Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 2
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2005
    Postime
    5

Pyetje rreth marrjes sė pensionit

Kam punuar 20 vjet ne Shqiperi dhe ne 1991 ika nga Shqiperia.Prej rreth 20 vjetesh punoj ne Luxembourg.Tani jam 57 vjec.Sipas ligjit te ketij vendi,nje person qe ka 40 vjet vjetersi pune,ka te drejte te dale ne pension 57 vjec.Jamshume i lodhur nga jeta,sidomos per keto 20 vjete e fundit se kam punuar ne ndertim.Kerkova te dal ne pension por me thane se nuk fitoj sepse per vitet e Shqiperise nuk mi njohin ngaqe nuk kane marreveshje me vendin tone.Une ju kerkova vetem te mi njohin si vjetersi dhe jo ne llogaritjen e pensionit,por as kete nuk e pranuan. A dini ju dicka rreth kesaj ceshje qe une ndoshta mund te bej ndonje demarsh tjeter ,sigurisht ne menyre ligjore.
    Ju faleminderit.

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anėtarėsuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar mė parė nga geranium Lexo Postimin
    Kam punuar 20 vjet ne Shqiperi dhe ne 1991 ika nga Shqiperia.Prej rreth 20 vjetesh punoj ne Luxembourg.Tani jam 57 vjec.Sipas ligjit te ketij vendi,nje person qe ka 40 vjet vjetersi pune,ka te drejte te dale ne pension 57 vjec.Jamshume i lodhur nga jeta,sidomos per keto 20 vjete e fundit se kam punuar ne ndertim.Kerkova te dal ne pension por me thane se nuk fitoj sepse per vitet e Shqiperise nuk mi njohin ngaqe nuk kane marreveshje me vendin tone.Une ju kerkova vetem te mi njohin si vjetersi dhe jo ne llogaritjen e pensionit,por as kete nuk e pranuan. A dini ju dicka rreth kesaj ceshje qe une ndoshta mund te bej ndonje demarsh tjeter ,sigurisht ne menyre ligjore.
    Ju faleminderit.
    Per kete ceshtje di qe me librezen e vjeter te punes shqiptare desha ta beja dhe une.Pikerisht si problemi juaj nuk ma moren parasysh.
    Mbase ndonjeri di me teper dhe te ndihmon
    klm

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •