fetar, mė tepėr kemi aktivitet arsimor, edukativ, rekreativ etj.
Ēdo tė mirė!
Ti je hija e Kastriotit
Ti je gjoksi i tė madhit Hamzes
Ti je kullė fuqi baroti...
ZOTI MOS ME SHTIFT NE GJYNAH,,,PO U BEFSHIN EDHE 2000,,PO DOKTORA INXHINIERA JURISTA,SHKENCTARE POET SHKRIMTARE ARTISTA MESUESA, A DI GJE SA KA PRIZRENI?
Une jetoje jashte dhe ketu meq eshte vend kristjane nuk kam degjuar se ka 1000 prifrinje ,apo ku e di une se cfare ,nuk jam kunder fese se edhe besoje por po me duket se nuk e kemi mire,200 hafuza/?????per sa banore???
do me behej zemra mal sikur te kishte 200 doktora 200 inxhiniera 200 shkencetare ,mesues etjera
e per c fare?
Perendimi edhe ne ka hecur atje ku eshte sote nuk e prune prifterinjte ne keto standarte u desh pune dhe mund shkence dhe teknologji ,
I BENE HYSMET SHKOLLES,SHKENCES SE NUK HECIM PERPARA SI KOMB ME KETO BUDALLALLEQE DUHEN MENDJE TE NDRITURA DHE JO MENDJE DEMBELASH MESO NJA 2 LLAFE PERMENDSHE DHE DIL BEJE NANJE LEK
TE SHOHIN NGA DUART ,
Dikur ne komunizem kush kishte lidhje me diktatuuren dhe ishte familje komunisti por ishte **** nga mendja i pa afte te shkonte ne univeritet
Mbas shkollese se mesme ,i fusete nje kurse partie 6 mujorshe dhe dilte andej me shpat dhe nuk pyeste as per shkencetar e ku e di un,te bente gropen ,me 6 muaj kurse siguronte jeten dhe ishte i pari ne cdo tribune dhe i privilegjuar ne c do drejtim pavarsisht se ishte kryegomar
Kam frik se edhe keta hafuzat e sotem jane si ata te shkolles se partise,si puna e arrezave qe nuk bejne mjalt
Jo flasin shqip.
Prizreni ka edhe doktora, inxhiniera dhe njerėz me arsim tė lartė pa dyshim, mirėpo nuk posedoj njė shifer zyrtare tė tyre.
Hafuzat gjithėmonė kanė kontribuar nė ēėshtjen kombėtare, andaj mendoj se nuk do tė ishte mirė tė shikohen me syrin e vrazhdėsisė.
Pa dyshim qė shkenca e ēoj njerėzimin pėrpara. Zoti nė Kur'an thotė: "Lexo" kjo ishte fjala e parė qė u zbrit dhe atė nė mėnyrė urdhėrore, ngase pa lexim, pa njohuri mund tė kesh paragjykime si pėr fenė, si pėr hafuzat, e poashtu pa lexim normalisht nuk do tė mund tė arrish ta ndėrtosh njė personalitet intelektual, nuk mund t'i shėrbesh vendit tėnd dhe rrethit ku jeton.
Ti je hija e Kastriotit
jo mund te quhet gimqe por eshte term fetar..eshte titull fetar..nuk kam shume njohuri rreth fese islame por per kete term jam shume i sigurte pasi kam pase nje person ne fisin tim me kete titull..nuk eshte pervetesuar ne gjuhen shqipe si fjale por si emer njeriu..duhet te jemi me te sakte
qellimish kam thene 6666 ajete gimqe per te pare se sa jane te informuar rreth kuranit ata qe shkruajne ketu ..mire qe arrite ti ta korigjoje kete shifer pasi me sa kam pare une ketu pjesa derrmuese jane nga ata tipat qe nuk ja kan haberin dhe per cdo gje te thone '' e ka thene kurani '' pavaresisht qe as kapaket nuk ja kan pare kuranit..kete shifren qe e dhash une ma ka thene nje hoxhe qe cdo pune mund te bente por punen e hoxhes nuk mund ta bente..edhe ai si puna e disa tipave ketu menjehere te thoshte '' e ka thene kurani '' por kur e pyesje ne cilen sure apo ajet ai tundte koken e te drejtohej '' shihe shejtanin qe po don me e mohue kuranin ''..
gimqe dhe ju te tjeret e ketij nen forumi me vjen shume keq kur ju lexoj ti drejtoheni te tjereve me '' ti i serbise apo i kraleves , ti maloku apo ti ashkalia ''..o njerez ku e merrni ju guximin ta cilesoni nje tjeter si serb apo bullgar..pse une kam mendime te ndryshme me ju qenkam malok apo goran..nese do te nisemi me i kategorizuar njerezit keshtu ju garantoj se ne kete forum shqiptare nuk do te kete asnje shqiptare..te gjithe do dalim minoritet..edhe mbani ramazan edhe ne momentin e pare shani dhe ofendoni...
do ju thoja nje shprehje nga nje fillozof qe me duket se ju duhet..'' edhe nese nuk do me pelqeje mendimi jot une do bej cmos qe ti ta thuash ate pa asnje pengese..ne kete nenforum duhet te thuash ate qe thote moderatori ndrushe o je serb o je goran o je malok o je shejtan..
a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.
I nderuari Malsor. Unė nuk ju quajta juve "i Kralevės" por ky emertim vlejti pėr njė njeri tjetėr, i cili nuk posedon kulturė debati dhe jo vetėm tek nėnforumi fetar, por edhe tek shtypi (politika) edhe nė fushat tjera, hap debat duke e nisur me ofendime, mendoj se ai nuk i takon mesit tonė dhe nė keto mėnyra mundohem ta ironizoj atė qė thotė ai, pra mos u ndieni tė fyer nga unė sepse nuk u jam drejtuar juve, pėrkundrazi kam respekt tė madh pėr ju.
Ti je hija e Kastriotit
Lutem ta kesh vetem nofken-drenicaku-e mos te jesh nga Drenica,se prralle na bere!![]()
Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.
Krijoni Kontakt