Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 69
    kurse te gjithe te derguarit sollen te njejten porosi , qe nuk eshte tjeter vec shehadetit;

21:25. Ne nuk dλrguam asnjλ tλ dλrguar para teje e tλ mos i kemi shpallur atij se: Nuk ka zot tjetλr pλrveη Meje, pra mλ adhuroni!”

pra te pyes ximi , si e ka thene shehadetin ibrahimi,
    la-ilahe-il-allah-muhamedun-resulullah, nqs paska thene kete , atehere muhamedi as nuk kishte lindur kur jetonte Ibrahimi,si e komenton kete fakt!
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 14-08-2010 më 17:41
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Citim Postuar më parë nga ximi_abedini Lexo Postimin
    natyrisht qe te gjith jan pejgamber mirpo une si kam dallu ata ata i ka dallu zoti
    Zoti i ka dallu , pune per Zotin ,
    ne nuk duhet t'i dallojme sepse perndryshe Zoti nuk do n'a e komunikonte kete gje , se nuk duhet te bejme dallim mes te derguarve,

pastaj zoti i ka dallu edhe njerzit , njeri eshte i gjate e tjetri i shkurter, kete s'na takon neve t'a gjykojme , keto jane pune te t'Plotfuqishmit

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    Zoti i ka dallu , pune per Zotin ,
    ne nuk duhet t'i dallojme sepse perndryshe Zoti nuk do n'a e komunikonte kete gje , se nuk duhet te bejme dallim mes te derguarve,

pastaj zoti i ka dallu edhe njerzit , njeri eshte i gjate e tjetri i shkurter, kete s'na takon neve t'a gjykojme , keto jane pune te t'Plotfuqishmit
    o shok une jam nga ymeti i muhamedit a.s. dhe e pasoj ate natyrisht qe nuk i mohoj pejgamberet e tjer sepse jam i obliguar ti besoj ,dhe pejgamberi qe do ket me se shumti umet eshte muhamedi a.s.

pes pejgamberet me te dalluar jan musai a.s. isai a.s. nuhu a.s. ibrahimi a.s. dhe muhamedi a.s. prej tyre zoti ka dallu muhamedin a.s.

nese nuk e din ne naten e isras dhe miraxhit ne Mesxhidi Aksa muhamedi a.s. ishte imam i te gjith pejgamberve gjat faljes se namazit
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

o shok une jam nga ymeti i muhamedit a.s. dhe e pasoj ate natyrisht qe nuk i mohoj pejgamberet e tjer sepse jam i obliguar ti besoj ,dhe pejgamberi qe do ket me se shumti umet eshte muhamedi a.s.

pes pejgamberet me te dalluar jan musai a.s. isai a.s. nuhu a.s. ibrahimi a.s. dhe muhamedi a.s. prej tyre zoti ka dallu muhamedin a.s.

nese nuk e din ne naten e isras dhe miraxhit ne Mesxhidi Aksa muhamedi a.s. ishte imam i te gjith pejgamberve gjat faljes se namazit
    Zoti i dallon ke te doje ne grade me te larte se tjetrin, por njeriu nuk duhet te beje dallim ne mes tyre ,
    Zoti po,
    njeriu jo
    sepse Ai eshte Nje dhe I Vetmi Zot , ben cka te doje , po te donte nuk i dallonte , ose i dallonte ne nje menyre tjeter , Zoti vepron i pamvarur.

ti nuk ke kuptuar se muhamedi nuk do te mund te t'ndihmoje ty ne diten e gjykimit , ajo qe do te ndihmoje eshte qe mos t'i keshe bere Zotit shirk dhe te kesh vepruar ne rrugen e Zotit,prandaj dhe them se nuk duhet te shoqerohet emri i muhamedit ne shehadet ngjitur me emrin e Zotit sepse kjo eshte shirk, aty jane 2 emra e jo nji, jane emrat Allah dhe Muhamed, kjo eshte shirk , jane 2 emra e jo nji, shoqerohet edhe emer tjeter bashke me zotin, pra eshte shirk.
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 14-08-2010 më 18:16

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    Zoti i dallon ke te doje ne grade me te larte se tjetrin, por njeriu nuk duhet te beje dallim ne mes tyre ,
    Zoti po,
    njeriu jo
    ather pse ti nuk punon sipas bibles ,tevratit dhe zeburit por punon sipas kuranit pse e ben ti kete dallim
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Selam alejkum

Ximi_abedini, All-llahu të shpërbleftë për mundin që bën dhe lus All-llahun s.v.t., që ty udhëzojë edhe banin dhe xhamia se këtu shihet qartë se ata nuk e kanë kuptuar Islamin.

Një njeri që mohon nji hadith që është mutevatir, e nxjer personin nga Islami.

Prandaj të kemi kujdes në shprehje dhe në shkrime kur bëhet fjalë për besim dhe teuhid.

Si mund që të mohoet i Dërguari i All-llahut në dëshmi, pasi All-llahu na i përcjelli fjalët e Tij nëpërmjet Muhammedit s.a.v.s., atëherë i bije se ne të lexojmë vetëm Kur'an dhe pa sqarim nga askush " ta kuptojmë vetë " se çka na thotë All-llahu s.v.t., kjo gjë është e pamundshme. Pa hadithe nuk kuptohet Kur'ani, se atëherë mund ta pyes banin: Pse atëherë All-llahu nuk e solli vetëm Kur'anin pa Pejgamber, mos vallë nuk ka pasë mundësi???

ather pse ti nuk punon sipas bibles ,tevratit dhe zeburit por punon sipas kuranit pse e ben ti kete dallim
    ky verset kuranor t'a jep pergjigjen;

32:23. Ne i patλm dhλnλ edhe Musait librin, e ti (Muhammed) mos ke dyshim nλ ηka pranon (nλ Kur’anin libλr qiellor si i Musait), kurse atλ (librin e Musait) e bλmλ udhλrrλfyes pλr beni israilλt.

sepse ka qene udherrefyes per beni israilet , ashtu sic thuhet ne kuran,por udhezimi baze i tehuidit thuhet qarte edhe ne bibel, pra shehadeti, pra thuhet;
    Mark 12:29 Dhe Jezusi u pλrgjigj: ``Urdhλrimi i parλ i tλ gjithλve λshtλ: "Dλgjo, o Izrael: Zoti, Perλndia ynλ, λshtλ i vetmi Zot",
    kurse Kur'ani eshte per mbare njerzimin,

por kjo nuk me jep te drejte mua qe te dalloj muhamedin me lart nga profetet e tjere te Zotit, te gjithe jane te derguar te Zotit dhe nuk ka dallim mes tyre
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 14-08-2010 më 18:30

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga ramazan_it Lexo Postimin
    Selam alejkum

Ximi_abedini, All-llahu të shpërbleftë për mundin që bën dhe lus All-llahun s.v.t., që ty udhëzojë edhe banin dhe xhamia se këtu shihet qartë se ata nuk e kanë kuptuar Islamin.

Prandaj të kemi kujdes në shprehje dhe në shkrime kur bëhet fjalë për besim dhe teuhid.

Si mund që të mohoet i Dërguari i All-llahut në dëshmi, pasi All-llahu na i përcjelli fjalët e Tij nëpërmjet Muhammedit s.a.v.s., atëherë i bije se ne të lexojmë vetëm Kur'an dhe pa sqarim nga askush " ta kuptojmë vetë " se çka na thotë All-llahu s.v.t., kjo gjë është e pamundshme. Pa hadithe nuk kuptohet Kur'ani, se atëherë mund ta pyes banin: Pse atëherë All-llahu nuk e solli vetëm Kur'anin pa Pejgamber, mos vallë nuk ka pasë mundësi???
    Tani edhe ne pune te Zotit po nderhyni..... a nuk logjikoni mer ju njerz?

Nese eshte e pamundur me kuptu Kur`anin sipas juve , pse e sjelli Zoti??

[QUOTE]
    Citim Postuar më parë nga ramazan_it Lexo Postimin
    Selam alejkum

Si mund që të mohoet i Dërguari i All-llahut në dëshmi, pasi All-llahu na i përcjelli fjalët e Tij nëpërmjet Muhammedit s.a.v.s., atëherë i bije se ne të lexojmë vetëm Kur'an dhe pa sqarim nga askush " ta kuptojmë vetë " se çka na thotë All-llahu s.v.t., kjo gjë është e pamundshme. Pa hadithe nuk kuptohet Kur'ani, se atëherë mund ta pyes banin: Pse atëherë All-llahu nuk e solli vetëm Kur'anin pa Pejgamber, mos vallë nuk ka pasë mundësi???[/QUOTE]
    sepse , njerezve, Zoti u dergon njerez !

dhe sa per kuranin qe nuk e kupton , thuhet;

15:1. Elif, Lam, Ra. Kλto janλ ajetet e librit, tλ Kur’anit tλ plotkuptueshλm.

kurani eshte qe t'a kuptojme vete, po nuk e kuptuam vete , as nuk na intereson kuptimi i te tjetreve , sepse nuk do na ndihmoje se a e kuptuan te tjeret kuranin, apo jo, ne diten e gjykimit,
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 14-08-2010 më 18:46

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Si zakonisht edhe një deshtim në debatin e banit, nëse do të më kishit lejuar ua kisha sjell një verset Kur'anor i cili shpreh qartë pjesën "Muhammedun Resulull-llah" por po pres lejën tuaj ngase nuk dua të ju ndërhyj në debat dhe gjithashtu po pres mos ndoshta vet ximi do ta sjell atë verset, ngase jam i bindur se edhe ai e din.
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •