Postuar më parë nga
bani
e kush po e mohon se Muhamedi ishte i derguari i Zotit apo -Muhammedun Resulull-llah,
perkundrazi, Muhamedit iu shpall nga Zoti Kur'ani,
ama shehadeti eshte shehadet, eshte deshmi se nuk ka zot tjeter vec Nji Zoti,
me kete porosi kane ardhur te gjithe te derguarit e Zotit, por eshte e pamundur qe te jete shehadeti edhe per te derguarit para Muhamedit me "Muhammedun Resulull-llah", sepse Muhamedi nuk kishte lindur akoma ne ato kohe.[/U]
7:59. Ne e patλm dλrguar Nuhun te populli i vet, e ai tha: “O populli im, adhurojeni All-llahun, nuk keni zot tjetλr pos Tij. Unλ kam frikλ pλr dλnimin tuaj nλ njλ ditλ tλ madhe!”
7:65. Edhe te (populli) Ad-i (dλrguam) vλllain e tyre Hudin, e ai tha: “O populli im, adhurojeni (njλ Zot) All-llahun, ju nuk keni zot pos Tij, a nuk po frikλsoheni?!”
7:85. E nλ Medjen (dλrguam) vλllain e tyre Shuajbin. Ai tha: “O populli im, adhurojeni All-llahun (Njλ), ju nuk keni zot tjetλr pos Tij. Juve ju erdhi mrekullia nga Zoti juaj. Zbatoni drejt matjen dhe peshojλn, e mos u bλni padrejtλsi njerλzve nλ sendet e tyre, dhe mos bλni ηrregullime nλ tokλ pas pλrmirλsimit tλ saj. Kλto janλ mλ tλ dobishme pλr ju, nλse jeni besimtarλ”.
23:32. Edhe atyre u dλrguam pejgamber nga mesi i tyre (qλ u tha): “Adhuroni All-llahun, ju nuk keni zot tjetλr pos Tij, a nuk frikλsoheni!”
16:36. Ne dλrguam nλ ηdo popull tλ dλrguar qλ t’u thonλ: “Adhuroni vetλm All-llahun, e largojuni djajve (adhurimit tλ tyre)!” Por, pati nga ata qλ All-llahu e udhλzoi dhe pati nga ata qλ ishte i gjykuar me humbje, pra udhλtoni nλpλr botλ dhe shihni se si ishte fundi i gλnjeshtarλve?
27:45. Ne ia dλrguam Themudit vλllain e tyre (nga gjaku), Salihun (t’u thotλ): “Adhurojeni All-llahun!” Kur qe, ata dy grupe qλ kundλrshtoheshin.
13:30. Kλshtu, Ne tλ dλrguam te njλ popull, para tλ cilit kaluan shumλ popuj, e qλ t’ju komunikosh atλ qλ Ne ta shpallλm ty, sepse ata janλ duke e mohuar Mλshiruesin (Zotin). Thuaj: “Ai (Rrahmani) λshtλ Zoti im, nuk ka zot tjetλr pos Atij. Vetλm Atij i jam mbλshtetur dhe vetλm te Ai λshtλ e ardhmja ime”.
pra ne versetin 13:30 , qarte Muhamedit i thuhet ; Thuaj: “Ai (Rrahmani) λshtλ Zoti im, nuk ka zot tjetλr pos Atij.
nuk i shtohet dicka tjeter ketij shehadeti, kesaj deshmie.
po ashtu edhe Jezu krishti;
Mark 12:29 Dhe Jezusi u pλrgjigj: ``Urdhλrimi i parλ i tλ gjithλve λshtλ: "Dλgjo, o Izrael: Zoti, Perλndia ynλ, λshtλ i vetmi Zot",
shehadeti ka qene i njejte per te gjithe profetet !!!
e nqs nuk ju mjaftojne fjalet e profeteve , ja dhe vete Zoti c'thote;
3:18. All-llahu vλrtetoi se nuk ka zot tjetλr pλrveη Tij, e dλshmuan edhe engjλjt e dijetarλt, dhe se Ai λshtλ Zbatues i drejtλsisλ. Nuk ka zot pλrveη Tij, Fuqiplotit e tλ Urtit.
dy here e ka perseritur ne te njejtin verset, cfare doni me shume qe te bindeni, nuk shtoi e as nuk pakesoi vetem se Nuk ka zot tjeter vec Zotit
Krijoni Kontakt