Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 69
    es-selamu-alejkum
    pershendetje dhe agjerim te mbare!

duke qene se une nuk gjej ne kur'an nje urdherim per nje liber tjeter pervec kur'anit e shoh te domosdoshme qe te analizojme dhe te kuptojme se pse nuk eshte shkruar ne kuran ne lidhje me hadithet dhe sunetin e profetit te Zotit(paqja qofte me te)
    ne kur'an shkruhet shpesh here fjala "thuaj",
    me kete fjale une kam kuptuar qe i thuhet Muhamedit ; "thuaj kete qe te shpallet, dmth nga kur'ani " , si psh-

33:16. Thuaj: “Nλse ikλt prej vdekjes ose prej mbytjes, ikja nuk do t’ju bλjλ dobi, sepse edhe atλherλ nuk do tλ (shpλtoni) pλrjetoni vetλm pλr pak kohλ”.
    113:1. Thuaj: I mbλshtetem Zotit tλ agimit,
    56:49. Thuaj: “Edhe tλ parλt edhe tλ fundit!”
    --edhe te tjera si keto ajete qe nuk eshte nevoja ti sjell ketu ,

me kete une kam kuptuar se kur'ani eshte thene nga goja e profetit,por e shpallur prej Zotit nepermjet engjellit xhibril,
    qe do te thote se kur thuhet se ndiqni profetin , ose merrni c'tju jape profeti e lereni c'tju ndaloje profeti , don te thote se merrni ose ndaloni nga ajo qe kur'ani thote, sepse profeti e thote kur'anin qe i shpallet, sepse nga goja e profetit doli ajo qe Zoti shpalli se cfare eshte e lejuar e cfare jo dhe shume ajete te tjera.

Profeti kishte per detyre vetem shpalljen e kur'anit ;

75:17. Sepse Ne e kemi pλr detyrλ tubimin dhe leximin e tij!
    75:18. E kur ta lexojnλ atλ ty, ti pλrcille me tλ dλgjuar leximin e tij.
    75:19. Dhe pastaj λshtλ obligim yni qλ ta shkoqisim atλ.

kurse per ndalesat thuhet;

16:35. Ata qλ i bλnin shok Zotit (idhujtarλt) thanλ: “Sikur tλ kishte dashur All-llahu, as ne, e as prindλrit tanλ nuk do tλ adhuronim asnjλ send pos Tij, dhe nuk do tλ ndalonim (nuk do ta konsideronim tλ ndaluar) asnjλ send pos (ndalesave tλ) Tij. Kλshtu (kλso gλnjeshtrash) bλnin edhe ata qλ ishin para tyre. Po a mos kanλ tλ dλrguarit obligim tjetλr, pλrveη qλ t’i njoftojnλ qartazi?

e dallova me ngjyre blu fjalen "Tij" per arsye sepse behet fjale per Zotin, pra nuk do te ndalonin asnje send pos asaj qe Zoti ndaloi dhe Zoti e shpalli kur'anin per kete qellim

10:59. Thuaj: “Mλ thuani, atλ qλ All-llahu ju dha si ushqim (tλ lejuar), e ju nga ai diηka bλtλ tλ ndaluar e diηka tλ lejuar?” Thuaj: “A ju lejoi All-llahu ju, ose ju i shpifni All-llahut?”

66:1. O ti pejgamber (o ti, qλ tλ λshtλ sjellλ kumtesa nga qielli), pse ia ndalon vetes atλ qλ All-llahu ta lejoi? A kλrkon me tλ pajtimin e grave tua? All-llahu λshtλ mλkatfalλs, mλshirues.

--------------------------------------------------

kurse per kete ajet behet fjale per placke -pasuri e jo udhezim per ndalese ;

59:7. Atλ qλ All-llahu nga banorλt e vendeve (jobesimtare) ia dha pa luftλ tλ dλrguarit tλ vet, ajo i takon All-llahut, tλ dλrguarit tλ afλrmve, jetimλve, tλ varfλrve, kurbetηinjve. (Kλshtu veprohet) Qλ ajo tλ mos ndahet ndλrmjet pasanikλve tuaj. Cka t’ju japλ Pejgamberi, atλ merrnie, e ηka t’ju ndalojλ, pλrmbanju dhe kini frikλ All-llahun, se All-llahu λshtλ ndλshkues i ashpλr.
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 24-08-2010 më 09:26
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Citim Postuar më parë nga ximi_abedini Lexo Postimin
    ti po e pranon zotin por po e mohon te derguarin ashtu siq bejn ahmedit

dhe shahadeti per muslimanet eshte keshtu

LA-ILAHE-IL-ALL-LLAH
    MUHAM-MEDUN RESULULL-LLAH

shehadeti ne gjuhen shqipe eshte keshtu

besoj dhe deklaroj qe vetem ALL-LLAHU eshte zot dhe besoj dhe deklaroj qe MUHAM-MEDI eshte rob i zotit dhe pejgamber i zotit

kush e mohon kete nuk eshte musliman
    a eshte , apo ishte , sepse tashme profeti muhamed ka vdekur

pra , kur thua se ;muhamedi eshte i derguari i Zotit ,medon se eshte gjalle?
    apo muhamedi ishte i derguari i Zotit,
    si mendon ti ximi , si eshte me e drejte! "eshte" apo "ishte"

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    a eshte , apo ishte , sepse tashme profeti muhamed ka vdekur

pra , kur thua se ;muhamedi eshte i derguari i Zotit ,medon se eshte gjalle?
    apo muhamedi ishte i derguari i Zotit,
    si mendon ti ximi , si eshte me e drejte! "eshte" apo "ishte"
    bani ai eshte rob dhe i derguar i zotit

te gjith njerzit e gjall dhe te vdekur jan rob te zotit

per mu eshte i derguar i zotit sa te jet kjo jet sepse une punoj sipas kshillave te tij

nders me lart me ke pyt per disa siq thu ti hadithe une nuk e di ku i ke marr ato une si kam lexu asnjeher

une jam musliman sunit te kam tregu njeqind her une e pranoj dhe punoj sipas kuranit dhe sunetit

kuptoje bani njeher e pergjithmon se asnje kshilll e muhamedit a.s. nuk eshte e demshme per ne
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

bani ai eshte rob dhe i derguar i zotit

te gjith njerzit e gjall dhe te vdekur jan rob te zotit

per mu eshte i derguar i zotit sa te jet kjo jet sepse une punoj sipas kshillave te tij

nders me lart me ke pyt per disa siq thu ti hadithe une nuk e di ku i ke marr ato une si kam lexu asnjeher

une jam musliman sunit te kam tregu njeqind her une e pranoj dhe punoj sipas kuranit dhe sunetit

kuptoje bani njeher e pergjithmon se asnje kshilll e muhamedit a.s. nuk eshte e demshme per ne
    te gjith njerzit jane krijesa te Zotit, por,,,,,
    ne rastin e shehadetit thuhet nje deshmi, ku deshmohet ate moment,dhe deshmia verteton ose mohon dicka,
    ne rastin konkret mohon se s'ka Zot tjeter vec Perendise dhe pohon se vetem Perendia eshte Zot dhe kjo deshmi eshte e vertete , por kur thua se Muhamedi eshte i derguari i tij , kjo nuk eshte e vertete sepse Muhamedi ishte i derguari i Zotit, por qe tashme ka vdekur, ashtu sic kane vdekur edhe te derguarit e tjere.

perderisa vepron sipas kuranit dhe sunetit, atehere gjej kete hadith qe eshte Sahih dhe pastaj eja te diskutojme perseri;

Sahih Muslimi -- ,,,,,,,Zuhd, Libri 42, Numër 7147

si dhe; Ahmedi-volumi 1,faqja 171

te dyja keto hadithe jane Sahih dhe thone te njejten gje, dmth qe ka pasur urdherim nga Muhamedi per mos shkrimin e haditheve.
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 24-08-2010 më 13:56

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Mendoj se sqarimi u dha andaj do të ishte me vend që tema të mbyllet!

"Thuaj: “Bindjuni All-llahut dhe të dërguarit, e nëse ata refuzojnë, atëherë All-llahu nuk i do pabesimtarët*”!" (Kur'an 3:32)

Bindjuni All-llahut ka për qëllim Kur'anit
    Bindjuni të dërguarit ka për qëllim Hadithet (ato të sakta sigurisht).
    Dhe pjesa e fundit e versetit ku aludon se ata që refuzojnë nuk janë besimtarë (myslimanë).
    Ndryshuar për herë të fundit nga gimche : 24-08-2010 më 20:34
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin

Kur thua "ato te sakta sigurisht" na jep te kuptojme se shume hadithe jane te pasakta, dhe cfare metode perdoret per te vertetuar qe nje hadith eshte apo jo i sakte ? A ka ne kuran ndonje ajet ku Allahu na garanton se do ta ruaj hadithin ashtu siq garanton per Kuranin ?

Dhe do te doja mundesisht te me sqaroj dikush keto ajete:

[69:40] Ky (Kuran) është shprehja e një lajmëtari të nderuar.
    [69:41] E jo shprehja e një poeti; rrallë besoni.
    [69:42] As shprehja e një fallxhiu; rrallë merrni vesh.
    [69:43] Shpallje prej Zotit të gjithësisë.
    [69:44] Po të shprehte ai ndonjë mësim tjetër.
    [69:45] Do e kishim ndëshkuar.
    [69:46] Do i kishim ndërprerë shpalljet te ai.
    [69:47] Askush prej jush nuk do të mund t‟i ndihmonte.
    [69:48] Ky është një kujtim për të drejtit.
    [69:49] E dimë; disa prej jush janë refuzues.
    [69:50] Nuk është tjetër pos pikëllim për mosbesimtarët.
    [69:51] Është e vërteta absolute.
    [69:52] Prandaj, ta madhërosh emrin e Zotit tënd, Më të Madhit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-07-2006
    Postime
    82
    bani a kupton ti qka thash me lart apo jo
    te gjith pejgamberet qe kan qen me heret jan derguar vetem per nje popull dhe per nje koh te caktuar ndersa muhammedi eshte derguar per te gjith njerzimin deri ne kijamet
    Ti Abedin Ximi po thua se Muhameti është i dërguar për të gjithë njerzimin... gabon se për kinez nuk është dërguar as për japonez, rus, amerikan, për bashkimin europjan, pra pranoje ai është dërgue vetëm për popujt e saharasë dhe pikë. Qështë e vërteta ka pas provue me lufta me e zgjërue territorin por nuk i pat shkue mbarë... Ximi lexo ma shum shqip...

Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Mendoj se sqarimi u dha andaj do të ishte me vend që tema të mbyllet!

"Thuaj: “Bindjuni All-llahut dhe të dërguarit, e nëse ata refuzojnë, atëherë All-llahu nuk i do pabesimtarët*”!" (Kur'an 3:32)

Bindjuni All-llahut ka për qëllim Kur'anit
    Dhe pjesa e fundit e versetit ku aludon se ata që refuzojnë nuk janë besimtarë (myslimanë).
    kurse une desha te te pyes agim se; a i'u "tha" kur'ani njerezve nga goja e Muhamedit ?, nqs po atehere kjo ka per qellim qe te ndiqet cfare u shpall nga Muhamedi, dmth shpalljen(kur'anin),
    kurse "bindjuni Zotit" , do te thote se bindjuni vetem Zotit e asnjerit tjeter, po ashtu muhamedi ishte thjesht i derguari i Zotit, qe Zoti i shpalli kur'anin,
    keto ajete tregojne se kush eshte liber i Zotit e kush jo;

28:48. E kur atyre u erdhi e vλrteta nga ana Jonλ, ata thanλ: “Pλrse nuk iu dha atij (Muhammedit) sikurse iu dha Musait (ndonjλ mrekulli materiale)! Po a nuk e mohuan atλ qλ iu dha Musait mλ parλ?” E, thanλ: “Dy magji qλ pλrmbajnλ njλra-tjetrλn. Dhe thanλ: Cdonjλrλn prej tyre ne e mohojmλ!”
    28:49. Thuaj: “Nλse λshtλ e vλrtetλ ηka thoni, atλherλ silleni njλ libλr prej All-llahut qλ λshtλ edhe mλ udhλzues se kλta dy (Tevrati e Kur’ani), e ti pλrmbahem edhe unλ atij?”
    28:50. E nλse ata nuk tλ pλrgjigjen ty, atλherλ dije se ata ndjekin vetλm dλshirat e veta, e kush λshtλ mλ i humbur se ai qλ duke mos pasur fakt prej All-llahut, ndjek epshin e vet? S’ka dyshim se All-llahu nuk udhλzon popullin zullumqar.
    28:51. Ndλrsa Ne pandλrprerλ u dλrguam atyre shpalljen, ashtu qλ tλ mendojnλ.

gjithashtu , Zoti nuk ka derguar asnje te derguar qe t'u thote njerezve se behuni rob te mij, por besoni Zotin;

3:79. S’λshtλ e drejtλ as nuk i takoi asnjλ njeriu qλ t’i ketλ dhλnλ All-llahu librin, urtλsinλ dhe pejgamberllλkun, e pastaj ai t’u thotλ njerλzve: “Bλhuni robλ tλ mi (adhuromλni mua) e jo tλ All-llahut”! Por (ju thotλ): “Bλhuni dijetarλ tλ mλsimeve tλ Zotit, ngase u keni mλsuar njerλzve librin dhe e keni studiuar atλ.

16:2. Me urdhrin e Tij ia zbret engjλjt me shpallje atij qλ Ai dλshiron nga robtλ e vet (duke thλnλ) t’ua tλrhiqni vλrejtjen (t’i njoftoni) se nuk ka tλ adhuruar (zot) tjetλr vetλm Unλ, pra tλ mλ keni frikλn.
    pra, Zoti zgjedh ke te doje e e ben te derguar dhe po ne kete ajet thuhet dhe shehadeti me i sakte,
    te derguar ka shume , por Zot vetem nje.
    nuk thuhet ne asnje vend ne kuran se po shpallet dicka tjeter pervecse "Kur'anit", cdo gje tjeter eshte fantazi dhe supozime, por supozimi nuk eshte asgje,;

10:36. Shumica e tyre nuk pλrkojnλ tjetλr pos supozim, e supozimi nuk λshtλ asgjλ ndaj tλ vλrtetλs. All-llahu di shumλ mirλ pλr atλ qλ punojnλ.
    ju qe ndiqni shumicen , pa pasur fakte te qarta , juve jeni qe u duhet tema e hapur, sepse Zoti thote;
    12:108. Thuaj: “Kjo λshtλ rruga ime, e vλnλ nλ fakte tλ qarta, e qλ unλ thλrras te All-llahu, unλ dhe ai qλ vjen pas meje. Larg tλ metave λshtλ All-llahu, e unλ nuk jam nga idhujtarλt.”
    tema eshte mese normale dhe per mua shume me interes, nqs bazoheni ne drejtesi , atehere nuk ka pse te keni frike e t'a mbyllni temen , perndryshe kjo tregon se nuk keni argument te qarte per ate qe diskutohet.

Selamu-alejkum !
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 25-08-2010 më 08:22

Citim Postuar më parë nga arvanitasi Lexo Postimin
    Ti Abedin Ximi po thua se Muhameti është i dërguar për të gjithë njerzimin... gabon se për kinez nuk është dërguar as për japonez, rus, amerikan, për bashkimin europjan, pra pranoje ai është dërgue vetëm për popujt e saharasë dhe pikë. Qështë e vërteta ka pas provue me lufta me e zgjërue territorin por nuk i pat shkue mbarë... Ximi lexo ma shum shqip...
    keshtu si po e thua ti edhe po te vij nga Zoti ndonje kuran ne shqip, do thuash , un dua nje kuran personalisht per mua, kurse ne kuran thuhet;

6:19. Thuaj: “Cili send ka dλshminλ mλ tλ madhe?” Thuaj: “All-llahu λshtλ dλshmues mes meje e jush, e mua mλ λshtλ shpallur ky Kur’an qλ me tλ t’ju tλrheq vλrejtjen juve dhe atij qλ i komunikohet (dhe tλ gjithλ atyre qλ vijnλ pas jush deri nλ ditλn e kijametit). Ju po dλshmoni se pos All-llahut ka edhe zota tλ tjerλ, a?” Thuaj: “Unλ nuk dλshmoj!” Ai λshtλ vetλm njλ Zot dhe unλ jam i pastλr nga ajo qλ ju i shoqλroni!”

pra atij qe i komunikohet , per te tjeret qe nuk u komunikohet, si psh njerzit e xhungles, te cmendurit etj, Zoti e di me mire punen e tyre dhe se si do veproje me t'a,
    kujt i'u komunikua , ai eshte qe e din se cthote kurani, per keta njerez flitet dhe mund t'i komunikohet edhe nje kinezi, japonezi e cdonjeriu qe mund t'a lexoje e kuptoje kete kuran.

Citim Postuar më parë nga master2006 Lexo Postimin
    Kur thua "ato te sakta sigurisht" na jep te kuptojme se shume hadithe jane te pasakta, dhe cfare metode perdoret per te vertetuar qe nje hadith eshte apo jo i sakte ? A ka ne kuran ndonje ajet ku Allahu na garanton se do ta ruaj hadithin ashtu siq garanton per Kuranin ?

Dhe do te doja mundesisht te me sqaroj dikush keto ajete:

[69:40] Ky (Kuran) është shprehja e një lajmëtari të nderuar.
    [69:41] E jo shprehja e një poeti; rrallë besoni.
    [69:42] As shprehja e një fallxhiu; rrallë merrni vesh.
    [69:43] Shpallje prej Zotit të gjithësisë.
    [69:44] Po të shprehte ai ndonjë mësim tjetër.
    [69:45] Do e kishim ndëshkuar.
    [69:46] Do i kishim ndërprerë shpalljet te ai.
    [69:47] Askush prej jush nuk do të mund t‟i ndihmonte.
    [69:48] Ky është një kujtim për të drejtit.
    [69:49] E dimë; disa prej jush janë refuzues.
    [69:50] Nuk është tjetër pos pikëllim për mosbesimtarët.
    [69:51] Është e vërteta absolute.
    [69:52] Prandaj, ta madhërosh emrin e Zotit tënd, Më të Madhit.
    69:40. Se me tλ vλrtetλ ai (Kur’ani) λshtλ fjalλ (e Zotit) qλ e lexon i dλrguari i ndershλm.

e lexon Muhamedi , te cilit i'u shpall kur'ani

69:44. Sikur tλ trillonte ai (Muhammedi) pλr Ne ndonjλ fjalλ!

ketu eshte mese e qarte dhe nuk ka nevoje per komentim fare, qe do te thote se Muhamedi nuk ka trilluar, po eshte fjale e Zotit kurani, perndryshe do ndeshkohej

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •