Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 23
    Citim Postuar më parë nga blueton Lexo Postimin
    kete e gjeta ne nje forum tjeter shqiptare

Faik Konica:"Po mos te ishte islami shqiptaret do te ishin me shume ne numer po jo shqiptar
    Do te me pelqente t'a dija se ku dhe kur e ka thene Konica nje gje te tille? Ne cilin liber te Konices apo te nje shkrimtari tjeter eshte e shkruar kjo thenie? Pastaj varet se ne çfare kontekstit e ka thene, nese e ka thene. Nje fraze e thene mes shume fjaleve tjera ka nje kuptim, e thene si fraze e vetme ka nje kuptim krejt tjeter.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Kam lexuar dikur nje liber rreth jetes se faikut , dhe mbaj mend se kur faiku ishte ne londer duke ngrene darke me nje diplomat anglez , i shtroi raki ne tavoline. Anglezi u habit e i tha se myslimanet se pijne alkolin, ndersa faiku i tha duke perdorur ''ne'' se bektashinjte e lejojne ate.

Nuk ve doren ne zjarr sepse ka mbi 10-15 vjet qe e kam lexuar ate liber , por une e di se ai ishte bektashi .

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-07-2010
    Postime
    360
    ua solla pergjigjen ,por dikush i fshine , se jemi mesuar me me kete pune, kur e verteta del ne shesh atehere fillon aksioni i fshirjes se postimeve

se paku le ta tregoje arsyen pse i fshine ky TARZANI

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga gerrard73 Lexo Postimin
    Do te me pelqente t'a dija se ku dhe kur e ka thene Konica nje gje te tille? Ne cilin liber te Konices apo te nje shkrimtari tjeter eshte e shkruar kjo thenie? Pastaj varet se ne çfare kontekstit e ka thene, nese e ka thene. Nje fraze e thene mes shume fjaleve tjera ka nje kuptim, e thene si fraze e vetme ka nje kuptim krejt tjeter.
    Edhe mua shume.
    S'ka lidhje qe s'e di Smth_poetic, dikush do te dali qe e di.
    Koha eshte e jona.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga blueton Lexo Postimin
    ua solla pergjigjen ,por dikush i fshine , se jemi mesuar me me kete pune, kur e verteta del ne shesh atehere fillon aksioni i fshirjes se postimeve

se paku le ta tregoje arsyen pse i fshine ky TARZANI
    Dergoma privat, pastaj mundohem ta sjell ketu ne ate menyre qe te mos e pengoje aske apo normat e forumit.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga gerrard73 Lexo Postimin
    Faik Konica vepra dy/titulli Feja/faqe 318-319

Muslimanizimi i shqiperise pati anet e veta te mira dhe te keqija.Duke u bere vellezer te besimit me turqit, ata paten mundesine te arrinin poste te larta ne ushtri dhe ne administraten civile,por keshtu ata e identifikuan veten me Perandorine dhe prandaj e vonuan clirimin e vendit nga turqit.Prandaj Shqiperia vendi i fundit ne Europen Juglindore qe ju nenshtrua turqeve ishte gjithashtu vendi i fundit qe fitoi lirine.Lidhur me kete ka interes te thuhen disa fjale per reagimin e njeriut te zakonshem ne shqiperi kundrejt kthimit masiv te paraardhesve te tij ne besimin musliman.Sic bisedohet neper kafene, ka dy "shkolla " te mendimeve per kete ceshtje. Njera thote se po ti kishin qendruar shqiptaret besnike fese se stergjysheve, vendi sot do te ishte me i madh dhe do te kishte qene i pari qe do te clirohej nga zgjedha e turqeve. "Shkolla "e kundert thote se po te kishin mbetur shqiptaret te krishtere, ata do te ishin asimiluar nga fqinjet.E meqe historia nuk hecen kurre se prapthi dhe ne nuk mund ta zhbejme te kaluaren, del qe eshte kot te germojme me tej keto ceshtje.

Pra keto nuk jane konkretisht fjalet e Faikut, por jane interpetim i asaj c'ka flitej nepr popull.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Faik Konica vepra dy/titulli Feja/faqe 318-319

Muslimanizimi i shqiperise pati anet e veta te mira dhe te keqija.Duke u bere vellezer te besimit me turqit, ata paten mundesine te arrinin poste te larta ne ushtri dhe ne administraten civile,por keshtu ata e identifikuan veten me Perandorine dhe prandaj e vonuan clirimin e vendit nga turqit.Prandaj Shqiperia vendi i fundit ne Europen Juglindore qe ju nenshtrua turqeve ishte gjithashtu vendi i fundit qe fitoi lirine.Lidhur me kete ka interes te thuhen disa fjale per reagimin e njeriut te zakonshem ne shqiperi kundrejt kthimit masiv te paraardhesve te tij ne besimin musliman.Sic bisedohet neper kafene, ka dy "shkolla " te mendimeve per kete ceshtje. Njera thote se po ti kishin qendruar shqiptaret besnike fese se stergjysheve, vendi sot do te ishte me i madh dhe do te kishte qene i pari qe do te clirohej nga zgjedha e turqeve. "Shkolla "e kundert thote se po te kishin mbetur shqiptaret te krishtere, ata do te ishin asimiluar nga fqinjet.E meqe historia nuk hecen kurre se prapthi dhe ne nuk mund ta zhbejme te kaluaren, del qe eshte kot te germojme me tej keto ceshtje.

Pra keto nuk jane konkretisht fjalet e Faikut, por jane interpetim i asaj c'ka flitej nepr popull.
    Ketu une lexoj krejtesisht te kunderten ne krahasim me barcaletat qe qarkullojne tek islamiket shqiptar. Kur loxoja neper internet se Faik Konica ishte shprehur ne ate menyre, sinqerisht qe habitesha, per faktin se nuk mund te thoshte nje intelektual i rangut te tije, nje te pavertete historike. Nuk me kishte qelluar qe t'a lexoj dhe isha shume kureshtar qe t'a dija me te vertete permbajtjet e thenieve te tije. Flm per artikullin.

Barcaleta qe qarkullonte per thenien e Konices, i ngjan shume perpjekjeve te islamikeve per te islamizuar figuren e Adem Jasharit. Me kujtohet te kem pare ne youtube nje video ku, disa islamik kishin shkuar ne fshatin ku kishte lindur Adem Jashari dhe intervisonin disa fshatar(natyrisht te pergaditur). Nder te tjera keta fshataret duhet te thonin se Adem Jashari ishte shume fetar, bile ai shkonte rregullisht ne xhami. Tani askush nuk e ve ne dyshim se Adem Jashari ishte muliman, por te tentosh te islamizosh figuren dhe vepren e tije eshte te thuash pak e turpshme. Sepse na ka ra rasti te shikojme familjaret e tije edhe ne TV, dhe nuk kemi pare ndonje gje islamike tek ata.

Pastaj per te kujtuar te gjitha barcaletat e shqiptarev, nuk mund te mungoje, kercenimi qe i beri Turqia Greqise ne vitin 1997, kur kjo e fundit donte te pushtonte Shqiperine. Bile dy avion luftarak turq hyne deri ne Athine, duke i thene grekut se te bombardojme po na e preke Shqiperine.
    Ne italisht thuhet...Che bello.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-07-2010
    Postime
    360
    [QUOTE=gerrard73;2830364por te tentosh te islamizosh figuren dhe vepren e tije eshte te thuash pak e turpshme.

ju kete gje e beni gadi 600 vjet me skenderbeun duke u munduar ta beni hero kombetare duke qene nje njeri qe nuk ka ditur se perse lufton , te njejten gje beni me terezen, fishten,bogdanin dhe shume figura tjera

kjo eshte shume turp jo pak

Ju keni fituar 1 pik Maska e naqeta
    Anëtarësuar
    05-10-2007
    Vendndodhja
    Ne toke !
    Postime
    439
    Konica eshte nje nga intelektualet shqiptar qe me pelqen me shume ,eshte i madh ,por dhe i çuditshem e shante Zogun por ishte ambasadori i qeveris se tij ....
    Nje intelektual shqiptar qe e kuptoi andej nga fundi qe ishte shqiptar ...
    A don, e s'din, a din e s'don !

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Konica e ka sqaruar shume mire kete pozite me Zogun, kur shpjegon: "Une nuk pajtohem me idete e tij, por une i sherbej popullit shqiptar". E ne fakt, kush mund t'i sherbente me mire se ai? Vetem ai kishte guximin t'i thoshte Zogut se gjerat ishin apo nuk ishin drejt, e jo servilet. Zogu e cmonte mencurine e tij, e ky kishte kohe qe e njihte veten se sa vlente ...

Njesoj vlen edhe rasti kur Fishta pranoi te pranonte cmimin me te larte italian per akademiket dhe te jepte leksione ne auditoret me te medha italiane te kohes. E dinte fare mire se ky cmim ishte poshterim, se i huaji kur nuk te ul dot poshte, atehere te ngre lart per te te poshteruar ne sy te popullit tend. Por, prapeseprape, ai e pranoi kete cmim dhe kete detyre per t'u treguar akademikeve dhe studenteve te asaj kohe se kush ishin shqiptaret. E kush mund ta bente me mire se Fishta kete pune!!! Kjo eshte njohja e vetvetes dhe e castit. E kjo eshte cilesi e shume pak njerezve, qe sot ne shqiptari jane specie ne zhdukje, per te mos thene te zhdukura... .

Paqja me ne!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •