Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 38
    i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304

Obama pro xhamisë afër vendit të Kullave Binjake

Gjatë fjalimit në iftarin e djeshëm Obama u shpreh” Muslimanët kanë të drejtë të praktikojnë fenë e tyre si çdokush tjetër.”

E shtune 14 Gusht 2010 9:20
    Presidenti i SHBA-ve Barak Obama të premten miratoi planet për ndërtimin e xhamisë dy blloqe pranë vendit të ish-Kullave Binjake në qytetin e Nju Jorkut, duke deklaruar se “muslimanët kanë të drejtë për të praktikuar fenë e tyre si çdokush tjetër në vend.”
    Duke folur gjatë iftarit që tanimë organizohet nga Shtëpia e Bardhë çdo vit gjatë muajit të Ramazanit Obama tha se të gjithë amerikanët kanë të drejtë të adhurimit që zgjedhin ata.
    “Kjo përfshin të drejtën për të ndërtuar një vend adhurimi dhe një qendër për komunitetin në një pronë private në Menhetenin e ulët, sipas ligjeve dhe rregullave vendore, tha Obama. “Kjo është Amerikë, dhe vendosmëria jonë për liritë fetare duhet të jetë e patundur.”
    Obama shtoi: “ Islami nuk është armiku ynë por Al-Kaida është.”
    “Ne kurrë nuk do të harrojmë viktimat e sulmeve të 11 Shtatorit dhe gjithmonë duhet të krenohemi me ata që ju kundërpërgjigjen këtyre sulmeve-prej zjarrfikësve që mbushen shkallët gjatë kohës së zjarrit e deri tek forcat tona që shërbejnë në Afganistan sot,” tha ai.
    Ndër të tjera Obama tha se Ramazani na përkujton neve se Islami është pjesë e Amerikës.
    Në Iftarin e mbrëmshëm në Shtëpinë e Bardhë ishin të pranishëm përmbi 100 mysafir përshirë aty dy kongresmenët muslimanë dhe ambasadorë e zyrtarë nga kombe të ndryshme muslimane./msnbc/mesazhi/
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Shej e nje fitore

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Qyre kur te shpallin obamen mysliman

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar më parë nga drenicaku Lexo Postimin
    Qyre kur te shpallin obamen mysliman
    Jo ske qa me shpall aty hiq veq mer vesh prej cilit luq u dal e ska ktu as te shpallne as konkurs .une sa e di qe Hasan e quanin bablokun e Burak obeses.

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    mire fare ------tani meqe o ramazan beri i gjo tmire ky per muslimsat shpresoj tvazhdoj dhe pas ramazanit kshu
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-04-2006
    Postime
    560
    une nuk e dije se qka lypin myslimanet me kerkue me ndertue shkolla apo xhamija ne ate vende te shenjet, qe vete terrorista myslimane vran mbi 3000 njerz te pa fajshem!
    me te vertet myslimanet nuk e meritoj te jetojn ne ket bote, nuk lane vende pa i shtije hundet, edhe me *** ! ma zi se derrkucat!po qka lypin ne amerik te ndertojn xhamij apo shkolle islamike! po ai Obama, veq me pa ne figure te tregon se eshte maxhup, mjer amerika dhe amerikanet kushe po i udheheqe! kame besimin ne Xhon Baidenin se sa per ket *** obamen, jame ftofe qe para zgjedhjeve, e kame dite qe se nuk ka nga maxhupi!maxhupi e vran edhe baben e vet e lej ma nuk po e prishe ameriken!

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Një hebre në mbrojtje të xhamisë
    Michael Bloomberg është një ish-mogul nga Wall Streeti, me një pasion për të drejtat e pronarëve të pronës private. Ai është një hebre, prindërit e të cilit kërkuan nga avokati i tyre i krishterë që të blejë një shtëpi dhe t’ua shesë atë më pas atyre, për të fshehur identitetin në një periferi aspak mikpritëse në Massachusetts. Dhe është një politikan, i cili pavarësinë e tij e cilëson si vlerën e tij më të madhe.

Nga Express më 14.08.2010 në ora 9:28
    Kombinimi potent i besimit dhe i historisë, thonë njerëzit e afërt me prefektin Bloomberg, ka nxitur mbrojtjen e tij të qendrës së propozuar të komunitetit mysliman në Manhattanin e ulët, një mbrojtje kjo të cilën e ka ndërmarrë me emocion, me një gjuhë të ashpër dhe përkundër faktit se anketat dëshmojnë se pjesa më e madhe e banorëve të New Yorkut nuk pajtohen me të.

“Diçka në lidhje me këtë çështje vërtetë e ka trazuar atë”, theksoi Howard J. Rubenstein, ekzekutivi i fuqishëm për marrëdhënie me publik, i cili është mik i Michael Bloombergut. “Kjo e ka shqetësuar thellë”.

Qëndrimi i ashpër i Bloombergut i ka siguruar atij adhurues të rinj, por gjithashtu edhe një kor të dezertorëve tashmë të njohur dhe atyre të rinj. Aleatët e besueshëm dhe me ndikim në gazeta janë kthyer kundër tij. Analistët konservatorë e kanë përqeshur (njëri e quajti vetëmashtrues). Madje, edhe disa prej miqve më të ngushtë të tij janë distancuar më hidhërim nga ai.

Zyrtarët e qytetit, të cilët kanë theksuar se prefekti është vërshuar nga korrespondenca të ashpra, kanë bërë disa prej tyre publike.

“Ju dëshironi të lejoni që myslimanët të ndërtojnë një trofe në tokën e shenjtë”, thuhej në një e-mail. Në të përfundohet:”Duhet të kërkohet votëbesimi për ju”.

Por, asnjë reagim me hidhërim-që vështirë është të matet në mënyrë të saktë - nuk e ka lëkundur prefektin. Përkundrazi, intervistat me bashkëpunëtorët dhe këshilltarët e tij sugjerojnë se ato vetëm sa kanë forcuar vendosmërinë e tij.

Dhe ata theksojnë se arsyet janë civile dhe personale. Për shembull, Bloomberg është njoftuar me burrin dhe gruan, të cilët janë në mesin e njerëzve kryesorë prapa qendrës së propozuar-institucion religjioz dhe kulturor, i cili do të ndërtohet dy rrugë më larg nga Qendra Botërore e Tregtisë.

Dhe për vite me radhë, me një përzierje të kujdesit dhe mosdurimit, ai ka trimëruar njujorkezët , përfshirë këtu edhe familjet e viktimave të 11 shtatorit, që të lëvizin emocionalisht përtej tragjedisë të para nëntë viteve.

Disa njerëz, të impresionuar nga thellësia e ndjenjave të Bloombergut, janë habitur, pjesërisht për faktin se ai ka dëshpëruar shumë njerëz, pasi që ka dështuar të rreshtohet prapa udhëheqëses së shkollës së parë publike në gjuhën arabe.

Rasti i udhëheqëses Debbie Almontaster filloi sikur edhe rasti i qendrës së komunitetit, me një plan në dukje të parë jokundërthënës-një shkollë, në të cilën do të mësohej gjuha arabe. Por, pak kohë më vonë, konservatorët, të nxitur nga ky propozim, e cilësuan Almontaserin si radikale dhe xhihadiste.

Pasi kundërshtarët e saj synuan ta ndërlidhin atë me një fanellë, me mbishkrimin “Intifada NYC” dhe pasi që një gazetë njoftoi se ajo ka mbrojtur këtë slogan, administrata e Bloombergut e detyroi atë që në vitin 2007 të jep dorëheqje, theksoi ajo.
    Një komision federativ për punësim erdhi në përfundim se Almontaser nuk ka pasur lidhje me fanellën në fjalë, se gazeta ka konstruktuar gabimisht fjalët e saj dhe se administrata e Bloombergut i është “nënshtruar pikërisht atyre paragjykimeve, të cilat ishte paraparë të eliminoheshin me hapjen e shkollës”. (Shkolla mbijetoi dhe kryesohet nga një drejtor i ri).

Tani disa udhëheqës myslimanë në New York kanë shprehur befasinë e tyre të këndshme në lidhje me qëndrimin për qendrën.

Robina Diaz, drejtore ekzekutive e grupit mysliman për shërbime sociale Turning Point for Women and Families, theksoi se qëndrimi i tij në rastin Almontaser “ndryshon plotësisht nga qëndrimi i tij i tanishëm”.

Ajo ka ndjenjën, shton ajo, se Bloomberg ndoshta është kthyer prapa dhe se si ky rast nuk i ka ndihmuar si prefekt, si udhëheqës- se kjo është një mundësi që ta zhbëjë rastin paraprak.

Sa i përket qendrës së komunitetit, mënyra e të menduarit e Bloombergut që nga fillimi është informuar nga ajo që e ka përshkruar si të drejtë thelbësore të atyre që qëndrojnë prapa planit.

“Nëse dikush dëshiron të ndërtojë një xhami, në vendin ku është paraparë të ndërtohet dhe nëse mund të tubojnë paratë për këtë, atëherë ata mund ta bëjnë këtë. Kjo nuk është punë e qeverisë”, ka theksuar ai.

U dëshmua se Bloomberg është takuar me çiftin, i cili synon të ndërtojë qendrën. Imamin Feisal Abdul Rauf, imami i cili do të kryesonte qendrën, kryesoi një lutje në Gracie Mansion në vitin 2009 dhe shkëmbeu fjalë të ngrohta me Bllombergun; bashkëshortja e imamit, Daisy Khan, ka qenë ulur pranë të dashurës së Bloombergut, Diana Taylor, në drekën që pasoi.

Në fillim të verës, kur kundërthëniet filluan të qarkullojnë përreth projektit, kritikët filluan të shtrojnë pyetje për vetë islamin, duke sugjeruar se ka toleruar elementet radikale dhe lanë të kuptojnë se qendra e planifikuar mund të inspirojë aktet terroriste në SHBA.

Këto deklarata tërbuan Bloombergun në masë të madhe, theksojnë njerëzit e afërt me të, për shkak se edhe familja e tij është përballur me paragjykime, kur prindërit e tij fshehën identitetin nga shitësit e shtëpisë së tyre në Medford, Massachusetts, një qytet në të cilin lagje të tëra ishin ende të ndaluara për hebrenjtë.

Pakënaqësia instiktive e Bloomberkut me natyrën dhe gjuhën e debatit për qendrën e detyroi atë që të kërkojë këshilla nga njerëzit tjerë, në të cilët ka besim.

Para disa javësh, ai iu afrua këshilltares për çështje myslimane, Fatima A. Shama, një palestinezo-amerikane, e cila është komisare për çështje të emigrantëve. Ai kërkoi mendimin e saj për projektin.

Shama këtë çështje e shpjegoi nga aspekti personal: unë kam tre djem, i tha ajo prefektit, por nuk ka vend për ta në qytet për të ndarë besimin e tyre mysliman me miqtë e tyre hebrenj dhe të krishterë.

“Qendra do të mund të ishte ky vend”, i tha Shama Bloombergut.

Ardhmëria e qendrës për momentin varet nga vendimi i Komisionit të qytetit për ruajtjen e monumenteve.

Ardhmëria e qendrës në atë moment varej nga vendimi i Komisionit të qytetit për ruajtjen e monumenteve. Nëse ky komision do të kishte votuar kundër ndërtimit të qendrës në vendin e planifikuar, plani i zhvilluesve do të kishte dështuar.

Nga mesi i korrikut, Bloomberg bëri një vizitë të heshtur në vendin e përmendur, një ish-qendër e tekstilit, dy rrugë larg qendrës së komunës. Ai nuk pa ndonjë tipar që do ta bënte këtë vend si një objekt që duhet ruajtur.

“Është vështirë të argumentohet se duhet të ruhet në formën si është”, theksoi ai.
    Në pritje të vendimit, politikanët shtetërorë dhe kombëtarë filluan të ndërhyjnë, duke e sulmuar qendrën si një akt të agresionit kundër vlerave amerikane.

Në fjalimin e tij, të përcjellë nga shumë njerëz, Newt Gingrich, ish-kryetar i Dhomës së Përfaqësuesve, i cili ka punuar së bashku me Bloombergun në reformën e edukimit, kritikoi qendrën e planifikuar dhe trimëroi Bloombergun që të ndërrojë mendjen.

Por, Bloomberg u gëzua kur dëgjoi se disa nga familjet e viktimave të 11 qershorit mbështetën qëndrimin e tij; këtë ia thanë para disa javësh gjatë një tubimi për mbledhjen e donacioneve për qendrën përkujtimore në vendin e tragjedisë.

Bloomberg u bë edhe më i vendosur që të flasë, pasi që mësoi se Liga Kundër Shpifjes, e cila për javë të tëra kishte dënuar sulmet kundër qendrës myslimane, befas shprehu kundërshtimin e saj kundër qendrës. Ai ishte i befasuar dhe i dëshpëruar.

I pyetur për qëndrimin e grupit, prefekti theksoi se kjo bie ndesh me misionin e shprehur të këtij grupi.

Ai kërkoi nga ndihmësit e tij që të hartojnë një fjalim, në të cilin jo vetëm që do të shpjegohej qëndrimi i tij, por në të cilin gjithashtu do të kritikoheshin edhe kundërshtarët e projektit.

Më 3 gusht, disa orë para mbajtjes së fjalimit, shkruesi kryesor i fjalimeve të Bloombergut, Francis Barry, ia tregoi prefektit tekstin.

“Nuk është aq sa duhet i fuqishëm”, citon Barry Bloombergun.

Prefekti futi aty gjuhën e tij, duke përmendur zjarrfikësit dhe oficerët e policisë, të cilët hynë në Qendrën Tregtare më 11 shtator:”Kur hynë në ndërtesë, asnjëri prej tyre nuk ka pyetur ‘Cilit Zot i lutesh’ apo ‘Cilit besim i takon?’.

Pas fjalimit, Bloomberg u përball me kritika, por pati edhe letra përgëzimi. Një femër, e cila u arratis nga Manhattani më 11 shtator, falënderoi prefektin për guximin e tij. Në një letër tjetër u theksua se “ishte ky momenti më i mirë i Bloombergut në funksionin e prefektit.

I përballur me reagimet, prefekti u ka thënë bashkëpunëtorëve se nuk do ta ndërrojë mendjen, por bashkëpunëtorët thonë se duket se ai është i ndjeshëm ndaj emocioneve, të cilat i ka nxjerrë në sipërfaqe kjo çështje-në veçanti të atyre kundrejt tij.

“E kam thënë shumë herë se kam filluar të lodhem”, ka thënë Bloomberg së fundi, në lidhje me përkrahjen e tij për qendrën. Më pas vazhdoi, paksa duke u ankuar:”Nuk po krijoj shumë miq duke e bërë këtë”.

(New York Times)

e Shikon sa shum ju duan hebrejet ata me buk e ju me gur lol

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-07-2010
    Postime
    360
    futja becin ketij hebreu

i/e regjistruar Maska e mesuesi_1
    Anëtarësuar
    27-06-2009
    Vendndodhja
    ne shkolle
    Postime
    2,050
    kjo tema qe keni hapur juve as nuk i perket fare problematikave shqiptare ....

do benin mire moderatoret ta spostojne kete teme .....
    "They will not control us, We will be victorious"

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Te pranosh ngritjen e nje xhamije ne vendin e kullave binjake, ne dukje te jep idene e nenshtrimit dhe te fyerjes se popullit amerikan dhe akoma me tej te popujve te demokracive liberale.Te marre persiper Obama nje gafe te tille?!Nuk besoj eshte akoma heret me u shpreh.Ketu ka vend te medosh dhe per hak marrje qe mund te realizohet kollaj ne nje dite ramazani si sot.Por gjithsesi feja e krishtere nuk permban hakmarrjen, por tolerancen dhe per me teper kur obama u be president mori bekimin ne nje kishe babtiste te Martin Luterit me doren e vendosur permbi Bibel. Amerika eshte vendi i cudirave e pra le tja leme kohes.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •