Cilat janë faktet e pakundërshtueshme se ka zot?
Se është vetëm një?
Cilat janë faktet e pakundërshtueshme se ka zot?
Se është vetëm një?
Fakti që bleta nuk është rastësi, nuk është medoemos fakt që zoti ekziston.Natyra, universi, trupi jon, mendja jon, shpirti, refleksët, truri, kafshët, bletet, mizat, etj,.. etj,.. qe po kaloj,... kur te arrish e ti kuptosh keto dhe rolin e tyre ne jeten ton te perditshme... e kupton qe jo gjithqka eshte "rastesi".
E sidomos nuk është fakt, se numri i zotave është NJË.
Eshte fakt për arsye qe ajo punon ne te miren ton, kurse ne se dim. Bleta si bletë, përmendët edhe në Kur'an,... Einchtein-i, ne anen e tij ve botën ne gaditje që nëse bleta del fare, njeriut nuk i jet me shum se 5 vite ne toke per t'jetuar. Si eshte e mundshme ? Ne qka kontributi i bletës lidhët me fatin e njerzimit ?
Dy janë të mirat kryesore nga bleta:Eshte fakt për arsye qe ajo punon ne te miren ton, kurse ne se dim. Bleta si bletë, përmendët edhe në Kur'an,... Einchtein-i, ne anen e tij ve botën ne gaditje që nëse bleta del fare, njeriut nuk i jet me shum se 5 vite ne toke per t'jetuar. Si eshte e mundshme ? Ne qka kontributi i bletës lidhët me fatin e njerzimit ?
1. Mjalta (që s'mbaj mend kur kam ngrënë, dhe jam gjallë e shëndosh)
2. Polenizimi (për bimët, të cilat polenizohen edhe nga miza e insekte tjera, kështuqë nuk është e domosdoshme bleta)
Sa për polenizim, kjo nuk është gjë tjetër, veçse tregtia që lidhin bimë e kafshë mes vete. Pavarësisht se ne i paramendojmë bimët e kafshët si të pa mend, megjithatë mendoj se ato kanë inteligjencë mjaft të zhvilluar.
Kjo inteligjencë bën që bimë të ndryshme dhe kafshë të bashkëpunojnë me njëra tjetrën.
Ke edhe rastin e Jonxhës, ku simbioza e saj me bakteret nitrifikuese është thjesht një parazitizëm reciprok.
Pra nuk ka dallim të qartë mes simbiozës, dhe parazitizmit reciprok.
Ka kafshë që punojnë në të mirën tonë e të tjera që punojnë në të keqen tonë. Ku është këtu fakti se zoti ekziston?
Askush nuk punon ne te keqen ton, jeta eshte sfid si per kafshët, si per njerzit.
Nuk e di ne qka beson ti, po tregom ti mua si eshte e mundshme qe kafshët shumzohen ? insektët ? Njerzit ? Peshqit ? Zogjët ?... a nuk duhët nje mashkull e nje femër ?
Si u krijua femra dhe mashkulli qoft njeri, kafsh, insekt apo diq tjeter,.. me nje precizitet t'MREKULLUESHME sa qe keto vazhdojn duke lindur gjithe duke i kryer "ritualet" e tyre ??? Ka ndonje astuce ? lol,...
Bakteret ndahen. Nuk kanë as femra as meshkuj.Askush nuk punon ne te keqen ton, jeta eshte sfid si per kafshët, si per njerzit.
Nuk e di ne qka beson ti, po tregom ti mua si eshte e mundshme qe kafshët shumzohen ? insektët ? Njerzit ? Peshqit ? Zogjët ?... a nuk duhët nje mashkull e nje femër ?
Tek disa gjellesa a bimë më të përparua gjenetikisht, bëhet shkëmbimi i materialit gjenetik, psh disa alga, shumëzohen në këtë mënyrë.
Sa më lart që ngjitesh në hierarkinë evolutive, aq më i përsosur është shumëzimi (kuptohet së bashku me përjahtimet e mundshme).
Shumëzimi është i mundur, nga ligje natyrore.
Tash ligjet natyrore janë aq të fuqishme sa as ai zoti yt nuk mund t'i kundërshtojë, psh Zoti nuk mund të bëjë që 2+2=5.
Sikurse nuk mund të bëjë që hidrogjeni të ketë 8 protone, sepse atëherë do të bëhej oksigjen. Në të kundërtën do mbetej hidrogjen por vetëm me një proton.
Jo ore jo, ka matematike te atij lloji qe 2+2=5 ose te barabarte me 6 , 7, 10, 100 e sa te doje. Kjo eshte multidimensionalja. Megjithate si ateist qe je te falet kjo. Problemi i hidrogjenit me tete protone eshte pa pike lidhje. Kjo varet se si e quajme ne. Ti nuk e di se cfare rezonance mahnitese krijohet ne yjet e medhenj per perftimin e elementeve me te thjeshte kimik. Pastaj te tregon vete niveli i atij qe nuk beson ne egzistencen absolute te Krijuesit (Zotit apo quaje si te duash)
A mund t'a shoshitësh i çikëz pak këtë. Se nuk është kjo një punë e thjeshtë si të blesh një bukë, apo të shkosh për vizitë tek daja. Jo, jo, kjo mund të bëjë revolucion në shkencë.Jo ore jo, ka matematike te atij lloji qe 2+2=5 ose te barabarte me 6 , 7, 10, 100 e sa te doje. Kjo eshte multidimensionalja.
2+2=5 pa i shtuar këtu ndonjë dimension, apo shtesa tjera, nuk di që ekziston dikund. Andaj mundodhu t'a shpjegosh, ose më mirë shko në ndonjë insitut shkencor akademik, shpalle si zbulim tëndin, dhe në vend se t'i marrësh 4-5 euro në muaj nga masonët se e mban firmën e tyre, më mirë merr miliona nga shpërblimet për shkencë.
Shih ti! Po mu falka. Sa interesant. Me demek e gjet ti të vërtetën, edhe e rrëzove atë që thashë, veç tash të ka mbet me më falë. Po hec more lladikë, more.Megjithate si ateist qe je te falet kjo.
Jo nuk varet se si e quajmë ne. Po si është.Problemi i hidrogjenit me tete protone eshte pa pike lidhje. Kjo varet se si e quajme ne.
Hidrogjeni nuk djeg, por digjet. Hidrogjeni redukton. Oksigjeni oksidon. Është ligj. Ndaç shko në Amerikë, ndaç në Yllësinë e Orionit, ndaç edhe në dreç të mallkum shko, se ky ligj nuk ndryshon.
Ohuuuuuuuuuu nuk e ditkam unë ë??Ti nuk e di se cfare rezonance mahnitese krijohet ne yjet e medhenj per perftimin e elementeve me te thjeshte kimik.
A po më fal bre, se kam harru me të pyet ty, se ti e paske dit këtë punë?
Shih ti sa interesant.
Pse more shkout çfarë niveli ke ti? A nuk di mënyrë tjetër për të debatu për shkencë??Pastaj te tregon vete niveli i atij qe nuk beson ne egzistencen absolute te Krijuesit (Zotit apo quaje si te duash)
Unë kam parë në Tv shkencëtarë që debatojnë madje goxha rreptë, por jo të mundohen të imponojnë idetë e tyre duke u shitur si të lartë.
Ti qenke i tip snobi i shpifur, që një shoqëri normale nuk të pranon.
Krijoni Kontakt