Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 4
    EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787

Gjermani: Mbyllet një xhami që përdorej nga militantët

Autoritet gjermane kanë mbyllur një xhami në qytetin e Hamburgut. Kjo xhami ishte përdorur si vend takim i pjesëtarëve të Al Qaedës të cilët kryen sulmin e 11 shtatorit 2001 në SHBA.

Zyrtarët thonë se Xhamia “Taiba” në Hamburg është mbyllur të hënën. Tempulli i njohur më parë edhe si xhamia al-Quds, ishte përdorur edhe si një vend rekrutimi për sulmuesit e 11 shtatorit.

Rel citon revistën gjermane, Fokus, e cila i referohet një raporti të inteligjencës që thotë se kjo xhami ishte bërë “qendra kryesore që tërhiqte më së shumti pjesëtarët e xhihadit”.

Raporti shkon edhe më tej ku thotë që pjesëtarë të grupit Taiba që luteshin në kanë shkuar në një kamp trajnimi radikal në Uzbekistan. /TG/

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2009
    Postime
    134
    oj lopo, boll ma se na gerdite,u racen e shkaut qe paske be idiot

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    na mbyten maloket ne kete forum. duhen spastruar disa

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642

Festivali i budistëve në Tajlandë atraksion turistik

Festivali i budistëve “Kaofansa” çdo vit po tërheq mijëra turistë, besimtarë dhe artistë në Tajlandë. Përveç zakoneve fetare fesivali njihet edhe për paradat e shumta me skulptura prej dyllit nëpër rrugët e Sufan Burit, afër Bankokut. Me skulpturat shfaqen jo vetëm skenat religjioze por edhe aspekte të ndryshme të artit tradicional dhe bashkëkohor.Tongdi Lumton – artist“Inspirimi im i madh është besimi në Budë. Bërja e pikturës së madhe me Budën ka ndikim si për budisëtët ashtu edhe për rajonin”Festivali i budistëve po shënohet edhe në shtetin fqinjë, Mianmar ku njërëzit ndezin qirinj për lumturi dhe jetë më të mirë. Festivali njihet edhe si periudhë për agjerim pasi 80 përqind e popullatës janë budistë dhe pothuajse të gjithë vendosin që të agjerojnë në këtë periudhë. Murgjit budistë mbyllen në objektet fetare dhe heqin dotë nga konsumimi i mishit, pirja e cigarëve dhe alkoolit. Ata në këtë mënyrë përcjellin sjelljen e Budës, udhëheqësit spiritual dhe themeluesit të budizmit i cili gjatë sezonit të monsuneve ka zgjedhur poashtu të izolohet. Vlerësohet se Buda ka filluar predikimin nga përandoria e tij pikërisht në këtë periudhë.
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •