Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 69
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Si zakonisht edhe një deshtim në debatin e banit, nëse do të më kishit lejuar ua kisha sjell një verset Kur'anor i cili shpreh qartë pjesën "Muhammedun Resulull-llah" por po pres lejën tuaj ngase nuk dua të ju ndërhyj në debat dhe gjithashtu po pres mos ndoshta vet ximi do ta sjell atë verset, ngase jam i bindur se edhe ai e din.

e kush po e mohon se Muhamedi ishte i derguari i Zotit apo -Muhammedun Resulull-llah,

perkundrazi, Muhamedit iu shpall nga Zoti Kur'ani,

ama shehadeti eshte shehadet, eshte deshmi se nuk ka zot tjeter vec Nji Zoti,

me kete porosi kane ardhur te gjithe te derguarit e Zotit, por eshte e pamundur qe te jete shehadeti edhe per te derguarit para Muhamedit me "Muhammedun Resulull-llah", sepse Muhamedi nuk kishte lindur akoma ne ato kohe.

7:59. Ne e patλm dλrguar Nuhun te populli i vet, e ai tha: “O populli im, adhurojeni All-llahun, nuk keni zot tjetλr pos Tij. Unλ kam frikλ pλr dλnimin tuaj nλ njλ ditλ tλ madhe!”

7:65. Edhe te (populli) Ad-i (dλrguam) vλllain e tyre Hudin, e ai tha: “O populli im, adhurojeni (njλ Zot) All-llahun, ju nuk keni zot pos Tij, a nuk po frikλsoheni?!”

7:85. E nλ Medjen (dλrguam) vλllain e tyre Shuajbin. Ai tha: “O populli im, adhurojeni All-llahun (Njλ), ju nuk keni zot tjetλr pos Tij. Juve ju erdhi mrekullia nga Zoti juaj. Zbatoni drejt matjen dhe peshojλn, e mos u bλni padrejtλsi njerλzve nλ sendet e tyre, dhe mos bλni ηrregullime nλ tokλ pas pλrmirλsimit tλ saj. Kλto janλ mλ tλ dobishme pλr ju, nλse jeni besimtarλ”.

23:32. Edhe atyre u dλrguam pejgamber nga mesi i tyre (qλ u tha): “Adhuroni All-llahun, ju nuk keni zot tjetλr pos Tij, a nuk frikλsoheni!”

16:36. Ne dλrguam nλ ηdo popull tλ dλrguar qλ t’u thonλ: “Adhuroni vetλm All-llahun, e largojuni djajve (adhurimit tλ tyre)!” Por, pati nga ata qλ All-llahu e udhλzoi dhe pati nga ata qλ ishte i gjykuar me humbje, pra udhλtoni nλpλr botλ dhe shihni se si ishte fundi i gλnjeshtarλve?

27:45. Ne ia dλrguam Themudit vλllain e tyre (nga gjaku), Salihun (t’u thotλ): “Adhurojeni All-llahun!” Kur qe, ata dy grupe qλ kundλrshtoheshin.

13:30. Kλshtu, Ne tλ dλrguam te njλ popull, para tλ cilit kaluan shumλ popuj, e qλ t’ju komunikosh atλ qλ Ne ta shpallλm ty, sepse ata janλ duke e mohuar Mλshiruesin (Zotin). Thuaj: “Ai (Rrahmani) λshtλ Zoti im, nuk ka zot tjetλr pos Atij. Vetλm Atij i jam mbλshtetur dhe vetλm te Ai λshtλ e ardhmja ime”.

pra ne versetin 13:30 , qarte Muhamedit i thuhet ; Thuaj: “Ai (Rrahmani) λshtλ Zoti im, nuk ka zot tjetλr pos Atij.
    nuk i shtohet dicka tjeter ketij shehadeti, kesaj deshmie.

po ashtu edhe Jezu krishti;

Mark 12:29 Dhe Jezusi u pλrgjigj: ``Urdhλrimi i parλ i tλ gjithλve λshtλ: "Dλgjo, o Izrael: Zoti, Perλndia ynλ, λshtλ i vetmi Zot",

shehadeti ka qene i njejte per te gjithe profetet !!!

e nqs nuk ju mjaftojne fjalet e profeteve , ja dhe vete Zoti c'thote;

3:18. All-llahu vλrtetoi se nuk ka zot tjetλr pλrveη Tij, e dλshmuan edhe engjλjt e dijetarλt, dhe se Ai λshtλ Zbatues i drejtλsisλ. Nuk ka zot pλrveη Tij, Fuqiplotit e tλ Urtit.

dy here e ka perseritur ne te njejtin verset, cfare doni me shume qe te bindeni, nuk shtoi e as nuk pakesoi vetem se Nuk ka zot tjeter vec Zotit
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 15-08-2010 më 03:21
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

44:8. Nuk ka Zot tjetλr, vetλm Ai qλ jep jetλ e vdekje, Zoti juaj dhe Zoti i prindλrve tuaj tλ lashtλ.

2:163. Zoti juaj (qλ meriton adhurim) λshtλ Njλ, All-llahu, nuk ka zot pos Atij qλ λshtλ mλshirλplotλ, gjithnjλ mλshiron.

21:25. Ne nuk dλrguam asnjλ tλ dλrguar para teje e tλ mos i kemi shpallur atij se: Nuk ka zot tjetλr pλrveη Meje, pra mλ adhuroni!”

59:22. Ai λshtλ All-llahu qλ nuk ka zot tjetλr; vetλm Ai, qλ e di tλ fshehtλn dhe tλ dukshmen, Ai λshtλ Mλshiruesi, Mλshirλbλrλsi!

28:70. Ai λshtλ All-llahu, nuk ka zot tjetλr pos Tij, vetλm Atij i takon falλnderimi nλ kλtλ botλ dhe nλ botλn tjetλr dhe vetλm Atij i takon gjykimi dhe te Ai ktheheni.

73:9. Zot i lindjes dhe i perλndimit, nuk ka zot tjetλr vetλm Ai, pra Atλ merre pλr mbλshtetje.

27:26. All-llahu λshtλ njλ, nuk ka zot tjetλr pos Tij, Zot i Arshit tλ madh.

37:35. Pλr arsye se kur u thuhej atyre: “Nuk ka Zot tjetλr pλrveη All-llahut, ata e mbanin veten lart.

39:6. Ai ju krijoi juve prej njλ njeriu, mandej prej tij e krijoi palλn (ηiftin) e tij dhe Ai krijoi pλr juve tetλ nga ηiftet e kafshλve. Ai u krijon juve nλ barqet e nλnave tuaja, krijim (etapλ) pas krijimi nλ tri errλsira. Ky λshtλ All-llahu, Zoti juaj, vetλm i Tij λshtλ pushteti, nuk ka zot tjetλr pos Tij. E si pra, i shmangeni (adhurimit tλ Tij)?

40:3. I cili fal mλkatin dhe pranon pendimin, dhe qλ λshtλ ndλshkues i ashpλr, por edhe bamirλs. Nuk ka zot tjetλr pλrveη Atij. Te Ai λshtλ e ardhmja e ηdokujt.

11:14. E nλse nuk u pλrgjigjen juve, atλherλ pra ta keni tλ qartλ se ai (Kur’ani), λshtλ i zbritur me dijen e All-llahut dhe se nuk ka zot pos Tij. A jeni pra muslimanλ?”

47:19. Atλherλ, dije se nuk ka zot tjetλr pos All-llahut, kλrko falje pλr mλkatin tλnd, pλr tλ besimtarλve e tλ besimtareve, All-llahu e di pλr lλvizjet tuaja (pλr veprat) dhe pλr vendin tuaj.

20:8. Ai λshtλ All-llahu, nuk ka zot pos Tij, Atij i takojnλ emrat mλ tλ bukur.
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 15-08-2010 më 03:36

gimche , askush nuk te pengoi te sjellesh fakte,
    ti silli ato,
    pse pyet , a t'i sjell?

patjeter qe t'i sjellesh, nuk mund te behet diskutim pa argumente nga kur'ani.

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    e kush po e mohon se Muhamedi ishte i derguari i Zotit apo -Muhammedun Resulull-llah,

perkundrazi, Muhamedit iu shpall nga Zoti Kur'ani,

ama shehadeti eshte shehadet, eshte deshmi se nuk ka zot tjeter vec Nji Zoti,

me kete porosi kane ardhur te gjithe te derguarit e Zotit, por eshte e pamundur qe te jete shehadeti edhe per te derguarit para Muhamedit me "Muhammedun Resulull-llah", sepse Muhamedi nuk kishte lindur akoma ne ato kohe.[/U]

7:59. Ne e patλm dλrguar Nuhun te populli i vet, e ai tha: “O populli im, adhurojeni All-llahun, nuk keni zot tjetλr pos Tij. Unλ kam frikλ pλr dλnimin tuaj nλ njλ ditλ tλ madhe!”

7:65. Edhe te (populli) Ad-i (dλrguam) vλllain e tyre Hudin, e ai tha: “O populli im, adhurojeni (njλ Zot) All-llahun, ju nuk keni zot pos Tij, a nuk po frikλsoheni?!”

7:85. E nλ Medjen (dλrguam) vλllain e tyre Shuajbin. Ai tha: “O populli im, adhurojeni All-llahun (Njλ), ju nuk keni zot tjetλr pos Tij. Juve ju erdhi mrekullia nga Zoti juaj. Zbatoni drejt matjen dhe peshojλn, e mos u bλni padrejtλsi njerλzve nλ sendet e tyre, dhe mos bλni ηrregullime nλ tokλ pas pλrmirλsimit tλ saj. Kλto janλ mλ tλ dobishme pλr ju, nλse jeni besimtarλ”.

23:32. Edhe atyre u dλrguam pejgamber nga mesi i tyre (qλ u tha): “Adhuroni All-llahun, ju nuk keni zot tjetλr pos Tij, a nuk frikλsoheni!”

16:36. Ne dλrguam nλ ηdo popull tλ dλrguar qλ t’u thonλ: “Adhuroni vetλm All-llahun, e largojuni djajve (adhurimit tλ tyre)!” Por, pati nga ata qλ All-llahu e udhλzoi dhe pati nga ata qλ ishte i gjykuar me humbje, pra udhλtoni nλpλr botλ dhe shihni se si ishte fundi i gλnjeshtarλve?

27:45. Ne ia dλrguam Themudit vλllain e tyre (nga gjaku), Salihun (t’u thotλ): “Adhurojeni All-llahun!” Kur qe, ata dy grupe qλ kundλrshtoheshin.

13:30. Kλshtu, Ne tλ dλrguam te njλ popull, para tλ cilit kaluan shumλ popuj, e qλ t’ju komunikosh atλ qλ Ne ta shpallλm ty, sepse ata janλ duke e mohuar Mλshiruesin (Zotin). Thuaj: “Ai (Rrahmani) λshtλ Zoti im, nuk ka zot tjetλr pos Atij. Vetλm Atij i jam mbλshtetur dhe vetλm te Ai λshtλ e ardhmja ime”.

pra ne versetin 13:30 , qarte Muhamedit i thuhet ; Thuaj: “Ai (Rrahmani) λshtλ Zoti im, nuk ka zot tjetλr pos Atij.
    nuk i shtohet dicka tjeter ketij shehadeti, kesaj deshmie.

po ashtu edhe Jezu krishti;

Mark 12:29 Dhe Jezusi u pλrgjigj: ``Urdhλrimi i parλ i tλ gjithλve λshtλ: "Dλgjo, o Izrael: Zoti, Perλndia ynλ, λshtλ i vetmi Zot",

shehadeti ka qene i njejte per te gjithe profetet !!!

e nqs nuk ju mjaftojne fjalet e profeteve , ja dhe vete Zoti c'thote;

3:18. All-llahu vλrtetoi se nuk ka zot tjetλr pλrveη Tij, e dλshmuan edhe engjλjt e dijetarλt, dhe se Ai λshtλ Zbatues i drejtλsisλ. Nuk ka zot pλrveη Tij, Fuqiplotit e tλ Urtit.

dy here e ka perseritur ne te njejtin verset, cfare doni me shume qe te bindeni, nuk shtoi e as nuk pakesoi vetem se Nuk ka zot tjeter vec Zotit
    __________________________________________________ _____________

O Shaban, unë s'të kuptoj se ku don të arrish ti me këtë që mëhon të Dërguarin në dëshmi???!!!

Se pse të pengon ti dëshmia që ka thënë Muhammedi s.a.v.s., që në shehadet të jetë i përmendur edhe ai si rob dhe i Dërguari i Tij???!!!

Pasi ka hadithe që janë mutevatir dhe e dimë shumë mirë se kush mohon nji hadith sahih e lene ma atë mutevatir, që të gjithë dijetarët prej te sahabët deri te dijetarët e sotshëm janë të një mendimit se ai që mohon hadithin sahih janë jobesimtarë.

Ja disa ajete që janë shumë të qarta, sa që nji fëmi i shkollës fillore i kupton:

“Çkado që ju jep Pejgamberi, merreni, e çka t’ju ndalojë,
    përmbahuni prej asaj.”

(el-Hashr, 7)

Pejgamberi na jep të kuptojmë shehadetin :

" Dëshmoj që vetëm ALL-LLAHU është Zot dhe dëshmoj që Muhammedi është rob dhe i Dërguar i Tij." ( Hadith mutevatir. )

“Ai nuk flet me hamendje. Ajo nuk është tjetër vetëm se
    shpallje që shpallet.”

(en-Nexhm, 3-4)

A e kupton ti Shabani se i Dërguari i All-llahut nuk ka folë me amendje dhe këtë e ka konfermuar edhe vetë All-llahu s.v.t., në Kur'an???

“Thuaj: “Nëse e doni All-llahun, pasomëni, edhe ju Allllahu
    do t’ju dojë dhe do t’jua falë mëkatet.”

(Ali Imran, 31)

Këtë që ka thanë All-llahu s.v.t., për Muhammedin s.a.v.s., ka thanë edhe për pejgamberët tjerë, që d.m.th. se nuk duhet mohuar fjalët e tij dhe jo siç vepron ti!!!

“Ju keni shembull të mrekullueshëm në Pejgamberin e Allllahut,
    kush shpreson në mëshirën e All-llahut dhe shpërblimin
    në botën tjetër.”

(el-Ahzab, 21)

Pra, ne e kemi shembull atë Muhammedin s.a.v.s., dhe atë që ka thanë ose bërë ai , do të mundohemi me e bë edhe ne sa kemi mundësi, pasi se nuk mund që të jemi si ai.

“Dhe jo, pasha Zotin tënd, ata nuk janë besimtarë derisa
    për gjykatës në mosmarrëveshjet e tyre nuk të pranojnë
    ty, e pastaj për shkak të gjykimit tënd në shpirtrat e tyre
    nuk ndiejnë aspak peshë, dhe derisa të përulen
    plotësisht.”

(en-Nisa, 65)

Pra, ky është gjykimi i Muhammedit s.a.v.s., se dëshmia duhet thënë sikur e përmendëm më sipër dhe jo sikur pretendon Shabani!!!

”.. Po nëse nuk pajtoheni në ndonjë çështje, drejtojuni
    All-llahut dhe Pejgamberit, nëse i besoni All-llahut dhe
    botës tjetër.”

(en-Nisa, 59)

Atëherë, sipas ajetit të mësipërm ne si besimtarë jemi drejtuar edhe Muhammedit s.a.v.s., pasi All-llahu na urdhëron çpër një gjë të tillë.

“Kush e respekton Pejgamberin e ka respektuar edhe Allllahun.”
    (en-Nisa, 80)

Ne si besimtarë jemi të urdhëruar ta respektojmë Muhammedin s.a.v.s., dhe për këtë e pranojmë dëshminë " shehadetin " ashtu siç na ka mësuar ai që duhet respektuar.

“Kurse edhe ti, pa dyshim udhëzon në rrugë të drejtë, në
    rrugë të All-llahut.”

(esh-Shûrâ, 52-53)

All-llahu s.v.t., na e sqaron shum mirë me këtë ajet se ai Muhammedi s.a.v.s., udhëzon në rrugë të All-llahut dhe për këtë jemi të bindur se dëshm ia është në rregull dhe mnuk duhet pasur asçfarë dyshimi në këtë ( në rastse jemi besimtarë )!

.”..Le të ruhen ata, të cilët veprojnë në kundërshtim me
    urdhrin e Tij, të mos i godasë ndonjë ngatërresë, ose të
    mos i godasë ndonjë dënim i dhembshëm.”
    (en-Nûr, 63)

Dhe së fundi kjo vlen për ti o Shaban dhe atyre si ti që kanë mendimet e tua se duhet të ruheni nga kundërshtimet e All-llahut s.v.t. dhe kini frikë All-llahun me një sinqeritet dhe mjaft ma me kësi temash se i lodhët besimtarët musliman, se jenni tu futë vetëm huti, gjoja se ju e dini për Islam, por faktet e treggojnë të kundërtën se ju jeni larg Islamit.

Dhe i lus an ëtsarët tjerë që të mos u përgjigjen ma këtyre njerëz se këto janë xhahila dhe më mirë do të jetë për ta të mësojnë fenë Islame si duhet dhe jo të na sjellin gjëra të dyshimta që për disa mendojnë se janë të vërteta, por në realitet ata janë shumë larg nga e vërteta, mbasi ata nuk janë dijetarë për me e kuptuar Kur'anin sikurse pretendon ky far Shabani:

CITOJ:

" kurani eshte qe t'a kuptojme vete, po nuk e kuptuam vete , as nuk na intereson kuptimi i te tjetreve , sepse nuk do na ndihmoje se a e kuptuan te tjeret kuranin, apo jo, ne diten e gjykimit,"

Po si e kupton ti o xhahil Kur'anin kur e mohon të Dërguarin në dëshmi???!!!

Mbasi e mohon Muhammedin s.a.v.s., në dëshmi, atëherë i mohon krejt hadithet mohon edhe vetë Muhammedin s.a.v.s., a je në vete se çka je tu bërë???!!!

VALLAHI, je në gjendje shumë të vështirë o Shabani dhe të këshilloj që të pendohesh tek All-llahu dhe mos u shpreh ma kështu se metëvërtetë je në humbje!!!

Besoj se e ke krejt të qartë dhe mos më repliko se nuk të përgjigjem ma unë tye se nuk meriton ma përgjigje tjetër nga ana ime.

Mbetsh mirë.
    dhe jeni tu futë v
    Ndryshuar për herë të fundit nga ramazan_it : 15-08-2010 më 10:57

eshte muaj i shejte e nuk duhet te nxehemi , une nuk do replikoj ramazanin sepse ai ka mendimin e tij e une kam mendimin tim ,
    Zoti n'a udhezofte ne rrugen me te mire !

Shendet te keni , e gjithe te mirat !

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    gimche , askush nuk te pengoi te sjellesh fakte,
    ti silli ato,
    pse pyet , a t'i sjell?

patjeter qe t'i sjellesh, nuk mund te behet diskutim pa argumente nga kur'ani.
    Me deshirë nuk po bëhëm pjesë e ketij debati dhe këtë temë s'besoj se do ta ndjeki mër, po sjell nga Kur'ani dëshminë (shahadetin) ku pjesë e së cilës është edhe prapashtesa "Muhammedun Resulull-llah" dhe kjo ngase jemi ummet (pasues) të Tij, pra Kur'ani vlen për ummetin (pasuesit) e Muhammedit dhe ja se çka na thotë All-llahu neve pasuesve të tij: "مُحَمَّدٌ رَسُوُل اللّهِ"
    Ja në shqip: "Muhammedi është i dërguar i All-llahut..." (Kur'an 48:29) Ky është shahadeti, kjo deshmia pa të cilën nuk je Musliman.
    Po jo vetëm ky verset, por ka edhe versete tjera ku iu shpjegohet qartë deshmia (shahadeti): "Muhammedi nuk është tjetër vetëm se i dërguar..." (Kur'an 3:144)
    I nderuari bani unë jam mësuar të pajtohem me ty (aty ku ke pasur të drejtë) si p.sh tek çështja e muzikes dhe jam treguar gjithëmonë i sinqertë, gjë e cila po kontestohet nga ana jote. Ky është argumenti më i mirë kur vet Zoti po deshmon, e kush ne njerëzit që të mos e deshmojmë këtë deshmi, pra shahadeti nxirret nga Kur'ani dhe është bazë Kur'anore.
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Me deshirë nuk po bëhëm pjesë e ketij debati dhe këtë temë s'besoj se do ta ndjeki mër, po sjell nga Kur'ani dëshminë (shahadetin) ku pjesë e së cilës është edhe prapashtesa "Muhammedun Resulull-llah" dhe kjo ngase jemi ummet (pasues) të Tij, pra Kur'ani vlen për ummetin (pasuesit) e Muhammedit dhe ja se çka na thotë All-llahu neve pasuesve të tij: "مُحَمَّدٌ رَسُوُل اللّهِ"
    Ja në shqip: "Muhammedi është i dërguar i All-llahut..." (Kur'an 48:29) Ky është shahadeti, kjo deshmia pa të cilën nuk je Musliman.
    Po jo vetëm ky verset, por ka edhe versete tjera ku iu shpjegohet qartë deshmia (shahadeti): "Muhammedi nuk është tjetër vetëm se i dërguar..." (Kur'an 3:144)
    I nderuari bani unë jam mësuar të pajtohem me ty (aty ku ke pasur të drejtë) si p.sh tek çështja e muzikes dhe jam treguar gjithëmonë i sinqertë, gjë e cila po kontestohet nga ana jote. Ky është argumenti më i mirë kur vet Zoti po deshmon, e kush ne njerëzit që të mos e deshmojmë këtë deshmi, pra shahadeti nxirret nga Kur'ani dhe është bazë Kur'anore.

Edhe Ibrahimi ishte i derguar i Allahut (57:26)

Edhe Ismaili (19:54)

Edhe Isai (57:27)
    ...

i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    (3:18) Allahu vertetoi se nuk ka zot tjeter pervec Tij, deshmuan edhe engjejt e dijetaret, dhe se Ai eshte zbatues i drejtesise, nuk ka Zot, pervec Tij Fuqiplotit e te Urtit.

Kjo eshte deshmia Gimche, ky eshte Shahadeti...

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga master2006 Lexo Postimin
    Edhe Ibrahimi ishte i derguar i Allahut (57:26)

Edhe Ismaili (19:54)

Edhe Isai (57:27)
    ...
    Absolutisht nuk e mohojmë këtë dhe nuk bëjmë dallime ndërmjet Pejgamberëve:
    "...Ne nuk bëjmë dallim në asnjërin nga të dërguarit e Tij..." (Kur'an 2:285)
    Aktualisht shahadeti është "La ilahe il-lAll-llah, Muhammedun Resulull-llah" dhe ne sollem argument nga vet Kur'ani për pjesën e dytë të shahadetin për të cilën disa mendonin se nuk kishte bazë Kur'anore.

Çdo të mirë!
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

gimche;
    dhe ne sollem argument nga vet Kur'ani për pjesën e dytë të shahadetin për të cilën disa mendonin se nuk kishte bazë Kur'anore.
    ti vetem sa keqinterpreton kuptimin e fjaleve,
    ajo qe solle nuk eshte argument , eshte perdorur per tjeter qellim,
    ja dhe i gjithe verseti dhe secili te gjykoje vete;

48:29. Muhammedi λshtλ i dλrguar i All-llahut, e ata qλ janλ me tλ (sahabλt) janλ tλ ashpλr kundλr jobesimtarλve, janλ tλ mλshirshλm ndλrmjet vete, ti i sheh kah pλrulen (nλ rukuλ), duke rλnλ me fytyrλ nλ tokλ (nλ sexhde), e kλrkojnλ prej All-llahut qλ tλ ketλ mλshirλ dhe kλnaqλsinλ e Tij ndaj tyre. Nλ fytyrat e tyre shihen shenjat e gjurmλs sλ sexhdes. Pλrshkrimi i cilλsive tλ tyre λshtλ nλ Tevrat dhe po ky pλrshkrim λshtλ edhe nλ Inxhil. Ata janλ si njλ farλ e mbjellλ ku mbin filizi i vet, e ai trashet, pλrforcohet dhe qλndron nλ trungun e vet, ajo e mahnit mbjellλsin. (All-llahu i shumoi). Pλr t’ua shtuar me ta mllefin jobesimtarλve. All-llahu atyre qλ besuan dhe bλnλ vepra tλ mira u premtoi falje tλ mλkateve dhe shpλrblim tλ madh.

po keto si i komenton;

"Mos shkruani asgje per mua pervec Kur'anit, kush shkruan tjeter vec Atij, duhet t'a fshije"Ahmedi, volumi 1, faqe 171,si dhe Muslimi
    Sahih Muslimi -- ,,,,,,,Zuhd, Libri 42, Numër 7147

Ahmed Ibn Hambal, Volumi 1, faqe 192;

Ibn Saed Al-Khudhri transmeton se i Dërguari i Allahut kishte thënë;

"Mos shkruani per mua asgje tjeter vec Kur'anit,cdokush qe ka shkruajtur gje tjeter vec Kur'anit , duhet t'a fshije ate"

buhariu
    3461. Na ka treguar Ebu Asim ed-Dahhak b. Mahledi, ketij ia ka transmetuar
    Evzaiu, ketij Hasan b. Atijje prej Ebu Kebshit, ky nga Abdullah b. Amri, se
    Pejgamberi s.a.v.s. ka thene:

"Transmetoni prej meje bile vetem nje ajet. Rrefeni (ate qe e degjoni per) israelitet, ajo
    nuk eshte gjynah. Kush genjen ne emer timin me qellim, vetes ia pergatit vendin ne
    Xhehenem."

nje ajet , nga kurani e ka fjalen,,,

dhe kam dhe te tjere si keto....
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 19-08-2010 më 17:17

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •