Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 15
    Eja Pendohu edhe Ti ...
    Anëtarësuar
    08-08-2010
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    47

Vërtetimi i ekzistencës së Zotit për një ateist

PËRGËZIMI I NJË ATEISTI

Zakonisht, kur takoj një ateist, gjëja e parë që mua më pëlqen të bëj është që ta përgëzoj atë dhe t’i them "urimet e mia të veçanta për ju", sepse shumica e njerëzve që besojnë në Zot, e bëjnë këtë me besim të verbër. P.sh. dikush është i krishterë sepse babai i tij është i krishterë, dikush tjetër është hindu, sepse babai
    i tij është i tillë. Pra shumica jepen verbërisht pas fesë së etërve të tyre. Ndërsa një ateist, edhe pse mund t’i takojë një familjeje fetare, shfrytëzon intelektin e tij për të mohuar ekzistencën e Zotit, pavarësisht konceptit apo kualitetit të Perëndisë që ai mund të ketë mësuar në fenë e tij, atij nuk i është dukur logjike.

Vëllezërit myslimanë mund të më pyesin: ‘Zakir, përse e përgëzon një ateist?’ Arsyeja pse unë e bëj këtë, është për faktin se ai pajtohet me pjesën e parë të Shehadetit, sepse pjesa e parë e Shehadetit thotë: Nuk ka Zot (La ilahe - nuk ka të Adhuruar). Pra gjysma e punës sime është kryer dhe mbetet për t’u bindur për gjysmën tjetër, që është ‘Ilallah’ (përveç Allahut).
    Ndërsa një tjetri (që nuk është ateist) fillimisht duhet t’i hiqen nga mendja konceptet e gabuara që mund t’i ketë për Perëndinë dhe më pas të vendosim konceptin e drejtë për një Zot (të Adhuruar) të vërtetë.

KONCEPTI LOGJIK PËR ZOTIN

Pyetja ime e parë për ateistin është: "Cili është përkufizimi i Perëndisë?" Një person që thotë se nuk ka Zot, ai duhet të dijë se çfarë do të thotë Perëndi.
    P.sh. nëse unë mbaj në dorë një libër dhe them se është ‘një stilolaps’, personi që do të më kundërshtojë duhet që fillimisht të dijë përkufizimin për stilolapsin. E njëjta gjë vlen edhe për ateistin që thotë: nuk ka Zot, i cili duhet që të paktën
    të dijë konceptin për Zotin. Koncepti i tij për Zotin do të rrjedhë nga mjedisi ku ai jeton.
    Zotin, që një numër i njerëzve e adhurojnë ka cilësi njerëzore, prandaj ky nuk beson në një zot të tillë. Po kështu edhe një mysliman nuk do të duhej të besonte në një zot të tillë të rremë.

Në qoftë se një jomysliman beson se Islami është Fe e pamëshirshme, se ka gjëra të përbashkët me terrorizmin, se ua mohon të drejtat grave, se e kundërshton shkencën, etj. ai ka të drejtë që me këto njohuri të kufizuara që ka, të kundërshtojë një Islam të njohur kështu. Por problemi është se ai ka një pasqyrë të gabuar për Islamin. Edhe unë do ta kundërshtoja një Islam të pasqyruar kështu, me pamje të rreme.
    Njëkohësisht është detyrë për mua si mysliman, që këtij jomyslimani t’i jap një pasqyrë të saktë mbi Islamin. Ta njoftoj se Islami është fe e mëshirshme, se ua garanton të drejtat grave, se nuk është i papajtueshëm me logjikën, arsyen dhe shkencën. Dhe nëse i paraqesim fakte të sakta mbi Islamin, ai ka mundësi ta paranojë atë.
    Edhe ateistit që refuzon zotat e rremë është detyrë e çdo myslimani t’i paraqesë konceptin e drejtë për Zotin, të cilin inshaAllah ai nuk do ta refuzojë.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2007
    Postime
    78
    Citim Postuar më parë nga valmiri01 Lexo Postimin
    PËRGËZIMI I NJË ATEISTI

Zakonisht, kur takoj një ateist, gjëja e parë që mua më pëlqen të bëj është që ta përgëzoj atë dhe t’i them "urimet e mia të veçanta për ju", sepse shumica e njerëzve që besojnë në Zot, e bëjnë këtë me besim të verbër. P.sh. dikush është i krishterë sepse babai i tij është i krishterë, dikush tjetër është hindu, sepse babai
    i tij është i tillë. Pra shumica jepen verbërisht pas fesë së etërve të tyre. Ndërsa një ateist, edhe pse mund t’i takojë një familjeje fetare, shfrytëzon intelektin e tij për të mohuar ekzistencën e Zotit, pavarësisht konceptit apo kualitetit të Perëndisë që ai mund të ketë mësuar në fenë e tij, atij nuk i është dukur logjike.

Vëllezërit myslimanë mund të më pyesin: ‘Zakir, përse e përgëzon një ateist?’ Arsyeja pse unë e bëj këtë, është për faktin se ai pajtohet me pjesën e parë të Shehadetit, sepse pjesa e parë e Shehadetit thotë: Nuk ka Zot (La ilahe - nuk ka të Adhuruar). Pra gjysma e punës sime është kryer dhe mbetet për t’u bindur për gjysmën tjetër, që është ‘Ilallah’ (përveç Allahut).
    Ndërsa një tjetri (që nuk është ateist) fillimisht duhet t’i hiqen nga mendja konceptet e gabuara që mund t’i ketë për Perëndinë dhe më pas të vendosim konceptin e drejtë për një Zot (të Adhuruar) të vërtetë.

Pyetja ime e parë për ateistin është: "Cili është përkufizimi i Perëndisë?" Një person që thotë se nuk ka Zot, ai duhet të dijë se çfarë do të thotë Perëndi.
    P.sh. nëse unë mbaj në dorë një libër dhe them se është ‘një stilolaps’, personi që do të më kundërshtojë duhet që fillimisht të dijë përkufizimin për stilolapsin. E njëjta gjë vlen edhe për ateistin që thotë: nuk ka Zot, i cili duhet që të paktën
    të dijë konceptin për Zotin. Koncepti i tij për Zotin do të rrjedhë nga mjedisi ku ai jeton.
    Zotin, që një numër i njerëzve e adhurojnë ka cilësi njerëzore, prandaj ky nuk beson në një zot të tillë. Po kështu edhe një mysliman nuk do të duhej të besonte në një zot të tillë të rremë.

Në qoftë se një jomysliman beson se Islami është Fe e pamëshirshme, se ka gjëra të përbashkët me terrorizmin, se ua mohon të drejtat grave, se e kundërshton shkencën, etj. ai ka të drejtë që me këto njohuri të kufizuara që ka, të kundërshtojë një Islam të njohur kështu. Por problemi është se ai ka një pasqyrë të gabuar për Islamin. Edhe unë do ta kundërshtoja një Islam të pasqyruar kështu, me pamje të rreme.
    Njëkohësisht është detyrë për mua si mysliman, që këtij jomyslimani t’i jap një pasqyrë të saktë mbi Islamin. Ta njoftoj se Islami është fe e mëshirshme, se ua garanton të drejtat grave, se nuk është i papajtueshëm me logjikën, arsyen dhe shkencën. Dhe nëse i paraqesim fakte të sakta mbi Islamin, ai ka mundësi ta paranojë atë.
    Edhe ateistit që refuzon zotat e rremë është detyrë e çdo myslimani t’i paraqesë konceptin e drejtë për Zotin, të cilin inshaAllah ai nuk do ta refuzojë.
    Me te gjithat pajtohem dhe te pergezoj tash une ty qe ke intelektin dhe guximin qe te zhvillosh mendimin tend dhe te mos ndikohesh nga te tjeret.

Nje gje qe nuk pajtohem, dhe qe nuk qendron fare, eshte se ti mund t'ia vërtetosh ekzistencen e Zotit dikujt. Ne momentin qe ekzistenca e tij vërtetohet, do te shuhet besimi ne te dhe nuk do te kete me besimtare.

Besimi edhe vertetimi jane e kunderta e njera tjetres. Ne momentin qe e verteton, ske arsye ta besosh me sepse ajo eshte.

E gjitha cka ti mund te besh eshte ti japesh argumentet e bazuara ne fakte te cilat e bejne te arsyeshem besimin ne Zot. Vertetimi i Zotit eshte jashte mundesive tona.

Pershendetje.

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Citim Postuar më parë nga A_C Lexo Postimin

Besimi edhe vertetimi jane e kunderta e njera tjetres. Ne momentin qe e verteton, ske arsye ta besosh me sepse ajo eshte.
    .
    ..........

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    PËRGËZIMI I NJË ATEISTI

--
    Zotri tregone ca pytje ketu
    1.Cili eshte pefitimi i Shqipetarve nga allahu arab
    2.Nga rrodhi fjalla kuran
    3.Nga e pati kiblen Muhameti deri ne vitine 624
    4.Pse nuk e perfillen fjalet e Muhametit Babai dhe Nena dhe gjyshi i tij.

Dua pergjigjeje nga t'i ???
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-07-2010
    Postime
    360
    pa doreza nuk meriton pergjigje sepse e di qe do futesh ferrave , sepse nuk ke koke ti per ti kuptuar pergjigjet, je i kufizuar.

desha te te bej pergjigje por e lash se nuk ka fajde , eshte kot fare

Eja Pendohu edhe Ti ...
    Anëtarësuar
    08-08-2010
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    47
    Citim Postuar më parë nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    --
    Zotri tregone ca pytje ketu
    1.Cili eshte pefitimi i Shqipetarve nga allahu arab
    2.Nga rrodhi fjalla kuran
    3.Nga e pati kiblen Muhameti deri ne vitine 624
    4.Pse nuk e perfillen fjalet e Muhametit Babai dhe Nena dhe gjyshi i tij.

Dua pergjigjeje nga t'i ???

1. Se pari ALL-LLAHU subhanehu ue teala nuk asht Arab ,por asht Zot i tere i njerzimit te gjitha krijesat qe jan ne mes tokes dhe qiellit jan ne zotrimin e tij . Ne te gjith jemi rober te ALL-LLAHUT subhanehu ue teala
    2.{ Skam pergjegje per kete , ngase kete muj e din ata qe e din gjuhen Arabe }
    3.Para se te shpallej Qabja kibel e muslimaneve , Muslimanet si kibel e kan pas xhamin e Aksas ne Jerusalem,
    3.Baba i Muhamedit a,s ka vdek qysh para lindjes se ti , nena i ka vdek kur ishte aj 6 vjet , gjyshi i ka vdek kur ishe aj 12 vjet .

ALL-LLAHU te ala Alem { ALL-LLAHU e di mas miri }

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    hahaha a i ju them edhe un qe ai gjithmon e di me se miri lol ta kallin me kete pergjigje

Ai di me se miri lol

ps: mbasi babai muhamedit ka vdek para lindjes se muhamedit at'here pse babai ti ka pasur emrin me domethonje '' ROB I ALLAHUT '' mesa kam degjuar un?

Eja Pendohu edhe Ti ...
    Anëtarësuar
    08-08-2010
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    47
    Citim Postuar më parë nga MafiaWarz Lexo Postimin
    hahaha a i ju them edhe un qe ai gjithmon e di me se miri lol ta kallin me kete pergjigje

Ai di me se miri lol

ps: mbasi babai muhamedit ka vdek para lindjes se muhamedit at'here pse babai ti ka pasur emrin me domethonje '' ROB I ALLAHUT '' mesa kam degjuar un?

ALL-LLAHU te drejtoft e te udhezoft vella .

Babi i Muhammedit a,s e ka pas emrin Abdullah qe i bjen ne perkthim rob i ALL-LLAHUT ata qashtu ja kan lan emrin por se kan njoht ALL-LLAHUN .

Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    1. Se pari ALL-LLAHU subhanehu ue teala nuk asht Arab ,por asht Zot i tere i njerzimit te gjitha krijesat qe jan ne mes tokes dhe qiellit jan ne zotrimin e tij . Ne te gjith jemi rober te ALL-LLAHUT subhanehu ue teala
    3.Para se te shpallej Qabja kibel e muslimaneve , Muslimanet si kibel e kan pas xhamin e Aksas ne Jerusalem,
    3.Baba i Muhamedit a,s ka vdek qysh para lindjes sishte aj 6 vjet , gjyshi i ka vdek kur ishe aj 12 vjet e ti , nena i ka vdek kur .

E Ne nuk dënuam askë para se t’ia dërgojmë të dërguarin"(Isra, 15)

…keshtuqe prej tyre ka qe i përgjigjën ftesës se Allahut, subhanehu ve teala dhe hyjnë ne Xhennet dhe prej tyre ka qe nuk i përgjigjën dhe hyjnë ne zjarre, e familja e tij (nena, babai dhe gjyshi) te jene prej atyre qe nuk i përgjigjën kësaj ftese.!!!!!

Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657

2.Fjala kuran rrjedhe nga Shpella e Kumranit afer detite te vdekur e kishet Humbur rrugen nje Bari e ky ishte Muhameti .Ne ate shpell gjeti ca kavanozen dhe i mori nje pjes te shenimeve te Bibles diku nja 10% te bibles dhe duke i shfytezuar edhe disa njerzi te zegjuar te Izraelit ja dhan nje forme krejte tjeter dh' e tjetersuane nga bibla dhe ma ne funede Muhameti atyre njerzive te zegjuate jau prejti koken duke then se keto shkrime me kan zbritur nga ''Allahu'' !!!!!!

At'here si eshte e mundur te nderrosh drejtimin kur deri vone ka qene drejtimi nga jerusalemi !! Xhamija al Aksa nuk ka qen e ndertuar ne ate koh !!!

3.Baba i Muhamedit a,s ka vdek qysh para lindjes se ti , nena i ka vdek kur ishte aj 6 vjet , gjyshi i ka vdek kur ishe aj 12 vjet .

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •