Close
Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 69 prej 69
    Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Kur injorantët po na e spjegojnë fenë, çpret prej tyre?

Shkoni mësoni fenë prej dijetarëve dhe mos u bëni vetë dijetarë, se nuk keni kapacitet ju për të qenë dijetar.

Sa shkollë keni o ju injorantë?
    Ku e keni kry shkollën e fesë?
    A praktikoni ju Islamin, apo vetëm debate keni qejf me bë?
    Në rastëse falni namazin, si i kuptoni kohët e tij?
    Kush ju mësoi faljen e namazeve, se si falen ato?
    Çfarë thoni para se të faleni?
    Çfarë lexoni mbas rekatit të dytë dhe të katërt(ai namaz që është me 4 rekat), kur jeni të ulur?
    A ndëgjoni ezanin dhe a e kuptoni atë se çka thotë?
    A mos vallë e kuptuat ju fenë vetëm duke e lexuar Kur'anin?

Ne muslimanëve na mjafton ajo që u zbrit Muhammedit s.a.v.s., ajo që praktikoi ai dhe shokët e tij që ishin pranë tij dhe e shihnin dhe e ndëgjonin dhe ishin ma të devotshëm se ne dhe ata që i pasojnë ato.

Citim Postuar më parë nga ximi_abedini Lexo Postimin
    bani ai eshte rob dhe i derguar i zotit

te gjith njerzit e gjall dhe te vdekur jan rob te zotit

per mu eshte i derguar i zotit sa te jet kjo jet sepse une punoj sipas kshillave te tij

nders me lart me ke pyt per disa siq thu ti hadithe une nuk e di ku i ke marr ato une si kam lexu asnjeher

une jam musliman sunit te kam tregu njeqind her une e pranoj dhe punoj sipas kuranit dhe sunetit

kuptoje bani njeher e pergjithmon se asnje kshilll e muhamedit a.s. nuk eshte e demshme per ne
    edhe Ibrahimi "ishte", sepse nuk "eshte" me, ai ka vdekur tashme;

37:109. Selam (shpλtim e paqe) pastλ Ibrahimi!
    37:110. Kλshtu, nλ kλtλ mλnyrλ Ne i shpλrblejmλ bamirλsit.
    37:111. Vλrtet, ai ishte nga robλrit Tanλ besimtarλ.
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Citim Postuar më parë nga ramazan_it Lexo Postimin
    Ne muslimanëve na mjafton ajo që u zbrit Muhammedit s.a.v.s., ajo që praktikoi ai dhe shokët e tij që ishin pranë tij dhe e shihnin dhe e ndëgjonin dhe ishin ma të devotshëm se ne dhe ata që i pasojnë ato.

jam plotesishte dakord me kete qe the,
    patjeter qe eshte gjeja me e drejte qe te falemi dhe te veprojme per gjerat e fese ashtu sic veproi Muhamedi,
    kemi kuranin, dakord eshte i ruajtur nga Zoti,
    por kur hadithet u shkruajten 200 vjet pas vdekjes se profetit, a ke t'i besim se keto hadithe jane te sakta , e pse atehere ndahen hadithet ne hadithe te sakta , te dobeta , e te trilluara, kush eshte ai qe vertetoi se keto transmetues transmetuan sakte, nga e vertetoi , ku u bazuan dhe nqs kete ndasi e bene njerzit , atehere na del se njerzit shpallin se kush eshte fjale e Zotit e kush jo,
    a jane ata te sigurte per kete?a bazohen ata ne nje udhezim nga Zoti per kete?
    Nqs jo, atehere bejne mekat, sepse shpallin ate , per te cilen nuk jane te sigurte dhe veprojne ne ate per te cilen nuk kane qene as te udhezuare as te urdheruar.

Shkoni mësoni fenë prej dijetarëve dhe mos u bëni vetë dijetarë, se nuk keni kapacitet ju për të qenë dijetar.

.
    kush te bind ty se jane "dijetare"ata qe ti thua se jane te tille !

un e di ju thoni se 1.5 miliard myslimane veprojne keshtu , edhe ne atahere do veprojme keshtu, por
    kur ne kur'an thuhet;

6:116. Nλ qoftλ se u bindesh shumicλs (mohuese qλ janλ) nλ tokλ, ata do tλ largojnλ ty nga rruga e All-llahut. Ata nuk ndjekin tjetλr vetλm supozime dhe nuk janλ tjetλr vetλm se rrenacakλ.

une do te thosha ramazan qe te leme perrallat e haditheve qe jane me qindra e mira , e ata , dijetaret ,disa i bejne te sakta e disa jo, e ata nuk kane kompetence per kete, sepse nuk ua ka dhene kete kompetence Zoti.
    ata shpikin ne fe , prandaj dhe nuk jane ne konsensus me njeri-tjetrin per nje sere ceshtjesh
    dhe disa dijetare i degjoni e disa te tjere nuk jane te "mire",
    keto jane prralla, nuk kane as baze e as argument,
    vetem kur'ani qendron i qarte e padiskutushem .
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 25-08-2010 më 09:12

.

po !

.................................................. ......
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 25-08-2010 më 09:28

i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Zoteri, Kurani nuk eshte shpallur vetem tek dijetaret e pastaj ata te na mesojne neve, paske problem ne te kuptuar ti...

[54:17] E bëmë Kuranin të lehtë për tu mësuar. A dëshiron ndokush prej jush të mësojë?

Sa shkollë keni o ju injorantë?
    S'eshte e domosdoshme qe te kesh shume shkolle per te lexuar Kuran. Sido qe te jete sa per info, jam i diplomuar dhe ende vazhdoj studimet.

Ku e keni kry shkollën e fesë?
    Pse duhet ta kryejm shkollen e fese qe ta kuptojme Kuranin ?

[20:2] Nuk e shpallëm Kuranin te ti, për të të shkaktuar ndonjë vështirësi.
    [54:17] E bëmë Kuranin të lehtë për tu mësuar. A dëshiron ndokush prej jush të mësojë?

A praktikoni ju Islamin, apo vetëm debate keni qejf me bë?
    E praktikoj.

Në rastëse falni namazin, si i kuptoni kohët e tij?
    1. Lutja e Agimit duhet të zbatohet gjatë dy orëve para lindjes së diellit (11:114, 24:58).
    2. Lutjes së Mesditës i vjen koha kur dielli zbret nga pika më e lartë e tij në mesditë (17:78).
    3. Lutja e Pasdites mund të zbatohet gjatë 3-4 orëve para perëndimit të diellit (2:238).
    4. Lutjes së Mbrëmjes i vjen koha pas perëndimit të diellit (11:114).
    5. Lutja e Natës mund të zbatohet pasi që muzgu hiqet nga qielli (24:58).

Kush ju mësoi faljen e namazeve, se si falen ato?
    Çfarë lexoni mbas rekatit të dytë dhe të katërt(ai namaz që është me 4 rekat), kur jeni të ulur?
    Kur Kurani u shpall, të gjitha detyrat fetare ishin veç të themeluara nëpërmjet Ibrahimit a.s.

[21:73] I bëmë ata imamë që udhëzuan në përputhje me urdhrat tona, dhe iu mësuam atyre si të
    veprojnë drejt, dhe si t‟i zbatojnë Lutjet e Kontaktit (Salat) dhe bamirësinë e obligueshme
    (Zeqat).* Te ne, ata ishin adhurues të devotshëm.

Nëse i shkruajmë numrat e lutjeve me përkuljet,
    përuljet dhe Teshehudet e tyre, marrim:

1 1 2 2 4 1 2 4 4 8 2 3 4 4 8 2 4 3 3 6 2 5 4 4 8 2

Ky numër i gjatë përbëhet nga surja që e recitojmë në të pesë lutjet (1) të ndjekur nga numri i
    lutjes së parë (1), pastaj numri i “Çelësave” (Çelës = Fatiha) që i recitojmë në këtë lutje (2), pastaj numri i
    përkuljeve (Ruku‟) (2), pastaj numri i përuljeve (4), pastaj numri i Teshehudeve (në pozitën e ulur)
    (1), pastaj numri i lutjes së dytë (2), pastaj numri i “Çelësit” që e recitojmë në lutjen e dytë (4),
    pastaj numri i përkuljeve (Ruku) në këtë lutje (4), pastaj numri i përuljeve (8), pastaj numri i
    Teshehudeve (2), pastaj numri i lutjes së tretë (3), dhe kështu me radhë deri në lutjen e fundit. Ky
    numër i gjatë është shumëfish i 19-shit, dhe kjo konfirmon edhe hollësirat më të vogla të lutjeve,
    madje edhe numrin e Rukuve, Suxhudeve, dhe Teshehhudeve.

[74:30] Sipër tij është nëntëmbëdhjetë. (19 eshte emertuesi i perbashket i Kuranit).

A ndëgjoni ezanin dhe a e kuptoni atë se çka thotë?
    [3:18] Perëndia dëshmon se nuk ka perëndi përveç Tij, e ashtu dëshmojnë edhe engjëjt dhe ata që
    kanë dije. Sinqerisht dhe me të drejtë, Ai është perëndia absolut; nuk ka tjetër perëndi pos Tij, të
    Plotfuqishmit, Më të Mençurit.

[12:111] Në historinë e tyre ka mësim për ata që posedojnë inteligjencë. Ky nuk është Hadith i trilluar; ky (Kuran) konfirmon të gjitha shkrimet paraprake, furnizon hollësirat e të gjitha gjërave, dhe është fener dhe mëshirë për ata që besojnë.
    [17:9] Ky Kuran udhëzon te rruga më e mirë, dhe iu sjell lajme të mira besimtarëve që çojnë jetë të drejtë, që ata kanë merituar shpërblim shumë të madh.
    [17:41] Kemi përmendur në këtë Kuran (të gjitha llojet e shembujve), që të mund të marrin vesh. Por kjo vetëm ua shton neverinë e tyre.
    [17:89] Kemi përmendur për njerëzit në këtë Kuran të gjitha llojet e shembujve, por shumica e
    njerëzve këmbëngulin që të mos besojnë.

Si pergjigje e kesaj i ke ajetet qe i kam sjell me larte.

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Materiale për këtë temë u kemi dhënë boll dhe besoj se nuk ka se çka të diskutohet më për këtë temë dhe e konsideroj se është mirë që të mbyllet.

Kurse ata pyetjet tjera që janë bërë prej banit dhe master2006, le të hapin nji temë të re dhe po debatojmë inshAllah. Kështu që të mos ketë huti në mes besimtarëve dhe të kenë kuptim të gjitha dyshimet.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-01-2010
    Postime
    30
    Allahu te shperbleft vella Ramazan per postimin

Ja edhe disa argumente

Abdullah ibn Amr bin Asi transmeton se pejgamberi a.s. ka thene:
    “Komunikoni prej meje qoftë edhe një fjalë! Tregoni edhe prej (të dhënave të) bijve të Izraelit dhe s’ka problem; por kushdo që gënjen për mua me vetëdije le të përgatisë ndenjësen e tij në zjarr

Pejgamberi a.s. është lutur në mënyrë të veçantë për ata që kanë dëgjuar fjalët e tij, i kanë mbajtur mend dhe që më pas ua kanë treguar të tjerëve. Kjo ka të bëjë veçanërisht me Sunetin. Ai thotë: “Allahu e bekoftë atë njeri që dëgjon fjalët e mia, i mban mend ato dhe i thotë tamam ashtu siç i ka dëgjuar, sepse shumë prej atyre që i dëgjojnë fjalët e mia prej të tjerëve, mund t’i kuptojnë më mirë se ata që i dëgjuan drejtpërdrejt nga unë.” Ky hadith është transmetuar nga një numër i madh sahabësh si Ibn Mesudi, Zejd ibn Thabit, Xhubejr Mutim, Ebu Said, Numan bin Beshir, Enesi, Ebu Derda, etj. Hakimi sjell një listë edhe më të gjatë të transmetuesve të këtij hadithi.

Gjithashtu ne hutben e lamtumires e ke ku pejgamberi i All-llahut s.a.v.s thot:

Para vetes e keni tërë jetëi time, fjalët dhe veprat e mia. Gjithçka që kam folur dhe punuar, jam përpjekur që të jetë në pajtim të plotë me urdhrat e Allahut. Ju vërtet nuk do të gjendeni në lajthitje përderisa t'i përmbaheni Kur'anit dhe sunnetit tim

O njerëz! I dëgjuat porositë e mia, futini në zemrat tuaja e në jetën tuaj. Të gjithë ata që i kanë dëgjuar këto fjalë të mia, le t'ua përcjellin atyre që nuk i kanë dëgjuar, sepse prej tyre mund të ketë më mbamendës se vetë dëgjuesit.

i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Materiale për këtë temë u kemi dhënë boll dhe besoj se nuk ka se çka të diskutohet më për këtë temë dhe e konsideroj se është mirë që të mbyllet.

Kurse ata pyetjet tjera që janë bërë prej banit dhe master2006, le të hapin nji temë të re dhe po debatojmë inshAllah. Kështu që të mos ketë huti në mes besimtarëve dhe të kenë kuptim të gjitha dyshimet.

Pajtohem, ta hapim dhe do te diskutojme

Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •