Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 68

Unhappy

Citim Postuar më parë nga illyrian rex Lexo Postimin
    O shoku gazetar.
    Te gjitha keto qe po i sjell jane te verteta dhe te sakta, por nuk kane lidhjen me pyetjen qe po e shtroj une, qe disa here me rradhe.

Argumento vetem kete tekstin qe e ke postu, dhe une e ti jemi OK...

Kute e kemi nje konkluzion.
    Atehere, a eshte ky konkludimi yt?...apo eshte vendim i ndonje gjykate?

Mua me interson vetem pjesa ku shkruan se 'te qenit anetar i nje organizate ne te cilen mund te kete vende qe e praktikojne ligjin e sheriatit eshte kunder Konventes se te drejtave te njeriut!!!....kete nga e nxorre.
    Ju thoni ku jane gjurmet, une them ja ku eshte ujku.

Te jeshe antar i nje organizate, qe nje pjese e konsiderueshme e antareve te saje, jane vende diktatoriale dhe shkelin hapur te drejtat e njeriut, do te thote se nuk mund te aspirosh te jeshe pjese e familjeve demokratike.
    Natyrisht qe nuk ekziston nje gjykate qe te thote se, te jeshe antar i OKI-t shkelen te drejtat e njeriut, te pakten nuk eshte keshtu deri tani. Mendoj se disa gjera nuk kane nevoje te parashikohen me ligj.

Pastaj ka edhe nje gje tjeter qe shume njerz e nenflehtesojne, parimet e Konferences Islamike dhe ligjet anti-demokratike qe shume nga shtetet antare te saje zbatojne ne vendet perkatese, jene kunder kushtetutes se Republikes se Shqiperise. Nuk mund te jeshe pjese e nje organizate qe moralisht, ligjerisht, kulturalisht, eshte e papajtueshme me kushtetuten e vendit tend.

Besoj se arrini te me kuptoni, jo vetem ju por te gjithe ata qe ne parim jane pro qendrimit ne kete organizate.

Shume shpejt ne Shqiperi do te organizojme nje peticion per mbledhjen e firmave, (duhen 30 mije firma), per te thirrur nje Referendum Popullor ne lidhje me qendrimin e Shqiperise ne kete organizate. Kushtetuta e Republikes se Shqiperise, e parashikon me ligj te drejten e referendumit. Nese shqiptaret do te votonin pro daljes nga kjo organizate, dalja do te ishte automatike. Eshte pritur deri tani, me shpresen se vendet islamike do te njihnin shtetin e Kosoves. Duke pare rezultatet, nuk ka kuptim te pritet me.

Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Ato që ngjyrosa me të kuqe janë gabimet e tua, shtete të cilat nuk e kanë ligj sheriatin.
    Ndërkaq harrove të përmendësh dy shtete tjera që janë me ligj të sheriatit: Mauritania dhe Irani, ndërsa u hamende tek Pakistani dhe Afganistani.
    Ke mungesë informacioni o "gazetar" shumica dërrmuese e shteteve anëtare janë sekulare ose laike.
    Te gjitha ato vende qe kam shkruar me lart, jane vende qe praktikojne ligjin e Sharis si te vetmin ligj shteteror. Ne rastin e Afganistanit dhe Pakistanit, kisha dyshim se mund te kene ndryshuar kushtetuten pas pushtimit te NATO-s, dhe nuk kisha kohe te informohem. Por, problemi eshte se te gjitha vendet islamike perdorin ligjin e Sharias, pamvarsisht se si deklarohen. C'do gje vendoset sipas Sharias, drejtesia, tregtia, trashigimia, bankat, te drejtat e grave, dhe te gjitha te drejtat tjera. Nese nuk eshte shteti qe praktikon kete ligj, jane imamet dhe shoqeria muslimane.

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga gerrard73 Lexo Postimin
    Te gjitha ato vende qe kam shkruar me lart, jane vende qe praktikojne ligjin e Sharis si te vetmin ligj shteteror. Ne rastin e Afganistanit dhe Pakistanit, kisha dyshim se mund te kene ndryshuar kushtetuten pas pushtimit te NATO-s, dhe nuk kisha kohe te informohem. Por, problemi eshte se te gjitha vendet islamike perdorin ligjin e Sharias, pamvarsisht se si deklarohen. C'do gje vendoset sipas Sharias, drejtesia, tregtia, trashigimia, bankat, te drejtat e grave, dhe te gjitha te drejtat tjera. Nese nuk eshte shteti qe praktikon kete ligj, jane imamet dhe shoqeria muslimane.
    Nuk është e vërtetë, vetëm gjashtë shtete janë që praktikojnë ligjin sheriatik apo që quhen ndryshe "Islamic state" Republika Islamike, për ndryshe ke shtete që Islamin e kanë vetëm si fe zyrtare shtetërore "State religion" por në esencë janë sekulare, laike etj.
    Ja po ta sjell një link të thjeshtë ku do ta kesh mundësinë e informimit dhe ku bëjnë pjesë edhe shtetet tona (Kosova dhe Shqipëria) dhe shikoji se si përshkruhen ato:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...rity_countries
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Te drejtat e njeriut sipas OKI.

Ne vitin 1990 eshte mledhur ne Kairo te Egjiptit Organizata e Konferences Islamike, dhe kane formuluar nje deklarate per te drejtat e njeriut ne Islam. Ketu une do te citoj disa prej artikujve. Mes te tjerash, ritheksohet edhe nje here superioriteti i UMMA, karshi te gjitha komuniteteve te tjera njerzore.

Artikulli 2. Jeta eshte nje dhurate e Zoti dhe mund te merret vetem ne rastet e parashikuara nga Sharia. E njejta gje vlen edhe per rastet e mutilacioneve fizike.

Artikulli 10. Islami eshte religjoni natural i njeriut.

Artikulli 19. Nuk ekzistojne vrasjet, dhe as denimet perveç atyre te parashikuara nga Sharia.

Artikulli 22. Eshte e garantuar liria e te shprehurit, me perjashtim te rasteve ne kontrast me Sharian.

Artikulli 24-25. Te gjitha te drejtat e lirite jane ne sherbim te Sharias.

Zonja dhe zoterinje, kjo eshte Organizata ku eshte e antarsuar Shqiperia jone!!!

Duhet qe Shqiperia te qendroje ne nje organizate te tille?????

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642

Ne vitin 1990 eshte mledhur ne Kairo te Egjiptit Organizata e Konferences Islamike, dhe kane formuluar nje deklarate per te drejtat e njeriut ne Islam. Ketu une do te citoj disa prej artikujve. Mes te tjerash, ritheksohet edhe nje here superioriteti i UMMA, karshi te gjitha komuniteteve te tjera njerzore.

Artikulli 2. Jeta eshte nje dhurate e Zoti dhe mund te merret vetem ne rastet e parashikuara nga Sharia. E njejta gje vlen edhe per rastet e mutilacioneve fizike.

Artikulli 19. Nuk ekzistojne vrasjet, dhe as denimet perveç atyre te parashikuara nga Sharia.

Artikulli 22. Eshte e garantuar liria e te shprehurit, me perjashtim te rasteve ne kontrast me Sharian.

Zonja dhe zoterinje, kjo eshte Organizata ku eshte e antarsuar Shqiperia jone!!!

Po! për 1 milion arsye
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

E dua letërsinë Maska e eralni
    Anëtarësuar
    01-10-2004
    Vendndodhja
    Roma
    Postime
    151

Ej po kesja i thone lavazh truri dhe ti do te arsyetoshe pse sharia qenka ne kundershtime me te drejtat e njeriut me llogjike??Pra njerz qe i mesohet perpara se te flasin se sharia eshte gjithshka ti ne nje moshe madhore po i thua ketyre njerzve se kane jetuar rrobe ne vende te vet??Kjo lidhet me sindromen e stokolmes ose te pengmarsit se ska rendesi nese eshte e mire apo llogjike ajo qe me kane mesuar qe femije une tani smunde te ndryshoje.Kjo organizate ka qellim perhapjen e islamit me ane te Shtetit (qe nga momenti qe ne jemi nje shtet laik duet te largohemi nje ore e me pare) qe nga emri.Por me e keqia e islamit ekstremiste me sharian (Kanunin Arab) ne krye.

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Ju thoni ku jane gjurmet, une them ja ku eshte ujku.

Te jeshe antar i nje organizate, qe nje pjese e konsiderueshme e antareve te saje, jane vende diktatoriale dhe shkelin hapur te drejtat e njeriut, do te thote se nuk mund te aspirosh te jeshe pjese e familjeve demokratike.
    Natyrisht qe nuk ekziston nje gjykate qe te thote se, te jeshe antar i OKI-t shkelen te drejtat e njeriut, te pakten nuk eshte keshtu deri tani. Mendoj se disa gjera nuk kane nevoje te parashikohen me ligj.
    Pastaj ka edhe nje gje tjeter qe shume njerz e nenflehtesojne, parimet e Konferences Islamike dhe ligjet anti-demokratike qe shume nga shtetet antare te saje zbatojne ne vendet perkatese, jene kunder kushtetutes se Republikes se Shqiperise. Nuk mund te jeshe pjese e nje organizate qe moralisht, ligjerisht, kulturalisht, eshte e papajtueshme me kushtetuten e vendit tend.

Besoj se arrini te me kuptoni, jo vetem ju por te gjithe ata qe ne parim jane pro qendrimit ne kete organizate.

Shume shpejt ne Shqiperi do te organizojme nje peticion per mbledhjen e firmave, (duhen 30 mije firma), per te thirrur nje Referendum Popullor ne lidhje me qendrimin e Shqiperise ne kete organizate. Kushtetuta e Republikes se Shqiperise, e parashikon me ligj te drejten e referendumit. Nese shqiptaret do te votonin pro daljes nga kjo organizate, dalja do te ishte automatike. Eshte pritur deri tani, me shpresen se vendet islamike do te njihnin shtetin e Kosoves. Duke pare rezultatet, nuk ka kuptim te pritet me.
    o Shoku gazetar.

Kete po e kerkoj nga ti qe 3 dite. Perderisa nuk ekziston nje vendim apo nje rezolute e tille Shqiperia eshte OK, dhe nuk ka nevoje qe te çantaresohet nga OKI. Nese ne te ardhmen shtrohet nje kerkese e tille nga ana e Parlamentit Europian atehere mund te vie ne konsiderate kerkesa e atij debillit te Hollandes.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar më parë nga eralni Lexo Postimin
    Ej po kesja i thone lavazh truri dhe ti do te arsyetoshe pse sharia qenka ne kundershtime me te drejtat e njeriut me llogjike??Pra njerz qe i mesohet perpara se te flasin se sharia eshte gjithshka ti ne nje moshe madhore po i thua ketyre njerzve se kane jetuar rrobe ne vende te vet??Kjo lidhet me sindromen e stokolmes ose te pengmarsit se ska rendesi nese eshte e mire apo llogjike ajo qe me kane mesuar qe femije une tani smunde te ndryshoje.Kjo organizate ka qellim perhapjen e islamit me ane te Shtetit (qe nga momenti qe ne jemi nje shtet laik duet te largohemi nje ore e me pare) qe nga emri.Por me e keqia e islamit ekstremiste me sharian (Kanunin Arab) ne krye.
    Kanuni eshte arab tani ?!
    Do kesh ngaterruar kanunin me kuranin besoj .

ps.Ilyrian pse kaq i ngazellyer ti per heqjen e shqiperise nga kjo organizate dhe e quan tjetrin budalla ?!Te mirat ,te keqeijat nese ka mundesi e kesaj organizate ?!

Ka shume ne kosove qe e praktikojne sheriatin ? Dhe ty po te ardhka keq ?!
    Ti nuk e njeh shqiperine dhe ke degjuar ne tym per te ,por shqiperija eshte vend laik ku muslimanizmi dhe krishterimi jane dora e fundit ne mos them fare, nuk njihen ne jeten e njeriut .Nqs ke njohuri kush eshte shteti me i perparuar hollanda apo keto shtete te tjerat qe jane ne kete organizat ?!(lolo).

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar më parë nga alnosa Lexo Postimin
    Kanuni eshte arab tani ?!
    Do kesh ngaterruar kanunin me kuranin besoj .

ps.Ilyrian pse kaq i ngazellyer ti per heqjen e shqiperise nga kjo organizate dhe e quan tjetrin budalla ?!Te mirat ,te keqeijat nese ka mundesi e kesaj organizate ?!

Ti nuk e njeh shqiperine dhe ke degjuar ne tym per te ,por shqiperija eshte vend laik ku muslimanizmi dhe krishterimi jane dora e fundit ne mos them fare, nuk njihen ne jeten e njeriut .Nqs ke njohuri kush eshte shteti me i perparuar hollanda apo keto shtete te tjerat qe jane ne kete organizat ?!(lolo).
    Me keqardhje por, ose une nuk po di me lexu mire, ose ti e ke bo punen qervish me pule!!!

Me t'thene te drejten nuk te kuptova. I paske bo 100 pyetje por nuk po mundem me e kap fillin.

Te lutem, paraqite mendimin tend dhe pas asaj formulo pyetjet edhe nje here.

Pastaj do te pergjigjem per secilen pyetje sigurisht.

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895

popo pajtohem me ty alnosa,por kjo vertetohet nese shqiperia del nga kjo konferencë

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •