Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 60
    ***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anëtarësuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    Citim Postuar më parë nga davidd Lexo Postimin
    e verteta eshte se pjesa me e madhe e shqiptareve ne te kaluaren edhe sot, i vjen zor ti thone se jan shqiptare (botes perdimore) kur i pyesin, qe nga je...
    ou edhe pse keshtu une nuk kam turp hic fare per cfare arsyje?
    Nuk mundem ti kuptoj keto njerez?
    edi qe me ca vende kan frik dhe jo zor por zor joooooooooo mer as njicik nuk kom
    zemra ime tull shpirti jot llac dashurija jon pallat 15 kac

i/e regjistruar Maska e laburist
    Anëtarësuar
    20-06-2010
    Postime
    208
    George Fred Williams ne librin e tij 'Shqiptaret" shkruan keshtu:
    Një popull fisnik
    Ky popull është shembulli më i madh i të mbajturit të moralit dhe meritave të trashëguara, për fisnikërinë dhe për kapacitetin e tij që, megjithëse për shekuj me rradhë ka qenë nën ndikimin tiranik dhe zhvleftësues, e mban prap kryet lart, nuk i ka humbur shpresat e veta dhe gjithnjë thotë se jam Shqiptar, qoftë edhe në mes të zjarrmit. Dhe për këtë ky meriton të gradohet me një listë të gjatë virtytesh të pastërta e shembullore. San Xhiljano thotë se Shqiptarët janë egoista të radhës së parë. Sigurisht ata nuk janë një racë që shtrohen dhe kërrusen nga frika. Trimërija e tyre s’ka kufi; ata e përballojnë vdekjen dhe fatkeqsinë e tyre pa u trembur. Fjala e besës për ta është shumë më e shenjtë se sa bëmat e mëdha të popujve të qytetëruar dhe mikpritja e tyre vijon deri sa mos t’u mbetet më kurrgjë. Virtytet e grave të tyre janë të trashëguara dhe vdekja është dënimi i zakonshëm dhe i shpejtë në rast tradhëtie ose imoraliteti.
    Ndjeshmëria e tyre në çnderime dhe fëmijë është shumë më i madh se sa në rrena e shpifje dhe këto raste mbarojnë gjithmonë në gjakmarrje. Në asnjë vend tjetër të botës nuk është ma e sigurte gruaja nga fyerjet se sa në Shqipëri; ai qe vret një grua bie nga vlefta dhe e humb emrin e famën. Bajroni e nderon në këtë mënyrë besnikërinë e Shqiptarëve nga përvoja vetjake që pati prane tyre:
    T’ashpër janë djemtë e Shqipërisë,
    e me gjithë këtë nuk u mungojnë virtytet,
    të ishin ato virtyte më të pjekur;
    Ku është armiku që ua ka pa shpinën e shtegun ta lirojnë?
    Fortesat e shtëpitë e tyre nuk janë më të sigurta kurrë,
    sa ata vetë në kohëra turbullimi e në rast nevoje;
    Sa e rëndë është mërija e tyre,
    por kur ta falin, miqësia është fare e sigurtë;
    Kur mirënjohja ose fisnikëria me derdh gjakun i thërret,
    të patrembur shkojnë përpara kudo që t’i çojë udhëheqësi i vet.
    Kaq tepër e admironte Bajroni këtë popull saqë Shelli e thërriste atë me emrin përkëdhelës ALBI. Malësori dallohet nga qytetari. Veshja përgjithësisht është si veshja kombëtare e Greqisë. Fustanella, një fustan i bardhë që mbërrin deri ke gjuri, çorape të bardha mbulojne puplat e këmbëve, këpuce me maja të kthyeme e me tufa mbi ta, rrypi i mesit i mbushur me armë, xhamadani me mëngë të lëshuara mbrapa dhe qeleshe. (Xhorxh Fred Uilliams ka vizituar vetëm bregun e jugor të Shqipërisë, prandaj përshkruan kostumin popullor jugor Shqiptar – shën. përkth.). Ky popull rron në formën prindërore, domethënë plaku i shtëpisë nderohet dhe shquhet përmbi të tjerët dhe të gjithë e dëgjojnë. Vajzat nderojnë dhe ndigjojnë nanën. Iu mbarohet më parë çdo dëshirë prindëve e pastaj të tjerëve. Tek ky popull nderimi për moshën është një tipar i veçantë. Janë shumë zemër mirë për njëri tjetrin, ndihmojnë shoqi shoqin në rast rreziku apo nevoje, kanë respekt për eprorët e tyre dhe e mbajnë besën me drejtësi e me ndërgjegje të pastër. Në mes të tyre flasin një gjuhë të zbukuruar, përdorin shprehje të pastra dhe të prishurit e gojës shpaguhet pa vonesë e ngadonjëherë shumë rëndë. As me qeshje nuk përdoret gjuhë përdhosëse.
    Mikpritja është në kulmin e saj në Shqipëri. Një sulm po t’i bëhet mikut në çdo mënyrë qoftë, është një çnderim i madh për të zotin e shtëpisë e për gjithë fisin e tij. Ai që grabit ose vjedh mikun, sipas zakonit të vendit dënohet shumë rëndë, ose me vdekje ose nxirret jashtë fisit. Burrat janë të gjatë, Gegët në Veri janë më të gjatë se Toskët në Jugë; gjithashtu më të fortë dhe më të rreptë. Një shkrimtar e përshkruan lëvizjen e malësorëve të Veriut si të dhive të egra që i ngjiten majave e shkëmbinjëve më të mprehtë dhe zbresin pa pikë frike nga këto vende, që kur i sheh thua se asgjë e gjalle s’mund të shpëtoje nga ato. Besa është tradita më e shenjtë; kur njëri ka besën e një personi të mirë të njërit fis, çnderimi më i madh e pret thyesin e saj prej personit të atij fisi. Besa e Shqiptarit jo vetëm që mbahet dhe mbrohet me vullnetin më të mirë, por Shqiptari po të jetë nevoja jep edhe jetën për të mbajtur besën e dhënë. Një udhëtar nën fjalën e besës është nën mbrojtje të shenjtë.
    Abuzimi me nacionalizmin fals, eshte streha e fundit e te gjithe BATAKCINJVE

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar më parë nga laburist Lexo Postimin
    Një popull fisnik
    Ky popull është shembulli më i madh i të mbajturit të moralit dhe meritave të trashëguara, për fisnikërinë dhe për kapacitetin e tij që, megjithëse për shekuj me rradhë ka qenë nën ndikimin tiranik dhe zhvleftësues, e mban prap kryet lart, nuk i ka humbur shpresat e veta dhe gjithnjë thotë se jam Shqiptar, qoftë edhe në mes të zjarrmit. Dhe për këtë ky meriton të gradohet me një listë të gjatë virtytesh të pastërta e shembullore. San Xhiljano thotë se Shqiptarët janë egoista të radhës së parë. Sigurisht ata nuk janë një racë që shtrohen dhe kërrusen nga frika. Trimërija e tyre s’ka kufi; ata e përballojnë vdekjen dhe fatkeqsinë e tyre pa u trembur. Fjala e besës për ta është shumë më e shenjtë se sa bëmat e mëdha të popujve të qytetëruar dhe mikpritja e tyre vijon deri sa mos t’u mbetet më kurrgjë. Virtytet e grave të tyre janë të trashëguara dhe vdekja është dënimi i zakonshëm dhe i shpejtë në rast tradhëtie ose imoraliteti.
    Ndjeshmëria e tyre në çnderime dhe fëmijë është shumë më i madh se sa në rrena e shpifje dhe këto raste mbarojnë gjithmonë në gjakmarrje. Në asnjë vend tjetër të botës nuk është ma e sigurte gruaja nga fyerjet se sa në Shqipëri; ai qe vret një grua bie nga vlefta dhe e humb emrin e famën. Bajroni e nderon në këtë mënyrë besnikërinë e Shqiptarëve nga përvoja vetjake që pati prane tyre:
    Kaq tepër e admironte Bajroni këtë popull saqë Shelli e thërriste atë me emrin përkëdhelës ALBI. Malësori dallohet nga qytetari. Veshja përgjithësisht është si veshja kombëtare e Greqisë. Fustanella, një fustan i bardhë që mbërrin deri ke gjuri, çorape të bardha mbulojne puplat e këmbëve, këpuce me maja të kthyeme e me tufa mbi ta, rrypi i mesit i mbushur me armë, xhamadani me mëngë të lëshuara mbrapa dhe qeleshe. (Xhorxh Fred Uilliams ka vizituar vetëm bregun e jugor të Shqipërisë, prandaj përshkruan kostumin popullor jugor Shqiptar – shën. përkth.). Ky popull rron në formën prindërore, domethënë plaku i shtëpisë nderohet dhe shquhet përmbi të tjerët dhe të gjithë e dëgjojnë. Vajzat nderojnë dhe ndigjojnë nanën. Iu mbarohet më parë çdo dëshirë prindëve e pastaj të tjerëve. Tek ky popull nderimi për moshën është një tipar i veçantë. Janë shumë zemër mirë për njëri tjetrin, ndihmojnë shoqi shoqin në rast rreziku apo nevoje, kanë respekt për eprorët e tyre dhe e mbajnë besën me drejtësi e me ndërgjegje të pastër. Në mes të tyre flasin një gjuhë të zbukuruar, përdorin shprehje të pastra dhe të prishurit e gojës shpaguhet pa vonesë e ngadonjëherë shumë rëndë. As me qeshje nuk përdoret gjuhë përdhosëse.
    Mikpritja është në kulmin e saj në Shqipëri. Një sulm po t’i bëhet mikut në çdo mënyrë qoftë, është një çnderim i madh për të zotin e shtëpisë e për gjithë fisin e tij. Ai që grabit ose vjedh mikun, sipas zakonit të vendit dënohet shumë rëndë, ose me vdekje ose nxirret jashtë fisit. Burrat janë të gjatë, Gegët në Veri janë më të gjatë se Toskët në Jugë; gjithashtu më të fortë dhe më të rreptë. Një shkrimtar e përshkruan lëvizjen e malësorëve të Veriut si të dhive të egra që i ngjiten majave e shkëmbinjëve më të mprehtë dhe zbresin pa pikë frike nga këto vende, që kur i sheh thua se asgjë e gjalle s’mund të shpëtoje nga ato. Besa është tradita më e shenjtë; kur njëri ka besën e një personi të mirë të njërit fis, çnderimi më i madh e pret thyesin e saj prej personit të atij fisi. Besa e Shqiptarit jo vetëm që mbahet dhe mbrohet me vullnetin më të mirë, por Shqiptari po të jetë nevoja jep edhe jetën për të mbajtur besën e dhënë. Një udhëtar nën fjalën e besës është nën mbrojtje të shenjtë.
    Pikerisht keto qe i kam cekur ne fillim...

Pershkrim i mrekullueshem...

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Një popull fisnik
    Per mrekulli Laburist

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Me çfarë do të ishit krenuar(mburrur) si shqiptarë që jeni përpara një personi me kombësi tjetër?
    Me jep nje ide , se sinqerisht e kam shume te veshtire te gjej nje vlere e cila na markon ne mbi te tjeret

Nga ai moment qe ti mburresh para tjetrit per arsye kombesie , ta dish se ti je me i ''vogel'' se ai tjetri.

Kaq e veshtire eshte per njeriun te tregoje vlerat e tij , pa qene nevoja te mburret me vlerat e meriten e dikujt tjeter ??!!

i/e regjistruar Maska e laburist
    Anëtarësuar
    20-06-2010
    Postime
    208
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Me jep nje ide , se sinqerisht e kam shume te veshtire te gjej nje vlere e cila na markon ne mbi te tjeret

Nga ai moment qe ti mburresh para tjetrit per arsye kombesie , ta dish se ti je me i ''vogel'' se ai tjetri.

Kaq e veshtire eshte per njeriun te tregoje vlerat e tij , pa qene nevoja te mburret me vlerat e meriten e dikujt tjeter ??!!
    Thjesht po cek keto:
    1.Nuk ka këshillë më të keqe nga ajo që të shtyn të mohosh kombin tënd.N.Veqilharxhi
    2.Perëndia s'do ta ndryshojë dot gjendjen e vështirë të një populli përderisa ai popull të mos ndryshojë vetveten.Kurani
    Dhe sduam vlera qe na markojn mbi por mjafton te mos jemi "nder"....!!
    Abuzimi me nacionalizmin fals, eshte streha e fundit e te gjithe BATAKCINJVE

i/e regjistruar Maska e kriko-38
    Anëtarësuar
    01-08-2010
    Vendndodhja
    ketu afer
    Postime
    687
    Citim Postuar më parë nga illyrian rex Lexo Postimin
    1. Besa
    2. Mikpritja

Keto jane virtyte e nje familje te mirefillt shqiptare. Nuk po flas ketu per njerez te devijuar, e sidomos per disa qe e kan shku ne perendim dhe kan harru se kush kane qene, dhe cilit vend i perkasin.
    O ilir akoma se ke kuptuar se shqiptaret ne perendim apo kudo qe jan mbeten
    shqiptar po flas per veten time personalisht .Prind e mi kan ardhur ketu kur
    para 22 vjeteve kam pas 3 vjec dmth e gjith me tradita shqiptare jam edukuar.
    Edhe pse skemi pas shkoll ne gjuhen shqipe ketu afer u ka dasht me kl metra
    dy her ne jav te uthtoj per ne shkol edhe mos te flasim per shpenzimet qe ka
    ber i ati im dhe akoma flasim gjith shqip ne shtepi. Keshtu qe mund te them
    se nuk i bashkohem fjaleve tua dhe gjith kjo me ben krenar qe jam shqiptar 100%

Pershendetje shoku ilir...........................

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-06-2009
    Postime
    1
    Eshte e vertet qe ne jemi te revoltuar me qeverit tona ,ama ta mohosh gjakund dhe gjenezen tende vetem shqipetaret e shqimeris i kam pa,qe jan ne gjendje ta nderroj emrin ,identittetin e edhe ADN vetem per mos te qen ata qe jan po kete as zotin nuk e don o njerez ne kemi per qaf tu krenuar por,ne gjithmon e kemi mohuar historin dhe identitetin her si bizantin e her si anadollak keq shum keq

Puck Love Maska e Black_Mamba
    Anëtarësuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    Tetovë
    Postime
    2,501
    Me tradhti te cilit do lloj qoft pse jo,eshte gjeja qe mund te krenohemi me shum.
    SIKUR EDHE 1 MILION SHQIPTAR DO VRITEN NGA SLLAVET JU PERSERI DO THONI MIRE JEMI!!TURP

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar më parë nga kriko-38 Lexo Postimin
    O ilir akoma se ke kuptuar se shqiptaret ne perendim apo kudo qe jan mbeten
    shqiptar po flas per veten time personalisht .Prind e mi kan ardhur ketu kur
    para 22 vjeteve kam pas 3 vjec dmth e gjith me tradita shqiptare jam edukuar.
    Edhe pse skemi pas shkoll ne gjuhen shqipe ketu afer u ka dasht me kl metra
    dy her ne jav te uthtoj per ne shkol edhe mos te flasim per shpenzimet qe ka
    ber i ati im dhe akoma flasim gjith shqip ne shtepi. Keshtu qe mund te them
    se nuk i bashkohem fjaleve tua dhe gjith kjo me ben krenar qe jam shqiptar 100%

Pershendetje shoku ilir...........................

Tung kriko. Lexo postimin tim me poshte...

Postuar më parë nga illyrian rex
    1. Besa
    2. Mikpritja

Keto jane virtyte e nje familje te mirefillt shqiptare. Nuk po flas ketu per njerez te devijuar, e sidomos per disa qe kan shku ne perendim dhe kan harru se kush kane qene, dhe cilit vend i perkasin.
    Ai theksimi me bold shpjegon cdo gje.

Mos e merr personale.
    Qe te mos hidherohesh po te tregoj se nje nder ta eshte edhe vet daja im. Kur erdhi nga Zvicrra per vizite ne Kosove e kuptova se njeri nga femijet e tij nuk fliste shqip.
    Ishte zhgenjim shume i madh, kriko.

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •